böbreğini vermedi

Ne kadar yumuşatmışsınız bir şeyleri argümanınızı desteklemek için. “Maddi paylaşımda bulundum” dememiş okuduysanız, parasını tamamen verdiğinden bahsetmiş. Üstelik reşit değilken okuluyla birlikte yaptığı garsonluk gibi işlerden kazandığı para dahil. Kimse “parayla organlarını satın aldın” demiyor zaten. Üstte defalarca yazıldığı gibi kendi çeşitli konularda aile kavramını ve çocuğunu istismar eden bir annenin konu böbrek olunca iki yüzlü davranmasından bahsediliyor. Anlamıyorsanız artık yapabileceğim bir şey yok. Bu arada “veririm çünkü benim çocuğum buna değer” demeniz tüylerimi diken diken etti. Çocukların hiçbiri dünyaya gelmeyi seçmez. Çocuğunuza olan ilgi, alaka ve anneliğiniz çocuğa göre değişiyorsa çocuk sahibi olmanıza çok üzüldüm.

Yıllarca nakil sırası bekledik doktorların biçtiği ömre gün saydık bir sene boyunca komada olan aile üyemize canımıza mezar yeri hazırladık,ne diyalizle hayatta kalma şansımız vardı ne de diyalizlede olsa yaşayacak yıllarımız.
Verin parayı alın ciğerimizi diyen de oldu verin parayı biz size buluruz diyen de oldu,aldır bi ev bi araba hesabına da para yatırttır ver ciğerini diyende oldu,tüüüü sen nasıl evlatsın babandan ciğerini esirgiyorsun senin gibi evlat olmaz olsun yıllarca besledi büyüttü okuttu evlendirdi bir et parçasını esirgiyorsun diyen de oldu,köpekler senden daha vicdanlıdır diyen de oldu.
Anlıyor musunuz şimdi para konusunda vermek zorunda dediği için neden bencil düşünüyorsun dediğimi.
Babam tam manasıyla ölüm döşeğindeyken evladımdan canımın parçasından alacağıma öleyim Yarabbi diye dua etti hep.
Allah etmesin ben konu sahibinin yerinde olsam tıpkı babam gibi annemden canımın parçasından alacağıma onu o riske atacağıma o acıları çekmesine sebep olacağıma diyalizi ve nakil sırasını beklemeyi tercih ederdim.
Hiçkimse ne bir evlat ne ana baba bir organını vermek zorunda değil.benim adaletime göre olsaydı veren cennetlikti ama vermeyen yada veremeyen vicdansız değil.ben veremedim diye vermeyen anneyi kayırmıyorum.benim de babama annem verdi ciğerini.ben kalbimin iki yarısını da soktum o soğuk ameliyat odasına.birinin sağ çıkma ihtimali %50 diğerinin %10 du.en sevdiklerimin canıyla da sınandım kendi canımlada en ağır şekilde sınandım. Beni vicdansız gibi yargılamaya hiç birinizin hakkı yok.ağır hasta da oldum ağır hastamda oldu.beni sevmeyin gidin hayvanları sevin ne mutlu size bende severim hayvanları.
Emin olun hiçbiriniz konu sahibini ve annesini benim kadar iyi anlayamaz.ikisinin durumuna da çok çok üzüldüm.defalarca söyledim istediği her yardıma da hazırım.
Takmışsınız öfkeli öfkeli son kez söylüyorum para konusu dışında hiçbir öfkem yok.tanımadığım hasta birine neden öfke kusayım ruh hastasımıyım ben.
Konu benim üstüme yıkıldı kaldı.lütfen benim için daha fazla yazmayın konu sahibiyle ilgilenin.
Konu sahibi sana da gerçekten son olarak diyeceğim diyalizden korkma o senin şuan en büyük şansın.biran önce hayırlısıyla sağlığına kavuşman için dua edeceğim

Korkuyor olabilirler falan diyen olmuş da ne korkması ya insan sevdiği için canını verir annen de kardeşin de çok yüreksiz insanlarmış korkarım ben böyle kişilerden. Ne boş bir yaşamları var canı gibi sevdiği kimseleri yok belki de. Bencillik had safhada. Annene bundan sonra bir bardak su bile vermezsin umarım. Kardeş vermese de olur demiş herkes ama benim kardeşim öyle bir durumda olacak ve vermeyeceğim..kaç yıl aynı evi paylaşmış aynı karından çıkmışsınız kalbini istememişsiniz ki böbrek bu ya.. şok oldum.

