- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Hangi kelimeye takıldınız boşanana mı gence mi kızlara mı ?
Bi ayrım yaparak yazmadım aslında kız-kadın-bayan-hanım kelimeleri arasında bende ayrım yapmıyorum vede aralarından birine diğerlerinden farklı bir anlam yüklemiyorum öyle birşey düşünerek yazmadım yani:) sadece Kısa sürede boşananları vurgulamak istedimTakilmadim aslinda merak ettiğim şu oldu;
Bana göre her bayan kadındır,kız-kadın diye ayrim yapmam ama boşanmış birine kız denmez ,başlığın bosanan genç kızlar olunca acaba cinsel problemler yüzünden mi boşandın diye düsündüm konu arasinda nedeni yazdiysan bilmiyorum diger sayfalari okumadim
altınlar ve paralar nerede ve kimde ??altınlar-paralar sende degilse, bunlar için seninle evlenmiş, işi bitincede posta.İki kere ayrılmak istedim annesinin abzürtlükleri yüzünden nişanlıyken. Ağladı zırladı ayrılmayalım annem yüzünden ben bişey yapmadım sana diye diye, e bende seviyorum ayrılmadım. Evlendim ama nasıl gel bide bana sor. Düğünde ağlayacaktım nerdeyse. Kınam zaten fiyasko. Nişanımda öyle burnumdan getirdi kv. Hepte kıyafet yüzünden. Benim kıyafetlerimi hep o secmek istedi. Seçtide. Yenemedim yenemedik. 24 yaşında beni 40 yaşında gibi giydirdi. En güzel görünmek istediğim en özenecegim en mutlu olmam gereken günler düşünsene. Ama kadın yenilecek gibi değil. Tabi aralarda çeyizimde ona buna düğünde sectiğimiz şarkılara aldığım herşeye laf etti. Hepte oğlu yokken yaptı bunu. Hic mutlu olamadım. Evlendik. Evlendikten sonra oğlunu çekmiş kenara bu kız sigara içiyomuş( 4 yıldır içiyorum ve yanında hiç içmedim nerden duyduysa) yırtık pantalon giyiyo bize yakışmaz oğlum, bizim aldığımız paltoları giymiyo(eylül ayındayız) , eve de geldim ev cok pisti, çamaşır yıkarken yumoş koyuyo ağır ağır kokuyo hastalanırsın sen, bunlar böyle olmaz sen çok çekersin sonra evli kadın böyle olmaz , gitsin annesiğilde bir ay kalsın eğitsinler sonrada 1 hafta benim evimde kalsın ben bakayım olacak mı olmayacak mı karar vereyim olursa gelip alırsın karını diyor. Eşim kabul ediyoe. Benim aileme ve bana bunları söylüyorlar. Tabi bunları söylerken ki tavırları iğrenç ötesi. Bunu yapmazsam 1 aylık gelinken boşamakla tehdit ettiler. Kortugum için kabul ettim. Ama amaç belli değilmi zaten. Sonuç da değişmedi. Boşanıyorum. Kapı önüne kondum. Sebep yukarıdaki sebepler.
Sebebin özeti yukarıdaki gibi.
7 ay oldu ayrılalı. Boşanma gercekleşmedi ama hala. Hiç özlemiyorum aklıma hiç güzel günler gelmiyor. Sadece ne olduda oldu idrak edemiyorum benim için bir travma oldu. Hala inanamıyorum bunu bana nasıl yaparlar. Ve hala bu mahkeme sürecinde iftiralarla yalanlarla yapmaya devam ederler bilmiyorum.
Heveslerim kursagımda kaldı. 7 ay gecti ama hala bir şok var geçmedi. Nasıl anlatayım bilmemki hissettiğimi.
Kıyafetlerim hariç en küçük çöpe kadar herşey onlarda. Sadece bavulumu alıp çıktım. Diğer herşeyide alıp gittiğimi iddia ediyorlar.altınlar ve paralar nerede ve kimde ??altınlar-paralar sende degilse, bunlar için seninle evlenmiş, işi bitincede posta.
