- 10 Nisan 2014
- 42.952
- 114.591
- 798
- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
bu zamanda 2 memur maaşı ve hala şükürsüzlük var.Burada asgari ücretle ya da biraz fazlasıyla ev geçindiren çocuk okutanlara ayıp oluyor biraz kusura bakmayın daŞuan için bebek hayalimiz yok...1 yıl dişimizi sıkacağız. 1 yıla düzelir diye tahmin ediyorum
git uyu arkadaşım kendim için yazmıyorum benim maddiyatım ülke ortalamasının oldukça üstünde .Buraya çok borcum var yazmaya utanırım arlanırım be .senin de 7500 gelirin varmış .neyin şikayeti bu.ülkemin gençleri üniversite mezunları master yapmışları işsiz be işsiz.onlara ayıp oluyor şikayetlenmen en baştaBorç aylık 3000
Kira 700
Gelir 7500....Araba almamız şart o da var ..
Borç aylık 3000
Kira 700
Helal olsun...mutlaka okuyacağım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim
Araba konusu acil.cunku eşim başka ilçede çalışıyor.hergun geliş gidiş yapıyorCanım lütfen şuna yük demeyin. İlerde çocuğun okul taksidi olur o sene çıktığınız tatil olur 3-5 bin gideriniz olabilir yani. Buna bu kadar stres yapmayın hemen.7 bin geliri olup 6 bin borç ödeyen birinin konusu vardı geçen. Öyle olsa hadi neyse ne. Kredi kartınız 3 bin bile gelse rahat rahat geçinirsiniz.
Eşya borcu düğün borcu gibi şeyler de taş çatlasa 1 seneye biter taksitleri diye düşünüyorum. Arabayı o zaman alsanız olur mu yoksa çok mu acil.
Ya ben kendi derdimi yazamaz miyim? Herkesin hayat ortalaması çok farklı. Bende aylık 15 binle gecinemeyene neden gecinemiyorsun diye mi cemkireyim??? Size ne.bu benim problemim.benim derdim.Allah olmayana vermesin demiyorum ki.cok versin...Bende bu yaşıma kolay gelmedim.kolay okumadım.git uyu arkadaşım kendim için yazmıyorum benim maddiyatım ülke ortalamasının oldukça üstünde .Buraya çok borcum var yazmaya utanırım arlanırım be .senin de 7500 gelirin varmış .neyin şikayeti bu.ülkemin gençleri üniversite mezunları master yapmışları işsiz be işsiz.onlara ayıp oluyor şikayetlenmen en başta
İyi dileğiniz için teşekkürler..Allah kimseyi beteriyle sınamasınYahu maaşlarınız gayet iyi ikinizde memursunuz sanırsınız dunya kadar borç ödüyorsunuzda elinizde kalmıyor.
Canınızı sıkacak bir şey yok dügün borcu bu, ödenecek bitecek.
Başlıgı okuyanda kuş kadar maaşla dunya borç ödüyorsunuz sanacak..
Allah sizi beteri ile sınamasın konu sahibi daha şimdiden böyle isen ohooooo
Bu dert bana komik geldi iki memur maasi dert ettigin seye bak asgari ucretle gecinen vatandas netsin.[/QUOT
Takma kafana o kadar cok sukur ikiniz memursunuz.odenir gider.Düşününce gerçekten şükürsuz olduğumu anladım.....Allah hepsinin yardımcısı olsun
Bayanlar evlenirken herşeyi esimle kendimiz yaptık...borçlarımız var haliyle.bu borçlar benim çok kafama takılıyor. Biliyorum ödenir giderama kafama takmaktan kendimi ali koyamıyorum. Siz neler yaptınız nasıl davrandığım bu süreçte?
Borç aylık 3000
Kira 700
Aynen katılıyorum size gelirinin 7500 olduğunu görünce şok oldumbu zamanda 2 memur maaşı ve hala şükürsüzlük var.Burada asgari ücretle ya da biraz fazlasıyla ev geçindiren çocuk okutanlara ayıp oluyor biraz kusura bakmayın da
Bizde herşeyi kendimiz yaptık...ben burda asgari ücret ile çalışan ölsündemiyorum farkettiysen. Ben kendi derdimi söyledim. Herkesin geliri gideri farklı? Ekonomik olarak dengesizlik varsa bu benim suçum değil. Allah onların yardımcısı olsun diyorum her zaman.bu kadar.sukur de ediyorum tabiki.ama kafama taktığım bir problemi yazdım. Fikir almak için. Sagolsunlar yerden yere vurdular. Burda cidden düşmanlığı fesatlığı olan insan çokmus.Borç diye yazdığınız miktar o kadar komik ki Allah başka dert vermesin. Benim de yaza düğünüm olacak Allah nasip ederse sevdiğimle beraber ikimiz yapicaz her şeyi ve ben de 25 yaşıma kadar bir kuruş borçla yaşamamış bir insanım. Düğün için kredi çekip, kredi kartlarını da kullanırsak, bize ne kalir diye hesaplama yaptığımızda 1600 lira çıktı biz bu borcu bir buçuk yıl ödeyeceğiz ve ben sevindim biliyo musunuz şükür ki yine eve bize yetecek para kalıyo diye. Yani burada onca asgari ücretle çalışan evini geçindirmek için uğraşan insan varken çift maaş memur halinizle konu açmışsınız ya bir şey demiyorum. Şükür lazım bize şükür..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?