BOŞANACAĞIM KESİN KARARIM

Bak ablacığım, sert ve açık konuşacağım çünkü belli ki boşanmayı düşünmüyorsun. İlk olarak ailesi aklını çelecek kadar akılsız ve kendi karakteri olmayan adamdan sana bir yol olmaz. İkinci olarak, inan ki ailesi bu konuda baskı yapıyor aklını çeliyor senin kocan sorunsuz olsa, bu mesele yüzünden sana o.. deyip şiddet uygulamaz en fazla tartışırdı, ses yükseltirdi. Üçüncü olarak, 18 yaşında okuman gerekirken evlenmek niye, Allah'ım çıldıracağım evliliği sadece cinsellik zannedip evleniyorsunuz minnacık yaşlarda, hem de bir şey varmış gibi kaçarak... Yakın zamanda ben de 18'dim aklımdan hiç bunlar geçmedi soluduğumuz hava mı farklı anlamıyorum...

Ailen istediği kadar sevsin, annenin zihniyeti de değişik hangi anne kızına biz kocanı seviyoruz sen kim bilir ne dedin de çıldırdı diyebilir ki? Tabii ki ilk başta açık olmana karışmayız dediler, tüm açıklara o... zihniyeti ile bakan aileden ne bekliyorsun dürüstlük falan mı? Kimse seni bıktırıp yollamak için uğraşmıyor, din din diye gezen ikiyüzlü ataerkil saçma sapan bir aile, emin ol o ailedeki değerin sıfır, sana sadece torun doğurur biz yaşlanınca bakar gözüyle bakıyorlar, tabii ki de düşüncelerin olamaz çünkü onların ailesinde sadece erkekler düşünebilir... Bu çocuk yaşta boşansan kimse sana niye boşandın demez, asıl niye evlendin derler. Boşanmayıp bir de çocuk yaparsan çok ağlarsın yıllar sonra, dul kadın olmayı bırak sen daha kadın diye nitelendirilebilecek yaşta değilsin. Boşan aklını başına topla koca merakını bırak ve okulunu bitir. İstersen yapabilirsin, yapan onca insan vardır bunu, ne ilk olacaksın ne son. Yeter ki gözlerini aç ve biraz büyü.

Açamıyor işte. Annesine şiddet uygulayan bir babası var. Onunla büyümüş. Senin benim gibi bakamıyor olaya. Anne de aynı şekilde. Kızsam mı üzülsem mi bilemedim

Ne işin var kocayla kaynanayla bu yaşta? Boşan ailene dön. Okul oku kursa git. Meslek sahibi ol. Evlenme işini de bir on yıl rafa kaldır. :işsiz:

Canım 18 yaşındasın ailemin yanına dön boşan kendi ayaklarının üzerin de dur meslek edin oku bu kadar acele ne ki erkenden evlenmek olmuş bi kere bari bundan sonrası için kendin için bişeyler yap

Açamıyor işte. Annesine şiddet uygulayan bir babası var. Onunla büyümüş. Senin benim gibi bakamıyor olaya. Anne de aynı şekilde. Kızsam mı üzülsem mi bilemedim
Aslında evet aile yapısına bakınca tablo daha üzücü oluyor ama bazen sert bir dille konuşulunca insanın başına dank ediyor, umudum o etkiyi yapması :)

Sorun ailesinde değil bir insanın kendi fikirleri olmalı.. Ailesi de olsa haksizsa karşısında durmalı kendi doğruları olmalı... 5 yaşındaki çocuk bile ailesinin her dediğini yapmiyo... Aile geri kafalı Evet ama eşin de öyle olmasa hicbirsey yaptiramazlar bilir ki ahlak in kapalilikla açıklıkla alakası yok... İnsanın içindeki niyet önemli.. Sorun eşinde yani... başkalarının dogrulariyla yaşayan kendi aklını kullanmayan birinden sana fayda olmaz...

Senden bi cacık olmaz. Otur oturduğun yerde.
Ben de boşanmak istiyorum devam etmek istemiyorum ama babam bana ne kadar iyi olsa bile açık açık evimde dul istemiyorum geçin dedi ne diyebilirim ki ? Televizyonda neler görüyoruz boşandığı eşini tüfekle daha geçen gün öldürdü herşeyi düşünüyorum eşim bu kadar severken de bunları yaşamaktan korkuyorum

Çark etmissin cok güzelll.acik oldugun icin or.pu oldun ustune tokat yedin simdi de yazikk adamcagza modundasin.Bir dahaki konunu dort gozle bekliyorum "bosanmak istiyorum ama hamileyim"olabilir :kahve:
Zaten korunma konusu aylık iğneyle yapıyorum asla böyle bişeyi istemşyorum

Bugün kafanı kapatır yarin ailenle gorusturmez calistirmaz oburgun yalnız markete bile gidemezsin... Yıllar sonra bi bakarsın ki koca bir hiç imiş yaşadığın...

