- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi homesweethome3
-
Tamam da herkes ev geçindiriyoMaddi olarak dertliyim zaten henüz bi çözüm üretemiyoruz kocişim falan değil o kelimeyi kullanacak bi kişi değilim,sadece haksızlığa gelemiyorum hallettik diyorum maaş kartıma göz dikmemiş asıl derdi evi geçindirmekmiş şimdi bile elimi cebime attırmıyo hem çalışmıyorum sadece bi yanlış anlama olmuş diyorum hala devam ediyosunuz konumuz evlenmek ve maddi durum
Evlerin en güzeli en huzurlusu sizin olsun inşallahÇok kısmetlisiniz ki 2 tarafında size verebileceği evleri var.
Allah mutluluk versin yeter ki gerisi hallolur.
Allah'ım bize de hayırlı bir ev nasip etsin tez zaman da yuvamızı kuralım inşaAllah.
Konu arabanın hangisi olacağı değilYoo sadece anılar değil kendisi öyle tercih ediyor öyle istiyor napim peki ben durumda hayır illa babamınkimi olacak diye direteyim nedir çözümünüz?
İşte bakın kaçırdığınız bişey var konuyu açan benim daha olmayan maaş benim olur diye giriş yaptım ortada böyle bişey konuşulmuyorken onun açısından düşünsenize karşılıklı yanlış anlama olmuş diyorum hala devam ediyosunuz,çelişki yok ikisinide söylüyor kendi arabam varken ilk tercihim o olur diyor dicek bişeyim kalmıyo benimde bigünlük mevzu çokta önemli değil keşke diğer maddi konuma fikir sunsanız araba önemli değil günlük şey gelir geçer baki olan borçtur:)))Tamam da herkes ev geçindiriyo
Ama öncesinde maaşın bende duracak, ben evin erkeğiyim demiyo diyorum
Birbirinin hayatlarına da maaşlarına da iradelerine de saygılılar
Neyse sen ikna olduysan ben ona yorum yapmam
Ama araba konusu da aynı şekilde tuhaf
Adam hep kıvırıyo gibi
Önce kayınpederin arabasına binmiş dedirtmem uleyn modundaydı
Şimdi de demiş ki anılar var benim arabamda, o yüzden bu olsun
Bana çelişkili geliyo kendileri, inandırıcı da gelmiyo
Ev konusunda da çok gururlu demiştin
Yani madem o kadar gururlu daha olmayan maaşını bence dillendirmemeliydi
Gerçekten çelişkiler silsilesi
Yoksa bana ne senin eski konundan ama ilişkili bir konu ve adamın tavrı her birince aynı değil başka başka
Borçta çalışır ödenir Allah sağlık sıhhat versin yeter kiİşte bakın kaçırdığınız bişey var konuyu açan benim daha olmayan maaş benim olur diye giriş yaptım ortada böyle bişey konuşulmuyorken onun açısından düşünsenize karşılıklı yanlış anlama olmuş diyorum hala devam ediyosunuz,çelişki yok ikisinide söylüyor kendi arabam varken ilk tercihim o olur diyor dicek bişeyim kalmıyo benimde bigünlük mevzu çokta önemli değil keşke diğer maddi konuma fikir sunsanız araba önemli değil günlük şey gelir geçer baki olan borçtur:)))
Biliyodum bazı konularınızı inşallah şimdi çok mutlusunuzdur,anneme babama saygılı arar sorar ama neler görüyoruz burda inşallah hep öyle kalırBorclu veya borcsuz evlenmekten once, burda nisanlinin ailene karsi tutumunu konusmak lazim.. Ne olurmuş kayınpederina arabasina binince?
Zamaninsa ben de, erkek iste gurur yapiyo filan demistim, sonrasında anladin ailemi ailesi gibi görmediğini.. Ve bosanma sebeplerimden biri de budur..
Iyi analiz etmek lazim
Kendi babasının işleri düzelsin diye dua etmekten başka çare yok ne yazıkki babam zaten benim yapmam gerekenlere yardım edicek ama iki evi birden almamız hoş olmazFakir ama gururlu birak girsin borca babanizda imkan varsa para versin size dugun hediyesi olarak hallolur
Öyledir doğru ama beni rahatsız eden bi huyu yok şimdilik olursa anında damlarım buraya zaten :) sizede mutluluklarBorçta çalışır ödenir Allah sağlık sıhhat versin yeter ki
Ama huy huydur 7 sinde neyse 70 inde de odur
Ona da parlak bi fikir bulur nişanlın
Mutluluklar
İmkan kayınpeder tarafından yok şimdilik ne yazıkki işleri kötüBiz de gecen sene borcsuz evlendik. Herseyi k.pederim ve babam ödüyor, evimizin kredisini bile. Imkan varken neden borc olsun ki?
