Bol aksiyonlu kaynana konusu isteyen buyursun.

Genelde kayınvalidem ile sorun yaşayınca ertesi gün unuturum, uzatmam. Lakin bu sefer öfkem bitmiyor sanki. Mümkünse uzunca bir süre görmek istemiyorum.

Bende öyleydim yaptıklarını umursamazdım ertesi gün konusurdum ama en son 3 aylık bebeğimin tuvaletini yapamadığı için karın ağrısından ağladığını belirttiğim halde konuyu benim anneliğime getirip “madem bakamayacaktın neden doğurdun “ dedi bende sana güvenerek doğurmadım vb cümlelerle ağzının payını verdim ama uzun süre düşünmeme sebep oldu acaba bakamıyormuyum diye ve eşimde beni haklı buldu ve konuşma inme aşağıya dedi bende öyle yapıyorum çünkü ilk tavizimde yine benzer şeyler olur artık. ( bebeğimi tüp bebek yöntemiyle buldum kendisi bilir )

Valla son bıraktığımda "utanmazzz nasıl bağırıyor banaaa" diye apartmanı inletiyordu. Akabinde kızını, eltimi aradı. Olayı abartarak anlattı bağırmaya devam etti. Ben de ateşi 39 olan oğlumla ilgilendim. Mecburen oğlum hasta olduğu için konuyu kapattım. Hoş, hasta olmasa da kapatacaktım. Onun yaptığı gibi günlerce mevzunun kritiğini yapacak değilim elbette.

Bırakın bağırsın, biraz kafanızı dinleyin uzak kalarak. Ben de kv min her laf sokuşunu anlamamazlıktan geldim. Kendimce aynı sizin gibi alttan aldım sorun çıkmasın diye ama bir yerde insan taşıyor! Şimdi görmüyorum duymuyorum ve çok rahatım. Sinirlerim bozulmuyor en azından...

İşte bu pervasızlık çok can sıkıyor. Yahu bir düşünün konuşmadan önce arkadaş. Annelik zaten bitmek bilmeyen bir vicdan muhakemesi. Acaba yanlış mı yaptım, acaba yeterli miyim, acaba çocuğumun ihtiyaçlarına yeterli yanıtı veriyor muyum diye her daim kendimizi Yiyoruz zaten. Ekstra bir sese, eleştiriye gerek yok ki.

Benim çevremde de annelik konusunda yetersiz görülebilecek onlarca kadın var. Lakin benim müdahale kıstasım çocuğun fiziksel yahut pisikolojik şiddete uğraması, hayati ihtiyaçlarının karşılanmaması, istismara uğraması. Bunların dışında kimseye yorum yapma hakkını görmüyorum kendimde. Neden bu kadar hadsiz bazı insanlar ben anlamıyorum ki.

Konunun dışına çıkmak istemem ama çocuk sahibi olduğumdan beri kimde ne kadar ederim varmış çok iyi anladım , kendi annem bile sadece sevmek için geliyor :) kv desen bakamadığıma karar verdi , kızım emmeyip mama verdiğim için etraftan yediğim lafları anlatmama gerek yok sanırım .. insanlar hadleri hariç her şeyi biliyorlar ..

Esasında uzun süredir bunu yapıyorum. Gidip gelmiyorum mesafeliyim. Ancak bu insanlar bu durumu bile altta kalma olarak yorumluyorlar sanırım ki ısrarla dilleri durmuyor.

Yorumlasınlar. Muhabbetini minimuma indirdikten sonra ne düşündüklerinin, ne yorumladıklarının bir önemi var mı? Kocana da şikayet etme yani bu konu hiç yaşanmamış gibi davran, haksız olduğundan değil öteki türlü eşler kendilerini taraf tutma zorunluluğunda hissediyorlar. Yüz yüze gelinince de çok nadiren eşin tarafını tutuyorlar malum "analık" denen bir şey var. Böyle bir durum için eşinle aranı gereksiz yere bozduğuna değmez bana kalırsa.