Bunu yapmazsam 1 aylık gelinken boşamakla tehdit ettiler. Kortugum için kabul ettim.
zararın neresinden dönersen kardır. herkes hayaller kurarak evlenir işe girer, okula başlar vb.v.bv. kiminin hayali olur kimin ki olmaz. sen dua et gebe değilsin...Kıyafetlerim hariç en küçük çöpe kadar herşey onlarda. Sadece bavulumu alıp çıktım. Diğer herşeyide alıp gittiğimi iddia ediyorlar.
Teşekkür ederim :) davayı çoktan açtım şubat ayında. Mahkeme haziranda görülecek. Tabiki herşeyimi istedim ama karşı taraf iftiralara yalancı şahitlere başvuruyor. Babamın helal parasıyla alınmış eşyalar onlar benim altınların bir bölümüde benim ailem tarafından takıldı bana bu kadar çektiripte birde kazanırlarsa üstüne para vermişim gibi olacak ve bu çok can sıkıcı. Hakkımda hayırlısı olsun inşallah.zararın neresinden dönersen kardır. herkes hayaller kurarak evlenir işe girer, okula başlar vb.v.bv. kiminin hayali olur kimin ki olmaz. sen dua et gebe değilsin...
altınlarını eşyanı herşeyini özellikle çeyizini geri alabilirsin. mahkeme kanalı ile. eger hepsini satıp savdılar ise parasını vermek zorundalar.
boşanma için bile hemen gidip dava açabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim inşallah herşey daha güzel olacak cok sağolunKendinizi güzel ifade ediyorsunuz ve akıllı bir kadınsınız. Akıl tutulması sayın yaşadıklarınızı. Zor günler bunlar ama zamanla geçecek. Ne nasıl oldu diye düşünüp üzülmeyi bırakıp kendinizi mutlu etmeye bakın
herşey senin elinde sakın çevrendeki abazan erkeklerle boşandığı diyaloğun girme ...tekrar evlenirsin sakın acele etme bende dahil çok kişi ikinci evliliğini yapıyor sadece dikkatli olMerhaba kızlar,
Şuan boşanma aşamasındayım.1 aylık bir evliliğim oldu.
Çok kaygılıyım, çok huzursuzum, hayattan çok korkuyorum. Birdaha kimse beni sevmez istemez Benimde bir evladım olamayacak diye korkuyorum. İçimdeki yaralar hiç geçmeyecek iyileşemeyeceğim eskisi gibi gülemem diye korkuyorum.çünkü ben bir ailem olsun çok istiyordum. Aile benim için çok önemli.ama tüm hayallerim, özene bezene sectiğim gelinliğim tek tek uğraştığım çeyizim günlerce biz oturucaz diye ellerim yara olana kadar temizlediğim evim düğünde babamın yaş dolmuş gözleri hepsi ama hepsi iki yüzlü şeytan bir adam ve o adamın annesi tarafından Yakıldı yıkıldı...
Nasıl gececek? Nasıl bitecek? Nasıl unutulacak? Napmak lazım?
Sizi gayet iyi AnlıyorumEvet ve ben korkudan ailemide ikna ettim kabul ettim o annesinin evinde 1 ay kalsın eğitsin işini. Daha sonra kv'nin evine 1 haftalığına gidip kocam olmadan kalmayı da kabul ettim biliyormusun. Ama onların evine gittiğimizde , kadın başladı kızınızdan çoook şikayetimiz var ama önce ona soralım oğlumdan şikayeti varmıymış diye. Bende şikayetim olsada bu evimizin içinde çözülür burda onu karamam hem o burdada değil dedim. Kadın sinir krizi geçirdi üstüme saldırdı bizi evden kovdu. Ve 7 aydır o geceden sonra eşim ne oldu ne bitti nerdesin diye 1 kere bile aramadı. Annesi ne anlattıysa. Hiç aramadı ya inanabiliyomusunuz. Kadın yalan söylediyse bile sitem etmek için bile aramadı.
