Bizim millet neden herşeye maydanoz?

O sizin çocuğunuz en iyisini siz bilirsiniz sanki onlar çocuğuma bakın deseniz 1 gün bakacaklar mı bu hakkı nereden buluyorlar anlamıyorum.

Evet herseye karisma hakki buluyor bizim millet ,bazilari kafana takma demis dogru da demis ama ben sizi anliyorum "sinek küçük ama mide bulandirir "hesabi insanin siniri bozuluyor.Boyle birsey benim de başıma geldi. Babaannem ogluma koyacagim isme aşırı derecede tepki vermisti hatta oglum doğdu tepkisine devam etti o zaman.Hatirladikca sinirim bozuluyor.Siz ne guzel cevabini vermissiniz ben kirilmasin diye onu da yapamamistim.En son oglum dogduktan sonra babanneme herkes torununa altin takiyor sende taksana ne yapacaksin kucucuk cocugun adini diye kizmistim.Kendisi cokda zengindir ama adini begenmedigi ici çöp bile takmam demis orda burda.Yani kisacasi israrlida oluyorlar ve yapacak da birsey yok kafaya takmayin.

siz çok yaşayın emi

O aslında fıkraydı. Kadın gidiyor cami hocasına diyorki, hocam hamileyim çocuğuma isim arıyorum. Hocada sayıyor işte ayşe, ali falan gibi isimler. Kadın beğenmiyor. Kadın diyorki, “ hocam işte ben hem Kuranda geçsin istiyorum, hemde kimsede bulunmasını istemiyorum diyor.” Bu seferde hoca, “ o zaman firavun koy. Hem Kuran da geçiyor, hemde kimsede o isim yok,” diyor.

2 isim koyacağımız belli değil eğer eşimle beraber beğenirsek tek isimde kalırız zaten ama ben ihtimalleri düşündüm belki 2 isim beğeniriz diye. Ben inanıyorum enerjiye o yüzden anlamını bildiğim bir isim koymak istiyorum öztürkçe olsun istiyorum.

8 aydır herkes tetikte bebeğimin ismini açıklamamı bekliyor her sorana daha belli değil deyip geçiştiriyorum, kimisi ayy modern bir isim olsun kimisi anlamı güzel olsun çocuğun karakterini etkiler kimisi islami acıdan uygun olsun der hepsine de he he doğru deyip geçtim yani isim listesi hazırlayıp elime veren bile var ben sadece gülüyorum

Çok haklısın. Sadece bu konuda değil bizim millette "herşeyin doğrusunu ben biliyorum" olayı çok var. Bazen gerçekten tiksindirici olabiliyorlar.
Öneri istesem Zaten sorarım ama ben Birşey demeden lafı ağzıma tıkıyorlar resmen yani benim çocuğumun üzerinde hak görüyorlar kendilerini ben buna kızıyorum öneri olsa binevi sinirlenmem ama bqskı olunca işte o zaman insanın sabrını zorluyorlar.

İşte insana hamileliğini rahat yaşatmıyorlar ki ya yanımda kötü şeylerden bahsediyorlar psikolojimi bozuyorlar ya öneri veriyorlar ya akıl veriyorlar en azından sizin babanneniz onın bile hakkı yok ama bana öneri verenler benim akrabam bile değil yani bu beni kızdırıyor.

Huzursuz etme konusunda cok basarililar canim babaannemde olsa cok kizmistim sizinkinden tek farki babaannem,annem ölünce bizi kimseye muhtac etmedi bakti büyüttü o yuzden icime attim onu kirmak istemedim.Aslinda kim olursa olsun kafaya takmamak lazim siz cevabini ne zaman konusursa konussun verin bence karismayin diye uyarin kirmadan veya kirarak.Hatta bana esim bile mudahale etmiyor sende gereken bilgiyi verdin bende saygiyla dinledim deyip konuyu kapattirin bu abi dediginiz kisiye.Esim karismiyo derseniz ve dediklerinide dinledim anladim derseniz belki haddini bilir de susar.

Ne ilginçler yahu sizin bebeğin ismi dert olmuş millete

Iyi de agzi olan konusur.. Takılacak bi şey göremiyorum.. Eşin sana bırakmış, aileler karışmıyor, bunun icin sukretmen gerek, burdaki isim konularini bi arastirsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsin..

Öyle yapıyorum artık neyse sizde sinirlenmeyin aynı şeyleri yaşıyoruz sanırım tüm hamile bayanlar ya çevresinden ya ailesinden bir şekilde sabrımızı sunuyorlar Allah kucağımıza sağlıklı şekilde bebeğimiz versin inşallah tek isteğim bu. Artık cevap bile vermeyeceğim he he deyip geçeceğim.

B
Iyi de agzi olan konusur.. Takılacak bi şey göremiyorum.. Eşin sana bırakmış, aileler karışmıyor, bunun icin sukretmen gerek, burdaki isim konularini bi arastirsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsin..
Biliyorum ne kavgalar ne problemler yaşayanlar var ailesinden yana ama bu şahıslar benim bebeğimin birşey olmuyorlar bebeğim onları belki tanımayacak bile sadece bu konuda değil her konuda akıl veriyorlar bir süre sonra sıkıcı bir hal alıyor maalesef

Yapacak bi sey yok ki.. Tek tek kavga edip zihniyetlerini duzeltme şansın olmadigina gore, kendini sakinlestirip umursamaz olacaksin..

inanamıyorum yok artık şok oldum..

İki isim koyduğunuz için mi pişmanlık var?
Ever, herkes kendisine yakın hissettiği isimle hitap ediyor ailede bir gruplaşma oluşuyor tavırlarını çocuğum üzerinden göstermelerine sinirleniyorum ama maalesef buna ben izin verdim şimdi tersleyerek tek isimle hitap ettirmeye çalışıyorum bu da ayrı bir gerilim yaratıyor.
Yani saçma sapan şekilde çocuğun adı Ali Mehmet diyelim Ali diye seslenerek ve sülalesine seslendirerek tavrını belli ediyor. Bunu bir tavır aracı olarak kullanıyor bende sinirleniyorum. Tek isim baskısı yapıyordum ama bu gruplaşma nedeniyle artık iki ismini de zorla kullandırıcam çocuğun kafa karışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…