- 16 Ekim 2016
- 3.019
- 2.384
- 133
Uyanık iken bu kadar çok ağrı olmuyor bu arada ilginç şekilde. Ara ara hafif ve dayanilabilir regl ağrısı gibi oluyor. Bazen de hiç olmuyor hatta. Benim Dr a gitmem gerekir mi geçmiş öyküden kaynaklı progestan, kan sulandırıcı vs öneriliyor mu kullanmış miydin sen? Test falan hic birsey yapılmadi benim kaybettiğim gebeliğe dair o zamanlar.. Neye dikkat edeyim hiç bilmiyorumSen bugün gibi düşün yine pazartesi sabah bi daha kan ver canımyüksek ihtimalle 2000lerde çıkacak inşallah, benim en son verdiğim betam 2500lerdeydi. 3-4 gün sonra da doktora muayene gittiğimde kese gözükmüştü
Bu arada ağrı kesici hiçbir şey kullanma, keskin uzun süreli düzenli batışma yoksa sadece ara ara ağrı gibi ise normal. yerleşme sürecinde şu anda rahim hazırlanıyor :)) kese oluşacak :)))
Kaygı stres endişe yapma bu anların keyfini çıkar910 gibi bi rakamla öğrenmişsin gayet hamilesin maşallah
Böyle yaparsan kendine ve gelişmekte olan bebeğe zarar verirsin. bunu yönet canım, bak ne güzel çok şükür pozitif haberi aldın. Tabi ki ben de endişeleniyodum kese gözüktü sonra bebek gözükecek mi kalp atışı gözükecek mi gibi gibi.. ama asla kafamda büyütüp kurmuyodum. Doktorum demiş ki eğer stres yaparsan kortizon seviyen artar bu da bebeğe çok büyük zarar. pozitifsin işte kan bile vermene gerek yok ne uğraşıyosun demişti :))) sonra salmıştım. İlk bebeği gördüğüm andaki o rahatlama hissini asla unutmayacağım. Asla.. keyfini sür, tabi insan endişeleniyo ama acaba mı kötü mü bir şey mi olacak mantığını at kafandan. Pozitif düşün pozitif olsunYarın tekrar nöbetçiyim zaten öbür gün çıkışta vermeye çalışayım o zamanağrının şekli Bi noktada gibi ya da ritmik değil yani çok şiddetli hissediyorum tüm kasigim ağrıyor patlayacak sanki öyle yaygın bi ağrı. Ve sağıma dönünce yavaş yavaş azalarak rahatlıyorum.. kasmayacağım diye karar almıştım ama o an korkularım gün yüzüne çıkıyor
Bunlar için çooookkk erkeeen :)))) doktorlar bebeğin kalp atışlarını görünceye kadar hiçbir vitamin ilaç hiçbir şet vermiyorlar zaten canım.Uyanık iken bu kadar çok ağrı olmuyor bu arada ilginç şekilde. Ara ara hafif ve dayanilabilir regl ağrısı gibi oluyor. Bazen de hiç olmuyor hatta. Benim Dr a gitmem gerekir mi geçmiş öyküden kaynaklı progestan, kan sulandırıcı vs öneriliyor mu kullanmış miydin sen? Test falan hic birsey yapılmadi benim kaybettiğim gebeliğe dair o zamanlar.. Neye dikkat edeyim hiç bilmiyorum
Çok çok haklısın canımBöyle yaparsan kendine ve gelişmekte olan bebeğe zarar verirsin. bunu yönet canım, bak ne güzel çok şükür pozitif haberi aldın. Tabi ki ben de endişeleniyodum kese gözüktü sonra bebek gözükecek mi kalp atışı gözükecek mi gibi gibi.. ama asla kafamda büyütüp kurmuyodum. Doktorum demiş ki eğer stres yaparsan kortizon seviyen artar bu da bebeğe çok büyük zarar. pozitifsin işte kan bile vermene gerek yok ne uğraşıyosun demişti :))) sonra salmıştım. İlk bebeği gördüğüm andaki o rahatlama hissini asla unutmayacağım. Asla.. keyfini sür, tabi insan endişeleniyo ama acaba mı kötü mü bir şey mi olacak mantığını at kafandan. Pozitif düşün pozitif olsuntebrik ederim sizi
Hayirlisi bakalım.İnşallah bu ay olur canımben de kullanmadım ya daha fazla strese sokuyor. Kendimiz artik anliyoruz zaten az çok. Evde ovulasyon testleri de var ona rağmen ellemiyorum
Rahatlattın beni çok sağolBunlar için çooookkk erkeeen :)))) doktorlar bebeğin kalp atışlarını görünceye kadar hiçbir vitamin ilaç hiçbir şet vermiyorlar zaten canım.
