- 15 Haziran 2016
- 7.901
- En iyi cevaplar
- 1
- 21.033
- 348
- 39
- Konu Sahibi benbakarimyarina
-
Ya ben tanımadığım etmediğim hasta insana niye çıkışayım.ona kızdığım tek nokta para verdiği için annesinin de böbrek vermesi gerektiğini düşünmesi.organ bağışı ticari bir durum asla değildir,karşılık beklenerek yapılacak birşey değildir,birşeyin karşılığı olarak da yapılacak birşey değildir.Size göre konu sahibi garip hadi diyelim peki şu an psikolojisi alt üst olmuş ne yapacağını bilmeyen hasta insana sakin bir şekilde yazmanız gerekirken değişik çıkışlar yapan siz çok mu normalsiniz?
Keşke paranızı saymasaymışınız.insallah bırınden bırı verırKaç yıl hem okudum hem çalıştım paramı eline alıp sayarken hiç ürkmüyordu ama sinirimden ağlıcam .
Karşınızda şu an hassas dönemde olan bir insan var lütfen biraz anlayışlı yaklaşın. Yorumları tam okuyamadım ama sanırım babanıza donör olmaktan son anda vazgeçmişsiniz. Olabilir tamamen sizin tercihiniz. Konu sahibi aynı zamanda ailesinin tavırlarına da üzülmüş ve paylaşmak istemiş. O kadar doğal ki hissettikleri. Hangimiz olsa kırılmayız? Ablanın 'miras bana kaldı hehehe' tarzı üslubundan bahsetmiyorum bile.Sizi şaşırtmadığıma sevindim.tövbe Yarabbi yaaa.ne garipsiniz
Yorumları tam okusaydınız olayı kendi üzerimden kişiselleştirmediğimi hem hastanın hem çok istediği halde donör olamayanın hem donörün açısından değerlendirme yaptığımı anlardınız. Ben kendi durumumdan yola çıkarak hasta bir kızcağıza agresif davranmadım, 16 yıldır nakil hastası olan babamın durumundan yola çıkarak hasta bir insana adaletli bir şekilde yapması gerekenleri dümdüz olduğu gibi söyledim,ne sert ne de yumuşak....iyileşmesi için dua ettim,canı gönülden yardım edebileceğimi söyledim.yanlışına da yanlış dedim.Karşınızda şu an hassas dönemde olan bir insan var lütfen biraz anlayışlı yaklaşın. Yorumları tam okuyamadım ama sanırım babanıza donör olmaktan son anda vazgeçmişsiniz. Olabilir tamamen sizin tercihiniz. Konu sahibi aynı zamanda ailesinin tavırlarına da üzülmüş ve paylaşmak istemiş. O kadar doğal ki hissettikleri. Hangimiz olsa kırılmayız? Ablanın 'miras bana kaldı hehehe' tarzı üslubundan bahsetmiyorum bile.
Sonuç olarak kendi durumunuzdan yola çıkarak konu sahibine bu kadar agresif davranmanıza gerek yok. O sizin aileniz ve sizin hissetiklerinizdi. Burada başka bir insan ve hayat var. Gereksiz kişiselleştirdiniz.
Konu sahibi umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz. Canınız sıkkın olduğunda buraya yazabilirsiniz. Benzer tecrübeler yaşayan ve paylaşan üyeler de olmuş, birkaç kişiye aldırmayın lütfen.
Ya ben tanımadığım etmediğim hasta insana niye çıkışayım.ona kızdığım tek nokta para verdiği için annesinin de böbrek vermesi gerektiğini düşünmesi.organ bağışı ticari bir durum asla değildir,karşılık beklenerek yapılacak birşey değildir,birşeyin karşılığı olarak da yapılacak birşey değildir.
Bunun dışında sakin olmadığım hiçbirşey yok.konu sahibinin de yapacağı tek şey şuan uygulanan tedaviye doktorların söylediklerine eksiksiz uyup nakil için sıra beklemek,dua etmek.psikolojisi alt üst te olsa yapabileceği bu çok iyi de olsa yapabileceği bu. Doktor yada hastane konusunda herhangi bir yardım talebi olursa da canla başla yardım ederim.gerçekten merak ediyorsanız da her koşulda her olayda mantıklı ve adaletli olmak gerektiğini düşünen normal bir insanım.
