Borçlar....

Aylik gelir 7500 ve siz borcumuz var diye hem kafaya takiyorsunuz, onu gectim buraya konu aciyorsunuz. Inanin geliri az olan birisi gorunce sinirlenmemesi elde degil. Esim ABD de doktorada son senesinde ve isinden kovuldu, uc aydir issiz ve maassiz. Ben doktoradayim, 1700$ aylik maasim var, 1000$ kira, 200$ faturalar 1200$, geriye kaliyor 500$ ve onunla mutfak alisverisi mi yapalim, alisveris mi yapalim, bir de cocuk var onun bezi, kiyafeti vs onlari mi alalim bilmiyorum. Hem burada mutfak alisverisi oyle ucuz da degil, 2 kilo patates 5$, 1 kilo domates 4$ falan. Ama yine de halime sukrediyorum ne yapalim kaderimizde varmis bugunler, insallah esim sag salim doktorayi bitirir de is bulur.
Bakin hatirlatmak isterim: Doktora yapiyoruz, bir cocuk var ve ABD gibi cok pahali bir ulkede, asgari ucretten cok daha dusuk ucretle yasiyoruz. Tr gibi bir ulkede aylik 7500 tl kazanmaktan bahsediyorsunuz.

Gecen sene bir arkadas grubum vardi, 1700$ maasla, 1300$ kira odeyerek, cocuklu olduklari halde sukrederek gecinirlerdi, sikayet etmemeye calisirlardi. Bu sene bir arkadas ile tanistim, aylik gelirleri 3500$ ama agzini acti mi parasizliktan, maasin az olmasindan, herseyin 3-5 cent ucuz olanlarini almasindan bahsedip bahsedip duruyor. Para harcamamak icin evden cikmiyorum diyor. Ve bu arkadasin muhabbeti gercekten de beni cildirtiyor. Daha yeni araba almislar 23.000$ a, gecen seneki arkadaslar 1000$ lik arabalara biniyordu. Eger siz de boyleyseniz, cevrenizdeki insanlar cildirir, hele de dusuk ucretli gecinenler gelsin konunun altina, gor o zaman.

hepimiz kolay okumadık ama burda çok borcum var yazmam ben borcum olsa bile.utanırım az maaşla evgeçindiren o süperkadınlarımızdan annelerimizden

kimse fesat değil burada yanlış yorum yapmayın

5 yıllık evliyim bizde herşeyi kendimiz yaptık 20 bin olan borcumuzu ödeyemedikçe açıldık kredi çektik ödeyemedikonuda kredi çektik falan filan faiz derken 40 bine ulaştı borcumuz 3000 maaş sade eşim çalışıyo sonra 15 bine yakında el borcu var eşim birinn arabasıyla kaza yaptı onun için elden borç aldık telefon aldık 3 tane nakite çevirmek için onların taksitleri falan geçen ay elimize maaştan 90 tl kaldı bebegimiz var rabbim eksikliginin göstermesin maaşa 10 gün var 10 tl miz var cebimizde bunada şükğr rabbim herkese yardım etsin

Şu an bizde borç harç düğün yapıyoruz ve inan düğünden kendime bir bilezik bile ayırmadan ne varsa satıp hepsini kapatmayı düşünüyorum köşede altınım olup da borcum olacağına olmasın ben borca yatıracağım parayla her ay altın alıp koyarım daha iyi sizin durumunuzda çok tanıdığım var hepsi kolunda en az 2 bilezik köşede bir set e sat kapat borcunu diyorum yok o benim güvencem diyor yani insanın güvencesi iki bileziğe mi bakıyor diye düşünüyorum yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…