Bide eşimle öncesinde 3 yıldır beraberdik kıyafetlerime pek karışmazdı, ufak tefek uyarılar yapardı ben baskı evresine gelmeden sözünü dinlerdim. Söz konusu pantalonumu begeniyordu bide.
Bende şoktayım ki . Neye ugradıgımı şaşırdım bir travma oldu benim için. Nede hevesle evlenmiştim:/
Şimdi herkesin hakkımda fısır fısır konuştuğu o 1 ayda boşanmış kızım. Hepsini dövesim var
Tazminatlı dava açtım evet oda bana tazminatlı dava açmış. Bir sürü yalan iftira dönüyor ortada çok yıpratıcı bir süreç çook. En az yaşattıkları kadar ağır geliyor bunlarda. Her dilekçe geldiğinde yüreğim güp güp atıyo şimdi ne görcem diye ve sonra okuduklarımdan sonra 1 hafta toparlanamıyorum yataktan kalkamıyorum. Ki daha mahkeme olmadı bile 1 ay sonra ilk mahkeme kimbilir o süreçte neler yaşayacağım. Avukatım en iyi ihtimalle 2 yılda boşanırsın diyor. Şimdi bende karşılığını mahkemeyle veriyim dedim başta ama memnunmuyum şuan? Bilmiyorum inanki. Onlarla uğraşıcam diye en çok kendime eziyet ettim sanki.
Merhaba kızlar,
Şuan boşanma aşamasındayım.1 aylık bir evliliğim oldu.
Çok kaygılıyım, çok huzursuzum, hayattan çok korkuyorum. Birdaha kimse beni sevmez istemez Benimde bir evladım olamayacak diye korkuyorum. İçimdeki yaralar hiç geçmeyecek iyileşemeyeceğim eskisi gibi gülemem diye korkuyorum.çünkü ben bir ailem olsun çok istiyordum. Aile benim için çok önemli.ama tüm hayallerim, özene bezene sectiğim gelinliğim tek tek uğraştığım çeyizim günlerce biz oturucaz diye ellerim yara olana kadar temizlediğim evim düğünde babamın yaş dolmuş gözleri hepsi ama hepsi iki yüzlü şeytan bir adam ve o adamın annesi tarafından Yakıldı yıkıldı...
Nasıl gececek? Nasıl bitecek? Nasıl unutulacak? Napmak lazım?
Çok teşekkür ederim inşallah öyle olur inşallah hakkımda hayırlısı budur.yaşananlar çok zoruma gitti burda çeyize bidaha evlenmeye takılmışsın falan tarzı yorumlar geldi ama beni anlayan birini görmek beni çok mutlu etti. Olay zaten evdi eşyaydı düğündü gelinlikti değil kısa süre evli kalabilmiş her insanın içini yıkılan hayalleri, kursağında kalan hevesleri en başta acıtanlardandır bence. Ben ailemin evine geldiğimde hala düğün tebriği için arayanlar devam ediyordu düşün. Bi arkadaşımın olaylardan haberi yok bi sürede araşmadık ama düğüne gelmişti ben ayrıldım ailem beni şuan bulundugum şehre getirdi ben hala şoktaydım yemek uyku falan yok bende. Bi gün kızın mesajıyla uyandım ' yeni gelin napıyosun aramadım sizi rahatsız etmiyim yeni evlisiniz diye düğünde prensesler gibiydin hala fotograflara bakıyorum... Falan filan' diye. O an canımın ne kadar acıdıgını anlatamam.şu an ne kadar kötü hissettiğini anlayabiliyorum. sen 3 yıl birlikte ol, evlen, sonra evliliğinin 1. ayında ottan bi sebepten ayrıl. hem de 3 sene boyunca sevdiğin adam tanınmaz hale gelsin, yaptıklarıyla yapmadıklarıyla şoka uğratsın, bambaşka biri olsun.
ne hayallerle o evi kur, ama içinde gönlünce yaşayama bile..
bi yandan da diyorum ki, gerçek yüzlerini erkenden görmen iyi olmadı mı? ya çoluğun çocuğun olunca yaşansaydı bu durum. o zaman çok daha kötü olacaktın.
