- 17 Ocak 2014
- 940
- 1.585
- 313
- Konu Sahibi Sungate170308
-
Merhaba hanımlar ben 4 aylık hamileyim. Sevdiğim bir abi var iyi biridir ama fazlaca dine düşkün bana "çocuğun ismini ne koyacaksın" dedi bende" ÖzTürkçe isim koymayı düşünüyoruz" dedim. Birden "hayır Kurandan isim koymalısın olmaz öyle şey" dedi.Kaileye almadım bugün başka bir iş arkadaşım benden yaşça büyük dedi ne isim koyacaksınız Bende"bakalım eşimle karar verirsek iki isim olabilir belki bilmiyoruz"dedim. "olmaz iki isim çocuğun aklı karışır" dedi. Zaten eşim bana bırakıyor isim olayını ailemden ve eşimin ailesinden karışan yok bu konuda. Diyeceksiniz ki takma umursama zaten umursamıyorum ama insanlar neden başkasının çocuğunun adına bu kadar önem veriyor. O kim oluyor ben anlamıyorum. Bizim millet neden herşeye muhalefet oluyor çok saçma. Daha buna benzer çok kişi söyledi bende dedim senin çocuğun olunca koyarsın kendi çocuğuna.
Merhaba hanımlar ben 4 aylık hamileyim. Sevdiğim bir abi var iyi biridir ama fazlaca dine düşkün bana "çocuğun ismini ne koyacaksın" dedi bende" ÖzTürkçe isim koymayı düşünüyoruz" dedim. Birden "hayır Kurandan isim koymalısın olmaz öyle şey" dedi.Kaileye almadım bugün başka bir iş arkadaşım benden yaşça büyük dedi ne isim koyacaksınız Bende"bakalım eşimle karar verirsek iki isim olabilir belki bilmiyoruz"dedim. "olmaz iki isim çocuğun aklı karışır" dedi. Zaten eşim bana bırakıyor isim olayını ailemden ve eşimin ailesinden karışan yok bu konuda. Diyeceksiniz ki takma umursama zaten umursamıyorum ama insanlar neden başkasının çocuğunun adına bu kadar önem veriyor. O kim oluyor ben anlamıyorum. Bizim millet neden herşeye muhalefet oluyor çok saçma. Daha buna benzer çok kişi söyledi bende dedim senin çocuğun olunca koyarsın kendi çocuğuna.
Canım kafa karışıklığı oluyor ya özellikle ismini öğrettiğin zaman söylesin istiyorsun söyleyemiyor herkes ismini söylüyor falan, bazı popüler isimlerde karıştırılmasın diye ikinci ismi kullanmak mantıklı ama bilemiyorum ikinci olursa tek isimYapma canim yaaaa. Neyse pisman olma. Yaptiklarina degil de,yapamadiklarin icin pisman ol. Olan olmus. neden uyarıyorsunuz siz anlasamadiniz diyemi 2 isim koydunuz esinle? Hani o birini istedi sen otekini oylemi oldu
Şu kurandan isim koyma modası çıktı çıkalı etrafta saçma sapan isimlere sahip çocuklar dolanmaya başladı. Sırf ilginç diye hiçbir anlamı olmayan ya da gerçekten kötü ya da saçma anlamı olan abuk sabuk sözcükleri isim diye çocuklara koyuyorlar. Arabistana gitse millet totosuyla gülecek farkında değil. Bi de internete güvenip yok cennetteki bilmem ne ırmağının ismi falan gibi anlamlar yüklüyorlar. Halbu ki kuran-i kutsal yapan geldiği dil değil anlamı. Yani çocuğunun adını ıkra koyacağına oku koy. Anlami aynı.Merhaba hanımlar ben 4 aylık hamileyim. Sevdiğim bir abi var iyi biridir ama fazlaca dine düşkün bana "çocuğun ismini ne koyacaksın" dedi bende" ÖzTürkçe isim koymayı düşünüyoruz" dedim. Birden "hayır Kurandan isim koymalısın olmaz öyle şey" dedi.Kaileye almadım bugün başka bir iş arkadaşım benden yaşça büyük dedi ne isim koyacaksınız Bende"bakalım eşimle karar verirsek iki isim olabilir belki bilmiyoruz"dedim. "olmaz iki isim çocuğun aklı karışır" dedi. Zaten eşim bana bırakıyor isim olayını ailemden ve eşimin ailesinden karışan yok bu konuda. Diyeceksiniz ki takma umursama zaten umursamıyorum ama insanlar neden başkasının çocuğunun adına bu kadar önem veriyor. O kim oluyor ben anlamıyorum. Bizim millet neden herşeye muhalefet oluyor çok saçma. Daha buna benzer çok kişi söyledi bende dedim senin çocuğun olunca koyarsın kendi çocuğuna.
