- 2 Ekim 2018
- 318
- 193
- 18
- 30
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Valla guzelim ister cahil olsun ister baska bise iyi yaptin bnce gec bile kaldin herkes yerini haddini bilsin esinde senin yaninda bnce haklisin pisman olcak bise yok anneden fazlada kimse dusunemz evladi onun icin sen haklisin gizellik vicdanin rahat olsnMerhaba hatunlar
Bugüne kadar forumdaki tüm kaynana, elti, görümce konularına aynı yorumu yaptım. "konu açacak kadar önemsemeyin şu tipleri" dedim. Dört yıllık gelinlik maceramda hep bu düşünce ile hareket ettim. Hayatıma etki edecekleri kadar önemsemedim hiçbirini. Ancak bugün 31 yıllık ömrümde hiç kimse ile etmediğim şekilde bir kavga ettim kaynana insanı ile. Ben kavga etmeyi, bağırmayı sevmem. Eşim sesini yükseltince bile ses tonunu düzelt öyle konuşalım derim. Ancak bugün kendime bile şaşırdım çıkardığım ses yüzünden.
Bazılarınız bilir benim sıpa kreşe başladı. Başladığından beri de mütemadiyen hasta oluyor. Bir şekilde geçecek diye bekliyorum. Oğlum her hasta olduğunda kayınvalidem ve görümcem "ince giydiriyorsun, üşüyor bu çocuk. Doğru düzgün bak" ve benzeri yorumlar yapıp sürekli iyi bir anne olmadığım konusunda imada bulunuyorlar. Ben bugüne dek aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey modunda geçiştirdim bu yorumları. En fazla "ben onun annesiyim onunla ilgili en çok ben endişe ederim zaten siz dert etmeyin" dedim.
Geçen ay görümcem oğlum için yaptığım bir şeye bakarken "bu boş işlerle uğraşacağına hamur işi yap çocuğa. Senin annelik vicdanını sorguluyorum bazen" dedi. Kan beynime sıçradı. Senin haddin değil benim anneliğimi sorgulamak dedim konu bir şekilde büyümeden kapandı.
Gelelim bugüne. Kayınvalidem oğluma bakarak "ben bu çocuğa çok acıyorum" dedi. Neden anne? Diye defalarca sakince sordum ve her seferinde "bilmiyorum çok acıyor ve üzülüyorum haline" dedi. Ben de "benim oğlumun acınacak bir hali yok. İlla birine acımak istiyorsan kızının oğluna acı. Zira iki aylıkken bakıcı bakmaya başladı. Üstelik maddi olarak ihtiyacı olmadığı halde işine döndü kızın."dedim. Burada alınganlık yapacak kişiler için parantez açayım. Annelerin çalışmasına karşı değilim oğlum bu kadar zor bir çocuk olmasa ben de çalışacaktım. Bakıcı ile büyümek kötü bir şey de değil. Burada kayınvalideme anlatmak istediğim, oğlumun annesi ile büyüdüğü. Acınacak bir durumu olmadığı. Her neyse ben öyle deyince "yooo ona hayatta acımam. Gayet güzel bakılıyor ona. Ben oğluna acıyorum" dedi. Benim bu noktada kan beynime sıçradı.
Neler söyledim net hatırlamıyorum bile. Sen ve kızın benim oğlumun ebeveynleri değilsiniz, haddinizi çok aştınız sustum bugüne dek ama yeter. Duracağınız yeri bilin bundan sonra vs saydırdım. "çocuğa iyi bak o zaman hasta olmasın biz de susalım" dedi. "bakmıyorum. Özellikle grip edeceğim çocuğu var mı itirazın? Kime şikayet edeceksin? Ne yapacaksın söyle bakalım" dedim. Daha bir sürü bağrış çağrış şu an hala sinirliyim yazamıyorum da ayrıntılarıyla.
Biz bu insanlarla aile apartmanında yaşıyoruz. Bugüne dek benim alttan almalarım ve sakinliğimle hiç kavga etmedik. Ancak mevzu oğlum olunca artık delirdim. Allah aşkına oturmuş vicdan yapıyorum şimdi yaşlı, cahil kadın keşke sakin kalsaydım. Böyle olmasaydı diye. Siz yorum yapın ben nasıl davranayım. Eşimin annesi boşver uzatma deyip orta yolu mu bulayım, yoksa bütün muhabbetimi keseyim mi.
