Bizim millet neden herşeye maydanoz?

Canınızı sıkmak istemem ama siz bi de çocuk olduktan sonra görün bu tipleri. Eşimin arkadaşı eşimi tebrik için aradığında emiyo mu sütü var mı yengenin diye sordu inanabiliyo musunuz? Cevabını aldı elbet ama şoka girdim teyzeler mükemmel anneler bitti bi de adamlar çıktı başımıza fesupanallah

Insanlar günümüzde birbirine cok deger veriyormuş gibi her seye karismayi kendilerinde hak görüyorlar cok enteresan.

ben de Türkçe isim koydum, uzun sure cidden bu mu olacak cocugun ismi diye sordular

isim kimsyi ilgilendirmez

bizim milletin ruhu kaynana anacim
ille herseye mudahil olcaklar
ille sorulmayan dahiyane fikirlerini suncaklar

sozlerime tipik kaynana olmayan kadinlar alinmasinlar sizler ozelsiniz

Kur'an'ı bilmem de iki isimliyim kafam falan karışmıyor. "Allah Allah hangi ismimi kullansam yav hmm şu X diye seslendi bu Y diye" gibi bir durum söz konusu değil. Bazen ilk ismimle seslenince saniyenin 10'da 1'i kadarlık bir süre afallıyorum o kadar. 3-4 isim koyan biliyorum Brezilyalı futbolcu gibi yapmışlar çocuğu. Muhammed Talha Berk gibi bir isim. Birini kayınvalide birini kayınbaba birini de her koşula rağmen mücadele ederek modern isim isteyen gelin koydu sanırsam, peh. Takmayın, insanlar mutlaka konuşacak bir şey bulur. "Biz Arapça isim koymak istiyoruz" deseniz de "Hmmm niye özbeöz Türkçe isim koymuyorsunuz bakiim" diyen birisi de çıkardı mutlaka.

geçenlerde buna benzer bi konuya aynı yorumumu yaptım ben mağlesef o herseye maydonoz olan tip insanların mağduru olduğumdan tam 3 defa ismim değişmiş haha anneme kimse hak vermemiş hep halamlar koymuş ALEV bi adamın kötü sözleri üzerine babam sinirlenmiş vazgecmiş bahar koymuşlar onada kusur bulmuşlar deniz olmuş ondanda maydonozlar çıkınca canım anaam sinirlenmiş vee elif koycam yeter demiş heeyt be

"Kaale almadım" diyecektiniz herhalde. Bşr de bunu yapan bunu da yapti ; rövanş değil revaç. sarı elbise çok rövanşta değil revaçta yani. Bunun gibi.

Yapma canim yaaaa. Neyse pisman olma. Yaptiklarina degil de,yapamadiklarin icin pisman ol. Olan olmus. neden uyarıyorsunuz siz anlasamadiniz diyemi 2 isim koydunuz esinle? Hani o birini istedi sen otekini oylemi oldu
Canım kafa karışıklığı oluyor ya özellikle ismini öğrettiğin zaman söylesin istiyorsun söyleyemiyor herkes ismini söylüyor falan, bazı popüler isimlerde karıştırılmasın diye ikinci ismi kullanmak mantıklı ama bilemiyorum ikinci olursa tek isim

Kendini otorite sanıyor herhalde. Düşün 7 kat el olmana rağmen böyle davranabilir. Mazallah ailesinden biri olsan neler diyecek allah bilir. Allah o adamin yakinindakilere sabır versin

Şu kurandan isim koyma modası çıktı çıkalı etrafta saçma sapan isimlere sahip çocuklar dolanmaya başladı. Sırf ilginç diye hiçbir anlamı olmayan ya da gerçekten kötü ya da saçma anlamı olan abuk sabuk sözcükleri isim diye çocuklara koyuyorlar. Arabistana gitse millet totosuyla gülecek farkında değil. Bi de internete güvenip yok cennetteki bilmem ne ırmağının ismi falan gibi anlamlar yüklüyorlar. Halbu ki kuran-i kutsal yapan geldiği dil değil anlamı. Yani çocuğunun adını ıkra koyacağına oku koy. Anlami aynı.

Öyle maalesef dediğiniz gibi en iyisi uzak durup kulak tıkamak bu tür insanlara.

bizim kültürümüz böyle, bilmiyormusunuz...ayrıca bunlara takmanız tuhaf geldi bana...öneriler, fikirler bence güzel şeyler...burda bile birçok hamile bayan konu açıyor, çocuğuma ne isim koysam diye...
İyide ben öneri istemiyorum ki öneri istesem sorarım Birde bana sorduklarında karar vermedim diyorum şimdiden kararlaştırın diyorlar. İsim koymak babanın hakkı diyorlar bunlar öneri değil resmen zorluyorlar hayır Kurandan koyacaksınız hayır 2 isim kıymayın bu sizce öneri mi yoksa insanlara karşı baskımı.

Kendini otorite sanıyor herhalde. Düşün 7 kat el olmana rağmen böyle davranabilir. Mazallah ailesinden biri olsan neler diyecek allah bilir. Allah o adamin yakinindakilere sabır versin
Aynen kesinlikle kendisi 3 çocuğunun ismini kendi koymuş mesela anneye hak tanımamış. Diğeri bana kurandan koymam gerektiğini cennete gidemeyeceğimi söylüyor böyle saçmalık mı var. Bu insanlarla beraber çalışmak zorundayım malesef..

Aynen birde bana kurandan koymazsan cennete gidemezsin çocuğuna zulüm ve kötü olur diyorlar bu ne saçmalık anlamadım ki. Benim annesi ben bakacağım isim önceliği annesinin ve babasınındır..

Hala anlamadınız mı?
Bizim milletimiz işsiz.
Etrafımızdakilerim bir kısmı hobi olarak elalemin hayatına maydonoz oluyor.
Bu yaşınıza kadar alışmadıysanız alışın.
Valla alışamadım hala kulağımı tıkamaya çalışıyorum bunalttı lar hergün n aynı muhabbet. Hamile olduğum samimi bir müşterim vardı onunla vedalaşırken ağzından kaçırdı müdürün kulağına gitti baktım 2 gün içinde 5 otele yayılmış bana kalsa ben hamileliğimi bile paylaşmayacaktım... Ama hergün soru hamile misin kaç aylık dedimki sizinle paylaşmak isteseydim paylaşırdım.. Ama sormaya devam ne diyim ki.

niye açıklama yapıyorsun
karar verince haber veririm size de geç
biz direkt ismini xxx karar verdik diyorum
bi tek kardeşim beğenmediğini söyledi
sen çocuk sahibi olunca başka şey koyarsın dedim bitti gitti
İşte karar vermedik desemde şimdiden karar verin diyorlar bu kezde. Komikler artık gülüp geçeceğim ne yapayım ki heryerde bunlardan var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…