Boşanan arkadaşlar ümidiniz var mi hayattan?

Yalnizliktan korkma. Yaraticiya inaniyorsan Allahtan baska hicbir seyden korkma. Inanmiyorsan da hicbir seyden korkma. Yalnizlik korkusu yanlis tercihleri beraberinde getirebilir. Oysa kendi kendine mutlu olmayi bilen insan, her durumda mutlu olur. Mutlulugu dis faktorlere degil ic dunyana baglarsan kafan rahat eder hayat boyu. Yalniz yasama tabi de bunu tabu yapma yani ikisi farkli seyler

Munevver senin konularini biliyorum. Iki senede hicbir yol kat edemediysen psikologunu degistir. Hatta bence psikiyatra gitmelisin psikolog da degil. Ailen arkanda, cocuk yok, isin var, yasin genc, 3 cocukla sokakta kalmis kadin gibi travma yasaman normal degil 2 yildir.

Elbette bosanma travmatik bi surectir ama cok uzuyorsa bir yerde bir yanlis vardir

Sen hep bunalımdasın ama...
Ya severek ayrıldın ya da ne bıleyım yanı ..
İşin var sanırım,aılen rahat,cocuk yok,yasın genc..
Eeee daha ne ıstıyorsun derler adama ya:)

Bak ben boşandım 10 ay oldu,1 yıldır duzgun ıs bulamadım,aılem her daım köstek oluyor,eskı koca evlendı benı boynuzladıgı kadınla,kızım ufak oldugu ıcın eskı bekar zamanlarımdakı gıbı gezıp tozamıyorum da,yasım da senden fazla..Ama ben dun fark ettım kı benım ıcın bosanma travması gecmıs gıtmıs..Artık hıcbırsey hıssetmıyorum..Eskıden herkese bahsederken sımdı sorduklarında bıle gerek görmuyorum...Bır yıldır dıpten cıkamamıs olsam da umudum sonsuz ..Hatta cogu zaman yenı asık oldugum zamanlardakı gıbı aynada kendıme sırıtırken göruyorum kendımı,içimde fecı bı huzur var..

Son düzenleme:
Ama aşkmıs,tekrar evlenmekmıışş sevmekmısss cook zor cook uzak ..
Erkek sınek yaklasmasın yanıma..Öyle bı moddayım hala cıkmadım o moddan.

Fakat munevver bu cok derin bir mevzu...
Kimisi bes gunde atlatir kimisi bes ayda kimisi bes yilda. Ben anormal gormuyorum. Cunku nedenlerini az bucuk analiz edebiliyorum.Ya icten ice hala seviyorsun (bir tur mazosistlik) ya aci cekmek hosuna gidiyor (kesinlikle mazosistlik) ya da ilerisi icin umudun yok hep aklin kotu ama aksiyonsuz gecmisinde (yaygin bir mazosistlik turu daha)
Sana sabir,yasam enerjisi,umut diliyorum.

Etrafimda birçok insan var. Ve diyorum ki kadınlar çok güçlü... Biri gencecik yaşta zorla evlendirildi. Ama dayanamadı boşandı. Üniversite okudu. Kendi ayakları üstünde durdu. Simdi akademisyen... Biri boşandı. Severek evlenmişti. Üniversite okudu. Öğretmen oldu. İş yeri acti. Tanidigim en mutlu insanlardan. Hayranım ona. Bir başkası boşandı. Ev hanımı. Bir çocuk vardı. İş hayatı nedir bilmezdi. Çalıştı çabaladı. Başta ilaçlar. Sonra imanı onu ayakta tuttu. İl değiştirdi. Çok zorluk çekti. Sukur şimdi mutlu. Başardı. Daha bir suru... Yaşın genç. Eğer çalışmıyorsan iş bul, hobi bul. Kendini gelistir. Unutma kadınlar çok güçlü...

Ne güzel ifade etmişsiniz çok duygulandım kendimi yazdıklarınızda buldum Allahü Teala bizim yar ve yardımcımız olsun amin

Allah gönlünüze göre versin
çok zor olmalı hatta Laale arkadaşımızın anlattıklarına istemsiz ağladım
detaylı anlatmaya bile gerek yok o neden sorgulamalarında aylarca tamam demelerinizde ne büyük acı gizli tahmin edebiliyorum ...Allah ömür boyu mesut etsin eşinizle..bundan sonra üzülmeyin..
Konu sahibi arkadaşım kendinize uygun doktoru psikoloğu bulup bir an evvel üstesinden gelin bu durumun
mutsuz olduğunuz günlere yazık
fırsatlarınızı tepiyorsunuz
ya yarın yine mutsuz olursam diye diye hala kendinizi mutsuzluğun içinden çıkaramıyrsunuz şu an
ya mutlu olursanız gerçekten? ..denemeden kaçarak o şansı kendi ellerinizle bırakıyorsunuz ki

Munevver su kk da bir sen bir ben atlatamadik. Bende nerdeyse 2 yil olucak ama hala acisi gecmedi toparlanamadim.39 yasindayim cocuklarim var ama sen cok daha gencsin ,cocuk yok,calisiyorsun . Daha kolay toparlanman lazim. Etrafindakilere sans ver yoksa sureci daha da uzatirsin.

Günaydın olsun!!!
Hiç ağlamayın arkadaşım, hemen silin o güzel gözlerinizi.
Yemin ederim ki ben Boşanmamı sadece burada konuşuyorum.
Günlük hayatta hatırlamıyorum bile öyle birinin varlığını.
Bol bol dua etmeli.
Rabbim doğru yolu gösteriyor elbet.

