Borçlar....

Kredimiz var.1700 civarı. Birde benim çeyiz taksitleri

Kredi ve taksit 3000 etse geriye 3000 kalır

Asgari ücret 1400

Açıkcası borç var diye dertlenecek bir durum yok gibi

Bir de bir yıl yazmışsınız

Duvarı nem insanı gam çürütür

Dertlenmeyin hayatınızı yaşayın

Limoncu28 i okuyun tek asgari ücretle kenara attığı altınları vs

Helal olsun...mutlaka okuyacağım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim

Odeyemezsek değil. Allahtan bişey çıkmazsa ödenir gider.hayatimda hocam borcum olmadı. Kafama taktığım bu

Yani aile ile yaşamda insanın pek borcu olmuyor ama iş kendi evinin ekonomisine gelince görüyorsunuz borcu falan. Ödeyememe riski yoksa bu kadar kaygılanmayın. Kendinize yaparsınız. En güzel zamanlarınızı böyle geçirmeyin.

sizi anlıyorum benim bir 5 milyar borcum vardı kafaya basıl takıyordum. kimseden benden istemediği halde. ama yavas yavas odeniyor arkadasımın esi tüm masrafları tek basına ödedi ve birgün bitti

Galiba o yüzden stres oldum.bu zamana kadar böyle bir yükün altına gitmemiştim

İşyerinde evlenen genç arkadaşlarımdan kendi düğünlerini kendileri yapanlar var.Örneğin 40.000 lira çekmiş.2 yılda hallettiler mesela.Önemli olan borçlar bitene kadar çocuk yapmamak.

İşyerinde evlenen genç arkadaşlarımdan kendi düğünlerini kendileri yapanlar var.Örneğin 40.000 lira çekmiş.2 yılda hallettiler mesela.Önemli olan borçlar bitene kadar çocuk yapmamak.
Bende öyle düşünüyorum. Çocuk için kredinin bitmesi lazım.

Galiba o yüzden stres oldum.bu zamana kadar böyle bir yükün altına gitmemiştim

Canım lütfen şuna yük demeyin. İlerde çocuğun okul taksidi olur o sene çıktığınız tatil olur 3-5 bin gideriniz olabilir yani. Buna bu kadar stres yapmayın hemen.7 bin geliri olup 6 bin borç ödeyen birinin konusu vardı geçen. Öyle olsa hadi neyse ne. Kredi kartınız 3 bin bile gelse rahat rahat geçinirsiniz.
Eşya borcu düğün borcu gibi şeyler de taş çatlasa 1 seneye biter taksitleri diye düşünüyorum. Arabayı o zaman alsanız olur mu yoksa çok mu acil.

Tatlım bence altın falan satıp borc odeyım deme sakın cunkı borc odenır ama altın yerıne konmaz yerınde olsam sabrederdım cunkı bu devırde gecınmek cok zor ınankı ıkı maasında olsa evınde olsa gecım derdı ve borclar pesını brakmıyor bunları odesen kesın yenı borclar peydah olur gelır kadar gıderde var ve ıhtıyaclar hıc bıtmıyor yerınde olsam altınlarıma dokınmazdım

Borç aylık 3000
Kira 700
Gelir 7500....Araba almamız şart o da var ..

Bence kendinize dert ariyorsunuz (uzgunum biraz sert olmus olabilir ama)

Biz evlendigimiz sene esim issiz kaldi 1 yil. Cekebildigimiz kredi sadece dugun masraflarini karsiladigi icin (baskalari eglensin diye dugun yapiliyor evet ama her iki aile de buyuk tatsizlik cikarinca yapmak zorunda kaldik) esya alamadik. Benim bekarliktan kalma esyalarimi kullandik (beyaz esyayi hala kullaniyoruz mesela artik buzdolabi kucuk, camasir makinesi de yurumeye baslamis olsa da)
Ben de ogretmenim 1100 kredi +800 kira+ 500 faturalar + her ay yaklasik 700 belki daha fazla kredi karti odememiz vardi. Ve bu bahsettigim 3 sene once benim gelirim 3500 u bulmuyordu o zamanlar.

1 sene boyle bir gun ac bir gun tok gecirdik. Ertesi sene esim ise girdi kredi kartlarini kapattik ufak tefek borclari verdik. Taksitle parca parca esyalarimizi almaya basladik. Esya borcumuzu gectigimiz eylulde bitirdik.
Cocuk yapmayi 2 sene erteledik, su anda cok sukur bebegin ihtiyaclarini aldik dogum icin de paramizi ayirdik. Dogumdan 3 ay sonra kredi borcumuz da bitiyor.

Arabamiz da yok 2 lira verince butun dolmuslar emrimize amade :)
Araba almayi da erteleyebilirsiniz, biraz hesapli olursaniz eminim benden cok daha rahat bitirirsiniz o borclari

Biz de evleneli 3 yıl oldu
Hala borclarımız var
Birsey bitiyor diğeri baslıyor
Şimdi de 10 yıl kadar bir ev borcumuz var:)
Gelirlerimiz iyi ama yine elde kalan birsey olmuyor
Yapısal birşey bu, takmamak için bir yontemi yok sanırım
Bnm tesellim, kazanıyoruz ki ödüyoruz oluyor:)

Kredimiz var.1700 civarı. Birde benim çeyiz taksitleri
Bende borc cok zannettim. bizim eve giren para suan 4000 bunun 2000 yl si ev kredisi 600 tl bir taksit var odenen. kalan parayla geciniyoruz hemde bebegim var mama bez masrafi aylik 220 tl.. sukur gul gibi geciniyoruz bize bisey olmadiysa size birsey olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…