Eşim bazen kendi atar tutar çocuklara iyi bak falan ama asla kimseye laf söyletmez, annesi bir kez bişey der gibi oldu Işıl senden herşeyi daha iyi biliyor karışma dedi ve konu kapandı
Senin esinde senden yana olmuş bu çok güzel, sen eşini dinle boşver onları cevabı almış daha konuşamaz

Tobe tövbe doktordan iyi bilecek nerdeyse eskilerde bu var çünkü zayif olana üzülmek hasta zannetmek sağlıksız zannetmek vs hatta bir arkadasimin erkek kardesi evlendi. Dedim Allah icin nesini begendi annen bu kizin? (Görücü usulu) dediki güleryüzlü gibi yaaa bide şişko ondan begendi annem :)
Iste insan ama bi yandan uzuluyor yaşlı kadına laf soyledim sesimi yukselttim diye ama hak ediyorlar
Bazen kendi annemiz babamiz bos konusuyor onlara tahammul edemiyoruz bide kaynana
Bence silip atmayin nacizane fikrim sonucta ayni apartmanda yasiyorsunuz vs küslük olmasa iyi olur diye düşünüyorum.

Ben niye böyle bir insana dönüştüm astoria :) bildiğin balkon teyzesi oldum. Bir çirkef gibi kavga etmediğim kalmıştı o da oldu. Çok değil bir iki sene önce, kimsenin ne dediği ile ilgilenmeyen, olumsuz düşünce ve yorumlara takılmayan bir insandım. Bugün eşim bana "evet bu konuda sen haklısın ve senin arkandayım. Ama sanki çok fazla her şeyi büyütüp annem gibi saçma sapan konulara takılıp konuşan bir insan olmadın mı sence?" dedi. Çok bozuldum bu dediğine. Zira evet öyle bir insan oldum. Kayınvalidemde var olan ve çok kızdığım boş ve Gereksiz mevzulara takılıp günlerce konuşma hali bende de olmaya başladı. En azından eşimle arama girmemeli bu konular. Ya oğlumun gün içinde beni ne kadar yorduğunu konuşuyorum ya ailesinin yaptıklarını. Böyle olmasa keşke.

Aynı apartmanda oturmak zorunda mısın? Neden kendine cehennem ediyorsun hayatı? Çok acayip sabirlisin..Ben olsam önce o evden çıkardım . Hiç tahammülüm yok cahil insana ..herkes haddini bilecek ..

Az bile yapmışsın, ağzına sağlık..
Merak ettim, kayınvalidenin tavrı ne oldu ?
Bu arada bir daha onlarla görüşmemen ruh sağlığın için çok önemli .

E sen de insansın, bir yerde içini dökmeye ihtiyaç duyuyorsun. Bu çok normal, içinde birikeni atmaya ihtiyaç duyar insan özellikle de kimsenin onu anlamadığını düşündüğü zamanlarda. Balkon teyzeliği olarak görmüyorum bunu. Yani eşine de niye şikayet etme dediğimi anladın mı şimdi, evet hak verdiğini söylüyor ama alt mesaj olarak "saçma sapan konular" olarak gördüğünü de ifade ediyor. Ciddi bir meselenizde muhtemelen iki tarafı da kırmak istemeyecek, geçiştirici davranacaktır. Burada destek beklemekten ya da kendini kabul ettirmekten ziyade biraz daha kendi bildiğini okumaya yönlenmelisin. O çocuğun annesi sensin, konunda da belirttiğin gibi onun için en iyisini sen düşünüyorsun. Onun canı yansa senin de canın yanıyor, hangi "sağlıklı kafada" anne ister ki çocuğu kötü olsun, hastalansın? O yüzden o tarafla fazla polemiğe girmeden, aynı ortamda bulunmak gerektiğinde de fazla laf vermeden kısıtlı bir iletişim sürdürmek lazım. Yok saymak değil ama tabi ki, bu da ters tepebilir. Kök aileyi elinizden geldiğince kendi kurduğunuz ailenize karıştırmamaya çalışın. Aile apartmanında olduğunuz için biraz zor olabilir ama imkansız da değil.

Başka semtteydim ben kendi isteğimle buraya geldim. Oğlum için. Daha sakin ve düzgün bir muhit. Merkezi yerde bir de. En önemlisi önceki evimde çevrem yoktu ailem de uzaktaydı. Oğlum kalabalık ailede büyüsün sosyal olsun istedim. Küçük de olsa bahçeli bir apartmanda özgürce hareket etsin istedim. Kendimi yaktım sanırım :) sabırlıyım fazlasıyla. İki yıla yakındır buradayım taşıdığıma pişman olmadım bu olanlara rağmen. Çünkü oğluma iyi geldi burası. Halasıyla kuzenleriyle zaman geçiriyor. Benim ve babasının dışında insan görüyor.

