Borcunu odemeyen yakin arkadas

Mericeyncim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
164
73
28
Hanimlar 30 yillik tek ve en yakin arkadasim benden borc istedi 300tl verdim aramizda boyle seylerin lafi olmaz diye.geri odemedi ardindan yakin bir sure sonra tekrar 800 tl istedi bende daha once aldigini vermedigi icin bende yok ama anneme sorayim dedim.annemde kendisini sever ver kizim dedi kendi parasindan verdi.2 yil gecti uzerinden bir kez odeyecegim ama param yok dedi tamam dedim.sonrasinda kocasinin borcu icin 7 bin istedi bi kac aya veririz dedi(madem bi kac aya odeme gucun olacak eskisini ode)yok dedim vermedim.bir sure sonra yine kocasinin borcu icin 12bin istedi kusura bakma eskisini vermeden veremem dedim.surekli kocasinin borclari icin bir cikar yol bulup borcunu kapiyor ve ilk benden istiyor.kocasida cok sorumsuz.mesela kirayi veremiyorlar ev sahibi kocasini ariyor acmiyor telefonu ardindan arkadasimi arayip ara ev sahibini elimizde yok verecegiz de falan diye zorluyor azarliyor.niye hala aramadin ev sahibi adam yine beni ariyor diye.ve duyuyorum ki iciyor(beni ilgilendirmez ama icki icmekte maddiyat demek ona verecegin parayi borcuna ode)annemde kiziyor artik bizi enayi yerine koydular ne zaman verecek parayi diye.keske vermeyip kotu olsaydim.diyecegin o ki nasil geri istesem ben kotu olmadan nasil soyleyebilirim?

Borcunu ödemek yerine üstüne borç isteyip duracak yüze sahip bir insanın borcunu ödeyeceğine inanmıyorum ben ya, üzgünüm. 2 yıldan fazla geçmiş, ödeyecek olsa kırk kere ödemez miydi? Paraları yoksa, o kadar borcu nereye yapıyorlar ayrıca? İşleri mi battı, nedir yani? Yoksa ayaklarını yorganlarına göre uzatmama durumu mu sadece?

Hanimlar 30 yillik tek ve en yakin arkadasim benden borc istedi 300tl verdim aramizda boyle seylerin lafi olmaz diye.geri odemedi ardindan yakin bir sure sonra tekrar 800 tl istedi bende daha once aldigini vermedigi icin bende yok ama anneme sorayim dedim.annemde kendisini sever ver kizim dedi kendi parasindan verdi.2 yil gecti uzerinden bir kez odeyecegim ama param yok dedi tamam dedim.sonrasinda kocasinin borcu icin 7 bin istedi bi kac aya veririz dedi(madem bi kac aya odeme gucun olacak eskisini ode)yok dedim vermedim.bir sure sonra yine kocasinin borcu icin 12bin istedi kusura bakma eskisini vermeden veremem dedim.surekli kocasinin borclari icin bir cikar yol bulup borcunu kapiyor ve ilk benden istiyor.kocasida cok sorumsuz.mesela kirayi veremiyorlar ev sahibi kocasini ariyor acmiyor telefonu ardindan arkadasimi arayip ara ev sahibini elimizde yok verecegiz de falan diye zorluyor azarliyor.niye hala aramadin ev sahibi adam yine beni ariyor diye.ve duyuyorum ki iciyor(beni ilgilendirmez ama icki icmekte maddiyat demek ona verecegin parayi borcuna ode)annemde kiziyor artik bizi enayi yerine koydular ne zaman verecek parayi diye.keske vermeyip kotu olsaydim.diyecegin o ki nasil geri istesem ben kotu olmadan nasil soyleyebilirim?
Bence gelmez o para. Verecek insan şimdi 10 kere vermişti.

