bosancam cok karasizim yardim

ne yapmaliyim

• ne yapmaliyim

OY: 11 78,6%
  • bosanan anneler

OY: 3 21,4%

• Ankete Katılan
    14
Sizi arayip sormayan adamdan medet ummayin ve bosanin!
Asla cocugunu da verme onun sana ihtiyaci var ailene gerekirse restini cek bu nasil bir zalimlik ya cocugu birak babaya onun acilsin diye peki obur dunyada onun acilacakmi ailen bunu dusunmuyo

Canım yanlış anlasıldıgını düşünerekten tekrar yazıyprum..
Allah hakkında hayırlı ne ise onu versin..
Bazı insanlar böle pat diye konusur.. Karsı taraf yanlış anlarmı diye düşünmez ya seninkide öle oldu .. Kötü niyetli oldugunu düşünmüyorum..
Babana annene ciddi birsekılde sölersin.. Kızını onlara vermiceni.. Bosanmak yada bosanmamamk sana kalmıs.. Ama bir aydan beri bu şekılde dawranmıs bir baba var..ilgisiz diyosun pinti diyosun.. Allah kızının yüzü suyu hürmetine sizlerin yüzüne gülsün..

Coooook tskr ederm anlayan varmis beni ben sadece yardm istedm yol gostern dedim ama bi anda anneligimi sorgular buldm kendimi cook minnetarm bu kadar guzel anladigz ve anlattignz icin

Amin cnm sagol hepimizin yuzune gulsn rabbim allah sana da bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsn

Babam vermek istiyo bizim buralarda genelde basaninca annenin onu acilsin doye cocuk k babaya veriliyo
okulunuzu okuyup mesleğinizi elinize almadan daha 18 yaşında bi halt varmış gibi evlenirseniz işte böyle ya babanın ya kocanın yarın öbür gün elalemin hep başkalarının hayatını yaşarsınız
onlar isterse çocuk yapar onlar istemezse çocuk yapmaz onlar isterse çocuğunuza sahip çıkar onlar istemezse çocuğunuzdan vazgeçersiniz onlar isterse çocuğunuzu bile aldırmak zorunda kalırsınız onlar isterse boşanır istemezse boşanmazsınız
hatta ilerde onlar isterse nefes alacak hale gelirsiniz
isterlerse öldürürler gazetelerin 3. sayfalarına çıkarsınız

Sizi düşündüğü için mi size muhtaç bir bebeği bırakmanızı istiyor anneniz ?
O bebeğe çok üzüldüm.

Anliyorum seni kadini esya olarak goren bir ortamin sonucu bunlar. Senin gordugun baskiyi ancak empati ile anlayabiliyorum.. nereye baksan cevrende nereye donsen burada insanlarin kinadigi hayret ettigi kisilerle ic ice yasiyorsun sen.
Oncelikle bosan sonra ailen calismana karsi cikmiyorsa meslek edinebilecegin bir iste calis. Konfeksiyon olabilir fabrika olabilir ne bileyim bir firin olabilir. En onemlisj kizini verme..
Burada yazan insanlar 12 yasinda kizlarin 30 yasinda adamlara baslik parasi ile verilip imam nikahi ile evlendirildigi haberlerini sadece okuyorlar. Anladigim kadariyla sense oyle bir cevrenin icerisindesin.
Oyle bir cevrede annesiz bir kizin basina gelebileceleri dusun. Ona ve kendine daha guzel bir hayat saglayabilirsin. Birinden alinip baska birine verilmeyle gecmesin omrun ziyan olma. Kendi parani kazanabiliyorsan kazanmaya bak.

Bazen okumak insanin elinde olamabiliyo bu senin tercihin olama biliyo
ne okuyanlar gördük be canım
ailesi okutmadı diye polise şikayet edip kaymakamın okuttuğu
evden kaçıp devlete sığınıp okumak isteyenler
hayatta hiç bir şey bahane değildir

Yazik sizin gibilerin cocuklarina. Kedi, kopek cocugu icin aslan kesiliyor, yavrularina yaklassan bile parcaliyor. Siz onunuz acilsin diye bebegi babasina vermenin lafini bile ettirmemelisiniz kimseye. Insan tuvalet temizler yine cocugundan ayrilmaz. Babaniza da yaziklar olsun. Cahil bile diyemiyorum insan degillermis. Yazik o cocuga allah yardimcisi olur umarim.

Birincisi o kad
ne okuyanlar gördük be canım
ailesi okutmadı diye polise şikayet edip kaymakamın okuttuğu
evden kaçıp devlete sığınıp okumak isteyenler
hayatta hiç bir şey bahane değildir
Cnm sen beni tam dinleyip okumadan cvp yazmissi ben lise mezunuyum sadece universite okumadm bunu simdi bile yapabilirim konuyu nede guzel saptiriyosunz

Asil sizin gibi insanlara yazik dusene bi tekmede ben atayim diyen acizlere yazik burda cocugumu vereyemmi diyen yok neden bunu anlamak istemiyosunz tabiki de minigimi kimselere vermem ben saatligine bile anneme bile birakamiyorm nasil veriym sizin burdaki amaciniz demogoji yapmak ama yalnis konu ben babasi onu umursamazken bebegine sisiki siki sarilip anunla avunan kolundaki tek kalan bilezigini bezi mamasi ivin bozduran anneyim icinizdeki nefreti baska yerlere dokun okuyupta ogretmen olupta evde bebegi acliktan olen canavarlara dokun lutfen

Konunuzda bebeği verme ihtimali var kısmını düzenleme yapıp değiştirin
yoksa yorumlar hep bu yönde olacak

insan evleneceği adamı düşünmeli çocuk yapacağı adamı bin kere düşünmeli allah kolaylık versin

