Borç verdiğim parayı nasıl isteyebilirim?

1000 yillik arkadadim ki kendisi dugunumde nedimemdi zor zamaninda ona borc verdigi paranin ustune yatti sonrada iliskiyi kesti. :) artik kimseye borc vermiyorum.

Bazen diyorum ancak aynı ortamda olup cüzdanı açıp bakınca olduğu anlaşılıyor. Onu da veremem diyemiyorum ne yazık ki.
Bende falancaya borcumu ödeyeceğim diyin yanımda bu kadar kalmış diyin daha az söyleyin millet sizin cüzdanınızın içine bakacak degil ya siz boyle yaparsınız devamlı artık adam direk çantaya atlar

Yarin da ayni miktardaki parayi"canim ya yanimda yok cikista atmden ceker oderim verir misin" de ve verme. Almis olursun parani. Diger turlu hatirlamaz kimse

Çok haklısınız. Bilmiyorum bilinçli olarak mı yapıyorlar acaba. Bugün çıkışta para çekip vereceğim dedi arkadaş. Sen bana hatırlat dedi ama birlikte çıkmamıza rağmen hatırlamadı. Konuşmayı da 1-2 saat önce yapmıştı. Unuttuğu için mi vermedi bilmiyorum.
Başkasına olan borcu içim sizden borç alıp sonra da size olan borcunu unutuyorsa bu iş biraz garip. İsteyin bence

Nasıl istemeliyim aynı ortamda olduğum kişiden? Yanlış anlaşılmadan nasıl bir şey söylemeliyim?
Niye yanlış anlaşılmaktan korkuyorsun. Bu endişen yüzünden isteyeniyorsun.bir de ne anlayacak parasını istedi diyecek. Yanlış anlar diyorsun ya neyi yanlis anlayacak?

Birlikte hediye aldığın arkadaşına "şunu aldık, herkesin payına düşen şu" dedin mi? Ya da en iyisi resim atıp öyle bir mesaj atmak. Yaptın mı?
Biri sana hatırlat diyorsa, hatırlat. Çıkışta söylemesini bekleme. "Para çekecektin, hatırlat demiştin" de. Zor birşey değil ki. Bundan sonra da "olmaz Michael, bende de yok" felsefesiyle hareket et.

Ağır olacak o kişilere amma bir kişi 2 şeyi ömrü boyunca unutmazmış 1.geceyi geçirdiği kişiyi 2.borç aldığı kişiyi numara yapıyorlar biliyorlar
Bilmiyorum nasıl unutuyorlar.

Tamam da vermek istemiyorsanız hayır yok dersiniz. Kendi cebinizi ne diye kontrol ettiniz? Bu para ne kadardı? Yarın gidip dün unutmuşum akşam verir misin ödemem var deyin ve söyleyin. Bu tip insanlar para üstüne yatmayı seviyor. Başka miktarlar için de bir tarih söyleyin ve ödemeniz olduğunu belirtip geri alın.
85 liraydı.

Miktarlar nedir mesela .
3-5-10 isteyemem..
Bundan sonra verme .
85 liraydı. Hep böyle miktarlar zaten gelmeyenler en büyüğü 200 en küçüğü 20 lira. Yaklaşık 500 lira kadar geri gelmeyen borçlar.

Birlikte hediye aldığın arkadaşına "şunu aldık, herkesin payına düşen şu" dedin mi? Ya da en iyisi resim atıp öyle bir mesaj atmak. Yaptın mı?
Biri sana hatırlat diyorsa, hatırlat. Çıkışta söylemesini bekleme. "Para çekecektin, hatırlat demiştin" de. Zor birşey değil ki. Bundan sonra da "olmaz Michael, bende de yok" felsefesiyle hareket et.
Ev görmesi için para toplanıyordu. Ona özellikle sen 50 lira katıyorsun değil mi veriyorum senin yerine dedim mesajla. Ancak ertesi gün hatırlamadı bile. Tekrardan bak senin yerine ben verdim paranı unuttun diyemedim.

cüzdanınızı herkesin önünde açmayıın ve cüzdan da çok para bulundurmayın. lazım oldu canım sana verdiğim borcu verebilir misin diyin utanılacak bir şey yok ama biz böyle yaptıkça gerçekten kullanılırız.

