Egeliler...Kayinvalidenlerin memleketi paris falan mi? Ya da milano, barcelona? Newyork?
Ne memleketmis yahuu...
karadenizliler mi?Erkek torun istediklerine ve memleketim diye inat ettigine gore..
Dogum yapsan da yapmasan da ne isin var tabi elin evinde. Kaldi ki teyzesi bir de.Lohusa halinle hem de hiiic olmaz.
Emzirme_rahatlik_yetiskin cocuklar var evlerini daraltmiyim teyzem de mahcup olmasin hem esine de.geldi gitmediler derler de. (Oyle ya bunun yemegi,suyu elektrigi var...) gece cocok aglamasi. Eniste bey işe gidiyorsa herkes bizi mi cekecek de. E iki saate bir cocuk uyanacak sen de kalkacaksin_belki mama vs tangir tungur... kimseye rahat olmayacak. Cocugun camasirlari..ayri yikanacak.. HERSEY MALIYET. Kutukte zaten sizin memleket yazio de !!!
Ayhhhh ben bile kendi yazdiklarimdan daraldim, elalem niye kabul etsin oyle.
Cidden elin evinde zor olur. Ben bu rahatlikla bile daraliyorum lohusa halimle..
hiç yüz verme canım. iyiliği haketmeyen bir kadınmış kaynananNormalde cok guzel ben onun hakkindan gelirim ama hamileligim cok iyi gitmiyor o yuzden cok buyuk kavgalar cikaramiyorum, sakince halletmek zorundayim. Bi dogursam 9 ayin faturasini odeticem ben onlara.
kendisi de deli zaten..Kv nizin istekleri deli saçması.he deyip geçin
Degil, kendisi bu konuda cok israrci ve inada bindirmis vaziyette. Benden yuz bulamayacagini biliyor esimi doldurmaya calisiyor.saka galiba dimi bu be sacmalik yahu...
Haketmiyo tabi. Bizim ailemizde ve onların ailesinde herkes gec evlenmis, ben 23 yasinda evlendim ve dogurdugumda 24 olcam, biz seni cocuk gelin aldik kendin cocuksun bir de cocuk doguruyorsun simdi falan diye dalga gecen bi insandir kendisi.hiç yüz verme canım. iyiliği haketmeyen bir kadınmış kaynanan
tövbe ya sinirlerim zıpladı gece geceHaketmiyo tabi. Bizim ailemizde ve onların ailesinde herkes gec evlenmis, ben 23 yasinda evlendim ve dogurdugumda 24 olcam, biz seni cocuk gelin aldik kendin cocuksun bir de cocuk doguruyorsun simdi falan diye dalga gecen bi insandir kendisi.
Çok anlamsız ve de saçma. Ne yapmaya çalışıyorlar ben senin yerinde olsam gitmem kesinlikle belki kafalarında kötü planlar olabilir. Yani hiçbir mantıklı açıklama yok bana göre. ..İyi aksamlar bayanlar,basinizi sisirdigimin farkindayim ama ay gecmiyor ki kayinvalidemle bir sorun yasamayayim. Anlamaya calisiyorum ben hamile kalmadan once aramiz gayet iyiyken aylardir bir haller oldu.Oglunu torunundan bile kiskaniyor sanirim desem bana da tavirli olurdu ama asla olmadi onceki aylara kadar.
Onceki konumu ozet geceyim, benim bir kiz bebegim olacak, erkek degil diye kayinvalidem cok olay cikarmisti. Tartismistik, o gunden sonra yeni bi olay yoktu, simdi tutturdu bizim memlekette dogum yapacaksin.
... teyzecigim sizin orada bi eviniz yok bi duzeniniz yok nasil dogurayim ben orada diyorum. Gerci bir yazliklari var ama en yakın hastaneye arabayla en az 1 saat surer hatta daha fazla, o kadar da sehir merkezinden uzak, hatta baska sehirde bile sayilabilir. Ama nuh diyor peygamber demiyor. Esimin anne babasi kendi memleketlerinde yasamiyorlar, bizimle ayni sehirdeler. Keza benim ailem de oyle. Ben de isterim gidip kendi memleketimde dogurmayi ama bizim memlekette de annemin babamin bir evi duzeni yok. Akrabalari varmis orada, esimin teyzesi ne gune duruyormus, zaten bebegin kimliginde onlarin memleketi yazmasin diye istemiyormusum, o sehire hic isinamamisim zaten hic gitmiyormusum.
