Yaşınız hala bir cok seyi yapabilmek icin genç
Annelik nasip kismet belki o da olur. Hayatta bazen dibe vurmak gerekir ki, tekrar oradan çıkabilmek için umut edip çaba gösterelim. Hayatta yeniden baslamak icin geç kalmislik.olmaz.
Sağlığınız yerindeyse basta buna şükrederek ayaga kalkin. Is tecrübesi olan, kendini ve ne istediğini bilen yetiskin bir kadin olarak yeniden baslayin. Son nefese kadar yapilan hiç bir sey gec değildir.
Hayat inisli çıkışlı, illa ki düşüyoruz önemli olan ayaga kalkip devam edebilmek.
Evdeyken yaptiginiz bir sey var mi, elisi/hobi/kitap.okuma gibi?
Bir yandan bu tür seylere yani sizi mutlu edecek aktivitelere odaklanin. Bir saksi alip birseyler ekin dikin, ortaminiz nasil bilmiyorum sakin bir yerde dogaya cikin yürüyüş yapın, beceriniz varsa alin tığ/şiş bir seyler örün (youtubeda cok güzel videolar var sıfırdan öğreten), üretmek insani mutlu eder.
Bir yandan da kariyer net/secretcv gibi sitelerde kendinize uygun pozisyonlara başvurun, cv ekleyin. Is arayin, isteyin, inanın ama kendinizi mutsuz edecek kadar da takılmayın diğer hobilere odaklanin.
Siz mutlu oldukça, etrafınızda da sizinle iletisime gecmek isteyen kisiler olacaktir. Yine güzel bir cevreniz olur, kimbilir belki bir gün kalbinize uyan bir hayat arkadaşınız da olur.
Ama bunlarin hepsini amaç olarak düşünmeyin, biraz akisinda yaşayın.
Amacınız kendinizi mutlu etmek, huzurlu yasamak olsun.
Youtubeda motive edici bir cok kanal var, birkaç tanesini tavsiye etmek isterim:
Uzman psikolog Beyhan Budak
Klinik Psikolog Tülay Kök
Başak Kablan (motivasyon konuşmacısı gibi biri)
Şeyma Ünal (o da kurumsal hayatı bırakıp kendi işini kurmuş genc bir kadin, kendini mutlu edecek seyler paylasiyor)
Bircan Yıldırım (sosyolog/yazar/yaşam koçu - cok neseli bir hanimefendi)