Boanmak iin sebep midir bunlar?

ne yapmaya çalışıyorsun? kavga etmek mi istiyorsun? neden beni bilerek isteyerek sinir ediyorsun yıprandığımı görmüyor musun? ayrılmak mı istiyorsun gibi sorular soruyorum zaten canım mantıklı bi açıklaması yok. sinir olacak ne var ki bunda deyip geçiyor

aranızdaki tek sorun iletişim eksikliği..

sanırım siz biraz baskın bir karaktersiniz. ve eşinizde baskınlığınızı kendi baskınlığıyla kapatmaya çalışıyor.

bir nevi erkeğim ben, benim dediğim , benim istediğim olur psikoljisi..

evlenmeden önce bunları konuşmussunuz. eşiniz içinden: "sen konuş hayatım , evlenince görürüz" diye düşünmüştür. . bu yüzden evlenince değişeceğini umuyordum demiş size.

baskınlığınızı biraz pasifleştirirseniz belki zamanla düzelebilir.

evlilikte en önemli unsur:

senin dediğin benim dediğim değil ortak kararlardır..

iki tarafta bu olaya girerse malesef sonu hüsran olur..

belliki eşinizin gözünü çok korkutmuşsunuz evlenmeden önce.. siz ondan bir istekte bulunduğunuzda dahi bunu bir öne çıkma, baskınlık olarak algılıyor..

değişim sizde olmalı..

ha deseydi ki dün seni kırdım bugün telafi etmek istiyorum. herşey çok farklı olabilirdi. ama inadına yapıyor sanırım.

Eşinin sözlerinden sana hala kırgın , ya da kızgın olduğu anlaşılıyor..

Yani sen istediğin için aslında seni mantıcıya hadi götüreyim demiş , ama kırgın olduğu içinde bunu vurgulamak adına bak sen istedin götürmüyorum şimdi ben istediğim için gidiyoruz diyor..

Ama aslında isteyen sendin.. :bbo:

çok doğru bi gözlem katılıyorum. acaba bi insanın huyu suyu değişebilir mi? kendim için soruyorum bunu. ayrıntılara takılmasam kızmasam bağırmasam küsmesem çözüm olur mu belki olur. ama bunun için sanırım o depresanları benim almam lazım.

Denizgüneş K.K'nın güzin ablası olsana.kaydirigubbakcemile5

Valla çok akıllıca şeyler söylemişsin.:smiley-cool:

depresana gerek yok...

eşinizle akşam güzel bir konuşma yapın..

elini tutup gözlerine bakarak..

sizi yanlış tanıdğını, aslında isteklerinizin bir emir yada baskınlık ifadesi olmadığını, onu çok sevdiğinizi, sadece birlikte birşeyler paylaşmak istediğinizi vs vs güzel bir dille tatlılıkla anlatın ona..

sizi anlamasını sağlayın.

misal veriyorum: mantı yemeye gidelim değilde,

"hayatım acaba mantımı yesek, ne dersin?" gibi tatlı sözlerle istediğinizi yaptırın. ama çaktırmadan. onun istediği de oluyor psikolijisini verin ona.

baştan sona okudum valla sinirlerim bozuldu...önce boşanmak için saçma buldum ama okudukça sana hak verdim...eşin biraz bencil gibi geldi bana şımarıklık yapıyo...ama boşanmayı biraz ertele ...madem öle sen git diyo sende çık arkadaşlarınla gez takma ilgilenme onunla istediklerini yapma anlasın seni nasıl kırdığını...bırak o sana desin neden böyle yapıyosun vs diye üstüne düşsün...

eşin evlenmeden öncede böyle miydi?
yani çayım bittiğinde anında doldurulacak,bi yere giderken izin alacaksın,saygısızsın,sen kendin git vs. tavırları böylemiydi
aslında ilk bakışta bunlar boşanma sebebi olamaz gibi ama bence eşinin başka bir problemi var
ne bileyim sanki sana kızdığı bazı şeyler için bu şekilde senden intikam alıyor
yok mantıcıya sen istediğin için götürmedim ama şimdi ben istiyorum gideceğiz falan...
halbuki oturup konuşsanız,karşılıklı birbirinizin sevmediği davranışlarınızı konuşsanız ve onları yapmayacağınıza dair sözler verseniz problem çözülecek gibi geliyor bana.
sende sanki biraz dediğim dedik gibisin
örneğin eşin dışarı çıkarken izinmi al diyor,izin alır gibi yap ama alma
yani hayatım ben annemlere gidiyorum haberin olsun de,yada çarşıda işim var de.
asla senden izin almam vs.deme sadece haber ver ama ona izin alıyrmuş gibi izlenim yarat mesela...

aramız biraz düzelirse deneyeceğim canım. çünkü dün yapmaya çalıştığımda bu dediklerini hiç bişey olmamış gibi nasıl yapabiliyorsun böyle dedi. bişeyleri düzeltmeye çalışıyorum oysa

sanırım başta tam olarak ifade edemedim kendimi. onu takmayıp ilgilenmeyince de kocanım senin saygı göstermiyorsun diyor bana.