Kayınvalidem "utanmaz nasıl bağırıyor cevap veriyor bana" diye kendini parçalıyordu en son. Ben de yav he he utanmazım bir kere de ben utanmaz olayım müsaadeniz olursa diyordum :) o sinirle pek dinlemedim de.

Çok haklısın. Cevapların çok yerinde. Artık böyle konuşmayacaklarını varsayarak, gerekli cevapları da verdiğine göre sen yine eskisi gibi makul davranmaya devam et..

Ancak bu verdiğin cevapların hala yetmediği anlaşılır da, benzer söylemlere devam edecek olurlarsa , değil mi ki Siz ve Halası bu çocuğun Annesi , Oğlunuzun Eşi olan olan Bana bu derece hadsiz ve insafsızca konuşabiliyorsunuz ve acıma duyguları ile aslında benim çocuğumu ezik , zavallı bir çocuk haline getirmeye kalkışıyorsunuz, o halde bundan sonra Oğlumu görmek isterseniz ancak sünnet töreninde görebileceksiniz der ve çocuğunu alıp evine geçersin. Bir daha da çocuğunla onların evine gitmezsin. İnşallah herşey eşinin gözünün önünde olur. Eğer olmazsa sen kendisine tek tek anlatırsın.

Ve merak etme en kısa sürede evinize gelirler ve sen bizi yanlış anladınlar havada uçuşur ve bu saçma muhabbetleri son bulur..

Cok haklisiniz bence daha konusmayin muhattap olmayin bende 3 senelik evliyim cocugum oldugundan beri kaynanam her geldiginde hatta bu aksam geldiginde ay ince giydirmissin (dogalgaz yaniyo evde kisa kollu gezilir ama o gelir gelmez cocuklara yelek patik ne bulursa giydirir o gidince ben hemen cikaririm )ay bunun ayaklari usur ay ciplak yere oturmasin hasta olur corba iciririm ay o kadarcikla cocukmu doyar emzir sen onu daha neler neler artik duymamazliktan geliyorum soylesemde devam ettigi icin artik duymuyorum dediklerini bigun bende sizin gibi yapicam bakalim ne zaman allah kolaylik versin en dogrusunu yapmissiniz hic uzulmeyin konusmayinda ozur dilemelerini bekleyin dilerseler affedersiniz sonucta esinizin annesi bidaha aynilari olursa affetmezsiniz :))

Ayy nasıl kahkaha attım, bebeler hoplayacak yatakta :))
Kayınvaliden acayip ayarsız bir kadın, kusaura bakma ..haddini yerini bilmiyor. Yakın oldukça canını sıkmaya devam edecek .umarım onlar taşınır:))

Bide herkes senin düşündüğün gibi düşünmez. Sen oğlun için gittin oraya ,hatta babaannesi ve halasına yakın olsun istedin ,yalnız değil de sosyal bir hayatı olsun istedin.. isler azicik b.ka sarmis ve istedigin gibi gitmemis ..bunların hepsi çocuğun için değil miydi ?onlara sorsan senden kötü anne yok ..Bence oğlun okulda yeterince sosyallesecek, birkaç yıl daha zorlar seni ,sonra düzene girer .bırak git ,ruh sağlığın önemli dedim ya ,hem senin hem oğlunun hayatı içi n ..

Kendi memleketimden bi arkadaşım bebeğiyle birlikte bana bikaç günlüğüne gelmişlerdi. Bu havaların yeni yeni soğumaya başladığı zamanlar. İstisnasız her telefonda annesi (kendi annesi) çocuğu hasta etme, çocuğu hasta edip gelme, çocuğa dikkat et hasta olduydu olcaktı derken kızı çıldırttı. Büyüklerde garip bi şekilde 'en anne benim' tutumu var. Oysaki insan kendi çocuğunu hasta eder mi? Resmen lafını bilmemek. Cahillik diz boyu.

Sen sonuna kadar haklısın bende de var oyle bir kv soyler soyler soyler bende evet olabilir tabi haklılığı vardır hııı evet der gecerim olmaz desem bı kere dene yok yap benımle ınatlasacak en iyisi geçiştirmek yine kendi bildiğini yapmak bir çocuğu en iyi anlayan annesidir iyi ya da kotü hiç farketmez bütün gün bakan o en iyisi mesafeli davranmak çok içli dışlı olmamak olduğun zaman yine kendinde işlere burnunu sokma hakkı bulacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…