- Konu Sahibi o simdi anne
-
Neyse ben ne desem bos. Ayni jenerasyondan sayiliriz abla sayilmam ama yine de fikirlerimi dikkate al bence. Bebegini vermesen yeter. Insanlar okumadan da canlarini dislerine takip buluyor is. Ailenden de kocandan da uzak ol. Gir bi ise calis, bebegin de buyur, belki sinavlara girer universite okursun. Daha iyi sartlar hazirlarsin bebegine. Bir anne guclu olmali. Sen bana kizdin ama senin icin iyi olan seyi soyluyorum ben.
Iyi niyetinizi anliyorum da malesef kabul edemiyorum boyle bir durumu. Ben okuyorum ama bor taraftan da calisiyorum, gayet de vasifsiz bir elemanim calistigim yerde, beraber calistigim insanlarin bir kismi benim gibi universite okuyor, bir kismi ilkokul mezunu. Diyecegim o ki ben zaten her turlu insanla muhattabim, kimseyi ezmem ben. Ki bununla ego tatmin etmeye ihtiyac duymam. Ama evet okumadiysaniz ya kocanizin ya babanizin kararlarini onemsemek durumunda kalirsiniz. Istisnalar kaideyi bozmaz. Burada bu konulari okuyan ve koca pesinde kosan cok genc kiz var. Okumak umurlarinda degil. Buraya bunlari yaziyoruz ki bilsinler okumak ne kadar onemli. Ama elbette haklisiniz, benim kariyerimin iyi olmasi kaderimi belirlemiyor, hayat beni oyle bir yere getirir ki hic onemi olmaz belki okulumun. Bu kaderdir, sanstir. Ama okumayip evlenmeyi sectiysek buna kader diyemeyiz. Ilk gunden noldugu belli adamdan cocuk yaptiysak bu da kader degildir. Bunlar yanlis kararlardir. 4 aylik yavruyu arayip sormayan adama vermeyi dusundugunu soyleyince konu sahibi, bizler de kendi hatalarinin faturasinin bebege kesilmesinden rahatsiz olduk. Babasinin kararini onemseme sebebi ona muhtac olmasi oldugu icin olay okula baglandi. Konu sahibi belki kendini yanlis ifade etmistir bilemem, ama yazan sey ortada. Siz de anne olacakmissiniz, sizi de en az benim kadar ragatsiz etmistir eminim.Canımmmm hayat öle okumakla meslek edinmekle güçlü olmakla olmuyor... Büyük konusma.. ... Cok güsel okuyosun inşallah daim olur ... Okumak demek degildir di ilerde cok hzırlu mutlu bi yuvan olucak kimseye minnet etmiceksin.. Okuman hiçbirseyin garantisini veremz... Demişssin ki okıcammeslegimi elime alıcam coxuum halkında kararlıarı ben vericem.. Ewet büyük olasılıkla öle olur ama belkide coxuuna baskası bakmak zorunda olduundan aslında onun hakkında pekde bi karar alcak durumda kalamassın... İyi olsunda şöle olsun dersin...
Konu sahibi basta konuyu farklı yazdı yada hatalı.. Ama burda karsı karsıya konumasıgımızdan hersey yanlış anlasılıyo.. Bizlerin yasadı ortam cok ama cok rahat ki böle şeyleri olmıcak gibi görüp hemn bi sert eleştiri yapılıyo..
Ama malesef oluyo keske olmasa ama oluyo...
Yani bnce konuyu okuyup okumamakla saptırmayalım..ayrıten elestiri biçiminz cok ezici lütfen bukadar gaddar olmayın.. Alıntı yapamadım bi an yazdın ama anlamıstır artık arkadasım..