Öyle maalesef dediğiniz gibi en iyisi uzak durup kulak tıkamak bu tür insanlara.Takmayın takılacak birşey değil he he deyin geçin,çünkü ömrünüz boyunca o tür insanlar aranızda hep olacak ve konuşacak hiç susmazlar,çocuğun erkek olursa sünnet ne zaman demeye başlarlar düğün yapacak mısın bilmem ne,yada 2.çocuk ne zaman olacak derler 2.çocuğun olur 3.çocuğun ne zaman derler,çocuğun okula başlarsa ona bile karışırlar bu tip insanlar çocukların büyür yine konuşurlar evin yoksa ev al araban yoksa araba al gibi,o yüzden hiç takmayacaksın istediği kadar konuşup dursunlar.
İyide ben öneri istemiyorum ki öneri istesem sorarım Birde bana sorduklarında karar vermedim diyorum şimdiden kararlaştırın diyorlar. İsim koymak babanın hakkı diyorlar bunlar öneri değil resmen zorluyorlar hayır Kurandan koyacaksınız hayır 2 isim kıymayın bu sizce öneri mi yoksa insanlara karşı baskımı.bizim kültürümüz böyle, bilmiyormusunuz...ayrıca bunlara takmanız tuhaf geldi bana...öneriler, fikirler bence güzel şeyler...burda bile birçok hamile bayan konu açıyor, çocuğuma ne isim koysam diye...
Aynen kesinlikle kendisi 3 çocuğunun ismini kendi koymuş mesela anneye hak tanımamış. Diğeri bana kurandan koymam gerektiğini cennete gidemeyeceğimi söylüyor böyle saçmalık mı var. Bu insanlarla beraber çalışmak zorundayım malesef..Kendini otorite sanıyor herhalde. Düşün 7 kat el olmana rağmen böyle davranabilir. Mazallah ailesinden biri olsan neler diyecek allah bilir. Allah o adamin yakinindakilere sabır versin
Aynen birde bana kurandan koymazsan cennete gidemezsin çocuğuna zulüm ve kötü olur diyorlar bu ne saçmalık anlamadım ki. Benim annesi ben bakacağım isim önceliği annesinin ve babasınındır..Şu kurandan isim koyma modası çıktı çıkalı etrafta saçma sapan isimlere sahip çocuklar dolanmaya başladı. Sırf ilginç diye hiçbir anlamı olmayan ya da gerçekten kötü ya da saçma anlamı olan abuk sabuk sözcükleri isim diye çocuklara koyuyorlar. Arabistana gitse millet totosuyla gülecek farkında değil. Bi de internete güvenip yok cennetteki bilmem ne ırmağının ismi falan gibi anlamlar yüklüyorlar. Halbu ki kuran-i kutsal yapan geldiği dil değil anlamı. Yani çocuğunun adını ıkra koyacağına oku koy. Anlami aynı.
Ne güzel isimlerinizi seviyorsunuz keşke insanlar biraz haddini bilse herkese karışıp bilgelik taslamasa.Benim de iki ismim var kafam da karışmıyor hatta daha havalı oluyor
Valla alışamadım hala kulağımı tıkamaya çalışıyorum bunalttı lar hergün n aynı muhabbet. Hamile olduğum samimi bir müşterim vardı onunla vedalaşırken ağzından kaçırdı müdürün kulağına gitti baktım 2 gün içinde 5 otele yayılmış bana kalsa ben hamileliğimi bile paylaşmayacaktım... Ama hergün soru hamile misin kaç aylık dedimki sizinle paylaşmak isteseydim paylaşırdım.. Ama sormaya devam ne diyim ki.Hala anlamadınız mı?
Bizim milletimiz işsiz.
Etrafımızdakilerim bir kısmı hobi olarak elalemin hayatına maydonoz oluyor.
Bu yaşınıza kadar alışmadıysanız alışın.
Cehalet....Aynen birde bana kurandan koymazsan cennete gidemezsin çocuğuna zulüm ve kötü olur diyorlar bu ne saçmalık anlamadım ki. Benim annesi ben bakacağım isim önceliği annesinin ve babasınındır..
İşte karar vermedik desemde şimdiden karar verin diyorlar bu kezde. Komikler artık gülüp geçeceğim ne yapayım ki heryerde bunlardan var.niye açıklama yapıyorsun
karar verince haber veririm size de geç
biz direkt ismini xxx karar verdik diyorum
bi tek kardeşim beğenmediğini söyledi
sen çocuk sahibi olunca başka şey koyarsın dedim bitti gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?