- 12 Ocak 2012
- 2.946
- 5.312
- 358
- Konu Sahibi madamdaisy
Bak ablacığım, sert ve açık konuşacağım çünkü belli ki boşanmayı düşünmüyorsun. İlk olarak ailesi aklını çelecek kadar akılsız ve kendi karakteri olmayan adamdan sana bir yol olmaz. İkinci olarak, inan ki ailesi bu konuda baskı yapıyor aklını çeliyor senin kocan sorunsuz olsa, bu mesele yüzünden sana o.. deyip şiddet uygulamaz en fazla tartışırdı, ses yükseltirdi. Üçüncü olarak, 18 yaşında okuman gerekirken evlenmek niye, Allah'ım çıldıracağım evliliği sadece cinsellik zannedip evleniyorsunuz minnacık yaşlarda, hem de bir şey varmış gibi kaçarak... Yakın zamanda ben de 18'dim aklımdan hiç bunlar geçmedi soluduğumuz hava mı farklı anlamıyorum...
Ailen istediği kadar sevsin, annenin zihniyeti de değişik hangi anne kızına biz kocanı seviyoruz sen kim bilir ne dedin de çıldırdı diyebilir ki? Tabii ki ilk başta açık olmana karışmayız dediler, tüm açıklara o... zihniyeti ile bakan aileden ne bekliyorsun dürüstlük falan mı? Kimse seni bıktırıp yollamak için uğraşmıyor, din din diye gezen ikiyüzlü ataerkil saçma sapan bir aile, emin ol o ailedeki değerin sıfır, sana sadece torun doğurur biz yaşlanınca bakar gözüyle bakıyorlar, tabii ki de düşüncelerin olamaz çünkü onların ailesinde sadece erkekler düşünebilir... Bu çocuk yaşta boşansan kimse sana niye boşandın demez, asıl niye evlendin derler. Boşanmayıp bir de çocuk yaparsan çok ağlarsın yıllar sonra, dul kadın olmayı bırak sen daha kadın diye nitelendirilebilecek yaşta değilsin. Boşan aklını başına topla koca merakını bırak ve okulunu bitir. İstersen yapabilirsin, yapan onca insan vardır bunu, ne ilk olacaksın ne son. Yeter ki gözlerini aç ve biraz büyü.
Açamıyor işte. Annesine şiddet uygulayan bir babası var. Onunla büyümüş. Senin benim gibi bakamıyor olaya. Anne de aynı şekilde. Kızsam mı üzülsem mi bilemedim