Ben de boşanmak istiyorum devam etmek istemiyorum ama babam bana ne kadar iyi olsa bile açık açık evimde dul istemiyorum geçin dedi ne diyebilirim ki ? Televizyonda neler görüyoruz boşandığı eşini tüfekle daha geçen gün öldürdü herşeyi düşünüyorum eşim bu kadar severken de bunları yaşamaktan korkuyorum

Ne sevgisinden bahsediyorsun?

Bugün kafanı kapatır yarin ailenle gorusturmez calistirmaz oburgun yalnız markete bile gidemezsin... Yıllar sonra bi bakarsın ki koca bir hiç imiş yaşadığın...
Haklısınız en iyisi bir iş bulup bir kaç ay toparlanıp yoluma yalnız devam etmek evlilik mi asla diyorum

Korkma unutma ki ölüm bile daha hayırlıdir bazen... ben böyle hayat yasayacagima olum daha tatlı gelir ama ölüme sıra gelene kadar sen mucadeleni vereceksin sonra vaktin gelmişse ölüme zaten care yok...

Ne sevgisinden bahsediyorsun?
Ya ben sanki istemez miyim kurtulmak babamla konuştuğumda babam bile bana inanmadı kimsem yok arkamda bataklığın içinde nasıl debeleniyorum anlamazsınız gerçekten çok kötü hissediyorum. Babam bugün eşin çok seviyor yanımda derdini anlattı onu kurma diye bana yaklaşıyor yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal

Ya ben sanki istemez miyim kurtulmak babamla konuştuğumda babam bile bana inanmadı kimsem yok arkamda bataklığın içinde nasıl debeleniyorum anlamazsınız gerçekten çok kötü hissediyorum. Babam bugün eşin çok seviyor yanımda derdini anlattı onu kurma diye bana yaklaşıyor yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal

Madem boşanmıyorsun.

Okulum bitene kadar sabret ve sakın çocuk yapma. Esin sana ne kadar şirinlik de yapsa inanıp çocuk yapma. Bu aileye bir de cocuk doğurursan bu bataklıktan kurtulamazsın.

Cesaret edemiyorsun çok normal ama anan baban seni asla sokakta bırakmaz. Bir zaman sonra da unutulur. Geçer kızgınlıkları. Buna bir süre katlanmak mı yoksa ömür boyu kapan baskısı ve şiddet görmek mi?

Seni seven adam evlenmeden önce babasına nasıl sana ne dediyse yine öyle der. Seni seven adam sana vurmaz. Seni sevmiyor.

2 ay önceki konunda 19 yaşındaydın.Ya kafa buluyorsun ya da duaların kabul oldu zaman senin iiçin geriye doğru akmaya başladı. Hangisi?
2 ay önce 19 Yaşıma girmeme 4 ay vardı 19 dedim geçtim ne derdiniz tasanız varmış gerçekten :)

Cesaret edemiyorsun çok normal ama anan baban seni asla sokakta bırakmaz. Bir zaman sonra da unutulur. Geçer kızgınlıkları. Buna bir süre katlanmak mı yoksa ömür boyu kapan baskısı ve şiddet görmek mi?

Seni seven adam evlenmeden önce babasına nasıl sana ne dediyse yine öyle der. Seni seven adam sana vurmaz. Seni sevmiyor.
İş bulmam en doğrusu galiba biraz birikim yapmam lazım sanmıyorum babam boşanma için avukat tutacak

babandan kurtulmak için kaçmak istediğini söyledin herkes sana kötü de olsa baba evi iyidir dedi katlan oku zaten üni. kazanınca kurtulursun dedi ama dinlemedin ah be güzelim şimdi iyi mi oldu!! Bak yine o kaçtığın baba evine dönmek istiyorsun sen eğr kararlıysan git babanın evine ne yapacak kapıya mı atacak? Çalışırım size yük olmam de ne bileyim ikna et göndermesin geri sonra oku oku oku ne yap ne et oku..

Back
X