Ben uydurmadom hanimefendi kendiniz yazmissiniz bebegimi babasina verme durumum var diye. Siz bana acimayin 23 yasindayim, okuyorum, ileride anne olursan bebegimle ilgili kararlari da ben veririm. Tepki gorunce iyi kivirdiniz da olmadi yani. Acitasyon yapmayin, 19 yasinda sanki cok matah bir seymis gibi evlenip ustune ilk gunden itibaren ne mal oldugu belli olan adamdan cocuk yapmissiniz. Adam bir aydir cocugum ne yapiyor diye aramiyir sormuyor siz bebegi babasi alabilir diyorsunuz, annenin onu acilsin diye de ekliyorsunuz. Iyi bir tepki mi almayi beklemistiniz ? Ben bir hemcinsimin kocasiyla ilgili yasadigi bu duruma, okumamasina elbette cok uzuldum. Ancak cocugunuzu vermeyi bir ihtimal olarak gormeniz bile yeterince korkunc. Bilezik satmak cok da buyuk bir sey degil, girin bir ise kendi hayatinizi kurun, bilezik satmak kolay yani niye belirttiniz anlamadim. Kendi ayaklarinizin ustunde durursaniz bebeginizle ilgili ailenizin kararini almaniz gerekmez. Bana saldirmaniza gerek yok.

Iyide adam sizide kızınızıda 1 aydır aramıyor. Üstelik ilk yazdığınız yazıda ailenizin çocuğu boşanma halinde babasına verme ihtimalinden bahsedince bizde oluşan düşünce. Çocuk babasına verilmesin diye eşi ile boşanma nın doğru olmadığını düşünen bir kadın oluyor.

Babanız la kesin olarak konuşun eğer çocuğu vermem diyorsa boşanın aksi takdirde kadın sığınma evini tercih edin. Olduk eşinize dönerseniz anlattığınız kafadaki insanlar erkek çocuk için tekrar sizden çocuk isteyecektir. Zaten çocuk erkek olsaydı peşini bırakmazlardı.

Allah yolunu açık etsin bebeğinin sana da yardım etsin. 19 29 39 yaş eğitim farketmez. Anne olduysan artık herkesten güçlüsün demektir

Bu kadar sert olmanı konusahbinin babasının düşündükleri yüzünden oldgunu düşünüyorum.......

Ama burda veya haberlerde okuyupta bunları yine yasayan cok kadın gördük duyduk... Oyle bi anlatmıssınz ki bu olanlar sadece okumadıgı için basına gelmiş gbi... Daha iki gün önce bi konu vardı burda elinde meslegi olan gayet akıllı bir kadın maas kartına dokunamasıgını ailesi yüzünden evli kalmak Zorunda olduunu eşiyle problem yasadıgını anlattı.. Bu sizin dedginiz okumak işi sadece konu sahıbının yasadıklarının sebeblerinden biri olabilir..
Kültürler farklı istanbulda dogmal büyümk diyarbakırdakınden malatyanınkinden hatta trabzonunukinden vs vs vs cok farkldır..
Bunu si bnden daha iyi bilen birine benzıyosunuz.. Konu sahibi biraz saf yani aklına geleni hemn sölüyo.. Yoksa okumamısta olsa o bi anne.. Cigeri yanıyo ve caresiz .... Ona olsalarla bulsalarla yardım edemeyız.. He bu sekıldede belki yardum edmeyız ama manevi olarak destek oluyoruz...
Kimseyi suclamanın manası yok su saatten sonra.. Napabilir ona bakmak lazım sanki

Simdilik yapabildgm bu bilezik satmak ilerde daha iyisini yapip calisyip para kazanmayi tabi ki dusunuyorum ayrica

Simdilik yapabildgm bu bilezik satmak ilerde daha iyisini yapip calisyip para kazanmayi tabi ki dusunuyorum ayrica
Neyse ben ne desem bos. Ayni jenerasyondan sayiliriz abla sayilmam ama yine de fikirlerimi dikkate al bence. Bebegini vermesen yeter. Insanlar okumadan da canlarini dislerine takip buluyor is. Ailenden de kocandan da uzak ol. Gir bi ise calis, bebegin de buyur, belki sinavlara girer universite okursun. Daha iyi sartlar hazirlarsin bebegine. Bir anne guclu olmali. Sen bana kizdin ama senin icin iyi olan seyi soyluyorum ben.

Canımmmm hayat öle okumakla meslek edinmekle güçlü olmakla olmuyor... Büyük konusma.. ... Cok güsel okuyosun inşallah daim olur ... Okumak demek degildir di ilerde cok hzırlu mutlu bi yuvan olucak kimseye minnet etmiceksin.. Okuman hiçbirseyin garantisini veremz... Demişssin ki okıcammeslegimi elime alıcam coxuum halkında kararlıarı ben vericem.. Ewet büyük olasılıkla öle olur ama belkide coxuuna baskası bakmak zorunda olduundan aslında onun hakkında pekde bi karar alcak durumda kalamassın... İyi olsunda şöle olsun dersin...

Konu sahibi basta konuyu farklı yazdı yada hatalı.. Ama burda karsı karsıya konumasıgımızdan hersey yanlış anlasılıyo.. Bizlerin yasadı ortam cok ama cok rahat ki böle şeyleri olmıcak gibi görüp hemn bi sert eleştiri yapılıyo..
Ama malesef oluyo keske olmasa ama oluyo...

Yani bnce konuyu okuyup okumamakla saptırmayalım..ayrıten elestiri biçiminz cok ezici lütfen bukadar gaddar olmayın.. Alıntı yapamadım bi an yazdın ama anlamıstır artık arkadasım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…