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin güç kuvvet versin size inşallah.

Ya sen ne diyorsun be? Sevdiğim, ailemden biri öleceğine ben ölürüm daha iyi. O can acısıyla yaşayamam vicdanım el vermez. Hep aklıma gelir böbreğimi verseydim yaşar mıydı? Diye. Yok gelmiyorsa zaten allah insanları benden korusun zerre vicdanım yoktur demek ki. Yok böbreği satın alamazmış yok bilmemne. Saçma sapan.

Sanırım şu anda diyaliz oluyorsunuz, acil durumda ölüm döşeğinde, yoğun bakımda komada vs değilsiniz. Durumunuz stabil ve normal görünüyorsunuz ve onlar da buna güveniyor bence. Durumun ciddiyetinin farkında değiller, listeye girer zaten uygun donör bulunur diye düşünüyorlar. kardeşinizin vermek istememesini anlarım bu tarz böbrek vs rahatsızlıkları genetik olabilir ilerde o da aynı sıkıntıyı yaşayabilir, tedirginliği normal. Yakın bir tanıdığımız iki kez böbrek nakli oldu, ilkini vücut kabul etmedi sonra tekrar oldu, o böbrekle uzun yıllar yaşadı ama kızı da kendi gibi böbrek hastası oldu maalesef o da nakil listesinde.
Bu konular çokbıçak sırtı hassas konular yarın ne olur belli değil, ailemden birinden alsam sonra bir sebeple onlar bu sorunu yaşasa vicdanen nasıl olurum bi durup sorgulamak lazım. Listede kalıp uygun donör bulunmasını beklerdim sanırım, bu süreçte diyaliz alırdım. Çok zor bir durum Allah şifa versin

Sizi cok iyi anliyorum.Bobreginizle ilgili rahatsizliginiz nedir ?
Annem,abim ve ben kronik polikistik bobrek hastasiyiz.
Abim 9 ay diyalize girdi.O surecin ne kadar yipratici oldugunu biliyorum.Eger saglam olsaydi bi saniye dusunmezdik ne annem ne ben.Babam da diyabet oldugu icin veremedi.Cok sukur eşi verdi.Insallah tez vakitte cikar kadavradan.Bir anne nasil bu duruma duyarsiz kalir aklim almiyor

Konu para değil anlamamakta hala direniyorsunuz. Ani sinirle yazdım çünkü vericeğini sanıyordum. Bu çile bitcek sanıyordum ... SİZE DAHA ÖNCEDEN DE DEDİĞİM GİBİ :

(Annem arkamda sanırdım zaten baştan tavrını koysayadı ümitlenmezdim. TESTTEN SONRA YAPMASI BENİ ÇOK YIPRATTI .YAZMAYIN ARTIK RİCA EDİYORUM).

SİNİRLENDİĞİM NOKTA BU : TEST YAPIP SONRADAN VERMİYECEĞİNİ SÖYLEMEK VE TEZAT DAVRANMAK ....

İÇİMİ DÖKMEK İSTEDİM ONU DESTEKLEDİĞİMİ MAAŞIMI VERDİĞİMİ SÖYLEMEK İÇİN YAZDIM ....

aaa yeter amacım para verdiğim için organını almak değil anladınız mı ...İçimi dökmek için yazdım tabiki annem o benim yarın öbür gün bir sey olur yine veririm.Umduğum desteği bulamamak kırdı beni.... Yeter artık cidden yeter yeter yeter

Benim derdim de bana yeter zaten............

beni anladığınızı lütfen söylemeyin çünkü hiç hissettirmediniz sadece para konusundan dolayı mafya gibi suçladınız ailenize önceden de deidğim gibi büyük geçmiş olsun salın aartık konuyu .....

Bu isin yerinde Antalyada isin ehline olduk ama ne psikolojik destek ne bir sey.Abim.oncesinde de sonrasinda da bocaladi hala bocaliyor.Bir gun once 1 damla idrar yapamayan adam ertesi gun.litrelerce yapmaya basliyor.Bunun icin aglanir mi ? Abim agladi.Yani tekrar diyorum tedavisi var,oldurmuyor diyenler icin.Gepegenc yasta diyalize girmek devamli "aa ne de olsa oldurmuyor,tedavim var'a" indirgenecek bir durum degil.Yasamayan bilemez ailecek neler cektigimizi.

