Bizim memlekette dogur diye tutturan kv

Egeliler...
Evin icinde kucagimde bebekle gezecegim her odayi, beni baskasi yikayacak, pijamayla dolasacagim salona yayilip emzirecegim. Tabi ki kendi evime bile sigmayacagim. İstiyo ki rahat edemiyim kendi rahat edememis lohusayken cunku. Kayinpederim pek ilgi gostermemis ona, kimse etrafında donmemis cok kiskaniyo.

Normalde cok guzel ben onun hakkindan gelirim ama hamileligim cok iyi gitmiyor o yuzden cok buyuk kavgalar cikaramiyorum, sakince halletmek zorundayim. Bi dogursam 9 ayin faturasini odeticem ben onlara.
hiç yüz verme canım. iyiliği haketmeyen bir kadınmış kaynanan

hiç yüz verme canım. iyiliği haketmeyen bir kadınmış kaynanan
Haketmiyo tabi. Bizim ailemizde ve onların ailesinde herkes gec evlenmis, ben 23 yasinda evlendim ve dogurdugumda 24 olcam, biz seni cocuk gelin aldik kendin cocuksun bir de cocuk doguruyorsun simdi falan diye dalga gecen bi insandir kendisi.

Haketmiyo tabi. Bizim ailemizde ve onların ailesinde herkes gec evlenmis, ben 23 yasinda evlendim ve dogurdugumda 24 olcam, biz seni cocuk gelin aldik kendin cocuksun bir de cocuk doguruyorsun simdi falan diye dalga gecen bi insandir kendisi.
tövbe ya sinirlerim zıpladı gece gece

Çok anlamsız ve de saçma. Ne yapmaya çalışıyorlar ben senin yerinde olsam gitmem kesinlikle belki kafalarında kötü planlar olabilir. Yani hiçbir mantıklı açıklama yok bana göre. ..

Ee güzelim sen bunu kocana söylediğinde ne diyor? Kaynana istesin dursun önemli değil ama kocanda o kafada çıkmış sacmaliyor. Yazlık cocukmu doğanın. Sadece kadın doğum doktoru değil, doğum yapacağın hastanede çocuk doktoru, ve allah gostermesin yeni doğan yogun bakim da olmali.

Yazlik kismini biliyorlar teyze evi kismini bilmiyorlar onu soylesem mi, haklisiniz belirsiz tutmusum.

E söylesene madem bir de seni daralttigini söyle. Annen girsin aray yapabilirse hem kv yi arasin hem damadı canlarını okusun.

Hem kv niye böyle bişey istiyormuş? Sadece nüfusta doğum yeri alanında memleket yazsın diye mi? O zaman söyle bir çözümü var. Eşin bebisin nüfus kağıdını çıkarmak için o memlekete gitsin. Orda çıkarsın. Bi tanıdık falan bulsun hallettsin bi sekil. Evde dogurdu falan desin. Gelip bebeği görmek istemiyorlardir herhalde. Madem annesini çok kırmak istemiyor esiniz bu sekilde halledebilir bu sorunu

Allah akil fikir versin baska soylencek bisey bulamadim elalemin evinde isin ne kendi evin dururken aciklama yapmak zorundada degilsin kardes gitmiyorum deyip kestirip at o evde dogum yapmak 30 40 sene evelmis aaa manyaga bak esinede azcik naz falan yap poliklinik falan sacmalamasin oda

Ee sende eltiye sen memlekette dogurursun o zaman de gec.

Allah yardımcın olsun. Böyle insanlarla geçinmek zor.

düşünüyorum da acaba bu kadar ciddiye alındığı için mi bu olaylar önemli oluyor.

hayır kendimi düşünüyorum.
kv ya da başka biri bana bu teklifi yapsa, gülmekten kendime gelemem.
he bir de şöyle yaparım, he enişte kuzenler falan hep birlikte emziririz, he doktora ne gerek var, ben evde çatır çutur doğururum derim.
o kadr gülerim ki, karşımdaki da ya espri yapıp güler, ya da mosmor olup gider.
hani cevap vermeye bile gerk yok bu teklife.