Neyse bu konunun bebegim uzerinden gitmesini istemiyorum anneligimi de kendimi de ispat cabasi icinde degilim sonucta cok farkli kosullarda yasiyoruz beni anlamanizi da beklemiyorum zaten[/QUOTE]37999056, member: 572133"]Ben uydurmadom hanimefendi kendiniz yazmissiniz bebegimi babasina verme durumum var diye. Siz bana acimayin 23 yasindayim, okuyorum, ileride anne olursan bebegimle ilgili kararlari da ben veririm. Tepki gorunce iyi kivirdiniz da olmadi yani. Acitasyon yapmayin, 19 yasinda sanki cok matah bir seymis gibi evlenip ustune ilk gunden itibaren ne mal oldugu belli olan adamdan cocuk yapmissiniz. Adam bir aydir cocugum ne yapiyor diye aramiyir sormuyor siz bebegi babasi alabilir diyorsunuz, annenin onu acilsin diye de ekliyorsunuz. Iyi bir tepki mi almayi beklemistiniz ? Ben bir hemcinsimin kocasiyla ilgili yasadigi bu duruma, okumamasina elbette cok uzuldum. Ancak cocugunuzu vermeyi bir ihtimal olarak gormeniz bile yeterince korkunc. Bilezik satmak cok da buyuk bir sey degil, girin bir ise kendi hayatinizi kurun, bilezik satmak kolay yani niye belirttiniz anlamadim. Kendi ayaklarinizin ustunde durursaniz bebeginizle ilgili ailenizin kararini almaniz gerekmez. Bana saldirmaniza gerek yok.
4 kasimda adet oldm 20 sinde evlendm tam yumurtlama gunu evlenmism yaniNasıl becerdın ılk gece hamıle kalmayı.en azından o gece kaldıgını nereden bılıyorsun?dedıklerının hepsını yasamıs bırı olarak ılk.gece hamıle kalmak aslanın mıdesınden yemek almak gıbı.
Neyse ben ne desem bos. Ayni jenerasyondan sayiliriz abla sayilmam ama yine de fikirlerimi dikkate al bence. Bebegini vermesen yeter. Insanlar okumadan da canlarini dislerine takip buluyor is. Ailenden de kocandan da uzak ol. Gir bi ise calis, bebegin de buyur, belki sinavlara girer universite okursun. Daha iyi sartlar hazirlarsin bebegine. Bir anne guclu olmali. Sen bana kizdin ama senin icin iyi olan seyi soyluyorum ben.[/QUO
Seni cok iyi anlıyorum.. Cok haklısın.. Bnde cok tepki verdim.. Konu sahibi sonradan anlatımca anladım ki kendin yanlış ifade etti.. Bn 2 yasında bi kız annesiyim ayrıca.. Dünyadaki tek varlıgım ccuklarım.. Babasıınn böle bi zihniyette olması cok üzdü bni..Iyi niyetinizi anliyorum da malesef kabul edemiyorum boyle bir durumu. Ben okuyorum ama bor taraftan da calisiyorum, gayet de vasifsiz bir elemanim calistigim yerde, beraber calistigim insanlarin bir kismi benim gibi universite okuyor, bir kismi ilkokul mezunu. Diyecegim o ki ben zaten her turlu insanla muhattabim, kimseyi ezmem ben. Ki bununla ego tatmin etmeye ihtiyac duymam. Ama evet okumadiysaniz ya kocanizin ya babanizin kararlarini onemsemek durumunda kalirsiniz. Istisnalar kaideyi bozmaz. Burada bu konulari okuyan ve koca pesinde kosan cok genc kiz var. Okumak umurlarinda degil. Buraya bunlari yaziyoruz ki bilsinler okumak ne kadar onemli. Ama elbette haklisiniz, benim kariyerimin iyi olmasi kaderimi belirlemiyor, hayat beni oyle bir yere getirir ki hic onemi olmaz belki okulumun. Bu kaderdir, sanstir. Ama okumayip evlenmeyi sectiysek buna kader diyemeyiz. Ilk gunden noldugu belli adamdan cocuk yaptiysak bu da kader degildir. Bunlar yanlis kararlardir. 4 aylik yavruyu arayip sormayan adama vermeyi dusundugunu soyleyince konu sahibi, bizler de kendi hatalarinin faturasinin bebege kesilmesinden rahatsiz olduk. Babasinin kararini onemseme sebebi ona muhtac olmasi oldugu icin olay okula baglandi. Konu sahibi belki kendini yanlis ifade etmistir bilemem, ama yazan sey ortada. Siz de anne olacakmissiniz, sizi de en az benim kadar ragatsiz etmistir eminim.