O para ya gelmez gelsede eksik gelir.esim kaynima zamaninda para vermisti aradan 5 yil gecti yeni verdi ama o paranin degeri dustu.ustune bide zamaninda ondan aldigimiz parasini verdigimiz telefonun parasinida bu borctan kesmis neymis ucuza satmis (bu telefonda 100 tl etmezdi 500 tl kesmis ustelik vermemize ragmen).kardes kardese bunu yapiyor siz dost arkadas diyosunuz.bosuna beklemeyin gelmez malesef

Nasil soylesem yuzyuze
Konuşmanın uygun bir bölümünde şu aralar eğer o paraya ihtiyacınız varsa bunu dile getirip '' durumları biliyorsun canım, şu dönem o paraya ihtiyacım var benim, ki bir kısmı da annemindi(yakınımındı) uzun bir süredir annem de ona geri ödememi bekliyor, şu aralar artık ödemem gerekiyor. Sen şu tarihte parayı bana öder misin? '' derdim. Belki daha iyi fikirler yazan arkadaşlar olabilir.

Bir daha parayla ilgili mevzu açılırsa, arkadaşlarımla ve ailemle para alışverişi yapmıyorum. İki yıldır ödemedin der bir daha da bu konuda konuşmazsınız. Parayı istese verirdi. Üstüne 4 kere istemiş, verecek diye beklentiye girmeyin. Üstüne soğuk su için. Sizden daha önce iki kere para verdiniz diye aşama aşama giderek meblağları bilerek arttırmış olabilir. Nasılsa iki kez verdiniz, bir boşluğunuzu aramış bile olabilir. Kendisi ile durumu ve kocasının üzerinden konuşun. Sadece böyle ne kadar devam edeceksiniz? Eşinle mutlu musun diye. Ailenize de söyleyin, para vermesinler. İsterse elli yıl tanıyın. Kardeşler birbirlerini kazıklıyor.

Yaa ben benden borc istenilmesinden nefret ederim. Ki böyle sömürücü biriyle neden arkadaşlık yapıyorsunuz. Pinti değilim evime gelene döktürürüm. Hesap ödencekte öderim kacmam ama borc veremiyorum ailem dışında. nasıl güveniyorsunuz geri geleceğine bence o arkadaşını hayatından cıkar yüzsüz arsız biri cünkü

Malım seni vereyim de mi kötü olayım
Vermeyeyim de mi kötü olayım?

Der ablamın kv si. Kadından ögrendigim en büyük hayat dersi budur.

Sizin yerinizde olsam. Anneme 800 lira verip kızın borcunu ödediğini söylerdim.

Çünkü siz sebep olmuşsunuz kadının parasına. Önceki borcu ödemeden borç isteyen birine annenizden alıp vermeniz hic şık olmamış.

Annenizi aradan çıkarın.
Hem laf işitmekten kurtulursunuz. Hem kadın rahat eder.

Sonra da parayı unutun. Tavsiyem bu

Para miktarı da sürekli artıyor,bir öncekini ödememesine rağmen.Sakın vermeyin,kusura bakmayın ama arkadaşınızın biraz utanması lazım artık.

Borcuna sadik olmayan kisiyi kardesim olsa tanimam...
Acik acik isterdim.
Ne dusunurse dusunsun.
Sorumsuz kocasinin derdini, size yuklememeli...

1.si
30 yillik tek ve en yakin arkadasim
30 yıllık tek ve en yakın arkadaş kavramının içi bu kadar bos olmamalı.Sadece 300 lira vermişsiniz ki 5 kuruş borç da vermeyebilirdiniz.Arkadaslik sadece maddi yardımda bulunmak değil ama siz baya baya 30 yıllık tek ve en yakın arkadaşınızın sizi kullandığından bahsediyorsunuz çok garip geldi nasıl bir yakın arkadaslik bu?
2.si Geri odemeyecegini bildiğiniz halde neden annenize sordunuz kadının da parası arada gitmiş oldu.

Aynen keske vermeyip kotu olsaydın, otuz yıllık arkadasının aıle ıcını, sorumsuz olduklarını bes para etmez adamın borclarını kapamak ıcın herkesı kullanıp kandıracagını tahmın etmen lazımdı.

Neyse az hasarla kurtulmussun.

Back
X