Sen çok düşündüğün için ağrıları şiddetli gibi hissediyosun bak meşgul olunca aklına gelmiyo.
Normal bi takviye kullanıyo musun? Ben o ara zaten takviye kullanıyodum pozitif görsem de ona devam etmiştim. Kalp atışı sonrası doktorum başka multivitamin verdi hala onu kullanıyorum. D vitaminini de hemen vermiyolar zaten mide bulantısı yapıyomuş. demir filan zaten ohooo 4. Aydan sonra başlanıyo. Tabi tahlil sonuçlarına göre. sen bi kalp atışını al o zaman doktor tüm gebelik tahlillerini istiyo zaten bakıp inceliyolar.
Progesteron da hiç kullanmadım bu gebeliğimde bu arada ben. düşünme öyle şeyler gerek kalmayacak inşallahh
Herkese söylemeyin, ama eşin haklı bence de annene söyle destek olsun konuşur rahatlarsın hem de heyecanını paylaşırsınÇok çok haklısın canımçok teşekkür ederiz biliyoruz ama mani olamıyoruz birileri uyarınca farkına variyoruz işte Ben aileye soylemeyelim dedim mesela eşim dedi ki annene söyleyelim desteğe ihtiyacın var bu önemli, zaten sonuç ne olursa her halükarda bi sekilde öğrenip yanımızda olacak şimdiden bilsin. Tamam dedim ben de
Yaa çok sağol valla bunu öğrenmek iyi geldiHayirlisi bakalım.
Ağrıların olması çok normal. Benim de hep geceleri oluyodu uyutmuyordu bazı gecelerelinden geldiğince dinlenmeye çalış
O zaman ilk doktora gittiğinde bunu doktorunla paylaş canım, senin dediğin gibi kullanman gerekebilir senin tahlillerini hemen yapıp karar alabilir. Hasta geçmiş hikayeni tam bilsin tabi doktorunRahatlattın beni çok sağolağrı uykudan uyandırıyor yani açıkçası ondan korkuyorum ben. Oturup düşünürken olsa ben de psikolojik diye yorumlayacaktim. Ağrı esigim mi düşük bilmiyorum ki bu arada bende trombositler düşük çıkıyordu birkac kez kan sayiminda dusuk çıkınca Hematolojiye gonderdiler. Yalancı trombositopeni varmış öyle söyledi hematolog. Trombositlerim kümeleşme yapıyormuş. Bu sebeple gebelik olursa kan sulandırıcı kullanmam gerekir mi diye sorduğumda gerek olmadığını ama bu konuda kadın dogumcumu mutlaka bilgilendirmem ve ona göre hareket edilmesini söylemişti
Benim işim riskli olduğu için yine ekibe söylemeye mecburum, hatta dün gece nöbetçiyim sorumlumla nobet tuttuk ilk öğrenen o oldu elim ayağım titriyordu ablalık yaptı bana gittik beraber kan verdikHerkese söylemeyin, ama eşin haklı bence de annene söyle destek olsun konuşur rahatlarsın hem de heyecanını paylaşırsınbiz ilk 3 ay anneler babalar hariç kimselere söylemedik eşimin kardeşlerine bile. şu an 6 ay içindeyim çok şükür bu bayramda çoğu kişi öğrendi açıkladık artık :))) ama 4. Ayımdan beri görüştüğüm varsa söylüyordum karnımı saklayamıyodum artık hahah
doktorum bile söyledi ilk zamanlardayken sakın kimseye söyleme bilim var evet ama bazen sebepsiz anlamıyoruz yolunda giden çat diye kötü oluyo nazar var biliyosun demişti. Nası söylememişsem 6 ay bekledikdoğurduktan sonra da söylemeyelim yani dedik
Ay o soruna cvp vermeyi unutmuşum canım ben folik asit bile içmiyordum beni şartlandırıyordu psikolojik olarak. Yeniden başlayacağım bugün. Elimde olandan devam edeyim de nobetci eczanelerde bulamayabilirim, haftaici bakayim dediğin vifolic için. Benim elimdeki de bulantı yapıyordu zaten önceden kullandığımda.. Dr bile kime giderim bilmiyorum o kadar konuyu bırakmıştım desemO zaman ilk doktora gittiğinde bunu doktorunla paylaş canım, senin dediğin gibi kullanman gerekebilir senin tahlillerini hemen yapıp karar alabilir. Hasta geçmiş hikayeni tam bilsin tabi doktorunVifolic kullanıyorum ben aylardır bu arada, elenetal 2 ‘yi de denemiştim 1 kutu ama Vifolic’ten daha memnun kaldım gibi. Çoğu kadında elenetal 2 mide bulantısı yapıyomuş. Mevcut kullandığın yoksa al bunlara başla. Devletin verdiği folic asite filan başlama karşılıyo ama mgleri çok yüksek. Ben ve gebe grubum hiç almadık biz.