Ben anlatamadgm halde sende benim ne demek istedigimi anlamissin sagol kardesm bugun yeni uye oldm sirf bu derdimi paylasmak icin ondan oldu belki de kendimi tam ifade edememem ama insan birini elestirirken yasadigi yeri durumunu goz onunde bulundurmasi gerekiyo oturdugunuz yerden mesaj yazmak karalamak kotulemek kolay evet 19 yasinda o adamla evlenmeyi ben istedim kimse baski yapmadi ama dedigim gibi evlenene kadar muhtesem goz boyadilar funyada onlardan daha iyileri yok diye dusunfm tabiki de cocugima da iyi baba olur dedim arastirmadiniz mi dersenz kokune kadar arastirdk ama birinin huyunu arstirmayla bulamazsinki doneklik yapacagini tamamiyle sansa kalmisti iste sevgilim degildi ki onu taniyayim bazi atkadaslar neden okumadin dediler bana lise hayalken bitirdm ve diplomayi aldm simdide lise kpss sine hazirlsniyorm sorsaydz keske soylerdm bazi arkadaslar bakin ben okudum sen niye okumadn diyerek egosunu sisrmeye calisiyo ama kimse kimsenin hangi sartlar altinda oldugunu bilmeden onun hakkinda karar veremez sonucta ben hic okumayip 13 yasinda dvlenip su anda bilmem kac cocuk annezi de olabilirdm ki oyle cok arkadasm var ama yine de kinanmayi hak etmiyolar asil sorunuma gelince rn basta da sordugum gibi sizce bu adamdan bosanmali mym di ama konu nerelere geldi tm belki basta acemiliktn yalnis seyler yazmis olabilirm ama defalarca duzelttim zaten lutfen bu asamalardn gecmis ve tecrubeli birileri bana yardimci olursa cok sevinirim hangi asamalardan gectiler nasil atlattilar suanda ne yapilar cunku gercekten hayatima yeni bi yon vermem laziHe
Seni cok iyi anlıyorum.. Cok haklısın.. Bnde cok tepki verdim.. Konu sahibi sonradan anlatımca anladım ki kendin yanlış ifade etti.. Bn 2 yasında bi kız annesiyim ayrıca.. Dünyadaki tek varlıgım ccuklarım.. Babasıınn böle bi zihniyette olması cok üzdü bni..
Seninde rabbim gönlüne göre versin ... İşte aile hersey.. Belki ailesi yüzünden evlendi belki baskı yüÜnden cocuk yaptı .. Belkilerle yasmak zorunda kalan bi hemcinsimiz var birsürü..
Rabbim konu sahibinin yardımcısı olsun..
Seninde hakkında hayırlısı olsun.. Rabbim gönlüne göre versin inşallah...
Yazdıklarımı yanlış anlamdıgın için ayrıca tesekkür ederim .. Demek istediklerimi anlamıssın..
Slm arkadaslar acil yardim lutfen bir yillik evliyim dort aylik kizim var esimle ilk haftalardan beri anlasamiyoruz paragoz bencil cimri ilgisiz ve cok kinci biri bir aydir annemlerdeym bir defa bile aramadi ne beni nede kizini sordu bosanmayi dusunuyoruz ikimizde ne yapmaliyim annem bosanmam icin cok baski yapio cok zor durumdayim yardim edin
Yorumun ve cesaretlendirmen icin coooookk sagol cnm kardesmÖncelikle Allah yardımcın olsun.
Bence kesinlikle boşanmalısın. Çünkü insanın dayakçı vicdansız bir babası olacağına babasız olması daha iyi. Yazık yavruna. Aklı ermeye başlayınca senin şiddet görmen onu çok sarsacak ve bütün hayatını etkileyecek. Hem sana da yazık. Neden Allah'ın belası bir adamın kahrını çekesin ki. Evlendiğiniz Sürenin 9 Ayı hamilelik zaten. Hamile Karısını döven adama adam bile denmez, ki hamile olmasan bile bu korkunç birşey. Elleri kırılsın inşallah. Şiddet oldu herşey bitmiş demektir. Hem sen daha çocuksun. Benim kardeşim 22 Yaşında ama benim gözümde çocuk. Okumamış olabilirsin. Herkes okuyamayabiliyor maalesef . Ama hayata geç kalmamışsın. Boşan, bas bağrını yavruna. Kendine yeni bir yuva kur. Bak ilk şiddet olayında hem dayımın kızı hem de teyzemin kızı boşandı. Çok da iyi Yaptılar. Allah yoluna açık etsin ve yardımcın olsun.