Yorumları okudum polemik yapılacak en son konu budur , yazarken dikkat edilmeli üslup vb zira karşınızda çare arayan üzgün bir birey var ( kaba yorum yapanlara) konu sahibine gelince çok üzüldüm ne yazacagimi bilemedim başına gelmeyen anlayamaz diye düşünüyorm, Allah yardımcınız olsun beklemediğiniz yerden ciceklendirsin sizi , elimden sadece dua etmek geldi inşallah geçer bu günler ...Merhaba kızlar ,
Ben böbrek nakli bekleyen genç bir kızım. Ailemde annem ve kardeşimin böbreği uymasına rağmen böbreklerini vermek istemediğini söylediler.Kız kardeşim hiç duymamış gibi yaptı ama annem, Hem başımda bekliyor hem yardımcı olmuyor.Vicdan azabı da çekiyorum böyle beklediğim için.Kaç yıl maaşımı ellerine saydım . Ne Yapmalıyım
O kisi de zor süreçlerden geçmişNe olmuş bugüne kadar verdiğim maaşı ellerine saydım demişse. Haram zıkkım etsin. Kendince hayırlı bir evlat olduğundan bahsetmiş ne var yani her şeyin de altında bir şey aramayın asıl konudan uzaklaşıyorsunuz. Dert yanmış kendince. Ne saçma şeylere takılıyorsunuz. Halamında bıyığı olsa amcam olurdu ona bakarsak
Yok konu sahibi bencilmişte, diyalize girse uzun yıllar yaşama imkanı varmış belki de... En yakınında imkan varken seni bağlasınlar bi makineye uzun yıllar yaşama şansı var belki diyerek de gör bakalım öyle kolay mı. Tövbe estağfurullah. Bazı yorumlar ne biçim
Vermek zorunda değiller evet. Ama öyle bir öfkeyle yazmışsınız ki! Konu sahibinin parasını daha reşit bile değilken yıllarca sömürmüşler. Siz yabancı birine yıllarca paranızı bağışlamazsınız diye düşünüyorum. Bunu talep ederken “aile” kavramı altında talep ettiler. Bu anlayıştan yıllarca fayda sağlayan aile şimdi böbrekleri iflas etmiş konu sahibine yardımcı olmuyor. Tek bir böbrekle de sağlıklı yaşanabilir. Evet çalışan bir organı verme düşüncesi hoş olmayabilir, ama adı üstünde bir fedakarlık bu. Yıllarca konu sahibinden beklenen fedakarlıklar gibi.Maaşınızla böbreklerini peşin peşin satın aldığınızı mı düşünüyorsunuz!
Ne kardeşiniz ne anneniz böbreğini vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse vücudunun bir parçasını hayati bir organını size vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse sizin için hayatını riske atmak zorunda değil. Annem yardımcı olmuyor diyorsunuz,buradaki yardım arkanıza yastık koymak,tuvalete giderken kolunuza girmek filan değil saatler süren bir ameliyata girip herşey yolunda gittiği takdirde tıkır tıkır çalışan bir organını yerinden söktürüp aldırmak,ömrünün sonuna kadar da ilaç kullanıp kalan tek organının sorun çıkarmaması için dua etmek farkında mısınız?
Bu kolay kolay göze alınıp yapılabilecek birşey değil. Bunun sizi sevip sevmemeleriyle de ilgisi yok,sizin için içleri parçalanırken bunu yapmaya cesaret edemeyebilirler yada yapmayı tercih etmezler tamamen onların kararı. Onların ne hissettiğini bilemezsiniz.
Yaşadığınız şey bedenen de ruhen de çok ağır. Ama birileri size böbreğini vermiyor diye şikayet etmek çok büyük bencillik. Sağlık durumunuz kaderiniz onların böbreklerini verip vermemesi ise tercihleri bunu kabullenin.
Durumunuza gerçekten çok üzüldüm,Allah tan biran önce herkes için en sağlıklı en hayırlı şekilde şifa bulmanızı diliyorum.kaç yıl maaşımı ellerine saydım cümlenizi okuyana kadar size merhamet duyuyordum ama bu lafınızı görünce kalbim buz gibi oldu. insanların vücutları organları ruhları satılık değildir hanımefendi,parayla satın alınamayacak kadar değerlidir özeldir. Kaç yıllık maaşla satın alabileceğiniz bir mal değildir.