Bu arada sancılar normal. Bende de olmuştu. ilerleyen haftalarda geçiyo. Ama ara ara yine oluyo rahim büyüdüğü için. Hala bile oluyo yani düşün :))))
Yaaaa tüylerim diken diken oldu papatyafufucum Tmd2020 munzevimsi @Berceste3 merhaba kızlar nasılsınız? Nasil gidiyor Bir süredir yoktum girmek istemedim şu hamilelik mevzusunu çok kafama taktığım için. Aklıma geldiniz hep ama kendimi tuttum çünkü psikolojik olarak iyiye gitmediğimi hissediyordum. Burdaki şeyleri okudukça da daha kötü etkileniyordum eşim de kızdı girme Bi süre artık iyi gelmiyor çok düşünüyorsun dedi. Ve bekledim bir gün güzel haber alırsam ancak öyle girerim nasipse yine konuşuruz diye.. Dün akşam idrarla test yaptım ve pozitif çıkınca kanla da teyit ettim pozitif geceden beri direniyorum 2. Kez de kan vererim öyle yazarım diye ama dayanamadım herseyi o kadar sizinle paylaştım ki o süreçte.. yine koşa koşa size geldim bekleyemedim devamı gelir mi bilinmez ama Allah'a bıraktım artık neyi dilerse o olacak dualarınıza talibim yine
910 çok iyi maşallah bende 900 lerde öğrenmiştim 1 hafta sınra 14bin küsür olmuştu. O ağrılara takılma çok çok normal. Kanama lekelenme olmasın gerisi kolay. Bak bende düşükten sonra oldu diye çok korkmuştum. Doktorum dedi ki seni buraya pamuklara sarıp yatırsak düşecek olan düşer. Ondan sonra rahatladım. Sakınnnn kendini üzmüyorsun, herkese de anlatma. Anlatcaksan bile hevesli görünme bilmiyorum allah bilir bakalım filan deÇok teşekkür ederimama karnım çok ağrıyor kızlar ozellikle uyuyunca ağrıyla uyanıyorum regl oldum sanıyorum. Ters birseyler olacak diye çok korkuyorum ya uyumuşum buraya yazdıktan sonra yine ağrıyla uyandım. Sağıma dönüp biraz öyle bekleyince azalıyor sonra kalkıyorum geçiyor ya da çok hafif kalıyor neden ki soluma doğru ve hafif yüzüstü gibi pozisyon her ağrıyla uyandığım. Ben hep öyle uyurum istemsiz öyle dönmüşüm yine uyurken... 910 dün gece yarısı yani bugün diye mi düşünmeli bilmiyorum 12 ye doğru falandı
Aminnn çok teşekkür ederim canım910 çok iyi maşallah bende 900 lerde öğrenmiştim 1 hafta sınra 14bin küsür olmuştu. O ağrılara takılma çok çok normal. Kanama lekelenme olmasın gerisi kolay. Bak bende düşükten sonra oldu diye çok korkmuştum. Doktorum dedi ki seni buraya pamuklara sarıp yatırsak düşecek olan düşer. Ondan sonra rahatladım. Sakınnnn kendini üzmüyorsun, herkese de anlatma. Anlatcaksan bile hevesli görünme bilmiyorum allah bilir bakalım filan deben işyerine teee 3 aylıkken söyledim doğursaydın bari dediler. Sen gerekli yerlere mecbur söyleyeceksin ama işte ona göre ayarla . Ya çok sevindim kız allah kucağınıza almayı nasip etsin. Ben güzel olacak hissediyorum
Kuzu maşallaah ben de sen yazdın mı diye girdim şimdiAminnn çok teşekkür ederim canımyaa bak aynı degerlermis seninle ve bu bile moral verici birsey benim için kanama lekelenme yok şükür, geçen seferden travma kalınca her ıslaklık hissettiğimde kontrol ediyorum bugün ağrılarım Bi tık daha azaldı gibi. Dün akşam 48 saat olunca beta verdim ama devlet hastanesinde olunca 1000 üstü değeri yazmıyor sadece yüksek diye belirtiyorlarmis. Bugün öğleye doğru verdim artik doğum hastanesinde. 3500 lerde şükür ki katlamış. Yarına randevu buldum tesadüfen. Diğer randevular da çok ileri tarihteydi ben de şansımı deneyeyim dedim Kese görünür mü karından bilmiyorum ama en azından dış gebelik vs elemek istiyorum. Gorunmez ve vajinal bakcaz derse istemiycem sonra ne zaman gel derse o zaman giderim. Sonra lekelenme falan olursa ömrümden ömür gidecek biliyorum hiç gerek yok Senin hislerine güveniyorum hamilesin hem sen inşallah hepimiz için sağlıklı süreç olsun
