• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim Gelinin Çocuğu Olmuyor Hocam Bir Dua Et!

Aslında ne bende ne eşimde hiçbir sağlık sorunu görünmüyor. Ayrıca dediğiniz gibi ne fark eder ama insanlar empatiden o kadar uzak ki!
Bizde de hiçbir sorun görünmüyordu ama onlar bunu idrak edemeyecek kadar cahildi. Hiç taviz vermedik ne ben ne eşim. Şimdi tüp bebekle çok şükür hamileyim ve tüp bebek olduğunu bilmiyorlar.Sorun yoktuysa niye tüp bebek diyecekler :) korunuyoruz deyin inşaallah istediğimiz zamanda olsun da olabilir biz hep istemediğimizi söyledik canim. Tez vakitte tabi istiyorsanız sizinle beraber tüm isteyenlere ve anneliği layıkıyla yapmaya çalışacak kişilere Rabbim nasip etsin inşaallah , tabii kucağımıza sağlıkla almayı da :dua:

Bir de cocugunuz olmuyor diye neden utaniyorsunuz? Benim de yaklasik 6 yildir cocugum olmuyor. Hic utanmadim. Allahin bilecegi is. Dilerse verir yani. Utanilacak ne var bunda.
Ben de ayni durumdayim.
Utanilacak birsey yok fakat bunu insanlarin acinasi hale getirerek toplum icinde yerli yersiz dile getirmesi can sıkıcı
Konu sahibi oncesinde acik acik konus.
Bizim durumumuz hakkinda birsey deme sakin mevlutte de.

Eşinin üzerine neden atsin iyi de?
Kayinvalidesi ile degil oğlu ile evli, neden kendi eşini kucuk düşürsün?
Ayrıca kadin iyi birşey yapmak istiyor ama bunu toplum icinde diyerek rahatsız olmanıza neden oluyor. Bu durumda siz de güzelce rahatsız oldugunuzu dile getirin.
Kayinvalidem benim icin de dua toplamıştı çocuklari olmasi için dua eder misiniz diyerek, ben hic ezik hissetmedim kendimi. Cok ta mutlu olmuştum adıma dua ettikleri icin.
Mevlute gelen insanlar bilmiyor mu herseyi verenin Allah olduğunu? Aaa çocuğu olmuyormuş diyerek aralarında gulerler mi yoksa dua mi ederler? Müslüman olarak zor anlarimizda dua etmiyor muyuz birbirimize?
Kimisi hemen, kimisi de biraz zahmet cekerek evlat sahibi oluyoruz. Geç olmasi da erken olmasi da birer imtihan..
Allah dileyen herkese nasip etsin..
Söylediğinizde haklısınız da herkesin ortasında söylemesi garip değil mi ? Ben de 5 yıl uğraştım sorun bulamadık. Bence arkadaşın rahatsız olduğu kısım toplumumuzdaki bazı hatta çoğu doğuran kadının kendinin doğurabildiğine inanması yaradanın verdiğini gözardı etmesi durumu. Bu tipler ceket atsa kocam hamile kalıyorum aaaa sorun yoksa niye olmuyor ki diyen tipler çokça da karşılaştığım tipler. Üstelik yazık ya tedavi olsana inşaallah olur falan diyorlar samimiyetsiz samimiyetsiz. Kusura bakmayın size cevaben yazmış gibi oldum ama gözümün önüne geldi bir anda kötü hissettim kendimi.

Gitmemek de çözüm değil. Nereye kadar kaçabilirim ki. Kv olmasa görümce o da olmasa başka biri. Belki hiçbir mevlüde katılmama kararı alabilirim o olabilir. Bir de aklıma gelen birşey daha var ama emin değilim. Biz zaten evlat edinmeye başvurduk sıradayız. Ailelerimiz ve yakın arkadaşlarımız biliyor sadece.Yarın tahmin ettiğim gibi olursa ben de herkese bu durumu açıklayayım herkesin sesi kesilsin diyorum. Ama şöyle bir ihtimal de var evlat edinmekten caydırmaya çalışacaklar grubu devreye girerse bu kez çok sinirlenirim diye korkuyorum.
Biz eşimle böyle karar verdik deyin , kime ne ?

