Borçlar....

Şuan için bebek hayalimiz yok...1 yıl dişimizi sıkacağız. 1 yıla düzelir diye tahmin ediyorum
bu zamanda 2 memur maaşı ve hala şükürsüzlük var.Burada asgari ücretle ya da biraz fazlasıyla ev geçindiren çocuk okutanlara ayıp oluyor biraz kusura bakmayın da

Borç aylık 3000
Kira 700
Gelir 7500....Araba almamız şart o da var ..
git uyu arkadaşım kendim için yazmıyorum benim maddiyatım ülke ortalamasının oldukça üstünde .Buraya çok borcum var yazmaya utanırım arlanırım be .senin de 7500 gelirin varmış .neyin şikayeti bu.ülkemin gençleri üniversite mezunları master yapmışları işsiz be işsiz.onlara ayıp oluyor şikayetlenmen en başta

Borç aylık 3000
Kira 700

Altın falan bozdurmadan da çok rahat ödersiniz.Geriye kalan 3800 TL yeni evli çifte haydi haydi yeter.

Kafanıza dert ettiğinize değmez.İşten çıkartılma durumuda yok galiba ikinizde kamudasınız sanırım.Evliliğin keyfini sürmeye bakın.

Başkasından kalan borcu ödemiyosunuz ki kendi düğününüzün kendi evinizin borçları kusura bakmayında benim eşim asgari ücretle çalışıyor "ülke genelindeki çoğu insan gibi" ne onun ne benim başımızda babamız yoktu onun ailesinden kimse destek olmadı maddi açıdan bitek benim annem sahip çıktı bize ve biz kuru bi nikah kıydık geçtik.Annemle birlikte yaşıyoruz şuanda bizim bile borçlarımız var """1400""" lirayla ev geçindirmeye çalışıyoruz sizin şu anda şikayet ettiğiniz dertlendiğiniz hayat gerçekten çoğu insana göre çok lüks.

Araba konusu acil.cunku eşim başka ilçede çalışıyor.hergun geliş gidiş yapıyor

Ya ben kendi derdimi yazamaz miyim? Herkesin hayat ortalaması çok farklı. Bende aylık 15 binle gecinemeyene neden gecinemiyorsun diye mi cemkireyim??? Size ne.bu benim problemim.benim derdim.Allah olmayana vermesin demiyorum ki.cok versin...Bende bu yaşıma kolay gelmedim.kolay okumadım.

Yahu maaşlarınız gayet iyi ikinizde memursunuz sanırsınız dunya kadar borç ödüyorsunuzda elinizde kalmıyor.
Canınızı sıkacak bir şey yok dügün borcu bu, ödenecek bitecek.

Başlıgı okuyanda kuş kadar maaşla dunya borç ödüyorsunuz sanacak..

Allah sizi beteri ile sınamasın konu sahibi daha şimdiden böyle isen ohooooo

Bir de hiç borcum olmadı bu zamana kadar o nedenle zor demişsiniz de çeyizi neden borç ile aldınız

Nedir bu çeyiz denilen

Kap kaçak yastık nevresim ise iki ay 2000 tl maaştan koyunca ödenir

Neyse sıkmayın kendinizi anı yaşayın zira ilerde stres hastalık olarak döner

İyi dileğiniz için teşekkürler..Allah kimseyi beteriyle sınamasın

canım sen gene bilerek kendiniz yapmışsınız borcunuzu kv kp sanki bütün borcu anne baba olarak kendiler ödeyecekmiş gibi aldılar sonra bütün borcu bize yıktılar ki benim kredi kartımı bile sıfırlamıştım bekarlık borcum eşime yuk olmasın diye ,

yıllarca sürdü o borçları ödemek , şimdiki halimize bin şükür.

Borç aylık 3000
Kira 700

3800 kalıyor size. fatura yeme içme gezme dahil yetip artması lazım. insan utanır böyle konu açmaya, ne yoklukta yaşayanlar var. evet herkesin geliri ve yaşam tarzı farklı. kiminin birikim için kenara koyduğu kiminin toplam maaşı evet ama konu açmadan önce bi ölçüp tartmak lazım.

bu zamanda 2 memur maaşı ve hala şükürsüzlük var.Burada asgari ücretle ya da biraz fazlasıyla ev geçindiren çocuk okutanlara ayıp oluyor biraz kusura bakmayın da
Aynen katılıyorum size gelirinin 7500 olduğunu görünce şok oldum
Benim eşim 1750 maaş alıyor geceleri ekstra taksiye çıkıyor 1000 lira da ordan geliyor ve biz 6 senedir ev Kredisi oduyoruz daha 4 sene var bitmesine
5. Sınıfa giden bir kızım var onun masraflari var ve 3.5 yaşlarında ikizlerim var onların bez ve mama ve kıyafet masrafları hepsine kimseden yardım almadan yetisiyoruz çok şükür dolabimda hiç boş olmaz herseyimiz var

Sizin borçları kafaniza takma sebebiniz daha farklı bir hayat yaşama isteğinden kaynaklı olabilir mı? Ne biliyim otellerde tatiller Avrupa turları gibi mesela..O yüzden mı bu kadar taktiniz bu borcu, nihayetinde bu saydıklarım için daha çok para gerekir. Sizin konuyu okuyunca aklıma bunlar geldi açıkçası. Ha bunlar gibi planlarınız yoksa eğer gerçekten boşuna uzulmussunuz bol bol şükredip kendinizden daha alt durumda olanlara bakmanizi tavsiye ederim kolay gelsin şimdiden.

Borç diye yazdığınız miktar o kadar komik ki Allah başka dert vermesin. Benim de yaza düğünüm olacak Allah nasip ederse sevdiğimle beraber ikimiz yapicaz her şeyi ve ben de 25 yaşıma kadar bir kuruş borçla yaşamamış bir insanım. Düğün için kredi çekip, kredi kartlarını da kullanırsak, bize ne kalir diye hesaplama yaptığımızda 1600 lira çıktı biz bu borcu bir buçuk yıl ödeyeceğiz ve ben sevindim biliyo musunuz şükür ki yine eve bize yetecek para kalıyo diye. Yani burada onca asgari ücretle çalışan evini geçindirmek için uğraşan insan varken çift maaş memur halinizle konu açmışsınız ya bir şey demiyorum. Şükür lazım bize şükür..

Bizde herşeyi kendimiz yaptık...ben burda asgari ücret ile çalışan ölsündemiyorum farkettiysen. Ben kendi derdimi söyledim. Herkesin geliri gideri farklı? Ekonomik olarak dengesizlik varsa bu benim suçum değil. Allah onların yardımcısı olsun diyorum her zaman.bu kadar.sukur de ediyorum tabiki.ama kafama taktığım bir problemi yazdım. Fikir almak için. Sagolsunlar yerden yere vurdular. Burda cidden düşmanlığı fesatlığı olan insan çokmus. Mune konumu kapatır misiniz rica etsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…