Evlenmedimde boşanmadımda başta onu söyleyeyim fakat bu dünyaya geliş amacımız evlenmek mutlu bi yuva kurmak değil.Dua etmelisiniz.Önemli olan buradan neler götürdüğünüz.Hepimizin zorlukları olacak açıkça Kuranda belirtilmiş.Önemli olan sen Allah'a tutunabiliyor musun?Bence bu.Tabi ki zordur dediğim gibi yaşamadım bilemem ama hepimiz bişeyler kaybediyoruz.Belkide şöyle bi geri çekilip başka çerçeveden bakma zamanın gelmiştir diye düşünüyorum.Allah gönlüne ferahlık versin kardeşim.

ben de akvaryum almaya karar verdim. iyi geleceğini düşünüyorum.
zor atlatılan bir evre hele ki karakter olarak içe kapanıksanız, kimseyle dertleşemiyorsanız gerçekten zor. benim de iki yıl oldu ve çocuğum yok neyse ki. ama tam anlamıyla ben de adapte olamadım. biri medeni halimi sorduğunda bekarım mı demeliyim yoksa boşandım mı demeliyim kararsız kalıyorum.
ailemin benden zaman zaman utandığını düşünüyorum. onları hayal kırıklığına uğrattığımı hissediyorum. başarısız hissediyorum. sonradan kurduğum ilişkide de mutlu olamadım. artık uzun süre hayatımda kimse olsun istemiyorum. hayal kırıklığı çok zor atlatılıyor. ilaç kullanmadım. aslında belki kullanmam gerekiyordu. onun yerine kurslara yazıldım eğitimimi ilerletmeye çalıştım, son dönem de namaz kıldım. iç huzuru yakalamak ve devam ettirmek de zor. ama sanki tekrar evlenirim hayali kurmak bana sağlıklı gelmiyor bazı arkadaşların yaptığı gibi. bence bir erkek olmadan hayatı devam ettirebilme yeteneğini kazanmamız lazım. bazıları ikincide mutluluğu yakalamış ki çok şanslılar ama herkes o kadar şanslı olmayabilir. yani odaklanmamız gereken belki sadece yaşamak bilmiyorum.

Bu aşamları henüz atlatamayan kardeşlerime en kısa zamanda huzur ve mutluluk diliyorum. Biraz güçlü olun bayanlar. Ayaklarınız yere bassın, kendinize güveniniz gelsin. Cesaretli olun. Allaha şükredin.
Etrafın sizde baskı kurmasına izin vermeyin. Başınız dik olsun. Anne babanıza da söyleyin, başlarını dik tutsunlar. Olmazsa olmuyordur zorlamanın anlamı yok.
Hele ki daha yirmili yaşlarda bir daha yuva kuramayacağım telaşına düşmeyin. Yarın ne olcağını asla bilemeyiz. Rabbim herkese hayırlısını versin.

Yaşım 37 .çocuksuzum.Hiç evlenmeyeceksem ,çocuğumun olmuş olmasını, bir tanecik bile olmasını isterdim..Hamile kalmanın zorlaştığı yuurtaların kalitesinin düştüğü yaşlardayım.Bu yaşları çocuksuz veyaçocuk umudu olmadan yalnız geçirmek zormuş...Allah dağına göre kar verirmiş ama ben bu yalnız kalma ve çocuk işinde zorlandım..Yalnızlığı boşverebiliyorum yine de...Eğer yalnız şekilde mennopoza girersem bir oh çekecem ozaman.Şimdi tmm dyecem yapacak birşey yok.....Herşey atlatılır da depresyon illeti olmasa.Ayrılık acıları (severek olunca,eşimden de severek ayrılnıştım)aile iş sorunları eklenince travmalı geçmişin üstüne doğrulamadım pek...Depresyona bulaşmak batırıyor insanı.Şimdi ilacımdan memnunum biraz ..İyi gelişmeler olsa düzelip gidecem ama inadına ters gidiyor..
.Münevvergül de depresyonda. Ona derim ki...İyi bir pskiyatr bul.Güzel bir antidepresan başla...Yaşamını bozacak riskler alma...Olumlu düşünmeyi telkin et..Dua et çok...Ben duada eksiğim ..Maneviyata sarılsam çok iyi olacak halbuki...
Allahım derdi, dileği olanlara kadir isminle deva , depresyon illetine bulaşanlara şafi isminle şifa ver...

Son düzenleme:
Ne güzel ben de öyle Olmayı çok isterdim. Ama evliliğe dair de bir ümidim yok. 27 yaşındayım ama yok artık geçti benden diyorum. Psikoloğa gidiyorum bu arada.
18 yaşında evlendim 20 olmadan boşandım..30 yaşında tekrar evlendim 31 de kızım oldu...ye iç gez toz ...

Aile desteği varsa çok iyi...Arkdaş desteği de çok önemli..Bunlar yoksa o kişinin işi daha zor...Herkesin moral desteklerinin kalitesi farklı.Oyüzden çok yadırgamamak anlamak moral desteği vermek, yine de bu zorluklara rağmen güçlü olabilirsin demek lazım..Benden bile güçlü olmuş olursun ozaman demek lazım..Kolay değil zira zorluklar karşısında k.ç.ına takmamak..Arsız olmak lazım manevi erdemleri önemseyen, onura düşkün kişiliğe rağmen..

Hiç bir sorunu olmadığı halde depresyona girenler var..En azından biz travmalar yaşadık da girdik..Boşanma zorlu hayat koşulları travmalar sosyal desteklerin az olması kadın olmak bu illet için bir risktir..

Depresyonun en belirgin ve enkötü özelliği yaşama sevincinin kaybolması buyüzden dışardan destek aranması,özgüven düşüklüğü...İyileşmesinin zahmetli oluşu...Beyindeki kimyasallar değişiyor.Mutluluk hormonu azalıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…