Yahu ben elalemin evinde lohusa lohusa ne yapayim? Niye o evde dogurayim? Bi de bu cikti basimiza, nazlaniyorsun diye oglum bi dunya para dokecek ozel hastaneye, mis gibi devlette dogur ya da evde dogur ben 2 cocugumu da evde dogurdum sakatlar mi hastalar mi dedi. Allah askina mantikli mi su soyledikleri? Benim o evde ne isim var? Enistesi elin adami, evde 19 yasinda ikiz oglan cocuklari var, 17 yasinda kiz cocugu var.
Benim kurulu duzenim burada, doktorum burada, evim ve ailem burada. 3 tane universiteli ergen, 1 tane yabanci adam nasil emzireyim nasil rahatca dolanip uzanayim? Onlara da yazik degil mi? Ayrica hamile halimle doguma yakin o kadar yolu nasil gideyim? Ucaga zaten almazlar, arabayla gitsek ya yolda sancilansam? Daha 21 haftaligim yarim saatlik yola arabayla giderken daraliyorum.
Uzun yazdim kusura bakmayin, hayir olmaz dedikce esimi ariyor, annemleri ariyor, konu komsuyu araya sokuyor evime yolluyor inanin. Esim de ben de isterim bizim memleketimizde dogurmani, aslinda yazligi temizleseler bi dusunmez misin, yakinlarinda kucuk bi hastane var diyor. Hastane dedigi o kadar hastane olmaktan uzak ki poliklinik de diyebiliriz. Belki kadin dogum doktoru bile yoktur. Ben adini sanini duymadigim, doktorunu henuz gormedigim bir yerde dogum yapmam. Ortaligi ayaga kaldirdim tabi. Aileme soylesem mi sizce? Ne yapayim ben bunlari?
Cok haklisiniz, evet ilk bebegim. Zaten zor bi hamilelik geciriyorum hem psikolojik hem fiziksel, arabayla yol 8 saate yakin ama araba karni burnunda bi hamile var, dusurecek hizi oldu mu size 15 saat bir sey. Yolda sancilansam ne olacak? Kim vercek hesabini?
Yazlik kismini biliyorlar teyze evi kismini bilmiyorlar onu soylesem mi, haklisiniz belirsiz tutmusum.
Olur mu canim oyle sey gider miyim hic? Tabi ki gitmicem ben burada dogurup kendi evimize gelicem. Esimi bi azarladim ama burada unuttum sanmasin. Kayinvalidem normal bi insan degil zaten. Kimin kv normal ki? kisilik bozuklugu mu ne varmis bi de obk gibi bisey, saplantili ayni zamanda. Wolfrog arkadasin bi teorisi var acaba bebek kiz diye bisey olsun diye ugrasiyor olabilir mi cunku aciklanamaz bi erkek torun takintisi var eltimin cocugu olmuyor cunku. Eltim de ayri kiskaniyor o da diyor bebek erkegin memleketinde dogar bence git orda dogur diye.. burda bi insan değil iki insanın hayatlari soz konusu, minicik bi bebek, el insaf diyorum.
Allah yardımcın olsun. Böyle insanlarla geçinmek zor.Her an her seyi duyabiliriz ben iyi kaynana olduguna inanmiyorum ben gebe kalana kadar cok iyiydi aramiz sevgi saygi vardi ama geciciymis meger o erkek torun icin bana iyi davranip yolunu yapiyomus bunlarin hepsi kocasina olan aski yuzunden onun soyunu dusunuyormus soyadinin yurumesini istiyormus, kadin zir deli zaten ilaclarini almiyor.
Alla alla.. kasitli demek ki.. cok ilginc. Peki emzirme olayindan girsen ne der acaba? Olsun mu der? Yada odana git der. Ozmn o odaya tıkilip kalirsin gun boyu. Adama fenalik gelir yaa.. ne tuhafmis...Egeliler...
