- 30 Aralık 2009
- 23.472
- 93.379
- 1.123
zaten şu saydığın masraflar olmasa herşey çok daha güzel olacakAraba aldık birikimimiz vardı onu kullandık ama üstünü tamamlamak için 4.000 TL işyerinden aldım..patroncuguma borcum var :)) Bu borcu ben ödeyeceğim.
Eşiminde araba alırken yaklaşık 2000 tl civarında masrafı oldu..Toplam sanırım 6.000 TL borcumuz var..
Ben maaşımdan 500 tl kestireceğim her ay 8 ay ediyor aboooww :))
Onun haricinde borcumuz yok ama masrafımız çok( Ev kira İstanbul'da yaşıyoruz..Eee şimdi birde arabanın masrafları var..Kızın kreş masrafı..
Elektrik
su
d.gaz
internet
telefon
cebe harçlık
giyim
Mutfak
telefon
yarın tatile çıkıyoruz aha birde bunun masrafı eklendi üstüne...
Bu arada borcum var diyenler üzülmesin..Bundan 3 sene öncesine kadar ciddi bir borc ödedik biz eşimle...Ayaktayız çok şükür...Evlendik evleneli baya bir meblag ödemişiz neredeyse bir ev parası :)) Çocuk olunca masraflar artıyor tabi..ALLAH hepimize ödeme kolaylığı versin hatunlar
zaten şu saydığın masraflar olmasa herşey çok daha güzel olacak
bizim aylık 1500 tlden fazla masarfımız çıkıyor.kira,elektirik,su şu bu pofff ne zor iş yaa
aynen canım o kredi kartları bizimde az canımızı sıkmadı bu yüzden kullanmıyoruz..Benim dediğim gibi bir kızım var ve kreşe gidiyor...Haliyle masraflar artıyor eşim ve benim giderlerimiz dışında kenara atabildigimiz meblaglarla bugün araba sahibi olabildik
Nasıl atabildik bunca gider arasında ben de bilmiyorum...Aylık 1500 tl hemen hemen kenara koyabilme imkanımız oluyordu ama suan borç oldugu için zaten 2 ay içerideyiz şimdiden 2 aydan sonra 6.000 tl ödememiz gerekiyor o da biter inşallah..
Kredi kartlarını kullanmıyoruz pek mesela benim en fazla 100 bilemedin 150 tllik masrafım oluyor..Eşim zaten kullanmıyor pek desem yeridir..Öyle bir markete gidersek anca kullanıyoruz ama artık araba olunca benzini sanırım karttan çektirip öyle ödeyecegiz..
Genelde peşin para ile alışveriş yapıyoruz çünkü k.kartına bir dadandımı insan toparlayamıyor
tabi biriktireceğimiz bu parayla ancak 2 senede alabiliriz arabayı
amin canım hiç biri değilde şu ev alma işleri çok çetrefilli oluyormuş..Olsun canım alırsın..Biz de 2.5 senede anca biriktirip alabildik..Kolay olmuyor maalesef..Kredi işine de eşim girişmek istemedi artık
Krediden canımız yanmıştı çünkü..Arabayı bile alırken eksik kalan miktarı işyerimden aldım birazda eşim arkadaşından aldı...Öyle derken tamamlandı..
Bankaların eline kimseyi düşürmesin Rabbim.
amin canım hiç biri değilde şu ev alma işleri çok çetrefilli oluyormuş..
daha çook borç öderiz biz bu gidişle
rabbim evimize huzur versinde borç bu ödenir biter
keske memurlarında soyle arada bir ikramiyeleri olsa...memurluk cok sukur guzel ama ucu ucuna geciniyorsunuz..arasıra toplu para gelse insan borcunu kapatır...bende ek hesabımdan cok harcıyorum...oda cok bereketsiz oluyor...birde kredi kartım var onlar nasıl azaltırım bilmiyorum...12 yıllık evliyim...6 yıldır memurum ve calışma hayatım var ..eşimin maası cok dusuk ..asgari ucret sayılır..yemek yol parasıda kendine ait...onceden ben calışmazken kirayı zor veriyoduk birikim bir tarafa dursun....ben işe girince ev aldık...evimiz kucuk ..suan degeri 90bin eder...buda birikim saylırmı sizce...en azından kirada degilim..2 artı bir...90metre kare evimiz....bir oglum var şimdi hamileyim ..iyice ev kucuk gelcek..ama eşim krediye yanasmıyor..suan ev alamayız...birikimde ufak tefek borclarda mumkun degil ..birde bebek olcak..bakalım hayırlısı...sanki hiç aldıgım parayı degerlendiremedim gibi geliyor bana...ama dedigim gibi evde bir birikim sayılır zannedersem...evide kredi cekmeden el borcuyla aldık..ozellikle altın borcumuz belimizi buktu..bir ara altın cok yukslemisti hep iki katı odedik...işte oyuzden kredi kartı ve ekhesabımı kullandım malesef..şimdi onlarıda yavas yavas toparlarsam benden iyisi yok:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?