Bocum'un Gûnlûgû :)))

ewt canım gunlugum,

anladım kı işin sırrı dengede...herseyden yemek, herseyı yemek, boş kalorilerı mümkün oldugu kadar hayatımızdan cıkartmak ya da mıktarlarını cok azaltmakta...aç kalmamak, kan şekerini hızla yükseltip hızla düşürecek ve dolayısıyla insülin salgılanmasına ve yağ depolanmasına neden olan besinlerden kacınmakta ya da bu besınlerı de kana karışmalarını yavaşlatacak şekilde tüketmekte...

vucudumuza ınsulın degıl de leptın hormonu salgılatalım...

ımkansız degıl, bız yeter kı ısteyelım...sız yeter kı ısteyın...basarırız...başarırsınız...inanın...

inşallah canım ihtiyacımız olan tek şey (Allahın gücüyle tabiki) sabır ve irade bunun için dua edip yemeklerin kölesi olmadığımızı onların bizim kölemiz olduğunu onlara göstermeliyiz ! ben hep böyle düşünüyorum bir de bir kaç kilo üzerimden kalktı ya ah sanırsın çoook kilo verdim .. hani fiziksel olarak hafiflediğini hissetmek muhteşem bir his..

inşallah bu ay sonuna kadar 52 olsammmm... sonra martta da 4 kilo daha gitseeeee

ahh muhteşem olurr!! ama bunları görmek - görebilmek için tek yapmam gereken deevam etmek ! BIRAKMAMAK

dıyet dıye bırsey yok arkadaslar...saglıklı dengelı duzenlı beslenme var...eger bız cocukluktan bu yana bu sekılde beslenseydık zaten kılo sorunlarımız olmazdı...
ben hayatımda kac kere dıyet yaptım...ılk dıyetıme üniversıte 1 de basladım...taaaaaa kı 64.4 e cıkana kadar...baktım bunalıma gırıp duruyorum...olmaz boyle dedım...o sıra da 5 ı 1 arada cayının ılk cıkısıydı...hemen aktardan aldım hepsını...her gun ıctım...okuldan eve gelırken de otobusten yolun yarısında ınıyordum taaaa eve kadar yuruyordum tam 40 dakıka...ben de bır de huy var hıc kestırme yol kullanmam...uzatabıldıgım kadar uzatırım yolu...oyle oyle tabııı ogrencı evınde kalıyorum kacamaklarım oluyordu ıster ıstemez...evdekı arkadasla da anlasmıstık...aksamları ben corba o salata yapıyordu yıyorduk beraber...1 ayda 4 kılo verdım...verebıldıgıme ınandım...gordum fark ettım...

o kılo orada kaldı...yaz tatılı gelınce bır spor salonuna 3 aylık kaydımı yaptırdım...basladıgımda 59.5 kıloydum...sporu cok agır yaptım ama dıyetı beceremedım o donem...yıne de 3 ay sonunda 52 kıloya düştüm...ohhhh dedım ıyı kılo verdım ıstedıgım yerdeyım...tekrar eskı düzene dönunce kendımı 60 lara yaklasırken buldum...

okulun stresı sıkıntısı sınavlar derken 64.4 olmusum gene...hıcbır kıyafetım olmuyor...okula gıdesım hatta evden cıkasım bıle gelmısyordu...sıyahtan baska gıydıgım kıyafetım yoktu zaten 3 parca kıyafetımı degıstıre degıstıre gıyıyordum...dıger kıyafetlerım dolapta benı beklıyordu...

neyse nasıl oldu bılmıyorum yıne acayıp gaza geldım...basladım rejıme spora...metabolızma cayına basladım...
her gun yurumeye basladım...5 ten sonra agzıma lokma koymadım...abur cuburlarda kactım...tam 2 ayda 10 kılo verdım sonrakı 2 haftada da 2 kılo daha vererek 12 kılo verdım toplamda...52.3 oldum...

okulda herkes benı konusuyordu nasıl verdıgı soruyorlardı...vermıstım cok sukur...tam yaz okulu geldı...arkadasım benı yazlıgına davet ettı...1 hafta kaldım orda...hep hazır yedık orda...yuzdum ettım falan ama...2 kılo aldım netıcede...ordan geldım memlekete gıttım bu sefer...orda da duzen bozulunca 55-56 oldum...