Bende koca şiddetinin vokumakla gideceğine inanmıyorumIyi niyetinizi anliyorum da malesef kabul edemiyorum boyle bir durumu. Ben okuyorum ama bor taraftan da calisiyorum, gayet de vasifsiz bir elemanim calistigim yerde, beraber calistigim insanlarin bir kismi benim gibi universite okuyor, bir kismi ilkokul mezunu. Diyecegim o ki ben zaten her turlu insanla muhattabim, kimseyi ezmem ben. Ki bununla ego tatmin etmeye ihtiyac duymam. Ama evet okumadiysaniz ya kocanizin ya babanizin kararlarini onemsemek durumunda kalirsiniz. Istisnalar kaideyi bozmaz. Burada bu konulari okuyan ve koca pesinde kosan cok genc kiz var. Okumak umurlarinda degil. Buraya bunlari yaziyoruz ki bilsinler okumak ne kadar onemli. Ama elbette haklisiniz, benim kariyerimin iyi olmasi kaderimi belirlemiyor, hayat beni oyle bir yere getirir ki hic onemi olmaz belki okulumun. Bu kaderdir, sanstir. Ama okumayip evlenmeyi sectiysek buna kader diyemeyiz. Ilk gunden noldugu belli adamdan cocuk yaptiysak bu da kader degildir. Bunlar yanlis kararlardir. 4 aylik yavruyu arayip sormayan adama vermeyi dusundugunu soyleyince konu sahibi, bizler de kendi hatalarinin faturasinin bebege kesilmesinden rahatsiz olduk. Babasinin kararini onemseme sebebi ona muhtac olmasi oldugu icin olay okula baglandi. Konu sahibi belki kendini yanlis ifade etmistir bilemem, ama yazan sey ortada. Siz de anne olacakmissiniz, sizi de en az benim kadar ragatsiz etmistir eminim.
Aynı bölümü okuyormuşuz seninle 23 yaşındayım demiştin kaçıncı sınıftasın merak ettim (sırf okul ne kadar uzar meraktanIyi niyetinizi anliyorum da malesef kabul edemiyorum boyle bir durumu. Ben okuyorum ama bor taraftan da calisiyorum, gayet de vasifsiz bir elemanim calistigim yerde, beraber calistigim insanlarin bir kismi benim gibi universite okuyor, bir kismi ilkokul mezunu. Diyecegim o ki ben zaten her turlu insanla muhattabim, kimseyi ezmem ben. Ki bununla ego tatmin etmeye ihtiyac duymam. Ama evet okumadiysaniz ya kocanizin ya babanizin kararlarini onemsemek durumunda kalirsiniz. Istisnalar kaideyi bozmaz. Burada bu konulari okuyan ve koca pesinde kosan cok genc kiz var. Okumak umurlarinda degil. Buraya bunlari yaziyoruz ki bilsinler okumak ne kadar onemli. Ama elbette haklisiniz, benim kariyerimin iyi olmasi kaderimi belirlemiyor, hayat beni oyle bir yere getirir ki hic onemi olmaz belki okulumun. Bu kaderdir, sanstir. Ama okumayip evlenmeyi sectiysek buna kader diyemeyiz. Ilk gunden noldugu belli adamdan cocuk yaptiysak bu da kader degildir. Bunlar yanlis kararlardir. 4 aylik yavruyu arayip sormayan adama vermeyi dusundugunu soyleyince konu sahibi, bizler de kendi hatalarinin faturasinin bebege kesilmesinden rahatsiz olduk. Babasinin kararini onemseme sebebi ona muhtac olmasi oldugu icin olay okula baglandi. Konu sahibi belki kendini yanlis ifade etmistir bilemem, ama yazan sey ortada. Siz de anne olacakmissiniz, sizi de en az benim kadar ragatsiz etmistir eminim.
Ben bu oylamadan hicbir sey anlamadim.
Guzel dualariniz icin tesekkur ederim, allah size de bebeginizle beraber mutlu bir omur versin :)He
Seni cok iyi anlıyorum.. Cok haklısın.. Bnde cok tepki verdim.. Konu sahibi sonradan anlatımca anladım ki kendin yanlış ifade etti.. Bn 2 yasında bi kız annesiyim ayrıca.. Dünyadaki tek varlıgım ccuklarım.. Babasıınn böle bi zihniyette olması cok üzdü bni..
Seninde rabbim gönlüne göre versin ... İşte aile hersey.. Belki ailesi yüzünden evlendi belki baskı yüÜnden cocuk yaptı .. Belkilerle yasmak zorunda kalan bi hemcinsimiz var birsürü..
Rabbim konu sahibinin yardımcısı olsun..
Seninde hakkında hayırlısı olsun.. Rabbim gönlüne göre versin inşallah...
Yazdıklarımı yanlış anlamdıgın için ayrıca tesekkür ederim .. Demek istediklerimi anlamıssın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?