Borç istenmesi

Bilmiyorum ya. Benim babam benden 17 bin kadar borç aldı. Kendisi emekli ve ek iş de yapıyor,evi kira degil. Taksit taksit ödeyecekti. Sekiz ay oldu tık yok. Alkol alıyor, geziyor tozuyor ama borca gelince böyle. Ki babama çok güvenirdim.
Insanın babasına borç vermesi bana asiri acayip geliyor.
Şunu düşünsem utanırım açıkçası .
Durumum yoksa beni az zorlayacak kadar veririm, geri ödeme filan düşünmem hic .
Siz bir de yok geziyor gidiyor demissiniz, gerçekten anlamlandiramiyorum.

40.binim varsa veririm, kredi cekeceksem de sartlara bagli.
Kebdi babam icin sartsiz kredi cekmisligim var mesela, ama o zamanlar cocugum yoktu, simdi oyle bir borcun altina girmem ornegin.

2 sene önce babam iflastan dolayı bizden altınlarımızı istedi o zaman 40 bin TL gibi bir tutarı verdik.
Geri ödenmeyeceğini bilerek.
Ki ondna öncede eşimin babası 14bçn TL kadar aldı. Geri ödemesiz.

Yani veriyoruz efenim...

Kimseden borç almam da vermem de. Bir ay geçinemeyip 4. Kredi kartını çıkartmışlığımız var eşimle. Sonradan düzeltiliyor çok şükür bir şekilde. İlla ihtiyacım olursa faiz yiyeceğimi bile bile başımın çaresine bakıyorum. Başkasının da bizden borç istemesini istemem şahsen. Geri gelmiyor çünkü tecrübeyle sabit.

esimin ailesine cöpteki kirli mendilimi vermem. bugüne dek iyi veya kötü günümde hep el gibi varlardi oda anca belki.
anneme veririm. cani ciksa yine geri verir.

Benim ailem kimseden 5 kuruş borç almış insanlar değil, ben de şimdiye kadar kimseden borç almadım. Bana çok garip geliyor birinden böyle yüklü miktar para isteyebilmek. Ben utanırım, birinin 40bini varsa eğer çok zengin değilse o parayı biriktirmiştir ve gideceği bir yer muhakkak vardır. Bir insandan birikimini istemek ayıp geliyor bana. Kredi bunun için var. 5-10 bin problem olmaz ama 40 bin öyle 2 ayda yerine koyabileceğim bir para değil benim için. Faiz ödememek adına insanları zarar ettiremem. Arkadaşa veremem ama annem babam da benim düşünce yapımda oldukları için istiyorlarsa baya zor durumdalar demektir o yüzden veririm. Kayınailem için de durum aynı. Siz isteyen kişileri kendiniz değerlendirmelisiniz.

Ben de babamın kimseden borç aldığını bilmem bu konuda kendisine çok güvenirim. Kendisinden para istediğimde de gedi ödemesini altın değeri üzerinden yaparım. Kendi babam benden borç istese düşünmeden veririm.

borç, geri ödenmediğinde hayatı sarsmayacak bir miktar olarak verilmeli. 10 bin tl ödemese de bana koymaz derseniz, o kadar borç vermelisiniz. hele ki bu devirde.

Güvenilir biri mi? Borcuna ne kadar sadık, ona göre düşünüp verirdim.

Ne ıcın istediği, verdıgım de zora girip girmeyeceğim önemli degıl.
Önemli degıl.
Koca ailesine verilen paraların geri geldigini görmedim ne kendimde ne baskasında. Oyuzden vermezdim asla.

O kadar parayi kendi babama bile verirsem dusunurum.dusunurum yani.. geri kalaninada vermemek icin dusunurdum

Insanın babasına borç vermesi bana asiri acayip geliyor.
Şunu düşünsem utanırım açıkçası .
Durumum yoksa beni az zorlayacak kadar veririm, geri ödeme filan düşünmem hic .
Siz bir de yok geziyor gidiyor demissiniz, gerçekten anlamlandiramiyorum.
Benim ihtiyacım babamdan bir süre sonra meydana gelecekti bunu da biliyordu. O süreye kadar kendini toparlayıp verecekti ve ikimizin de işi görülmüş olacaktı. Ayrıca ihtiyacı olan miktarı vermeyince de bir anlamı kalmıyordu parayı vermemin. Çünkü yapacağı ödeme ve bunun tarihi belli.
Şimdi öz babam diye neden borç vermeyeyim. Durumum olsa zaten bunun hesabını yapmam. Ben de bunu anlamıyorum, babam olması neyi değiştiriyor? Benim de bir ailem ve sorumluluklarım var. O keyfince alkol alıp gezecek, her gün dısardan yiyecek, ben de zorluklar içinde kalacağım öyle mi?
Bunları düşünüyorum ve hiç de utanmıyorum

Duruma bağlı gerçekten önemli bi ihtiyaçsa ve zamanında ödeyeceğine inanırsam veririm.40 bin tlde az para değil eğer evim arabam varsa evimi geçindirmekte bi sıkıntı yaşamayacaksam o paraya bi süre ihtiyacım olmayacaksa veririm.

Back
X