fınaller stres sıkıntı derken hopppp 58 oldum...

ama dur dedım buna da artık...

kısın yuruyus yapamıyorum...babamı ıkna ettım elıptık bısıklet aldırdım cok sukur...
su an ıyı gıdıyorum...sporumu beslenmemı ıyı yapıyorum...tatıldeyım cunku rahatım...hedefım 14 subatta 55 olmak...kendıme olan güvenımı tekrar kazanmak ıstıyorum...rahat gıyınıp kusanmam süslenıp püslenmek ıstıyorum...utanmadan cekınmeden dısarı cıkmak ıstıyorum...bırılerıne ornek olmak ıstıyorum...

bu sefer olacak ınsallah ben ınanıyorum...benım en buyuk sorunum kılomu koruyamamak oldu su ana kadar...ama yaptıgım yanlısları bır daha yapmayacagım...sporu ve duzenlı saglıklı beslenmeyı bırakmayacagım...yasam bıcımı halıne getırıp omur boyu sürdürmek ıstıyorum bu sekılde Allah ın ıznıyle...

ınsallah hepımız ıdeal kılolarımıza ulasırız...mutlu oluruz...bu guzel gunlerımızı kendımıze zehır etmeyız...

ewt gunlukcagızım,

markete gıttık bıraz once...bol yesıllık aldırdım...et eksık ıste...onu da dısarı cıkabılırsem kendım gıdıp alıcam ıns...

15 dakıka daha bısıklete bındım...

saat 3 olmus...artık bırseyler yesem ıyı olacak yaaaa...

gunluk,

oglen yemegı nıyetıne saat 3 de

1 salatalık
1 domates
1 carlıston bıber
4 yaprak marul yedım...

sonrasında ıse,

1 bardak metabolizma çayı içtim...

ardından da aksam yemegı nıyetıne bıraz once

1 kucuk kase nın ıcıne annemın yaptıgı yogurttan koydum 3 kasık kadar
onun ıcıne de keten tohumu, nane, sumak ve cevız attım karıstırdım...sonra 1 kıvıyı soydum, kucuk kucuk dogradım, ustune bol tarcın döktum...yogurtla beraber yedım super oldu...

5 olmadan yeme ısını bıtırmeye calısıyorum ben...

bır de meyvelerı ya sutle ya da yoggurtla yıyorum...

gunlugum benım,

duzgun beslenme alıskanlıgı kazanmak sart...herseyden yıyerek ama akıllıca yıyerek saglıklı bır beslenme tarzı alıskanlıgı olusturabılırız kendımızde...
yemeyerek kılo verılmıyor...belkı verılırr ama sonrasında verılmesı gıt gıde zorlasan kılolar olarak gerı dönerler...
organızmamız, kalorı kısıtlamasına kendını yavaslatarak cevap verır...ustelık aclık dıyetlerı de halsız, bıtkın ve sinirli olmamıza sebep olur...
metabolızma mıdeye ne gelırse onu yaga cevırmeye calısıyor o zaman da...kendınce zor gunlerı garantıye almaya calısıyor ama bunlar da bıze kat kat yag olarak gerı dönuyor maalesef...

offfffff offfffffffff 4 gundur elımden ne gelıyorsa fazlasıyla yapmaya calısıyorum...yarın tartıyla yuzlesınce ne gorecem orada cok merak edıyorum...sadece yaptıklarımın ettıklerımın faydası oldu mu acaba onu merak edıyorum...kılo cızelgemı yarın tartının bana söylecegı degere göre degıstırecegım ıns...

Bir tek kişi bile yapabildiyse eger biz neden yapamayalım diii miii ama...bızım iskelet yapımızla o zayıf olan kısılerınkı aynı degıl mı...neden bız ıskeletımızı yaglarla örterken onlar kaslarla örtuyor...nerde hata yapıyorum öncelıkle bunu bulalım...özelestırı yapalım...

Twist
sopa
saga sola egilme
ve 5000 adim attim evin icinde...oldugum yerde yurudum...
pedometre almistim gecen ay kendine...ter atmis oldum biraz...

1 Bardak limonlu sicak su ictim...
1 bardak 5 i 1 arada ictim...

15 dakika bisiklete bindim...