Ne kadar kalpsiz bir yorum bu. “Benim evlatlarım değer” ne demek?? Konu sahibi kötü evlat, ailesinin böbreğini hak etmiyor mu?? Kaldı ki hayırsız evlat olsa, annesinin böbreğini hak etmeyecek mi?? Bu nasıl bir bakış açısı aklım almıyor!

Evlatlarnız ve size sağlıklı günler diliyorum.Tam bir yenge gibi yazmıssınız hiçbir sey demiyorum.Karşınızda hasta bir insan var umarım çocuklarınız sizden daha vicdanlıdır söyliyeceklerim bu kadar.....

kesinlikle katılıyorum ve şoklar içinde okudum ....

Kişiselleştirmedim diyorsunuz ama gayet de sırf siz zamanında babanıza bağış yapmayı tercih etmediniz diye konu sahibinden de 'diyaliz olayım, nakil bekleyeyim' gibi bir tavır içine girmesini istiyorsunuz. En azından bir teklif gelseydi belki sizin dediğiniz gibi düşünecekti konu sahibi.

Ayrıca 'annemin canının bir parçasını alacağıma, o acıları çekmesine sebep olacağıma vs.' gibi cümleler kurarak buradaki nakilli insanların hassasiyetine de dokunuyorsunuz.

Alıntılayamadım şimdi ama bir üye de 'benim çocuğum değer' yazmış. Konu sahibinin değmediğini, hak etmeyen evlat olduğunu nereden biliyorsunuz? Burada annem yaşımda kadınlar var ama bazen kurulan cümleler beni dehşete düşürüyor.

Üzüntüsünü paylaşmak isteyen hasta bir insana yazılanlara çok üzüldüm gerçekten. Biraz düşünerek karşı taraf ne hisseder acaba diyerek yazsanız keşke yorumlarınızı. O çok değerli evlatlarınız size benzemez umarım.

Okuduğunuzu anlayabiliyor olduğunuza inansaydım cevap verirdim.İnşaallah Rabbim hiç kimseyi böyle bir dertle sınamasın ne sizi sevdiklerinizi ne bizi nede diğer arkadaşları.tamam daha yazmayın bana rica ediyorum konudan ayrılmak istiyorum artık çok uzadı konu sahibiyle ilgilenin

Babası ve annesi nakil operasyonu geçirmiş bir insan olarak vericinin ömür boyu ilaç kullanması gerektiğini sanmanız çok ilginç değil mi?

Nasıl bir süreç bu? Doktorlar ne diyor annenin böbrek vermesi konusunda? Ve anneyle yüzleştiniz mi bu konuda ne diyor kendisi?

Çok yorum olmuş yakalayamadım her şeyi.

Ama tüü vicdansız anne vs demeden önce de anlamak istiyorum.

Doku uyumu var ama nakil olduğundan olacağının garantisi var mı? Yani vücut organı kabul etmeyebiliyor diyorlar ya öyle şeyler de olabiliyor bu süreçte değil mi? Ameliyatın siz ve anneniz için hayati tehlikesi var mı? Anne kaç yaşında? Başka hastalıkları var mı?

Burada bir sürü kriter var. Eminim doktorlarla aileniz oturup konuşup kadavra bekleme yoluna gitmişlerdir.

Siz daha çok gençsiniz. Dayanabilirsiniz. Belki bir süre kadavra bekleyelim. Hemen ameliyata girmeyelim mi dediler acaba. Belki kendilerine birkaç yıl zaamn verdiler.

Bilmiyorum aranızda ne yaşandı. Ailenizle ne konuşuyorsunuz bu konuda.

Ama konuyu kısacık anlatıp tanımadığınız insanlara ailenizi bu şekilde yuhalatmayın.

Hiçbir annenin kızının bu haline dayanabileceğini sanmıyorum.

Ama bir evladın da kolay kolay bunu kabullenmesi garip geliyor.

Ailemizde nakil sırası bekleyen bir büyüğümüz var. Karaciğer hastası. Ve kimseden almayı kabul etmiyor. (Ki karaciğer nispeten böbrekten daha kolay bir nakil) E tabi onun yaşı var sizin gibi genç bir insan değil. Ben kaç yaşıma gelmişim benim yüzümden birinin ameliyata girip hayati risk almasını kabul edemem diyor. Siz daha gençsiniz farklı düşünmekte haklısınız anlıyorum.

Ama ailenizle birbirinize karşı açık olun. Sebeplerini aranızda değerlendirin bu süreçte. Mantıklı olanı seçin orta yolu bulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…