- 28 Temmuz 2020
- 88
- 495
- 43
- Konu Sahibi benbakarimyarina
-
Ne kadar yumuşatmışsınız bir şeyleri argümanınızı desteklemek için. “Maddi paylaşımda bulundum” dememiş okuduysanız, parasını tamamen verdiğinden bahsetmiş. Üstelik reşit değilken okuluyla birlikte yaptığı garsonluk gibi işlerden kazandığı para dahil. Kimse “parayla organlarını satın aldın” demiyor zaten. Üstte defalarca yazıldığı gibi kendi çeşitli konularda aile kavramını ve çocuğunu istismar eden bir annenin konu böbrek olunca iki yüzlü davranmasından bahsediliyor. Anlamıyorsanız artık yapabileceğim bir şey yok. Bu arada “veririm çünkü benim çocuğum buna değer” demeniz tüylerimi diken diken etti. Çocukların hiçbiri dünyaya gelmeyi seçmez. Çocuğunuza olan ilgi, alaka ve anneliğiniz çocuğa göre değişiyorsa çocuk sahibi olmanıza çok üzüldüm.Sevin siz hayvanların gözünü bu konuda gayet özgürsünüz . Ayrıca aynı evde yaşıyorsanız tabiki maddi konuda birbirinize paylaşımda bulunacaksınız . Ama ben senin çocuğunum bana böbreğini yada dalağını vermek zorundasın düşüncesi gerçekten çok bencilce . Atını çizerek diyorum ben olsam hiç düşünmeden verirdim çünkü benim evlatlarım değer buna . Ama anneden anneye fark olduğu gibi evlattan bir evlada da fark var . Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır , Hanımefendi....
Çok iyi niyetle yazdığım konu sahibine çok derinden üzüldüğüm halde okadar tuz basıldı ki artık bir önemi yok.M Minaredenatbeni Bu arada siz bahsettiniz diye yazdım, yoksa kişisel mevzularınızı yargılamak veya yaralarınıza tuz basmak istemem asla.
Ya sen ne diyorsun be? Sevdiğim, ailemden biri öleceğine ben ölürüm daha iyi. O can acısıyla yaşayamam vicdanım el vermez. Hep aklıma gelir böbreğimi verseydim yaşar mıydı? Diye. Yok gelmiyorsa zaten allah insanları benden korusun zerre vicdanım yoktur demek ki. Yok böbreği satın alamazmış yok bilmemne. Saçma sapan.Maaşınızla böbreklerini peşin peşin satın aldığınızı mı düşünüyorsunuz!
Ne kardeşiniz ne anneniz böbreğini vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse vücudunun bir parçasını hayati bir organını size vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse sizin için hayatını riske atmak zorunda değil. Annem yardımcı olmuyor diyorsunuz,buradaki yardım arkanıza yastık koymak,tuvalete giderken kolunuza girmek filan değil saatler süren bir ameliyata girip herşey yolunda gittiği takdirde tıkır tıkır çalışan bir organını yerinden söktürüp aldırmak,ömrünün sonuna kadar da ilaç kullanıp kalan tek organının sorun çıkarmaması için dua etmek farkında mısınız?
Bu kolay kolay göze alınıp yapılabilecek birşey değil. Bunun sizi sevip sevmemeleriyle de ilgisi yok,sizin için içleri parçalanırken bunu yapmaya cesaret edemeyebilirler yada yapmayı tercih etmezler tamamen onların kararı. Onların ne hissettiğini bilemezsiniz.
Yaşadığınız şey bedenen de ruhen de çok ağır. Ama birileri size böbreğini vermiyor diye şikayet etmek çok büyük bencillik. Sağlık durumunuz kaderiniz onların böbreklerini verip vermemesi ise tercihleri bunu kabullenin.
Durumunuza gerçekten çok üzüldüm,Allah tan biran önce herkes için en sağlıklı en hayırlı şekilde şifa bulmanızı diliyorum.kaç yıl maaşımı ellerine saydım cümlenizi okuyana kadar size merhamet duyuyordum ama bu lafınızı görünce kalbim buz gibi oldu. insanların vücutları organları ruhları satılık değildir hanımefendi,parayla satın alınamayacak kadar değerlidir özeldir. Kaç yıllık maaşla satın alabileceğiniz bir mal değildir.