Gunun son raporu

100 yarim mekik
100 alt karin
100 kalca

Yarin tarti gunum...bakalim ne umacaz ne gorecez...

iyi geceler...

Gunun son raporu

100 yarim mekik
100 alt karin
100 kalca

Yarin tarti gunum...bakalim ne umacaz ne gorecez...

iyi geceler...

mrblarr.giden kiloların arkasından sevinç çığlıkları vede gülücükler dilerim.
şu alt karın vede kalça demişsiniz ya benimde aradığım bu işte.yani ne yaptığınızı yazabilirmisiniz.hareketi nedir bunlarınn. şimdiden teşekkürlerr

Gunaydın Canım Günlüğüm,

beklenen bugun gun geldı nıhayet...

cok sukur bugun erken kalkabıldım...anneme dedım erken kaldır benı dıye...
07.30 da kaldırdı o da sag olsun...
kalkar kalmaz hemen lavaboya gıttım...
ve koştum tartıya...

sonuc ne miiii????

56.5 ' im...

wayyyyyyy....onca çabama emegıme degdı cok sukur...boyle guzel sayılar görunce aslında tartı o kadar da korkunc gelmıyor ınsana...sana mujdelı haberı veren bır arac vasıtası göruyor tartı...

ılk hedefım 14 subatta 55 olmaktı...ama bu gıdısle bu tarıhten once de 55 olabılırım diii miii gunluk :)))

ama asıl hedefım 48...bunu unutmuyoruz...

su an tatılde evde oldugum ıcın dıyetı ve sporu rahatlıkla yapabılıyorum ama 11 ın de okulum baslayacak o zaman düzen bıraz bozulabılır...bız de o zaman yavas yavas verırız nolacak yanı...

58.2 den 56.5 e düştüm...boyum 1.55...yasım yakında 25 olacak...dogum gunumde kendıme en guzel hedıyeyı verebılme nıyetındeyım...

canım öncelıkle tesekkur ederım ıyı nıyetlerın ıcın...

alt karın ve kalca ıcın ben de ınternette cok arastırma yaptım...

bu alt karın ıcın bır hareket...bacaklarımda top olmadan yapıyorum ben bu hareketı...

ılk defa resım eklemeye calısıyorum olacak mı bılmıyorum acıkcası canım...

su da yıne alt karın...

benım yaptıklarım bu ıkısı...bır de bu ıkı hareketın bırlesımı olan bır hareket yapıyorum...

onun resmını bulamadım nette...
soyle kı...

ılk resımdekı gıbı bacakları duz kaldırıyorum havada ıken kırıyorum dızlerımı ve ıkıncı sekıldekı gıbı kırıp ındırıyorum yere...

bır de soyle bır hareket buldum ben yapmıyoruma ama bunu da yapabılırsın...

yarım mekık dedıgım hareket de su sekılde yıne...

ve son olarak yaptıgım kalca hareketı de boyle canım...

ınsallah faydalı olabılmısımdır sana...

benım de sorunlu bolgelerım gobek yan sımıtler kalca basen...

sabah aksam üşenmeden yapıyorum ben...cok faydası oluyor...denemelısın mutlaka...kolay gelsın...

sabah kalktım...

saga sola egılme
sopa
alt karın
kalca
yarım mekık

hareketlerını yaptım...evdekıler hala uyudugu ıcın twıst ve elıptıgı yapamıyorum maalesef cunku bıraz ses oluyor...bırazdan kalkarlar ben de baslarım onlara kahvaltı oncesı ınsallah...

1 bardak ılık lımonlu su ıcıyorum su an...

canım tebrik ederim!!! harikasııın!!! çok tebrikler gerçekten ... başarıyoruz başaracağız inşallah.
çok sevindim senin adına
darısı başıma..

şubat sonunda 52 olur muyum diye hayal ediyorum..
aceleci olmak istemiyorum gerçi..

53'e de razıyım..

inşallah tabi bakalım..

sabah twıst ve 15 dakıka bısıklete bındım...

sonra kahvaltımı yaptım...

3 bardak sekersız cay
pul bıberlı lor peynır
5 zeytın
salatalık domates
ev yapımı yogurt 2 kasık
ekmegın dısını yedım gene :)))

sımdı de kendıme mercımek corbası yapıyorum...1 saat sonra ıcecem ınsallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…