Kızlar 9 yıllık evliyiz evimiz kira değil karı koca çalışıyoruz eşim 1750 ben 1000 lira maaş alıyorum ne arabamız ne başka bişey var ,kayınpederimden kalma hurda bir motor var çoğu zaman yolda bırakıyor hiç bir şey olmadığı gibi üstüne üstlük 20.000 lira borcumuz var hep pazardan giyiniyorum ne müsrifim ne çok tutumlu sigara kullanmıyoruz tek derdim bu kadar köle gibi çalışırken bırakın bişey sahibi olmayı borçsuz yaşayamıyoruz ikinci çocuğu yapamıyorum işten ayrılmak zorunda kalıcam diye eşim müsrif artık akıllandı ama iş işten geçti bırak benim maaşımı ben biriktireyim diyorum ona da izin vermiyor şu kredi kartını bir sıfırlayayım son ra diyor ne kredi kartıymış arkadaş 4000 liranın altına hiç düşmüyor.üstelik bende de yok kredi kartı artık çıldırmak üzereyim ne olur yardım edin ikinci çocuğu yapmadan eksiklerimi tamamlayayım diyorum yüklük falan yaptırıcam para kalmıyor ki kayınvalidemede çalışma boşuna kürek çekiyorsun benim oğlan bişey sahibi olamaz diyor tek tesellm kimseye muhtaç olmuyoruz.diyorum ki kredinin vadesini kısaltayayım diyorum bi an önce bitsin ayda iki iki ödeyelim diyorum eşim olmaz özel sektördeyiz diyor bırak ben yapacam ödemeleri diyorum onada izin yok ha bu arada birikim yapmaya başladım bulduğum 5 -10 kuruş neyse bütün bozukları biriktireyim dedim 100 liram oldu ondada yakalandım hadi gelsin yorumlar şu benim adamı yola getirelim ha bide demez mi kemerleri sıkalım diye bana sürekli
eviniz kira degil, arabaniz yok, sigarada kullanmiyorsunuz, eee bu kazanilan para nereye gidiyor....
sonucta kazanciniz azda degil....millet o parayla hem kira odeyip hemde kac cocuk okutuyor....
Bence; eviniz olması çok iyi bir avantaj. Ya ev olmasaydı ? O zaman sizin maaşın çoğu kiraya giderdi. Tek maaşa düşerdiniz. Hangi şehirdesiniz bilemiyorum ama büyük şehirlerde aile evleri 650-700 TL en kötü.
Ben aynı şartlarda olsam;
500 kredi tamam - 500 Fatura (belki her ay bu kadar tutmaz kalan 20-30 u da birikimden sayarım.)
Çocuk olduğu için gıdadan kesilmesini doğru bulmam bu nedenle 400 de gıda diyelim. (Biz evde annem, babam, ben 3 kişiyiz ve ortalama 300 TL harcıyoruz.) Eşinizin maaşı kaldı 1350 TL. 300 TL siz, 300 TL eşiniz harçlık alsa; kaldı 750.00 TL. 100 TL ıvır zıvır ekstra gitti diyelim. Çok rahat 1 tane tam altın yapmanız lazım. Bence evi çekip çeviren kadındır. Alın 2 maaşı da her ay elinize gelir-gider kalem kalem yazın. Böylece gereksiz masrafları tespit etmeniz daha kolay olur. Güzel birikimleriniz olsun inşallah
para biriktirdim ve yakalandım ne demek ne yaptı eşiniz yakalayınca elinizden mi aldı parayı
ben sizin yerinizde olsam sadece 1 ay deneyelim 1 ay boyunca evi ben gencindireyim bakalım ozaman ne olacak deyin eşinize belki kabul eder ve daha iyi olduğunu görünce hep size verir...