Evin icinde kucagimde bebekle gezecegim her odayi, beni baskasi yikayacak, pijamayla dolasacagim salona yayilip emzirecegim. Tabi ki kendi evime bile sigmayacagim. İstiyo ki rahat edemiyim kendi rahat edememis lohusayken cunku. Kayinpederim pek ilgi gostermemis ona, kimse etrafında donmemis cok kiskaniyo.
saçmalıktan başka şey değil, orada dogursan cocugun dogum yerı memleketlerı gozukse ne olacak sankı töbe töbe.....İyi aksamlar bayanlar,basinizi sisirdigimin farkindayim ama ay gecmiyor ki kayinvalidemle bir sorun yasamayayim. Anlamaya calisiyorum ben hamile kalmadan once aramiz gayet iyiyken aylardir bir haller oldu.Oglunu torunundan bile kiskaniyor sanirim desem bana da tavirli olurdu ama asla olmadi onceki aylara kadar.
Onceki konumu ozet geceyim, benim bir kiz bebegim olacak, erkek degil diye kayinvalidem cok olay cikarmisti. Tartismistik, o gunden sonra yeni bi olay yoktu, simdi tutturdu bizim memlekette dogum yapacaksin.
... teyzecigim sizin orada bi eviniz yok bi duzeniniz yok nasil dogurayim ben orada diyorum. Gerci bir yazliklari var ama en yakın hastaneye arabayla en az 1 saat surer hatta daha fazla, o kadar da sehir merkezinden uzak, hatta baska sehirde bile sayilabilir. Ama nuh diyor peygamber demiyor. Esimin anne babasi kendi memleketlerinde yasamiyorlar, bizimle ayni sehirdeler. Keza benim ailem de oyle. Ben de isterim gidip kendi memleketimde dogurmayi ama bizim memlekette de annemin babamin bir evi duzeni yok. Akrabalari varmis orada, esimin teyzesi ne gune duruyormus, zaten bebegin kimliginde onlarin memleketi yazmasin diye istemiyormusum, o sehire hic isinamamisim zaten hic gitmiyormusum.
Yahu ben elalemin evinde lohusa lohusa ne yapayim? Niye o evde dogurayim? Bi de bu cikti basimiza, nazlaniyorsun diye oglum bi dunya para dokecek ozel hastaneye, mis gibi devlette dogur ya da evde dogur ben 2 cocugumu da evde dogurdum sakatlar mi hastalar mi dedi. Allah askina mantikli mi su soyledikleri? Benim o evde ne isim var? Enistesi elin adami, evde 19 yasinda ikiz oglan cocuklari var, 17 yasinda kiz cocugu var.
Benim kurulu duzenim burada, doktorum burada, evim ve ailem burada. 3 tane universiteli ergen, 1 tane yabanci adam nasil emzireyim nasil rahatca dolanip uzanayim? Onlara da yazik degil mi? Ayrica hamile halimle doguma yakin o kadar yolu nasil gideyim? Ucaga zaten almazlar, arabayla gitsek ya yolda sancilansam? Daha 21 haftaligim yarim saatlik yola arabayla giderken daraliyorum.
Uzun yazdim kusura bakmayin, hayir olmaz dedikce esimi ariyor, annemleri ariyor, konu komsuyu araya sokuyor evime yolluyor inanin. Esim de ben de isterim bizim memleketimizde dogurmani, aslinda yazligi temizleseler bi dusunmez misin, yakinlarinda kucuk bi hastane var diyor. Hastane dedigi o kadar hastane olmaktan uzak ki poliklinik de diyebiliriz. Belki kadin dogum doktoru bile yoktur. Ben adini sanini duymadigim, doktorunu henuz gormedigim bir yerde dogum yapmam. Ortaligi ayaga kaldirdim tabi. Aileme soylesem mi sizce? Ne yapayim ben bunlari?
Kendi evine çağırsa anlatacağım bir nebzede olsa ama,teyzenin kalabalık evinde kalma fikri saçma. 2 tane erkek bir tane kız çocuk,anne baba 5 nüfus varken evde,siz rahat edemezsiniz,bebek ağlar o insanlarda rahat edemez, belki istemiyorlar bile,kayınvalidenizi kırmamak için tamam diyorlar. Belkide henüz haberleri dahi yok. Ayrıca o hastanede kadın doğum doktoru ,yenidoğan ünitesi,acil servis varmı belli değil. Allah korusun bir sorun olsa ne olacak?İyi aksamlar bayanlar,basinizi sisirdigimin farkindayim ama ay gecmiyor ki kayinvalidemle bir sorun yasamayayim. Anlamaya calisiyorum ben hamile kalmadan once aramiz gayet iyiyken aylardir bir haller oldu.Oglunu torunundan bile kiskaniyor sanirim desem bana da tavirli olurdu ama asla olmadi onceki aylara kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?