Bir ekleme daha. Görüp görebileceğiniz en cahil, en sığ insanlar bunlar. Bugüne dek sorun yaşamadık çünkü ben hep bunu düşünerek tuttum dilimi. Asla laf anlatılmaz böyle insanlara diye.
Eşim, hiç muhatap olma konuşma boşver sen haklısın bu konuda diyor. Şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bida alır mıyım ahhh ahhh boşluğuma geldi hoş kovsan yine girer öyle bi tip hani bi saat daha otursa gerçekten hastanelik olurdum insan hiçç mi susup nefes almaz ayy resmen kabus gibi kadınbu kişi uzaktan akraban evine alma gebiş. değmez.
Ben olsam sorardım,Bugün benim evime gelip ekmeğimi yiyip '' iki gelinden de yüzüm gülmedi '' demez mi kan beynime sıçradı ...derin nefes alıp sustum allah nasıl biliyorsa öyle yapsın onu
Milana görüyorsun sen buradan. Ben bu kadar çabalarken oğlum için, böyle yorumları artık kaldıramıyorum yahu. Bir de kalkmış ama "hiperaktivite diye tutturmuşsun bu çocuğun hiçbir şeyi yok Sizin yüzünüzden böyle oldu bu çocuk" diyor. Yani hırçınlığı hiperaktivitesinin sebebi benmişim.[/QUO
Yeni kreşe başlayan çocuğun hasta olması normal kalabalık ortama giriyor arkadaşlarından bulaşıyor bağışıklık sistemi yavaş yavaş alışacak ben oğlumu ilk gönderdiğim sene hergün hasta oluyorduAstoria ben hayatımda böyle modeller görmedim ya. Sakince tane tane anlatıyorum yine hayır benim doğrum da benim doğrum. Yahu zaten çocuk ateşli hasta, üzülüyorum yoruluyorum. Bir de her hastalıkta bunların tribi ve laf sokmaları ile uğraşıyorum. Sanki ben zevk alıyorum çocuğum hasta olduğunda.
Bide bunların duyupta yinede annelerine laf söyleyemeyen karısına edilen hakaretlere ve laf sokmalara sessiz kalan anne kuzuları cinside varki o tamda bende mevcut. Yani benim durumum dahada vahim. Baya baya şanssızımSen çok şanslısın.Kayinvaliden art niyetini açık açık belli ettiği için büyük olasılıkla esin annesinin sana yönelik olumsuz tepkisini anladı.Benim kayınvalidem ince işçilikle çalışır.Eger bana ve ya eltime yönelik birşey (hakarete varan laf giydirme ) soyleyecekse asla şahit bırakmaz.Yalnizken söyler lafını...sonra da inkar eder.Aklinin alabileceği yeminlerden tut da ben orda değildime kadar her yalan söylenir.Ama gel de ispat et.
Birebir katılıyorum valla. Bitek eşimin fikri önemli her zamanHerkes kendi doğrularına göre yetiştirir çocuğunu. Bana yanlış gelen sana doğru gelebilir. O yüzden şiddet dışında hiçbir anneyi eleştirmem ben. Kendi anneliğimede laf söyletmem. Eşimden başkasının eleştirilerini ciddiye bile almam. İyi yapmışsınız sizde boşverin.
Yok caniiim "Annecigi öyle demek istememiştir aslında ....sen tepkisel olduğun için öyle anlamışsindir"Bide bunların duyupta yinede annelerine laf söyleyemeyen karısına edilen hakaretlere ve laf sokmalara sessiz kalan anne kuzuları cinside varki o tamda bende mevcut. Yani benim durumum dahada vahim. Baya baya şanssızım
Eşin yanında ise salla gtsinMerhaba hatunlar
Bugüne kadar forumdaki tüm kaynana, elti, görümce konularına aynı yorumu yaptım. "konu açacak kadar önemsemeyin şu tipleri" dedim. Dört yıllık gelinlik maceramda hep bu düşünce ile hareket ettim. Hayatıma etki edecekleri kadar önemsemedim hiçbirini. Ancak bugün 31 yıllık ömrümde hiç kimse ile etmediğim şekilde bir kavga ettim kaynana insanı ile. Ben kavga etmeyi, bağırmayı sevmem. Eşim sesini yükseltince bile ses tonunu düzelt öyle konuşalım derim. Ancak bugün kendime bile şaşırdım çıkardığım ses yüzünden.