Ne yapmalıyım sorunuza gelirsek de dua edin,doktorların şuan uyguladıkları tedaviye ve söylediklerine uyun. Umarım biran önce kadavradan gerçekleşecek başarılı bir ameliyatla sağlığınıza kavuşursunuz.
“Bakma” fiilinden kastınız nedir? Organ vermek değil heralde? Bildiğimiz anlamıyla bakmak ise elbette dünyaya getirdiğimiz çocuğa en azından reşit olana kadar bakmak (maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak) zorundayız hanımefendi.Neden size vermek “Zorundalar” gibi bir izlenimdesiniz ?? Aile içi durumunuzu bilmiyorum ama belki vermemeleri için bir sebebleri vardır . Örneğin ailem beni dünyaya getirdiler diye ve bana bakmak zorundalarmı ? Hayır bakmak zorunda degiller. Tabi bu herkes için farklı . Ben olsam şartsız koşulsuz böbreğimi hatta kalbimi bile verirdim , ama unutmamak gerek herkes ben degil ve herkesi ben sınıfında düşünemem .
Bence listede sıranızı bekleyin , sonuçta diyalizle de uzunca süre sağlıklı yaşayabilirsiniz.
Evet kafamdan geçenler tam olarak buydu. Bir de hayal kırıklığıyla mücadele eden konu sahibinin üstüne bencil denilerek gelinmiş resmen. Yıllarca parasını sömürdükten sonra böyle bir meselede yalnız bırakmışlar. Üstelik ümit verdikten sonra. Vermek zorunda olmadıklarına katılıyorum ancak ailenin iki yüzlülüğüne kızdım ben en çok. Böyle davranıyorsan sen de fedakar olmak zorundasın.Paraya gelince Doğu toplumu kafası , böbrek bağışına gelince bireysellik , ne bencilmiş.
Bir çoğunun reşit olduktan sonra bile maddi ve manevi yükümlülüğü varmış gibi düşünmesinden bahsediyorum. Ayrıca kimse kimseye organını bağışlamak zorunda degil siz her nekadar bunun aksini düşünseniz bile.Vermek zorunda değiller evet. Ama öyle bir öfkeyle yazmışsınız ki! Konu sahibinin parasını daha reşit bile değilken yıllarca sömürmüşler. Siz yabancı birine yıllarca paranızı bağışlamazsınız diye düşünüyorum. Bunu talep ederken “aile” kavramı altında talep ettiler. Bu anlayıştan yıllarca fayda sağlayan aile şimdi böbrekleri iflas etmiş konu sahibine yardımcı olmuyor. Tek bir böbrekle de sağlıklı yaşanabilir. Evet çalışan bir organı verme düşüncesi hoş olmayabilir, ama adı üstünde bir fedakarlık bu. Yıllarca konu sahibinden beklenen fedakarlıklar gibi.
“Bakma” fiilinden kastınız nedir? Organ vermek değil heralde? Bildiğimiz anlamıyla bakmak ise elbette dünyaya getirdiğimiz çocuğa en azından reşit olana kadar bakmak (maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak) zorundayız hanımefendi.
Bir çoğunun reşit olduktan sonra bile maddi ve manevi yükümlülüğü varmış gibi düşünmesinden bahsediyorum. Ayrıca kimse kimseye organını bağışlamak zorunda degil siz her nekadar bunun aksini düşünseniz bile.