Söylediğinizde haklısınız da herkesin ortasında söylemesi garip değil mi ? Ben de 5 yıl uğraştım sorun bulamadık. Bence arkadaşın rahatsız olduğu kısım toplumumuzdaki bazı hatta çoğu doğuran kadının kendinin doğurabildiğine inanması yaradanın verdiğini gözardı etmesi durumu. Bu tipler ceket atsa kocam hamile kalıyorum aaaa sorun yoksa niye olmuyor ki diyen tipler çokça da karşılaştığım tipler. Üstelik yazık ya tedavi olsana inşaallah olur falan diyorlar samimiyetsiz samimiyetsiz. Kusura bakmayın size cevaben yazmış gibi oldum ama gözümün önüne geldi bir anda kötü hissettim kendimi.

Kesinlikle insanlar kendileri doğuruyor sanıyor. Sanki bu kpss gibi bir sınav ve ben düşük not aldığım için doğuramıyorum. Onlar 100 almış.

Belki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.
Kv deni güzelce uyar öyle birşey söylemesin. Duasını içinden etsin.Çok haklısın..

Bana şey gibi geliyor, muhtemelen etraftan epey sıkıştırıyorlar kadını e sende torun yok mu vesaire gibi, o da herhalde ağzından kaçırmış öyle bir sorununuz olduğunu ya da anlatmış... Sorun kendi oğlundan bilinmesin diye etraftakilere duyurmaya çalışıyor muhtemelen. -Hani bu bazı tuhaf Türk ailelerinde çocuk yapmakla ilgili sorunlar kadına aittir, çocuğu olmayan adama erkek demezler ya, çocuğu o pozisyonda kalmasın istiyor ki saçma bir düşünce- Yani çok kaba ve incitici buldum açıkçası, öyle bir durumda ya müdahale edin şu an düşünmüyoruz zaten diye ya da sorun oğlunda da olabilir hocayı yanıltmayalım dua yanlış yere gitmesin diyebilirsiniz.

Bazı insanlar düşünemiyor pat diye söylüyorlar üzülme sen ama tamam mı çünkü bu bi eksiklik değilki herkes tam mı boşver Rabbim inşallah kısa sürede size de nasip etain

Belki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.
allah allah bunun iyi niyetimi olur ya rahatsiz oldugunu soyle bu ne sacmalik ki daha onceleride olmus belli ki ben olsam asla gitmem tavrimida koyarim ya lutfen baskalari icin kendinizden odun vermeyin

Büyük konuşmuyum ama asla müsade etmem böyle bir şeye . Benim de kayınvalidem telefonda sorup duruyodu sora ufacık bir sözlü tartışmamız oldu birbirimizi yok denecek kadar az arıyoruz onda da soracak yüzü kalmadı ve ben onun aramalarına döndüğümde bilerek eşim varken dönüyorum o da eşim yanımda olduğundan soramıyor. Bence sessiz biri bile olsanız bir şekilde tepkinizi koyun ve izin vermeyin

Ayrıca şimdilik düşünmüyoruz deseydiniz ben de öyle geçiştirdim hep. İstiyoruz ama olmuyo demeseydiniz keşke

Kurandan once kv ile ciddi bir konusma yapin. Yapamam diyorsaniz esinize anlatin ve annesi ile konusmasini soyleyin sizin rahatsiz oldugunuzu anlatsin. Cok densiz bir kv niz varmis gercekten. İnsanlar ne kadar fütursuz :KK20: karsisindaki insanin kirilmasini incinmesini dusunmuyor. Sıkıyorsa herkesin icin de oglumun cocugu olmuyor diyip dua istesin

Ayrıca şimdilik düşünmüyoruz deseydiniz ben de öyle geçiştirdim hep. İstiyoruz ama olmuyo demeseydiniz keşke
İnanin dusunmuyoruz dese de yatak odasina kadar laf edecekler korunmayin korunursaniz ileride olmaz. Bu yasa geldiniz bekleyecek ne var. Siz yapin biz bakariz vs. yani bunun bir sonu yok insanlar cok densiz

Back
X