Bazılarınız bilir benim sıpa kreşe başladı. Başladığından beri de mütemadiyen hasta oluyor. Bir şekilde geçecek diye bekliyorum. Oğlum her hasta olduğunda kayınvalidem ve görümcem "ince giydiriyorsun, üşüyor bu çocuk. Doğru düzgün bak" ve benzeri yorumlar yapıp sürekli iyi bir anne olmadığım konusunda imada bulunuyorlar. Ben bugüne dek aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey modunda geçiştirdim bu yorumları. En fazla "ben onun annesiyim onunla ilgili en çok ben endişe ederim zaten siz dert etmeyin" dedim.
Geçen ay görümcem oğlum için yaptığım bir şeye bakarken "bu boş işlerle uğraşacağına hamur işi yap çocuğa. Senin annelik vicdanını sorguluyorum bazen" dedi. Kan beynime sıçradı. Senin haddin değil benim anneliğimi sorgulamak dedim konu bir şekilde büyümeden kapandı.
Gelelim bugüne. Kayınvalidem oğluma bakarak "ben bu çocuğa çok acıyorum" dedi. Neden anne? Diye defalarca sakince sordum ve her seferinde "bilmiyorum çok acıyor ve üzülüyorum haline" dedi. Ben de "benim oğlumun acınacak bir hali yok. İlla birine acımak istiyorsan kızının oğluna acı. Zira iki aylıkken bakıcı bakmaya başladı. Üstelik maddi olarak ihtiyacı olmadığı halde işine döndü kızın."dedim. Burada alınganlık yapacak kişiler için parantez açayım. Annelerin çalışmasına karşı değilim oğlum bu kadar zor bir çocuk olmasa ben de çalışacaktım. Bakıcı ile büyümek kötü bir şey de değil. Burada kayınvalideme anlatmak istediğim, oğlumun annesi ile büyüdüğü. Acınacak bir durumu olmadığı. Her neyse ben öyle deyince "yooo ona hayatta acımam. Gayet güzel bakılıyor ona. Ben oğluna acıyorum" dedi. Benim bu noktada kan beynime sıçradı.
Neler söyledim net hatırlamıyorum bile. Sen ve kızın benim oğlumun ebeveynleri değilsiniz, haddinizi çok aştınız sustum bugüne dek ama yeter. Duracağınız yeri bilin bundan sonra vs saydırdım. "çocuğa iyi bak o zaman hasta olmasın biz de susalım" dedi. "bakmıyorum. Özellikle grip edeceğim çocuğu var mı itirazın? Kime şikayet edeceksin? Ne yapacaksın söyle bakalım" dedim. Daha bir sürü bağrış çağrış şu an hala sinirliyim yazamıyorum da ayrıntılarıyla.
Biz bu insanlarla aile apartmanında yaşıyoruz. Bugüne dek benim alttan almalarım ve sakinliğimle hiç kavga etmedik. Ancak mevzu oğlum olunca artık delirdim. Allah aşkına oturmuş vicdan yapıyorum şimdi yaşlı, cahil kadın keşke sakin kalsaydım. Böyle olmasaydı diye. Siz yorum yapın ben nasıl davranayım. Eşimin annesi boşver uzatma deyip orta yolu mu bulayım, yoksa bütün muhabbetimi keseyim mi.
Bir ekleme daha. Görüp görebileceğiniz en cahil, en sığ insanlar bunlar. Bugüne dek sorun yaşamadık çünkü ben hep bunu düşünerek tuttum dilimi. Asla laf anlatılmaz böyle insanlara diye.
Eşim, hiç muhatap olma konuşma boşver sen haklısın bu konuda diyor. Şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Ahahaaa aynenn bu cevapları alirım hep canim tam isabetYok caniiim "Annecigi öyle demek istememiştir aslında ....sen tepkisel olduğun için öyle anlamışsindir"
Kuzum konu senin miydi? Ay, kaynana konusu diye okumadımdı amma senin Nicki gördüm okudum. Daha pazar sabahı kahvemi yudumluyorum ayılmaya çalışıyorum ve sinire kaldım konunu okuyunca. Bu model = Benim annem. Üstelik daha çok asabımı bozan durum annem cahil bir kadın da değil, sığ değil, yerini yurdunu bilen, günlük gazetesini okuyup gündemi takip eden, ora bura gezisinden geri kalmayıp görüp öğrenen kadın senelerce ve biz çocuk doğduğu ve şu yaşa geldiği tüm zamanlarda bu sorunu yaşadık...
