- 22 Ocak 2017
- 2.817
- 4.745
- 83
- Konu Sahibi Sungate170308
-
daha düşünmedik de geç bence millette laf bitmezMerhaba hanımlar ben 4 aylık hamileyim. Sevdiğim bir abi var iyi biridir ama fazlaca dine düşkün bana "çocuğun ismini ne koyacaksın" dedi bende" ÖzTürkçe isim koymayı düşünüyoruz" dedim. Birden "hayır Kurandan isim koymalısın olmaz öyle şey" dedi.Kaileye almadım bugün başka bir iş arkadaşım benden yaşça büyük dedi ne isim koyacaksınız Bende"bakalım eşimle karar verirsek iki isim olabilir belki bilmiyoruz"dedim. "olmaz iki isim çocuğun aklı karışır" dedi. Zaten eşim bana bırakıyor isim olayını ailemden ve eşimin ailesinden karışan yok bu konuda. Diyeceksiniz ki takma umursama zaten umursamıyorum ama insanlar neden başkasının çocuğunun adına bu kadar önem veriyor. O kim oluyor ben anlamıyorum. Bizim millet neden herşeye muhalefet oluyor çok saçma. Daha buna benzer çok kişi söyledi bende dedim senin çocuğun olunca koyarsın kendi çocuğuna.
Valla hergün aynı muhabbet daha karar vermedik diyorum bence şu ismi koy diyorlar. Şöyle olur böyle olur valla insan kaileye almasa da sıkılıyor bir süre sonra zaten hamilelik stresi.Ayy ben sinirlendim başıma gelmiş gibi.
Takmamaktan başka bir çıkar yolu yok gibi. Böyle insanlar heryerde malesef.
Kesinlikle yabancılarla çalışıyorum kimse kimsenin çocuğuna öneride bulunmuyor annesi bilir en iyisini diyorlar ben anlamadım bizim milletteki başkasının derdini dert ediniyorBaşlığa istinaden cevap veriyorum.
Az gelişmiş olduğu için.
Dahası var diyorsunuz yani Allah yardımcımız olsun her kafadan bir ses"Sag selim dünyaya gelsin hele, tipine göre isim veririz" deyinInsanlar konuşuyor işte boşverin. Doguma kadar ve sonrasinda da cok sey dinleyeceksiniz. Duymamazlıktan gelmek en iyisi
Diyorum nasıl olur şimdiden karar verin diyorlar ya sabır çekiyorum artık içimdendaha düşünmedik de geç bence millette laf bitmez
Merhaba hanımlar ben 4 aylık hamileyim. Sevdiğim bir abi var iyi biridir ama fazlaca dine düşkün bana "çocuğun ismini ne koyacaksın" dedi bende" ÖzTürkçe isim koymayı düşünüyoruz" dedim. Birden "hayır Kurandan isim koymalısın olmaz öyle şey" dedi.Kaileye almadım bugün başka bir iş arkadaşım benden yaşça büyük dedi ne isim koyacaksınız Bende"bakalım eşimle karar verirsek iki isim olabilir belki bilmiyoruz"dedim. "olmaz iki isim çocuğun aklı karışır" dedi. Zaten eşim bana bırakıyor isim olayını ailemden ve eşimin ailesinden karışan yok bu konuda. Diyeceksiniz ki takma umursama zaten umursamıyorum ama insanlar neden başkasının çocuğunun adına bu kadar önem veriyor. O kim oluyor ben anlamıyorum. Bizim millet neden herşeye muhalefet oluyor çok saçma. Daha buna benzer çok kişi söyledi bende dedim senin çocuğun olunca koyarsın kendi çocuğuna.
Kesinlikle benim bebeğim ben taşıyorum bana diyorlarki isim hakkı babanın. Eşim zaten bana diyorki hangi ismi istersen koy karıcım diyor çektiklerimi gördüğü için.Herkes herşeyi bilir
Biz bilmeyiz ondan
Dahası var diyorsunuz yani Allah yardımcımız olsun her kafadan bir ses
ne alakaymış yahuBen çocuğunun adını "Dilara" koyma dilenci olur diyen gördükten sonra vazgeçtim...
Çok teşekkür ederim bir daha konusu açılınca diyeceğim artık çünkü sıktı herkeste isim mevzusu herkeste öneri. En iyisini annesi bilir.İkisine de ’sanane’ yanında verebileceğin cevaplar,
4 büyük Halifenin 3 ünün adı kuran da geçmiyor,
Çocuğumun 2 ismi aklında tutabilecek hafızası olacagına inanıyorum.
Sağlıkla doğsun yavrun :)
Kesinlikle benim bebeğim ben taşıyorum bana diyorlarki isim hakkı babanın. Eşim zaten bana diyorki hangi ismi istersen koy karıcım diyor çektiklerimi gördüğü için.
Gerçekten mi ne alakaymış insanlar çok ilginç gerçekten.Ben çocuğunun adını "Dilara" koyma dilenci olur diyen gördükten sonra vazgeçtim...
ne alakaymış yahu
Şimdiden psikolojik olarak hazırlayım kendimi o halde daha bu fragman zaten hamilelik stresi insanlarda biraz empati yapsa ne güzel olurOhooo daha neler neler.."sütun geliyor mu? Memelerin küçük, yine iyi emziriyorsun.." gibiakliniza ne gelirse
Benim ismim Arapça çok sıkıntı çektim çocuğuma kendi dilinde güzel sade anlamlı bir isim koymak istiyorum sizin dediğiniz gibi. En azından benim ve eşimin isteği bu yönde ki kimseyi dinlemiyorum ama hergün aynı muhabbet bunaltıyor insanı hangi birine cevap vereceksin ki.Bir de kuran da geçiyor diye koyulan isimlerden,
Kezban-yalancı demek,
Aleyna- Arapça da bir bağlaç :)
Anlamını bilmediğiniz şeyleri koymayın boşverin.
Orada burada yazan cennetten düşen çiğ tanesi bilmem ne ağacı falana da çok itimat etmeyin.
Güvenilir kaynak iyidir :)
Şimdiden psikolojik olarak hazırlayım kendimi o halde daha bu fragman zaten hamilelik stresi insanlarda biraz empati yapsa ne güzel olur
Bir daha konu açarsa diyeceğim zaten hergün aynı muhabbet ben bile bu kadar düşünmedim isim konusunu millete dert oldu komiğime gidiyor artık bir daha ki sefere diyeceğimKurandan isim koymak marifet olaydi ulkede bu kadar pislik olmazdi.. haril haril isim arayana kadar ne yaziyor acaba demezler saka gibi.. neyse siz gereken cevabi vermissiniz, kesmiyorsa sen dogur daha iyisini koy emmi dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?