Borçlarım için altını bozdurayım mı

Hayallerdeyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2021
1.677
703
73
34
Kızlar ziraat bankasında 75 bin borcum var. İş bankasında aylık 17 bin ödemem var 8 ay ödeyeceğim maaşım 52 bin. Ajdam var 2 tane 60 bin geçer sanırım. Kiram da 15 bin sizce ajdamı bozdurup ziraatteki borcumu kapatayım mı yoksa aylık maaşımda kalanla onu mu ödeyeyim. Hangisi daha mantıklı?

yatırım tavsiyesi değildir.
Kredili mevduat (eksili) hesaplara başvursanız, veya yeni müşterilere faizsiz kredi seçeneklerine başvursanız, gerçi zaten banka borcunuz olduğundan olumlu sonuçlanmayabilir.
Sizin bir yakınınız alsa mesela, siz ödemesini yapsanız. o şekilde ilerleseniz.
yani işleyen faiz vs varsa durum değişir, alternatif yoksa hemen kapatın. Bilezikleri borç almış gibi düşünüp tekrar yapın.

Kızlar ziraat bankasında 75 bin borcum var. İş bankasında aylık 17 bin ödemem var 8 ay ödeyeceğim maaşım 52 bin. Ajdam var 2 tane 60 bin geçer sanırım. Kiram da 15 bin sizce ajdamı bozdurup ziraatteki borcumu kapatayım mı yoksa aylık maaşımda kalanla onu mu ödeyeyim. Hangisi daha mantıklı?
Neredeyse aynı maaşı alıyoruz ve aynı tutarda borcumuz varmış. Ben bozdurdum. Ama tekrar yapmak mümkün gerekmiyor. Çıtırdan bir pişmanım. Eğer kendinize güveniyorsanız bozdurun. Yerine koymaktan ufak bir şüpheniz bile varsa zorlansanız da kapatırsınız zamanla.

Anladığım kadarıyla Ziraat Bankası borcunuza düzenli ödeme yapamıyorsunuz.

İş Bankası ve kirayı ödeyince elinize 20 bin kalacak onunda bir kısmını 75 binlik borca yatırınca siz ne yiyip ne içeceksiniz ki daha faturalar var acil başka ödemeler çıksa siz zorda kalacaksınız.

Ayrıca yine Ziraat Bankasına olan borcunuza faiz işleyecek borç azalmayacak ben olsam borcu kapatırdım altın bozdurup ama kapatınca bir daha kullanmazdım.

Yani kredi çekmedim banka kartının kredi kısmından harcadım, tutuklu değilim işte ondan bunla başıma geliyor.

Neredeyse aynı maaşı alıyoruz ve aynı tutarda borcumuz varmış. Ben bozdurdum. Ama tekrar yapmak mümkün gerekmiyor. Çıtırdan bir pişmanım. Eğer kendinize güveniyorsanız bozdurun. Yerine koymaktan ufak bir şüpheniz bile varsa zorlansanız da kapatırsınız zamanla.
Evet ama faiz işlemesi canımı sıkıyor

Benimde borcum var hiç rahat değilim. Sizin gibi kenarda altınım olsa hemen gidip borcu kapatırdım. Yani siz bilirsiniz tabi yine de ama ben çok kafaya takıyorum. Borcum olmasın nasılsa çalışıyorum her ay biraz altın koyarım kenara diye düşünürdüm.

Back
X