Niye yanlış anlaşılmaktan korkuyorsun. Bu endişen yüzünden isteyeniyorsun.bir de ne anlayacak parasını istedi diyecek. Yanlış anlar diyorsun ya neyi yanlis anlayacak?
Bilmiyorum çekiniyorum işte. Kırılırsa, kendini kötü hissederse diye. Aynı ortamdayız bir de sürekli verdiği paranın arkasına düşen biri gibi olmak da istemiyorum.

İban numaranı mail at, borcunu buraya gönderebilirsin de. Sonuna da gülücük koy :super:

Konu sahibi yalnız değilsin :kızgın:
😊 Ciddi anlamda artık kendimi olsun çok bir şey değil diye teselli edemiyorum. Ayrı ayrı kişileri toplarsak 500 lira kadar verdiğim alamadığım para olmuş resmen. Neden isteyemiyorum ya da neden yok diyemiyorum bilmiyorum. Kendime çok kızıyorum.

Arkadaşlar bu konuda ciddi anlamda çok sıkıntılıyım. Biri benden borç istediğinde, parası olmadığında sen benim yerime ver ben sana veririm dediğinde veriyorum ancak çoğu zaman o para gelmiyor. Şimdiye kadar bu şekilde en az 500 liram kalmıştır başkalarında. Sırf isteyemediğim için. Başkalarından para veya borç isteyen biri olmadım. Bozuk param olmadığında benim yerime ödeyen, bir şey alırken benim yerime kendi parasını veren herkese anında ya da ertesi gün vermezsem rahat edemem. Borçlu kalmaktan unutmaktan çok korkarım. Ancak birkaç ay önce bir arkadaşın ev görmesine giderken o an yanımızda olmayan arkadaşımız benim yerime sen kat ne kadar katılıyorsanız ben sana sonra veririm dedi vermedi. İsteyemedim de. Yemek yedikten sonra parası bozuk olmadığı için bana sen öder misin ben sana veririm deyip yine verilmediği oldu isteyemedim. Bugün de aynı yerde çalıştığım başka bir arkadaşım borcunu ödemeyi unutmuş o an sende var mı dedi ben de cüzdanı açtım vardı verdim. Akşam çıkarken hatırlat bankamatikten çekip vereyim dedi. Birlikte çıktık çıkışta hatırlamadı bile. Aynı kişiler olsa tamam bir daha vermem diyeceğim ama farklı farklı birçok kişide bu şekilde param kaldı. Ne yapayım bilmiyorum. Utanıyorum da istemeye. Aynı ortamda olunca hemen hatırlayıp istemek de olmaz herhalde diye düşünüyorum. Ben böyle hatırlatmayınca da haftalar, aylar geçiyor her türlü unutuyor o saatten sonra hiç istememiyordum. Bana bir akıl verir misiniz? Yanlış anlaşılmadan, kırmadan, incitmeden nasıl isteyebilirim borç verdiğim parayı?
Ya yapmayın allah askina yazık değil mi size ve paranıza ben mesaj atıyorum canım şunun şunun parasini paran olduğunda verebilir misin diye insan kendi hakkı olan sey icin utanmamali

İban numaranı mail at, borcunu buraya gönderebilirsin de. Sonuna da gülücük koy :super:
Çok sık görüşmediğim aynı ortamda olmadığım biri olsa belki bunu yapabilirdim ancak olmaz sanırım.

Bilmiyorum çekiniyorum işte. Kırılırsa, kendini kötü hissederse diye. Aynı ortamdayız bir de sürekli verdiği paranın arkasına düşen biri gibi olmak da istemiyorum.
Bir zahmet düş lütfen. İnsan 50 Lira borcu unutmaz. Bile bile üstüne yatar. Seni gördüğünde bile bende 100 var bozabilir misin der. Birşey yapar. 85 Lira da az değilmiş. Yarın tekrar birlikte çık ve para çekecektin diye hatırlat. Olmaz öyle.

Back
X