Borç para meselesi

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.004
18.139
248
28
Merhabalar,

Birkaç gün önce ev arkadaşım benden aniden borç istedi. Maddi durumu sıkışıktı ama bunun sebebi de maalesef kendisi. Parayı çok saçma yerlere harcıyor. Benden ilk kez borç istediği için ve açıkçası aniden istediği için parayı yolladım (6 bin civarı). Maaş günüm bayramdan sonraki hafta ve çeşitli ödemelerim var. Kredi kartından biraz harcama yapmıştım o kafamı kurcalıyor mesela çünkü borçlanmayı sevmiyorum hiç.
Parayı ertesi gün ödeyeceğini söyledi tamam dedim. Ama verdiğim parayı yine çok saçma bir şekilde harcadı (kumar) açıkçası nasıl ödeyecek bir fikrim yok. Bu parayı bunun için kullanacağını bilmiyordum bilsem asla vermezdim.
Tesadüfen başka bir arkadaşından da birkaç ay önce borç aldığını öğrendim. Biraz huy edinmiş galiba. Biz kırk yaşında kahveci dayı değiliz ki zırt pırt borç isteyelim borç alalım. Benim hayat düzenimde böyle bir şey yok. İhtiyacına kullansa yine derim ki sağlık olsun işi görülsün. Ama emeğimi bu şekilde hiç etmesi beni rahatsız etti. Biraz da aynı evde yaşadığımız için direkt verdim sanırım. Başkası olsa yok demek kolaydı ama maddi gelirimizi giderimizi az çok biliyoruz.
Bu para bana geri gelmeyecek gibi olursa nasıl istemeliyim ve en önemlisi bir daha böyle bir şey olmasının önüne nasıl geçebilirim? kilit nokta aynı evde yaşamamız. Yoksa dediğim gibi başkasına bir şeyler uydurmak ya da hayır demek çok kolay oluyor.

Ertesi gün demiş. Ertesi günü geçmiş sanırım. Ben asla kimseye borç vermiyorum çünkü kendi paramla rezil ediyor hepsi. Bence açık açık söyle ödemem var ertesi gün vereceksin diye verdim verir misin acil diye

Kumar oynayan kadin arkadaşınız mı? Merakımdan soruyorum. Kadınlar da mı bulaştı bu kumar işlerine artik? Açık açık isteyemiyorsanız acil gider uyduracaksiniz.
Kumardan kastım biraz farklı. Şu herkesin dilinde olan şey. Parayı katlaya katlaya kazanırım diyor ama misliyle kaybediyor. Çevremde oradan zengin olanı da duymadım. Bununla bu kadar haşır neşir olduğunu da sonradan öğrendim. Biraz para hırsı var.

Kilit nokta aynı evde yasamamiz demişsiniz, tamam işte. Birlikte ortak ödemeniz gerekenler her ne ise borcunu bunlardan düşüp siz kendi payınızı ödemeyin baktınız işi yokuşa sürüyorsa.

Böylece elinize ekstra nakit geçmiş olmaz belki ama en azından ortak olarak ödemeniz gereken 6 bini ödemeyerek yerine sayın.

Kumar derken kastınız nedir anlayamadım iddaa falan mı yoksa bitcoin mi?

Benden çok borç isteyen oluyordu maalesef bir iki tatsız olay yaşadım sonra akıllandım,sorana kredi kartı borcum çok sürekli ordan alışveriş yapıyorum maaş direkt oraya gidiyor demeye başladım. Tatile gidip gelince alışveriş yapınca zengin sanıp borç istiyorlardı şimdi alışveriş bağımlısı paranın kıymetini bilmeyen biri olduğumu düşünüp asla para istemiyorlar

Hiç yoktan iyi yanını ararsak bu size öğretmiştir zaten borç vermemeyi. Ne yapılacağına gelirse paranızı istemelisiniz zaten isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü. Kaldı ki kendi paranızı istiyorsunuz. Ödemelerim var deyip isteyin.

vermezse kiraya karışmayın sizin payınıza düşen 6 binlik kadarını o versin

Kumar dediğiniz şey borsa, bitcoin tarzı bir şey sanırım. Amaç kısa yoldan çok para kazanmak. Öyle olsa biz enayi miyiz çalışıyoruz ya
Neyse bence siz o paranın üstüne bir bardak su için. Para gelse bile gelene kadar değer kaybından çöp olur.

2-3 güne geri gelmek zorunda kira ödeyeceğim.

Kumar oynayan kadin arkadaşınız mı? Merakımdan soruyorum. Kadınlar da mı bulaştı bu kumar işlerine artik? Açık açık isteyemiyorsanız acil gider uyduracaksiniz.
Evet maalesef bulaştı, kendi arkadaşım ve kapalı namazında niyazında güya

Kiranız ne kadar? "Ben bu ay sana borç verdiğim için kartlara yüklendim. Ödemem gereken borçlarım var sen zaten hemen ertesi gün ödeyecektin borcunu. Bana elden vermene gerek yok kiradan benim payı da ödersin." falan deseniz olmaz mı?

Biraz zaman tanı vermezse uygun bir dille iste bence

Evet böyle yapmayı düşünüyorum çünkü halen gelen bir para yok kirayı yatırmayacağım. Kirayı da yatırmazsa ne yapmalıyım onu bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…