Çok şükürKuzu maşallaah ben de sen yazdın mı diye girdim şimdikorkma 3500 almışsın betada tabi ki dış gebelik değil artık. Dış gebelikte bu kadar artmıyomuş betalar genelde. Bu arada vajinal baktır ben 7-8. Haftaya kadar vajinal baktırdım herhangi bi zararı bulunmuyo ve daha detaylı görünüm sağladığı için daha sağlıklı sonuç alınıyo. Korkma yani. o kadar alışmıştım ki alttan sürekli kontrollere gebelik öncesi ve sonrası, otomatik indiriyodum doktorum bana dur dur çıkarmana gerek yok artık karnından kontrol edebiliriz deyince çok gülmüştük
Bugün 3500’ü görmüşsen yarın bi ihtimal görebilirsin keseyi hatta belki yolk sac’ı dahadi bakalım güzel haberlere inşallahh..
Bu arada o endişe tüm gebelik devam edecek ıslaklık hissiyatıve işin kötü yani akıntılar başlıyo asıl o zaman noluyo noluyo diye korkup avm de dışarda çok labavobaya hatta mağazalarda deneme kabinlerini çamaşırımı kontrol etmişliğim vardır. geçenlerde yine oldu mesela insan tedirgin oluyo ama onu da idare etmeyi öğrenip alışıyosun çok şükür maşallah her şey yolunda gidiyo
Ahahha.Çok şükürAyy valla ağzından bal damlıyor konuşun siz böyle kızlar oh korkularım azalıyor inşallah yarın güzel haberlerle gelebilirim cumadan itibaren izinli olacağım. Yarın keseyi görüp gorememe ve tekrar gel diyeceği tarihe göre Bi plan yapıp tatile kaçmayı düşünüyorum. Tur da vardı planlarimizda. İptal etmeyi düşünmüyorum yani fazla korumacı ve pimpirikli olmak istemiyorum stres atıp dönmek istiyorum. Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum çok yürüyeceğim denize de gireceğim birsey olmaz dimi olmaz diyin 1 yıldır bu izni bekliyordum kıştan planlı şaka bir yana Dr a da sorarım ama sakıncası yok diyeceğini düşünüyorum
InşallahAhahha.Doktora sor ona göre hareket et bencede. Ama kendim gitmezdim bu konularda biraz pimpirikliyim. bir şey olmaz Allah ın izniyle.
Bizim memlekette kuzenimin düğünü var. 12 saat yol. İnşallah bu ay hamile kalırım da gitmemgidesim var ama bahanem olursa gitmem evim de evim
Sen bana bakma. Sana da İyi gelir canım. Sen yine dikkatli olursunInşallahÇok uzun yol gitmiycem ben de gidersem 5-6 saat o turun oldugu sehir. Deniz tatili de ondan daha kısa Bi yol olacak.. Ben de evim de evimciyim ama kürtaj sonrası işe dönüşten sonra hiç izin kullanmadım, nefessiz devam ettim. Çok bunaldım artık
Aminnn çok teşekkür ederim canımyaa bak aynı degerlermis seninle ve bu bile moral verici birsey benim için kanama lekelenme yok şükür, geçen seferden travma kalınca her ıslaklık hissettiğimde kontrol ediyorum bugün ağrılarım Bi tık daha azaldı gibi. Dün akşam 48 saat olunca beta verdim ama devlet hastanesinde olunca 1000 üstü değeri yazmıyor sadece yüksek diye belirtiyorlarmis. Bugün öğleye doğru verdim artik doğum hastanesinde. 3500 lerde şükür ki katlamış. Yarına randevu buldum tesadüfen. Diğer randevular da çok ileri tarihteydi ben de şansımı deneyeyim dedim Kese görünür mü karından bilmiyorum ama en azından dış gebelik vs elemek istiyorum. Gorunmez ve vajinal bakcaz derse istemiycem sonra ne zaman gel derse o zaman giderim. Sonra lekelenme falan olursa ömrümden ömür gidecek biliyorum hiç gerek yok Senin hislerine güveniyorum hamilesin hem sen inşallah hepimiz için sağlıklı süreç olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?