Araba çok önemli bi mevzu değil aslında nişanlımın arabasıda sıfır babamınkide sadece babamınki biraz daha lüks diyeyim,gururuyla övünmüyorum buda zor oluyo bizim için çalışır öderim diyo ama zorluk olacağına eminimYani gelin arabasını ben konu sahibi eşinin gururunu göstermek için yazdı sandım da siz de daha iyi diye babanın arabasına binilsin diyorsunuz
Araba olmasa binilir ama araba varken kızın babasının arabasına sırf daha pahalı diye neden binsinler
Araba kiralasınlar bari
Evlenirken bizim arabamız yoktu babamın vardı ama düğün başka şehirde idi eşimin Abi'sinin de vardı o aynı şehirde idi
Kimseye bize araba olun demek aklımıza gelmedi gittik kiraladık araba sürdü bir tanıdık tamam hatta babam kimin diye sordu kiralık dedim de çay dedi kimseye muhtaç olmadan her işimizi yaptık diye
Bu örnek tamamen benimkiyle aynı:)) tek fark sizde çalışıyorsunuz sanırımBiz de borçla evlendik. Öncesinde kendi ailem babama ait olan masrafsız daireyi vermek istemişti fakat eşim kabul etmedi. eşimin babasının verdiği eve 30-40 bin TL masraf yaptık, dugunumuzu kendimiz yaptık. Borçları ödüyoruz simdi:) ikimiz de calisiyoruz, çok şükür pek bir şikayetimiz yok.
Tesekkur ederim, Allah'a sukur mutluyum huzurluyum iyiym..Biliyodum bazı konularınızı inşallah şimdi çok mutlusunuzdur,anneme babama saygılı arar sorar ama neler görüyoruz burda inşallah hep öyle kalır
Çok sevindim,bundan önce 2 yıllık ciddi bir ilişkim vardı kendisi istanbuldaydı ben izmirde,yine ev işleri falan konuşuluyodu babam ev vericek demiştim ha öylemi tamam demişti:))) çok itici gelmişti o cevabı,şimdide böyle işte bi ortasını denk getiremedimTesekkur ederim, Allah'a sukur mutluyum huzurluyum iyiym..
Erkek arkadasinda yersiz bi gurur ve kompleks yoktur umarim, cunku bunlar her yerde problem cikarir.. Taniyan sensin, analiz de karar da sana ait.. Buna siradan bi borc meselesi gibi bakmamak lazim
O konuyu hallettik sayfalarca konuşuldu bi okuyun isterseniz,araba bizimki daha güzel ama istemiyor zorlamı yaptırayım benim istemediğim bişey olunca olay çıkarıyorum kayınpederim bile çekiniyo benden:)) aynı şeyi benmi yapayım az öncede belirttim bir önceki ilişkimdeki şahıs baban versin siz yapın düşüncesindeydi nişanlımda herşeyi ben yaparım derdinde bi ortasını bulamadımBu devirde insanlar borca bulaşmadan ev kuralım derdinde gururluk bir olay yok bence,
Baban nişanlına çalışma bizimle aynı evde otur ben sana bakarım dememiş ki, kira ödemeyin istemiş teklif etmiş
Araba mevzusu zaten saçma ötesi, genelde kimin arabası daha güzelse o araba gelin arabası olur.
Diğer konunda da ben erkeğim bana böyle ses mi yükselteceksin, kanatlarımın altında dur vs vs gibi şeyler vardı
Nişanlın kendini ağır abi gibi görüyor sanırım, ben erkeğim bana yakışmaz tavırları itici gelir bana.
Evlenince ben erkeğim onu yapamam bunu yapamam, erkek adam yapmaz laflarını duyacaksın gibi geliyor iyi düşün
Şimdi benim durumum var yaparım borçlarıda çalışır öderim sen yeterki yanımda ol diyo gözümü boyuyo bu laflarla:)) ailemin durumu onlara göre daha iyi bunun altındamı eziliyo çaktırmadan bilmiyorumki onuda anlamaya çalışıyorum,araba mevzusuna çok takılmıyorum günlük bişey kirada olur onunkide olur bizimkide olur geçici şeylere çok takılmıyorum,sağolun düşünceniz için..Okuduklarımdan yola çıkarak, eşinizin istekleri doğru geldi bana. İlerde zorlanırsanız aileniz yardım eder ama başlangıçta eşinizin evi varsa o evde oturmak istemesi normal geldi. Büyütmeyin. Düğün günü de araba kiralayın. Ne o olsun ne öbürü. Daha güzeli olsun.
Sizin tadilat masrafı biraz daha çok tutmuş, sanırım herşeyi baştan yenilediniz bizim kapı ve pencereler güzel diğer herşey yenilenecek,iki tarafta çalışınca geçim daha rahat oluyodur ben şimdilik çalışmıyorumbize de aynen sizin eşinizin ailesi gibi boş bi daire verdiler biz içine 45 bin masraf ettik.
eşyalarla falan bizim evlenmemiz 70 bini buldu.
düğünde takılan herşeyi bozduk ödedik bi çoğunu 4-5 aydır da aynen maaşlarımız kalanlara gidiyoru Allahın izniyle 2 aya düzlüğe çıkıyoruz.
borçsuz evlenmez zor bu devirde.
evet herşeyi sıfırdan yaptık.. benim sadece mutfağım 15 bin tuttu :)Sizin tadilat masrafı biraz daha çok tutmuş, sanırım herşeyi baştan yenilediniz bizim kapı ve pencereler güzel diğer herşey yenilenecek,iki tarafta çalışınca geçim daha rahat oluyodur ben şimdilik çalışmıyorum
O konuyu hallettik sayfalarca konuşuldu bi okuyun isterseniz,araba bizimki daha güzel ama istemiyor zorlamı yaptırayım benim istemediğim bişey olunca olay çıkarıyorum kayınpederim bile çekiniyo benden:)) aynı şeyi benmi yapayım az öncede belirttim bir önceki ilişkimdeki şahıs baban versin siz yapın düşüncesindeydi nişanlımda herşeyi ben yaparım derdinde bi ortasını bulamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?