Nolur doğru anlayın beni ya gerçekten çok rica ediyorum şu hayatta en hassas olduğum konulardan biri hastalık acizlik.Ne olmuş bugüne kadar verdiğim maaşı ellerine saydım demişse. Haram zıkkım etsin. Kendince hayırlı bir evlat olduğundan bahsetmiş ne var yani her şeyin de altında bir şey aramayın asıl konudan uzaklaşıyorsunuz. Dert yanmış kendince. Ne saçma şeylere takılıyorsunuz. Halamında bıyığı olsa amcam olurdu ona bakarsak
Yok konu sahibi bencilmişte, diyalize girse uzun yıllar yaşama imkanı varmış belki de... En yakınında imkan varken seni bağlasınlar bi makineye uzun yıllar yaşama şansı var belki diyerek de gör bakalım öyle kolay mı. Tövbe estağfurullah. Bazı yorumlar ne biçim
Öfkeyle yazdığım tek şey işin para bölümü.konu sahibinin parasını almaları başka bir konu paramı aldılar şimdide böbrek vermeleri lazım düşüncesi başka bir konu.Vermek zorunda değiller evet. Ama öyle bir öfkeyle yazmışsınız ki! Konu sahibinin parasını daha reşit bile değilken yıllarca sömürmüşler. Siz yabancı birine yıllarca paranızı bağışlamazsınız diye düşünüyorum. Bunu talep ederken “aile” kavramı altında talep ettiler. Bu anlayıştan yıllarca fayda sağlayan aile şimdi böbrekleri iflas etmiş konu sahibine yardımcı olmuyor. Tek bir böbrekle de sağlıklı yaşanabilir. Evet çalışan bir organı verme düşüncesi hoş olmayabilir, ama adı üstünde bir fedakarlık bu. Yıllarca konu sahibinden beklenen fedakarlıklar gibi.
“Bakma” fiilinden kastınız nedir? Organ vermek değil heralde? Bildiğimiz anlamıyla bakmak ise elbette dünyaya getirdiğimiz çocuğa en azından reşit olana kadar bakmak (maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak) zorundayız hanımefendi.
Sevin siz hayvanların gözünü bu konuda gayet özgürsünüz . Ayrıca aynı evde yaşıyorsanız tabiki maddi konuda birbirinize paylaşımda bulunacaksınız . Ama ben senin çocuğunum bana böbreğini yada dalağını vermek zorundasın düşüncesi gerçekten çok bencilce . Atını çizerek diyorum ben olsam hiç düşünmeden verirdim çünkü benim evlatlarım değer buna . Ama anneden anneye fark olduğu gibi evlattan bir evlada da fark var . Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır , Hanımefendi....Maddi yükümlülüğü yoksa o da evladının parasını alıp cebine koymayacak o zaman. Ana babanın maddi yükümlülüğü belli bir yaştan sonra olmayabilir ama manevi yükümlülüğü her zaman vardır hanfendi. Şu bazı yorumları okuyunca hayvanların gözünü seveyim diyorum valla
Nasıl bir vidansızlık bu ?!Bana şaka falan yapıyor mirasta bana kaldı diye ölmeden toprağa koycak utanmasa
Keşke mesajımı anladıktan sonra alıntılansaydınız. Ailenin iki yüzlü olduğundan ve para mevzusu olmasa bile kırıcı olacak bir eylem olduğundan bahsettim. Vermeye mecbur olduklarını söylemedim.Bir çoğunun reşit olduktan sonra bile maddi ve manevi yükümlülüğü varmış gibi düşünmesinden bahsediyorum. Ayrıca kimse kimseye organını bağışlamak zorunda degil siz her nekadar bunun aksini düşünseniz bile.
Vermeniz sağlığınız açısından uygun muydu, doku uyumunuz var mıydı bilmiyorum. Vermemeyi tercih etmiş olabilirsiniz. Ben olsam affedemezdim ve kırılırdım. Vermek zorunda değiller ancak organa ihtiyacım olduğunda annem verebilecek olmasına rağmen vermese iyileşmeyecek şekilde yara alırdı içimdeki bir nokta. Kendimi yerine koyarak yazdım yani. Yoksa uzaktan bakarak konuşmam kolay.Öfkeyle yazdığım tek şey işin para bölümü.konu sahibinin parasını almaları başka bir konu paramı aldılar şimdide böbrek vermeleri lazım düşüncesi başka bir konu.
Babam benim dünyaya gelmeme sebep olan kişi,yıllarca maddi manevi yükümü çeken kişi.onun organa ihtiyacı oldu ve ben veremedim şimdi onunda ben olmasam sen olmazdın yıllarca sana para harcadım bir sürü fedakarlık yaptım şimdi sıra sende karşılığında sende ciğerini bana vererek fedakarlık edeceksin demesimi doğru olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?