Boşandığın eşle ortak araba almak mantıklı mı

Ortaklıktan hayır gelmez.

Yo gitmez aslında,bende olduğunda istediğimi yaparım onda olduğunda yapsın...benim günümde sağ salim aracı getirsin yeter
Bu araba çocukların ihtiyacı için alınıyor ya, onda olduğu hafta içinde çocukların ihtiyacı olursa, eski eşiniz de "hayır veremem planım var" dediğinde "çocuklarının ihtiyacı bilmem nelerle gezmenden daha mı önemsiz, allah belanı versin iskele babası!" demeyecek misiniz:)?
Çok uç bir fikir ama illa kararlıysanız;
Şaka bir yana hiç maddi kaynak bulamazsanız, kendisindeki parayı borç olarak (yazılı sözleşme olarak) alın, arabanızı alın kendi üstünüze, borcunuzu da ay ay ödeyin. Ayrıca bunu da yazılı sözleşme olarak yapın çünkü eski eşinizin şiddete eğilimi var diye biliyorum, sonrasında başınız ağrıyabilir.

Ama dediğim gibi uygulanabilirliği 0 olan bir fikir bence.

İşe
Çocuklarınız kaç yaşında okula fln mi bırakıyorsunuz da araba lazım
Evet okul var buyuğünün küçüğünü ise gittiğim için anneme bırakıyorum onun dışında haftasonu zorlanıyorum ikisini gezmeye götürürken ve büyüğünü kurslara falan yazdiramiyorum git gel sıkıntı olacağı icin

Şöyle onun haftasında istemeyecem işlerimi bir şekil taksiyle falan halledecem benim günümde zaten getirecek..yani belki saçma ama biran çocuklar için düşündüm,taksiyle baş edemiyorum ve çocuklarım hep otobüsle mi gidecegiz yapıyor 2 çocukla otobüs de kolay değil çantaları falan oluyor

Yani bir nevi çaresizlik bunu da düşündürdü

Bence olmaz,ceza gelse(plakaya yazılan fotograsız falan)kim ödeyecek. Masraflar sorun olabilir birde eşiniz kullanır getirir siz kullanırken arıza cıkarır sen mi ben mi sorunu olur.
Yerinizde olsam elimdeki para ile üzerine kredi,taksit,aileden borç birini değerlendir o şekilde düşük modelde olsa bir araç alırdım. Eski eşim kendi ulaşım sorununu kendisi düşünsün derdim. Ayrıca anlaşamadınız ki ayrıldınız bu konuda da anlaşmazlık çıkması çok olası.

Yarın bir gün hayatlarınıza biri girse iki bekar insansınız artık ne olursa olsun.. Sorunlar sıkıntılar iyice büyür. Ben ailemle bile arabayı bölüşemedim ortak kullanıyorduk lazım oluyor hop onlarda bi yere gitmişler mecburi vs vs baktım olmuyor yani iki farklı ev gidip kendime almıştım hele de eski eşle çok zor bir onda bir sende olmaz o iş. Keşke en baştan böldüğünüzde parayı küçük bir araba alsaydınız

Dertsiz başına dert arıyosun derim.Biriniz kaza yapsa ya da biriniz ceza yese nolacak.

Benim eşim is yeri açarken ortaklık teklif edenler oldu kabul etmedi tabii. Ortak işte illa ki sorunlar çıkar diye. Sizin ki kaldı ki eski es ve araba sürekli kullanilan bir araç bunun kazası var sigortası muayenesi ivırı zıvıri birsürü ve hep masraf hep masraf. Sizdeki paranın üstüne biraz daha birikim yapin tamamen kendinize ait olsun. Paranızı da altına yatirabilirsiniz. Altın bir düşse iki çıkıyor çünkü.

Baya saçma.

Babamla alirim Bari ondanyken araba Anami gezdirir ne kadar safsin

Ahfjfjsjxjcjfj hiç güleceğim yoktu
Bu kadar güvenilir bı adamdi niye boşandın ki
Boşver walla bak sonra paranın üzerine yatar filan

Araba konusunda sıkıntı yoktu ondan yana problem değil,insanların evlilikteki tek sıkıntısı arabayı evi nasıl kullanıp ne yapacakları mi yetiyor mu bu kadarı..
Evliyken sorun olmaz tabi boşanınca aynı iyi niyeti ve uzlaşmayı beklemek imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…