Buradakilere anlattım, hafifleyeyim diye ama yok asap bozucu bir şey "Siz hasta ettiniz, bakamadın" olayı belli bir tekrardan sonra insanı delirtiyor; bağırmana şaşırma çünkü ben de bi cinnete geldim böyle ki biz benziyoruz yapı olarak biliyorsun.
Bak:
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...orunlar-hep-sorunlar-anneli-sorunlar.1036276/
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...basindaydi-hayatimi-planlamalardaydi.1054075/
Annemin benle zoru ne bilmiyorum ama Kv ile daha iyi anlaşırım ciddiyim; kadın bir haftadır yatılı bizde kalıyor (kv), annem yine bi şeyler dedi karıştırdı kurstu sergiydi hoop babamla geziye kaçtı. Ben de artık Kvmi aradım "Anne böyle böyle, müsaitsen senden rica edeceğim oğlana bakmanı" dedim, zaten hemen "Özledik tabi ki kızım tabi lafı mı olur" dedi atladı geldi; karışmaz, uyum sağlar. Öyle bir kadın. Annem ise sürekli bi dikte-yönlendirme çabası-eleştiri-eleştirinin eleştirisi... Değişmedi, değişmiyor. Sen taktıkça da arttırırlar "Biz ne dedik ki?" oluverir İdrağım aman diyeyim. Eşinin dediği gibi "Sen haklısın ve boşver" gerek yok. Hele cahillerse hiiiç gerek yok anlamazlar. Annem anladığı bildiği halde "Bende huy olmuş demeden duramıyorum, beni idare ediverin he diyin bana naapim huy" der. Bile bile der; öylesi daha bi dokunuyor, bunlar bilmeziye acıdım dese nolcak? Evladına güzel baktığını biliyorsun, sinirlenme salla.
Ama dediğim gibi kendine de "Sesimi yükselttim" diye hayıflanma, belli bir tekrardan sonra bu yaşanıyor, insan "Eeaah ama" haline geliyor. Olur o kadar.
Ayy nasıl kahkaha attım, bebeler hoplayacak yatakta :))
Kayınvaliden acayip ayarsız bir kadın, kusaura bakma ..haddini yerini bilmiyor. Yakın oldukça canını sıkmaya devam edecek .umarım onlar taşınır:))
Bide herkes senin düşündüğün gibi düşünmez. Sen oğlun için gittin oraya ,hatta babaannesi ve halasına yakın olsun istedin ,yalnız değil de sosyal bir hayatı olsun istedin.. isler azicik b.ka sarmis ve istedigin gibi gitmemis ..bunların hepsi çocuğun için değil miydi ?onlara sorsan senden kötü anne yok ..Bence oğlun okulda yeterince sosyallesecek, birkaç yıl daha zorlar seni ,sonra düzene girer .bırak git ,ruh sağlığın önemli dedim ya ,hem senin hem oğlunun hayatı içi n ..
Kendi memleketimden bi arkadaşım bebeğiyle birlikte bana bikaç günlüğüne gelmişlerdi. Bu havaların yeni yeni soğumaya başladığı zamanlar. İstisnasız her telefonda annesi (kendi annesi) çocuğu hasta etme, çocuğu hasta edip gelme, çocuğa dikkat et hasta olduydu olcaktı derken kızı çıldırttı. Büyüklerde garip bi şekilde 'en anne benim' tutumu var. Oysaki insan kendi çocuğunu hasta eder mi? Resmen lafını bilmemek. Cahillik diz boyu.
Ayy bu nedir ? Sırf inattan sosyal hizmetleri arayıp çocuğu kurtarın falan dicekler sandım.
Allah sabır versin, ağzınıza sağlık
Nasıl farkedecekmişsin ki? Benim oğlumda hastaneden çıkınca sarılık oldu,uzamış sarılıkmış ,emin olamadım doktora gidene kadar sarılık mı değil mi diye ki kızımda da sarılık vardı doğuştan ,ikinci çocuğum olmasına rağmen emin olamadım sarılık olup olmadığından. Anlamaman gayet normal yani.
Hayır birde oğlun zor bir çocuk, anlatmıştın daha önceki konularında ,ona rağmen senin anneliğini eleştirmeleri kabul edilemez.
Mesafeni koru,kimse senden,oğlundan değerli değil,bu vesileyle konuşurken iki kere düşünüp bir söylemeyi öğrenirler belki.
