- 12 Ocak 2012
- 2.946
- 5.312
- 358
- Konu Sahibi madamdaisy
-
Bak ablacığım, sert ve açık konuşacağım çünkü belli ki boşanmayı düşünmüyorsun. İlk olarak ailesi aklını çelecek kadar akılsız ve kendi karakteri olmayan adamdan sana bir yol olmaz. İkinci olarak, inan ki ailesi bu konuda baskı yapıyor aklını çeliyor senin kocan sorunsuz olsa, bu mesele yüzünden sana o.. deyip şiddet uygulamaz en fazla tartışırdı, ses yükseltirdi. Üçüncü olarak, 18 yaşında okuman gerekirken evlenmek niye, Allah'ım çıldıracağım evliliği sadece cinsellik zannedip evleniyorsunuz minnacık yaşlarda, hem de bir şey varmış gibi kaçarak... Yakın zamanda ben de 18'dim aklımdan hiç bunlar geçmedi soluduğumuz hava mı farklı anlamıyorum...
Ailen istediği kadar sevsin, annenin zihniyeti de değişik hangi anne kızına biz kocanı seviyoruz sen kim bilir ne dedin de çıldırdı diyebilir ki? Tabii ki ilk başta açık olmana karışmayız dediler, tüm açıklara o... zihniyeti ile bakan aileden ne bekliyorsun dürüstlük falan mı? Kimse seni bıktırıp yollamak için uğraşmıyor, din din diye gezen ikiyüzlü ataerkil saçma sapan bir aile, emin ol o ailedeki değerin sıfır, sana sadece torun doğurur biz yaşlanınca bakar gözüyle bakıyorlar, tabii ki de düşüncelerin olamaz çünkü onların ailesinde sadece erkekler düşünebilir... Bu çocuk yaşta boşansan kimse sana niye boşandın demez, asıl niye evlendin derler. Boşanmayıp bir de çocuk yaparsan çok ağlarsın yıllar sonra, dul kadın olmayı bırak sen daha kadın diye nitelendirilebilecek yaşta değilsin. Boşan aklını başına topla koca merakını bırak ve okulunu bitir. İstersen yapabilirsin, yapan onca insan vardır bunu, ne ilk olacaksın ne son. Yeter ki gözlerini aç ve biraz büyü.
Aslında evet aile yapısına bakınca tablo daha üzücü oluyor ama bazen sert bir dille konuşulunca insanın başına dank ediyor, umudum o etkiyi yapması :)Açamıyor işte. Annesine şiddet uygulayan bir babası var. Onunla büyümüş. Senin benim gibi bakamıyor olaya. Anne de aynı şekilde. Kızsam mı üzülsem mi bilemedim
Ben de boşanmak istiyorum devam etmek istemiyorum ama babam bana ne kadar iyi olsa bile açık açık evimde dul istemiyorum geçin dedi ne diyebilirim ki ? Televizyonda neler görüyoruz boşandığı eşini tüfekle daha geçen gün öldürdü herşeyi düşünüyorum eşim bu kadar severken de bunları yaşamaktan korkuyorumSenden bi cacık olmaz. Otur oturduğun yerde.
Zaten korunma konusu aylık iğneyle yapıyorum asla böyle bişeyi istemşyorumÇark etmissin cok güzelll.acik oldugun icin or.pu oldun ustune tokat yedin simdi de yazikk adamcagza modundasin.Bir dahaki konunu dort gozle bekliyorum "bosanmak istiyorum ama hamileyim"olabilir
Ben de boşanmak istiyorum devam etmek istemiyorum ama babam bana ne kadar iyi olsa bile açık açık evimde dul istemiyorum geçin dedi ne diyebilirim ki ? Televizyonda neler görüyoruz boşandığı eşini tüfekle daha geçen gün öldürdü herşeyi düşünüyorum eşim bu kadar severken de bunları yaşamaktan korkuyorum
Haklısınız en iyisi bir iş bulup bir kaç ay toparlanıp yoluma yalnız devam etmek evlilik mi asla diyorumBugün kafanı kapatır yarin ailenle gorusturmez calistirmaz oburgun yalnız markete bile gidemezsin... Yıllar sonra bi bakarsın ki koca bir hiç imiş yaşadığın...
Korkma unutma ki ölüm bile daha hayırlıdir bazen... ben böyle hayat yasayacagima olum daha tatlı gelir ama ölüme sıra gelene kadar sen mucadeleni vereceksin sonra vaktin gelmişse ölüme zaten care yok...Ben de boşanmak istiyorum devam etmek istemiyorum ama babam bana ne kadar iyi olsa bile açık açık evimde dul istemiyorum geçin dedi ne diyebilirim ki ? Televizyonda neler görüyoruz boşandığı eşini tüfekle daha geçen gün öldürdü herşeyi düşünüyorum eşim bu kadar severken de bunları yaşamaktan korkuyorum
Ya ben sanki istemez miyim kurtulmak babamla konuştuğumda babam bile bana inanmadı kimsem yok arkamda bataklığın içinde nasıl debeleniyorum anlamazsınız gerçekten çok kötü hissediyorum. Babam bugün eşin çok seviyor yanımda derdini anlattı onu kurma diye bana yaklaşıyor yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakalNe sevgisinden bahsediyorsun?
Ya ben sanki istemez miyim kurtulmak babamla konuştuğumda babam bile bana inanmadı kimsem yok arkamda bataklığın içinde nasıl debeleniyorum anlamazsınız gerçekten çok kötü hissediyorum. Babam bugün eşin çok seviyor yanımda derdini anlattı onu kurma diye bana yaklaşıyor yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal
Ya ben sanki istemez miyim kurtulmak babamla konuştuğumda babam bile bana inanmadı kimsem yok arkamda bataklığın içinde nasıl debeleniyorum anlamazsınız gerçekten çok kötü hissediyorum. Babam bugün eşin çok seviyor yanımda derdini anlattı onu kurma diye bana yaklaşıyor yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal
2 ay önce 19 Yaşıma girmeme 4 ay vardı 19 dedim geçtim ne derdiniz tasanız varmış gerçekten :)2 ay önceki konunda 19 yaşındaydın.Ya kafa buluyorsun ya da duaların kabul oldu zaman senin iiçin geriye doğru akmaya başladı. Hangisi?
İş bulmam en doğrusu galiba biraz birikim yapmam lazım sanmıyorum babam boşanma için avukat tutacakCesaret edemiyorsun çok normal ama anan baban seni asla sokakta bırakmaz. Bir zaman sonra da unutulur. Geçer kızgınlıkları. Buna bir süre katlanmak mı yoksa ömür boyu kapan baskısı ve şiddet görmek mi?
Seni seven adam evlenmeden önce babasına nasıl sana ne dediyse yine öyle der. Seni seven adam sana vurmaz. Seni sevmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?