iyide cnm haksız zaten bide onumu şımartıcaksın...madem öyle haber vererek git...dersinki sen bana git diyosun gelmiyodun...hem seni evde oturtucak bütün gün ters davranıcak hemde sen çıkınca saygısız olucaksın oldu başka isteği varmıymış...

evlenmeden önce böyle değildi güzelim. hatta evlendikten sonra da iyiyidi son bir ayda değişti. kesinlikle öyle tavırları yoktu. biraz da çevresindekilerden etkileniyor galiba. nerden mi anladım? evlenmeden önce ben onu ziyarete büroya gittiğimde bana ne içeceğimi sorup çay getirmişti. geçenlerde kola alıp gittim yanına bardakları sen getir mutfaktan dedi neden dedim. sana çay getirdiğimde ne kadar dalga geçtiler benimle biliyor musun dedi. nişanlıyken de benim ailemin evinde yardım ederdi ben çay dağıtırken o tabakları dağıtırdı. 31 yaşındaki bi insanın kendi kişiliğinin oturmuş olması gerekmez mi? resmen gaza geliyor yani

canım ilk 3 sayfayı okudum.
eşim,seninkinin daha beteri diyebilirim.(benim de burda konum vardı,bilenler bilir hikayemi)
mesela sana bu haftasonu yaptığını söyleyeyim.
cumartesi akşam saat 5 gibi gitti,pazar gecesi saat 9 da geldi...
cts gece ağ atmışlar denize,arkadaşının teknesinden,balık gece tutulurmuş.
pazar günü de mangal keyfi yaptılar...
eşim 1 gün yoktu resmen..ne için? kendi keyfi için...
benim eşimin ağzından "aşkım,hayatım,bebeğim" gibi laflar hiç düşmez.
ama bunlar da bana kendi yapacağını yapmak,istediği gibi sorumsuzca yaşamak ve ağzıma bir parmak bal çalmak olarak geliyor...
kıskançlıktan ölen adam artık yok,ben akşamları sahne alıyorum müzisyenim.
gece 2-6 arası gelen bir işe normal gözle bakıyor.çalışabilirim yani o saatte.
asılacak perde... tam 1 haftadır onu bekliyor,inat ettim asmıyorum,zaten asamıyorum da...
orumsuz ve aşırı bencil..
buna rağmen boşanalım lafını hep o kullandı,vazgeçen hep ol oldu.
niye anlattım bunları.?
bence sizde umut var.zamana bırak,çekil köşene...mutlaka ki hemen değişmeyecek.
görmezden gel,bir süreliğine...
tartışmalar durulunca alır karşına konuşursun düzgünce...
tabii ki hayat böyle gitmez.mücadele etmiyorsun demiş ama bence mücadele etmeyen,keyiflerinden fedakarlık etmeyenler erkekler...
seni yalnız bırakması hiç hoş değil,hele yeni evli bir çift olduğunuz halde...
ama ben senin eşinin zamanla değişeceğini düşünüyorum nedene...sadece bir süre sessiz kal,kendine dön cnm...Allah kolaylık versin

inanın nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum artık çaresizim

gece yastığa başımı koyunca halime şükrediyorum çok şükür ikimiz de sağlıklıyız diyorum işimiz var başımızı sokacak evimiz var sokakta yaşayan insanları düşünüyorum aç değilim açıkta değilim annem babam hayatta. allah başka dert vermesin. ama insan duygusal olarak da tatmin olmak istiyor. herkesin yorumunu önerilerini okudum sanırım yapılacak herşeyi yapmışım. zamana bırakacağım artık. inşallah dediğin gibi zamanla değişir.

hımm anladım o zaman biraz taş fırın erkeği olmak istiyor galiba
arkadaşları bu şekilde doldurmuş olabilir
o yüzden artık sana yardım etmeyip,senden çayını zamanında doldurmanı,bi yere giderken izin almanı falan istiyor
bence bunları onunla konuş,eskiden böyle değildin neden böyle davranıyorsun de.
haa ayrıca hani sana başkası olsa çoktan annenin evine gönderirdi demiş ya bence bi anlık kızgınlıkla söylemiş olabilir
birgün de sen ona başka kadın olsa bu kaprislerine asla dayanamaz çoktan kapının önüne koyardı seni de bakalım neler hissedecek
belki kendini kötü hissedip bi daha bu şekilde davranmaz

birgün de sen ona başka kadın olsa bu kaprislerine asla dayanamaz çoktan kapının önüne koyardı seni de bakalım neler hissedecek
belki kendini kötü hissedip bi daha bu şekilde davranmaz

bir gün tartışıp çok kızdığımda gece saat 10 gibiydi evden gitmek istedim ama o saatte ben gidemeyeceğim için ona annenin evine git daha kötü şeyler olmadan biraz ayrı kalalım dedim çok kızmıştım çünkü. sen kimin evinden kimi kovuyorsun? dedi. kimse kimseyi kovamaz bu ev ortak dedim. ne sen beni kovabilirsin ne de ben seni kovabilirim böyle bi hakkımız yok dedim. belki bişeyler anlar diye ama nerdeeee? dediğin gibi yapsam yine aynı cümleyi kurar. kimin evinden kimi kovuyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…