Canım bahsettiğiniz yakınınızın maaşlı olarak emekli olduğuna eminmisin ? Zorunlu çalışma süresini doldurunca istifa etmiş olabilir.Malulen emekli olmadıysa ..ya da astsubaylıktan subaylığa geçmediyse (o zaman da rütbe sıralaması değişiyor daha ileri bir yaşta binbaşı olunmuş oluyor) bir nevi istifa etmiştir yani emekli maaşı bağlanmamıştır.binbaşıyken emekli oldu bir yakınım.askeriye de erken emekli olabiliyorsun yıpranma payı olduğundan.rütbelerin yükselmesine gerek yok
hayır emekli gayet.bir kişi değil tanıdığım evsahibim de binbaşılıktan emekli.Canım bahsettiğiniz yakınınızın maaşlı olarak emekli olduğuna eminmisin ? Zorunlu çalışma süresini doldurunca istifa etmiş olabilir.Malulen emekli olmadıysa ..ya da astsubaylıktan subaylığa geçmediyse (o zaman da rütbe sıralaması değişiyor daha ileri bir yaşta binbaşı olunmuş oluyor) bir nevi istifa etmiştir yani emekli maaşı bağlanmamıştır.
ben hala ikilemdeyim.
mesela 58 yaşında albay ve emekli olunuyor mu?
doktor albay olabiliyor mu?
askeriye hakkında hiç bilgim yok.
adam emekli olmuş kendi muaynehanesini açmış bu tamam da yukarıdakileri oturtamadım.
Nooption, şimdiki verilere göre değerlendirme, eskiden askeri okullar vardı, ortaokulu bitirince sınavlarına giriyordun, yazılı ve fiziksel sınavı geçenler askeri okula yerleşiyordu, konudaki eş gerçek mi değil mi bilemem ama Albay rütbesi alan biri isterse 50 yaşında emekli olabiliyordu, Tuğgeneral Albay’ın üstüdür.aslında kaç yaşında olduğundan ziyade kaç yaşında emekli olura takılmıştım ben. şu anda 60 mış belki o zaman 58 dir.
ama kesin olan şey askeri doktorların albay olamayacağı en fazla tuğgeneral olabiliyorlarmış.
yani konu sahibesinin eski eşi ya albay değil ya doktor değil bence.
Onlar yaştan değil görev süresinden emekli oluyor/olabiliyor isteğe bağlı olarakCanım bahsettiğiniz yakınınızın maaşlı olarak emekli olduğuna eminmisin ? Zorunlu çalışma süresini doldurunca istifa etmiş olabilir.Malulen emekli olmadıysa ..ya da astsubaylıktan subaylığa geçmediyse (o zaman da rütbe sıralaması değişiyor daha ileri bir yaşta binbaşı olunmuş oluyor) bir nevi istifa etmiştir yani emekli maaşı bağlanmamıştır.
Canım yıpranma veriliyor ama yeni emekli olacak kimse binbaşı iken maaşlı emekliliği haketmiyor artık.."zorunlu çalışma süresini" tamamlayıp iş değiştiren kişiler var ama maaş almıyor ..ama 1999 öncesi sgk girişi olan kişilerin emeklilikte farklı kazanılmış hakları var ..Onu hesaba katmamışımOnlar yaştan değil görev süresinden emekli oluyor/olabiliyor isteğe bağlı olarak
Bahsettiğin örnekler daha eski emeklilik yasalarına tabidir..doğrudur ,olabilir.hayır emekli gayet.bir kişi değil tanıdığım evsahibim de binbaşılıktan emekli.
Kırıcı yazmak zorunda mıydınız peki..herşey gül gibi geçmiyor hayatta. Güzellerin kaderi güzel olmayabiliyor. Yine de şükür ediyorum.Ozur dilerim ama migdem bulandi... konulariniza baktim bunun artik saflikla ilgisi yok
çok moralim bozuktu gülme geldi durduramıyorum da hahaDedeye dikkat et lutran kalır orada öylece senden bilirler benden demesi.
Ben zaten sahip çıkıyorum. Beni sokağa attın bu yaşta diyor haşa öyle bişey yapmadım. Evini tuttu boşandık. Bu sokağa atmak mı.. Hep bana duygusal manipülasyon yapıyor. Göz dikmesin yeter bana. İstemiyorum çünkü.
Tamam o da hataydı hesap etmedim yaşını ama en azından daha gençti işte birde pazıları vardı. Yaşa da dikkat edicem artık hata yapacak lüksüm kalmadı. Burda sizlerden çok şey öğrendim.Sizinle aynı yaştayız, tamam zamanında bir cahillik yapıp dedeniz yaşındaki adam ile evlenmişsiniz ama artık o cahil kız biraz akıllanmalı değil mi? Yaşlı bir adamdan iğrendiğiniz için boşanıp yine yaşlı bir adamla birliktelik yaşamışsınız, normal ilişki yaşayamıyorsunuz yada ilişki yaşamadan duramıyor musunuz? 31 yaşındaki bekar arkadaşım 40 yaşındaki adamı bile yanına yakıştırmıyor. Sizin artık bu toksik ilişkilere bir ara verip psikolojik tedavi görmenizde yarar var.
Bu yaşta başıma gelecekleri bilemedim diyor. (boşanmamızı kastederek) Diyorum üzülme hasta olsan yine ben bakarım. Çünkü yok kimsesi burda bakacak. Çocuğumun babası ne yapayım. Şu hayatımı nerden tutsam elimde kalıyor yemin ederim. Biri de gelmiş diyor midem bulanıyor hayatından. Sağol.
Bu isten rahatsiz olduğunuza eminmisiniz sanki istemem yan cebime koy der gibi davranıyorsunuz eski esinizin bu davranışını onaylamayip rahatsiz olsaniz bir daha evde kalmasina musade etmezsiniz hadi onuda gectim en azindan yatak odasinin kapisini kitlersiniz bence sizinde hoşunuza gidiyor da kendinize itiraf etmekten korkuyor gibisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?