Ne yapmalıyım sorunuza gelirsek de dua edin,doktorların şuan uyguladıkları tedaviye ve söylediklerine uyun. Umarım biran önce kadavradan gerçekleşecek başarılı bir ameliyatla sağlığınıza kavuşursunuz.
Konu para değil anlamamakta hala direniyorsunuz. Ani sinirle yazdım çünkü vericeğini sanıyordum. Bu çile bitcek sanıyordum ... SİZE DAHA ÖNCEDEN DE DEDİĞİM GİBİ :Ya ben tanımadığım etmediğim hasta insana niye çıkışayım.ona kızdığım tek nokta para verdiği için annesinin de böbrek vermesi gerektiğini düşünmesi.organ bağışı ticari bir durum asla değildir,karşılık beklenerek yapılacak birşey değildir,birşeyin karşılığı olarak da yapılacak birşey değildir.
Bunun dışında sakin olmadığım hiçbirşey yok.konu sahibinin de yapacağı tek şey şuan uygulanan tedaviye doktorların söylediklerine eksiksiz uyup nakil için sıra beklemek,dua etmek.psikolojisi alt üst te olsa yapabileceği bu çok iyi de olsa yapabileceği bu. Doktor yada hastane konusunda herhangi bir yardım talebi olursa da canla başla yardım ederim.gerçekten merak ediyorsanız da her koşulda her olayda mantıklı ve adaletli olmak gerektiğini düşünen normal bir insanım.
beni anladığınızı lütfen söylemeyin çünkü hiç hissettirmediniz sadece para konusundan dolayı mafya gibi suçladınız ailenize önceden de deidğim gibi büyük geçmiş olsun salın aartık konuyu .....Yıllarca nakil sırası bekledik doktorların biçtiği ömre gün saydık bir sene boyunca komada olan aile üyemize canımıza mezar yeri hazırladık,ne diyalizle hayatta kalma şansımız vardı ne de diyalizlede olsa yaşayacak yıllarımız.
Verin parayı alın ciğerimizi diyen de oldu verin parayı biz size buluruz diyen de oldu,aldır bi ev bi araba hesabına da para yatırttır ver ciğerini diyende oldu,tüüüü sen nasıl evlatsın babandan ciğerini esirgiyorsun senin gibi evlat olmaz olsun yıllarca besledi büyüttü okuttu evlendirdi bir et parçasını esirgiyorsun diyen de oldu,köpekler senden daha vicdanlıdır diyen de oldu.
Anlıyor musunuz şimdi para konusunda vermek zorunda dediği için neden bencil düşünüyorsun dediğimi.
Babam tam manasıyla ölüm döşeğindeyken evladımdan canımın parçasından alacağıma öleyim Yarabbi diye dua etti hep.
Allah etmesin ben konu sahibinin yerinde olsam tıpkı babam gibi annemden canımın parçasından alacağıma onu o riske atacağıma o acıları çekmesine sebep olacağıma diyalizi ve nakil sırasını beklemeyi tercih ederdim.
Hiçkimse ne bir evlat ne ana baba bir organını vermek zorunda değil.benim adaletime göre olsaydı veren cennetlikti ama vermeyen yada veremeyen vicdansız değil.ben veremedim diye vermeyen anneyi kayırmıyorum.benim de babama annem verdi ciğerini.ben kalbimin iki yarısını da soktum o soğuk ameliyat odasına.birinin sağ çıkma ihtimali %50 diğerinin %10 du.en sevdiklerimin canıyla da sınandım kendi canımlada en ağır şekilde sınandım. Beni vicdansız gibi yargılamaya hiç birinizin hakkı yok.ağır hasta da oldum ağır hastamda oldu.beni sevmeyin gidin hayvanları sevin ne mutlu size bende severim hayvanları.
Emin olun hiçbiriniz konu sahibini ve annesini benim kadar iyi anlayamaz.ikisinin durumuna da çok çok üzüldüm.defalarca söyledim istediği her yardıma da hazırım.