seni bi kez olsun aramaması, annesiyle senin aranda bi denge kuramaması bana çok garip geldi. görücü usulü olsa anlarım bu durumu bi nevi , ama severek evlenipte nasıl böyle kolayca bırakabilir? bunları sakın affetme unutma.
sen bundan sonra napacaksın biliyor musun? ayaklarını yere öyle sağlam basacaksın ki, öyle mutlu bi hayat yaşayacaksın ki o herif seni kaybettiğiyle kalacak. sana acı çektiremeyecek.
bi işe gir mesleğini yap, kariyer sahibi ol, o lanet aileyle bağlarını bi an evvel kopar. bakımlı ol güzelliğinden ödün verme. ağlayarak uyuyup şiş gözlerle uyanma, o şekilde dışarı çıkma. soranlara açıklama yapmak zorunda değilsin ama illa cevap vermen gerekiyorsa ''annesi evime çok karıştı ben de izin vermedim, baktım kocam da ana kuzusu çıktı beni savunmuyor her gün kavga kıyamet, boşuyorum'' de. yok kapıya koymuşlar, kovmuşlar vs kimseye anlatmanıza lüzum yok, kimseyi de ilgilendirmez herkes hayatına baksın.
inşallah karşına öyle birisi çıkar ki, seni öyle mutlu eder ki, ''iyi ki boşanmışım'' dersin.. inşallah çoluk çocuğa karışacağın, evlendiğine asla pişman olmayacağın bi adamla tanışırsın en kısa zamanda.. acılarını dindirecek, senin kıymetini bilecek, mutlu edecek bi adam olur inşallah.. annesi seni gelini gibi değil, kızı gibi gören bi insan olur inşallah.. başta bu herif ve annesi olmak üzere düşman çatlatırsınız inşallah.. hergün mutlu hayatına şükretmekle geçer inşallah.. o herifte seni kaybettiği için her geçen dakika daha da pişman olur, annesinin gözleri önünde acı çeker inşallah..
Bir yanım dönemk istiyor anlaşmalı olsun bitsin istiyor ama bir yanımda diyorki tek bir karşılık bile vermedim ağzındam hiçbişey çıkmadı ve içimde veremediğim cevaplar eriyip gitmiyor mahkemede al öcünü. Bu işede girişirken onların bu denli düşebileceğini hiçç tahmin etmemiştim o kadarda yalan söylemezler be diyodum, olmadı. Duruşmalara bende katılmak istemiyorum kaldıramayabilirim. Benimde tek ihtiyacım olan şuan sabır ve güç. Herşeyin hayırlısı olsun teşekkür ederim yorumun içinSizi gayet iyi Anlıyorum
Bi kadının hayatını altüst ederek , ah alarak zaten belalarını bulacak . Zaten yara almış bir kadın için çekişmeli boşanma Süreci çok zordur . Bir an evvel boşanmak , onun soyadından çıkmak toparlanma sürecini hızlandıracaktır . Bilmiyorum ama tazminat uğruna o psikolojik savaşı yaşamanızı tavsiye etmiyorum . Allah sizi kurtarmış . Eğer imkanınız varsa ve çok ihtiyacınız yoksa , anlaşmalı boşanın derdim ama daha bir yılınız dolmamış . Duruşmalara gitmeyin . Hersey olacağına varır . Sadece sabredin dua edin . Herseyin ilacı zaman .
Bir yanım dönemk istiyor anlaşmalı olsun bitsin istiyor ama bir yanımda diyorki tek bir karşılık bile vermedim ağzındam hiçbişey çıkmadı ve içimde veremediğim cevaplar eriyip gitmiyor mahkemede al öcünü. Bu işede girişirken onların bu denli düşebileceğini hiçç tahmin etmemiştim o kadarda yalan söylemezler be diyodum, olmadı. Duruşmalara bende katılmak istemiyorum kaldıramayabilirim. Benimde tek ihtiyacım olan şuan sabır ve güç. Herşeyin hayırlısı olsun teşekkür ederim yorumun için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?