Canım ya sonuna kadar haklısın.Oğlunun acınacak hiçbir durumu yok aksine gayet şanslı ve bahtlı bir çocuk ki senin gibi bilinçli,okuyan,araştıran,esprili :) bir annesi var.Bu olaylardan sonra yapacağın şey kendince mesafeni koyman ve konuştukları şeylere kulak asmaman.Zaten onlarda bu dediklerinden sonra yerlerini bilir diye umuyorum.Seni zıvanadan çıkaran karşı taraf sen normalde hep sabretmişsin,sana sadece tavsiyem; eşine ailesiyle ilgili konuları sürekli anlatıp durma çünkü bu sefer sizin ilişkiniz etkilenir.Bir de o apartmandan taşınma ihtimaliniz yok mu?
Gangsta bu saat oldu oğlum daha yeni uyudu. Ağzının içi yara dolu gargara yapamıyor canı yanıyor. Canı yandıkça bana saldırıyor, etrafa saldırıyor. Gece uykudan kalkıp saçımı çekiyor. Şurup veriyorum ağzına koyar koymaz kusuyor. Yıldım, bittim artık.
Kayınvalide konusunda ne yapsam için soğumuyor şu anda. Dün vicdan azabı çekiyordum bugün oğlum beni bu denli tüketti ya, öfkem daha da arttı. Sanki çok kolay bir hayatım varmış gibi, sanki oğlum çok sakinmiş gibi bir de oğlum üzerinden beni yargılayıp eleştirmeleri, canımı yakmaya çalışmaları affedilir gibi değil. Konuşmuyorum dünden beri. Görümcemin kızı geldi bugün "ananem çok özlemiş torununu" dedi. Ben de "çocuğu babannesinden, halasından sakınacak değilim. İstedikleri zaman görebilir ve sevebilirler. Lakin benimle uzun bir süre diyalog kurmasınşar lütfen" dedim. Haklısın yenge ne diyeyim dedi kız.
Eşim ayrı havalarda. Bu konudan bağımsız surat beş karış bir tripler bir şeyler. Ne var diyorum kırkıncı kez. Benden negatif elektrik alıyormuş. O elektriği senin bir tarafına monte ederim anladın mı? Dedim az evvel. Hatta yetinmedim, seni de aileni de bir cinnet anında parçalarım. Negatif elektrik alıyorsan ötede dur,konuşma. Saçma sapan triplere girme dedim. Senin psikolojin bozulmuş diyor bana. Allahım sabır ver.
Senin annen anormal kayınvaliden iyi en azından. Bende anne de bir garip. Neyse ki o biraz duruldu son zamanlarda. Yani artık öyle bir noktadayım ki, oğlumla ilgili yardımsever ve iyi niyetli önerilere bile tahammülüm yok. Kimse yorum dahi yapmasın istiyorum. O kadar doluyum.
Yahu ben böylesine tuhaf davranışları olan bir ailede bugüne kadar sakin kalmışım. Aman idare edeyim deyip çoğunlukla espri yapıp ortamı yumuşatmışım. Ama artık geldi bana cinnet. Çocuk iki aydır hasta. Anam ağlamış uykusuzluktan, yorgunluktan, oğlanın huysuzluğundan. Ulan insan olan der ki ya idrak çok yoruldun çenemizi tutalım en azından. Bir de kalkmış sen bu oğlanı hasta ettin, aslında hiperaktif değil senin yüzünden böyle oldu deniyor. Yok ben gidip bir dağıtıcam ortalığı yine.
Ben gorumceden yana kullanirdim çirkeflik şeysimi ama kaynanayla edilen kavga gorumceyle de edilmis sayildigindan bir tasla iki kus olmus.
Bence pisman olma, hangimizi salon kadini cizgisinden kaydirmadilar ki?
Ayrica bir yerlerde balkon teyzesi kivamindan bahsetmissin, neden bunu yapiyorsun?
Hayat biraz da boyle bir sey.
Bazen rutinler, gundelik seyler, bazen kara delik, zaman izafiyeti konusulur, cok normal.
Mıncırdım yanaaaandan.
Yeni kreşe başlayan çocuğun hasta olması normal kalabalık ortama giriyor arkadaşlarından bulaşıyor bağışıklık sistemi yavaş yavaş alışacak ben oğlumu ilk gönderdiğim sene hergün hasta oluyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?