Takmışsınız öfkeli öfkeli son kez söylüyorum para konusu dışında hiçbir öfkem yok.tanımadığım hasta birine neden öfke kusayım ruh hastasımıyım ben.
Konu benim üstüme yıkıldı kaldı.lütfen benim için daha fazla yazmayın konu sahibiyle ilgilenin.
Konu sahibi sana da gerçekten son olarak diyeceğim diyalizden korkma o senin şuan en büyük şansın.biran önce hayırlısıyla sağlığına kavuşman için dua edeceğim
Psikolojik test yapılıyor mu bilmiyorum da benim.zamanimda ne psikolojik destek ne hazirlik egitimi verildi sadece diyaliz surecinde egitim almistik diyaliz hemsiremizden
Ben kendi kendimin psikologu oldum hep :) anneme de oyle bir test yapmadilar
Ne kadar kalpsiz bir yorum bu. “Benim evlatlarım değer” ne demek?? Konu sahibi kötü evlat, ailesinin böbreğini hak etmiyor mu?? Kaldı ki hayırsız evlat olsa, annesinin böbreğini hak etmeyecek mi?? Bu nasıl bir bakış açısı aklım almıyor!Sevin siz hayvanların gözünü bu konuda gayet özgürsünüz . Ayrıca aynı evde yaşıyorsanız tabiki maddi konuda birbirinize paylaşımda bulunacaksınız . Ama ben senin çocuğunum bana böbreğini yada dalağını vermek zorundasın düşüncesi gerçekten çok bencilce . Atını çizerek diyorum ben olsam hiç düşünmeden verirdim çünkü benim evlatlarım değer buna . Ama anneden anneye fark olduğu gibi evlattan bir evlada da fark var . Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır , Hanımefendi....
Sevin siz hayvanların gözünü bu konuda gayet özgürsünüz . Ayrıca aynı evde yaşıyorsanız tabiki maddi konuda birbirinize paylaşımda bulunacaksınız . Ama ben senin çocuğunum bana böbreğini yada dalağını vermek zorundasın düşüncesi gerçekten çok bencilce . Atını çizerek diyorum ben olsam hiç düşünmeden verirdim çünkü benim evlatlarım değer buna . Ama anneden anneye fark olduğu gibi evlattan bir evlada da fark var . Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır , Hanımefendi....
kesinlikle katılıyorum ve şoklar içinde okudum ....Ne kadar kalpsiz bir yorum bu. “Benim evlatlarım değer” ne demek?? Konu sahibi kötü evlat, ailesinin böbreğini hak etmiyor mu?? Kaldı ki hayırsız evlat olsa, annesinin böbreğini hak etmeyecek mi?? Bu nasıl bir bakış açısı aklım almıyor!
Allah etmesin ben konu sahibinin yerinde olsam tıpkı babam gibi annemden canımın parçasından alacağıma onu o riske atacağıma o acıları çekmesine sebep olacağıma diyalizi ve nakil sırasını beklemeyi tercih ederdim.
Okuduğunuzu anlayabiliyor olduğunuza inansaydım cevap verirdim.İnşaallah Rabbim hiç kimseyi böyle bir dertle sınamasın ne sizi sevdiklerinizi ne bizi nede diğer arkadaşları.tamam daha yazmayın bana rica ediyorum konudan ayrılmak istiyorum artık çok uzadı konu sahibiyle ilgileninYa sen ne diyorsun be? Sevdiğim, ailemden biri öleceğine ben ölürüm daha iyi. O can acısıyla yaşayamam vicdanım el vermez. Hep aklıma gelir böbreğimi verseydim yaşar mıydı? Diye. Yok gelmiyorsa zaten allah insanları benden korusun zerre vicdanım yoktur demek ki. Yok böbreği satın alamazmış yok bilmemne. Saçma sapan.
buradaki yardım arkanıza yastık koymak,tuvalete giderken kolunuza girmek filan değil saatler süren bir ameliyata girip herşey yolunda gittiği takdirde tıkır tıkır çalışan bir organını yerinden söktürüp aldırmak,ömrünün sonuna kadar da ilaç kullanıp kalan tek organının sorun çıkarmaması için dua etmek farkında mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?