- Konu Sahibi cesursincap
Terbiyesiz kadın. Nasıl sinir oldum. Öyle bir şey derse arkadasın dediği gibi oğlunun olmuyor anne onun için ediversin hocaefendi diyin. Mantığa bak hala dua için başkasını aracı kılıyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Topikten bi arkadaş demişti ; “kısırız biz” deyip gülebilir o zaman laf edemezlerİnanin dusunmuyoruz dese de yatak odasina kadar laf edecekler korunmayin korunursaniz ileride olmaz. Bu yasa geldiniz bekleyecek ne var. Siz yapin biz bakariz vs. yani bunun bir sonu yok insanlar cok densiz
+1000Eşinin üzerine neden atsin iyi de?
Kayinvalidesi ile degil oğlu ile evli, neden kendi eşini kucuk düşürsün?
Ayrıca kadin iyi birşey yapmak istiyor ama bunu toplum icinde diyerek rahatsız olmanıza neden oluyor. Bu durumda siz de güzelce rahatsız oldugunuzu dile getirin.
Kayinvalidem benim icin de dua toplamıştı çocuklari olmasi için dua eder misiniz diyerek, ben hic ezik hissetmedim kendimi. Cok ta mutlu olmuştum adıma dua ettikleri icin.
Mevlute gelen insanlar bilmiyor mu herseyi verenin Allah olduğunu? Aaa çocuğu olmuyormuş diyerek aralarında gulerler mi yoksa dua mi ederler? Müslüman olarak zor anlarimizda dua etmiyor muyuz birbirimize?
Kimisi hemen, kimisi de biraz zahmet cekerek evlat sahibi oluyoruz. Geç olmasi da erken olmasi da birer imtihan..
Allah dileyen herkese nasip etsin..
Kayınvaliden kendisi dua etse olmuyor mu? Hocanın duası daha mı makbul. İslamiyet de ruhban sınıfı var mı? Bir annenin içtenlikle yaptığı dua değilde, kırk yabancının iş olsun diye yaptığı dua mı allah katında daha değerli. Dini yorum ban yermiyim? sorular sorular kafamda deli sorular.Belki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.
Ya o ortamda bulunmayın yada kv nize bunu söyleyin benceBelki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.
Sizi anliyorum bende bu konularin konusulmasindan rahatsiz oluyordum.Utaniyordum haybuki veren de vermeyen de Allah.Ama napcan bir eksiklik gibi oluyor.Bende kayinvalidemin cumasi vardi kimse sormasin diye gitmedim.Esımle sonrasinda sorun yaşadık. Rabbim tum isteyenlere hayirlisiyla versin.Ne kadar güzel siz mutlu oluyormuşsunuz bu durumdan. Ama ben rahatsızlık duyuyorum ve çok sert şekilde olmasa da rahatsızlığımı hareketlerimle dile getirmeme rağmen değişen birşey olmuyor.
Sen söyleyemiyorsan kocana söyle kızsın annesine..Çok sessizim maalesef. Onlarda bu durum normal karşılanıyor. Öncekilerde rahatsızlığımı belli etmeye çalıştım ama sert konuşamıyorum. Bu halde bile adım huysuz geline çıktı.
Hem evime girip çıkan hem de Benim hakkımda tüp bebek yaptıracakmış diyen kadınları duyduktan sonra polis çağırırım diye kapıdan kovdum onlara vereceğim zamanıma yazık laf anlatmadım benim kalbimi kurabiliyorsa o da yaşayabilir bu durumuKesinlikle insanlar kendileri doğuruyor sanıyor. Sanki bu kpss gibi bir sınav ve ben düşük not aldığım için doğuramıyorum. Onlar 100 almış.
Ben senin yerinde olsam herkes duyacak şekilde annecim, oğlunun çocuğu olmuyor asıl onun için dua istesek, hocam eşime dua eder misiniz derim valla. Bu ne ya şaka gibiBelki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.
Öncesinde söyle. “Anne benim mahremi mi ulu prta neden anlatıyosun söyleme “ de. Yine de yaparsa “anne yerimi şimdi “de.İnanın ne diyeceğimi bilemiyorum o an. Hem saygısızlık etmeden hem de haddini bildirir ne diyebilirim bilmiyorum.
Eşinin üzerine neden atsin iyi de?
Kayinvalidesi ile degil oğlu ile evli, neden kendi eşini kucuk düşürsün?
Ayrıca kadin iyi birşey yapmak istiyor ama bunu toplum icinde diyerek rahatsız olmanıza neden oluyor. Bu durumda siz de güzelce rahatsız oldugunuzu dile getirin.
Kayinvalidem benim icin de dua toplamıştı çocuklari olmasi için dua eder misiniz diyerek, ben hic ezik hissetmedim kendimi. Cok ta mutlu olmuştum adıma dua ettikleri icin.
Mevlute gelen insanlar bilmiyor mu herseyi verenin Allah olduğunu? Aaa çocuğu olmuyormuş diyerek aralarında gulerler mi yoksa dua mi ederler? Müslüman olarak zor anlarimizda dua etmiyor muyuz birbirimize?
Kimisi hemen, kimisi de biraz zahmet cekerek evlat sahibi oluyoruz. Geç olmasi da erken olmasi da birer imtihan..
Allah dileyen herkese nasip etsin..
Mesaja güldüm:) ama bence böyle derse koca kişisiyle ara bozulacak boş yere. Bence yanlış.Gelinin değil canım oğlunun olmuyor derdim ben olsam. Artık kalpten mi gider bilmem!
Herkesin anlama kapasitesi acaip hoş..Erkekte bir sorun olunca niye küçük düşürülmüş oluyor? Kadin olarak herkes onun için dua etmesini normal bulacakmiş, erkek olunca küçük düşürülüyormuş.
Niye? Dedigine göre sonuçta mevlüte gelen herkes Allahin verdiğini biliyordur. Gülerlermi hiç onlar? Aa aaa müslümanlar asla öyle birşey yapmaz!!
Cocuk mevzusu özel birşeydir. Kim bilir konu sahibi daha denemiyordur bile, yada tedavisi var. Mecburmu herkesin bilmesi? Bunda utanilcak birşey olduğundan değil, özel birşey olduğundan dolayi. Bizim toplumuzda çok hasas bir konudur bu. Kv'denin öyle dan gibi herkesin içinde söylemesi bal gib art niyetlidir.
Yoksa en azindan oğlum ile gelinimin çocugu olmuyor derdi. Niye sadece gelin? Gelin tek başinami yapiyormuş o bebeği? Sirf toplum oğlunda sorun olmadiğini bilsinler diye, irrkek gibi irrkek diye bilsenler diye yapilan harekettir bu. Umarim konu sahibi gerekeni yapar ve kv'deyi uyarir.
Bunu kendine soyletmeyeceksin o zaman ..Belki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.