Noluuuuur gel benim evimde doğur. Noluuuuuur. Eşimin babaannesi köyün ebesinin kızı. Kayınpederimi bir odaya kapanıp yalnız başına doğurmuş. Tecrübeli yani. Onu da çağırırız. Özel hastane de neymiş. Pehhhhh!

canım bak dogumdan sonra bana bakmaya saolsun gorumcem geldı, bıze tabıkı ve yanında oğlu vardı ortaokul 2.sınıf, şöyle anlatayım ben o cocuktan bıle rahat edıp emzıremedım, ha bıre baska odaya gecmeye calıstım, ayrıca rahat gıyınemedım, ayrıcaaa dıkıslerım ıcın wc'de rahat ilaç fon makınası vs... kullanamadım...

eşimin ablasının hakkını asla ödeyemem harıka bı ınsandır, zaten oğlunu bırakacak yerıde yoktu yanında getırdı ama dedıgım gıbı bu sıkıntıları ben bu yastakı cocukla bıle yasadım....sakın derim... sakın gıtmeyın....

Alla alla.. kasitli demek ki.. cok ilginc. Peki emzirme olayindan girsen ne der acaba? Olsun mu der? Yada odana git der. Ozmn o odaya tıkilip kalirsin gun boyu. Adama fenalik gelir yaa.. ne tuhafmis...

Daha erken , dogum yaklassin bakariz de salla.. sonra da ayyy sancilaniyorum gidemeyecegim okdr uzak yola de..
Esinle konus, sustursun annesini

saçmalıktan başka şey değil, orada dogursan cocugun dogum yerı memleketlerı gozukse ne olacak sankı töbe töbe.....
dogum yapacagın zaman kendı evınde kalmak cok onemlı bence, yorgun ve streslı olacaksın ınsan kendı evınde rahat eder sadece, hastaneye yakın olmak cok onemlı bın bır turlu komplıkasyon olabılır. hastanelerde sterıl ortam ,işinin ehli ebeb ve doktorlar varken neden evde kendıne ezıyet cektıresın ayrıca kv nın zamanı ıle sımdı bır degıl ki ben 31 yaşına basmak uzereyım ben bıle hastanede dogmusum .... annemler evde dogmus ama o zaman hastane bıle yokmus dogruduzgun...
bence sız kulaklarınızı kapayın, tavrınızı koyun, bır daha konuyu acacak olursalarda gorusmeyın bır sure... tabi eşinize de ayar cekmenız sart

Kendi evine çağırsa anlatacağım bir nebzede olsa ama,teyzenin kalabalık evinde kalma fikri saçma. 2 tane erkek bir tane kız çocuk,anne baba 5 nüfus varken evde,siz rahat edemezsiniz,bebek ağlar o insanlarda rahat edemez, belki istemiyorlar bile,kayınvalidenizi kırmamak için tamam diyorlar. Belkide henüz haberleri dahi yok. Ayrıca o hastanede kadın doğum doktoru ,yenidoğan ünitesi,acil servis varmı belli değil. Allah korusun bir sorun olsa ne olacak?
Peki siz yazlıkta kaldınız diyelim,anladığım kadarıyla uzak mesafe şu andaki evinize ,bahsedilen yazlık eşiniz sizinle kalmayacakmı? Orada yanlız mı kalacaksınız yada eşiniz tamam diyor ya nasıl gidip gelecek işe?
Sırf doğum ucuza gelsin,özel hastane olmasın çevrede ki sizde devlette yada o bahsi geçen poliklinikte doğum yapın diye ısrar ediliyor belliki. Özelde doğum yapmak zorlar mı sizi? Eşiniz bu yüzden mi ısrar ediyor? Gerekirse evinize yakın devlet hastanesinde doğum yapın ama bu durumu kabul etmeyin. Saçmalık resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…