- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
Kredimiz var.1700 civarı. Birde benim çeyiz taksitleri
Borç aylık 3000Yeterli ilgi vermemissin canım. Arkadaşların da dediği gibi
Borç ne kadar
Geliriniz nedir
Altınlarınız var mı satmayı düşünüyor musunuz
Helal olsun...mutlaka okuyacağım. Tavsiyeniz için teşekkür ederimKredi ve taksit 3000 etse geriye 3000 kalır
Asgari ücret 1400
Açıkcası borç var diye dertlenecek bir durum yok gibi
Bir de bir yıl yazmışsınız
Duvarı nem insanı gam çürütür
Dertlenmeyin hayatınızı yaşayın
Limoncu28 i okuyun tek asgari ücretle kenara attığı altınları vs
Odeyemezsek değil. Allahtan bişey çıkmazsa ödenir gider.hayatimda hocam borcum olmadı. Kafama taktığım buKafaniza taktiginiz nokta tam olarak nedir? Odeyemezsek korkusu mu? Oyle bir risk var mi?
hahhahahBir de hemen bizi bırakıp nereye gittiniz
Konu açsam ilk saatlerde başından ayrılmam
Her yazana yorum da yaparım ki yukarıda kalsın herkes görsün diye
Odeyemezsek değil. Allahtan bişey çıkmazsa ödenir gider.hayatimda hocam borcum olmadı. Kafama taktığım bu
Galiba o yüzden stres oldum.bu zamana kadar böyle bir yükün altına gitmemiştimYani aile ile yaşamda insanın pek borcu olmuyor ama iş kendi evinin ekonomisine gelince görüyorsunuz borcu falan. Ödeyememe riski yoksa bu kadar kaygılanmayın. Kendinize yaparsınız. En güzel zamanlarınızı böyle geçirmeyin.
İşyerinde evlenen genç arkadaşlarımdan kendi düğünlerini kendileri yapanlar var.Örneğin 40.000 lira çekmiş.2 yılda hallettiler mesela.Önemli olan borçlar bitene kadar çocuk yapmamak.İnşallah...Bende geçeceğini düşünüyorum. Bu zamana kadar hiç borcum olmadı. Belki o yüzden böyleyim:) ailelerimize yük olmayalım. Uzun vadeli olsada öderiz diye düşündük..Allah yardım eder inşallah.
Borç aylık 3000
Kira 700
Gelir 7500....Araba almamız şart o da var ..
Bende öyle düşünüyorum. Çocuk için kredinin bitmesi lazım.İşyerinde evlenen genç arkadaşlarımdan kendi düğünlerini kendileri yapanlar var.Örneğin 40.000 lira çekmiş.2 yılda hallettiler mesela.Önemli olan borçlar bitene kadar çocuk yapmamak.
Galiba o yüzden stres oldum.bu zamana kadar böyle bir yükün altına gitmemiştim
Borç aylık 3000
Kira 700
Borç aylık 3000
Kira 700
Biz de evleneli 3 yıl olduBayanlar evlenirken herşeyi esimle kendimiz yaptık...borçlarımız var haliyle.bu borçlar benim çok kafama takılıyor. Biliyorum ödenir giderama kafama takmaktan kendimi ali koyamıyorum. Siz neler yaptınız nasıl davrandığım bu süreçte?
Bende borc cok zannettim. bizim eve giren para suan 4000 bunun 2000 yl si ev kredisi 600 tl bir taksit var odenen. kalan parayla geciniyoruz hemde bebegim var mama bez masrafi aylik 220 tl.. sukur gul gibi geciniyoruz bize bisey olmadiysa size birsey olmazKredimiz var.1700 civarı. Birde benim çeyiz taksitleri
Bence kendinize dert ariyorsunuz (uzgunum biraz sert olmus olabilir ama)
Biz evlendigimiz sene esim issiz kaldi 1 yil. Cekebildigimiz kredi sadece dugun masraflarini karsiladigi icin (baskalari eglensin diye dugun yapiliyor evet ama her iki aile de buyuk tatsizlik cikarinca yapmak zorunda kaldik) esya alamadik. Benim bekarliktan kalma esyalarimi kullandik (beyaz esyayi hala kullaniyoruz mesela artik buzdolabi kucuk, camasir makinesi de yurumeye baslamis olsa da)
Ben de ogretmenim 1100 kredi +800 kira+ 500 faturalar + her ay yaklasik 700 belki daha fazla kredi karti odememiz vardi. Ve bu bahsettigim 3 sene once benim gelirim 3500 u bulmuyordu o zamanlar.
1 sene boyle bir gun ac bir gun tok gecirdik. Ertesi sene esim ise girdi kredi kartlarini kapattik ufak tefek borclari verdik. Taksitle parca parca esyalarimizi almaya basladik. Esya borcumuzu gectigimiz eylulde bitirdik.
Cocuk yapmayi 2 sene erteledik, su anda cok sukur bebegin ihtiyaclarini aldik dogum icin de paramizi ayirdik. Dogumdan 3 ay sonra kredi borcumuz da bitiyor.
Arabamiz da yok 2 lira verince butun dolmuslar emrimize amade :)
Araba almayi da erteleyebilirsiniz, biraz hesapli olursaniz eminim benden cok daha rahat bitirirsiniz o borclari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?