Boşandıktan sonra hemen evlenilebiliyor mu?

Gel gitler içerisindeyim ya çok üzgünüm ya da çok mutluyum. Evet eşim de çok kötü görünüyordu haline üzüldüm. Kızımı almaya gelince kızım ben olmadan gitmiyor ağlamaya başlıyor ben de mecburen yanlarında gidiyorum ama keşke dün akşam gitmeseymiş eve geldiğimde çok ağladım

bu çok normal ama canım benim,farklı bir hayata adım atıyorsun..

Arada çocuk olduğu için bir şekilde hep göreceksiniz birbirinizi boşansanız bile..

Kimse için üzme kendini,sen yeterince üzülmedin mi zaten bugüne gelene kadar??

Ama yine de anlayabiliyorum seni,netice itibari ile kadınız,duygularımız var...herşeye zaman gerekiyor sanırım

Cnm sessız sessız takıp edıyorum yasadıklarını cunku cok guclu ve kendınden emın bır sekılde devam edıyorsun yolunda acaba verdıgın karardan emın degılmısın yanı bılınc altında bu yuzden yasıyor olabılırsın gelgıtlerı daha cok yolun basındasın bence esınden ayrı gecırdıgın zaman sana dogru bır karar verdırecektır o yuzden hıc acele etmeden gecır bu surecı belkı esınde cok buyuk degısıkler gorebılırsın kımbılır allah yardımcın olsun........

bence eşin ne yapacağını şaşırmış durumda nasıl davransa olmuyor yaklaşsa yaklaşamıyor,içindeki kendine olan öfkesini hırçınlığını bağırıp çağırıp kızıp söylenerek atlatmaya çalışıyor oda olmuyor sana kal diyemiyor hatası büyük, git diyemiyor acısı büyük ...Allah hakkınızda en hayırlsını versin nasıl mutlu olacaksan evladınla onu nasip etsin ya eşinle devam yada ayrılık ...Allah yardımcın olsun vereceğin kararlarına ışık tutsun..

Sinirden patlamak üzereyim dün üzgün olan adam bana bugün aklımın ucuna gelmeyecek laflar söyledi
Dışardaydım yeni geldim biraz hava aldım yoksa sinirden birilerini kırabilirdim.

sakin ol canım..eşinin ne yapmak istediğini anlayamıyorum ama feci bir kuyruk acısı var

Konuyu buraya açtığınızı düşünerek yazıyorum.. Yazılarınızı görünce hem üzüldüm hem herşeye rağmen ayakta durmaya calışan kadın profilinize hayran kaldım. Malesef cok duygusalız malesef cok fedakarız malsef cok dusuncelıyız.. evt bır annesınız ve bunun yanında bir KADINSINIZ. Evlilik kutsal ya hani bunu bitirmek için 50 kere düşünüp 50 takla atarsınız ya.. iste sız boyle dusunup boyle aşamalardan gecerken erkekler malesef daha ılk dusuncesınde taklaya gelır. Emin bu evlilik bittikten sonra bile bır cok seyde senı yasıycak senı hatırlayacak.. asıl dayanmam gereken aşama o olcak. gelgıtlerı olacaktır.

Ve malesef bizim ülkemizde bu işe sen kalkışmış olsaydın sana denmeyen kalmazdı.. ne kotu annelıgın kalırdı ne kotu eşliliğin kalırdı.. ama erkek yaptıgı yada eyleme gecırdıgı zaman daha sineye cekilebilir gosterılıyor her seferınde..
olayları her tarafından düşünerek baktıgında... bu hayat sana zorlu bir basamaga getirmiş..Rabbim yardımcın olsun..

Muhtemelen eşin açıkça mücadele edemiyor
senden boşanmamak için bunları yaptığını düşünüyorum,
bir gün bakıyorsun melk gibi
ama ertesi gün hakaretler gürültüler
vazgeçirememe kontrolsüzlüğü yüzünden senin de aklını karıştırıyor.

Yanlış anlama arkadaşım ama gerçekten boşanmak mı niyetin
yoksa önünü görmeden "ben bunun üstesinden gelirim" mi
diyorsun ?

canım öncelikle geçmiş olsun çok güçlü olduğunu gördüm bu iraden umarım sonuna kadar direnir eşine gelince BAY KAZMA ne yapacağını şaşşırmış dikkatini çekmeye çalışıyo teşvik ediyo onun evlenceği falan yok işte kafasınca bişiler yapıyo onun yerine konuşmayı bilmezler ama onlar isterki hep biz dediklerini, anlayalım ooff offf valla evlilikten soğudum ama iyi oluyoböle okuyunca neler var diyosun 3 gün sonra allah kimsenin başına vermesin ama bişileri sadece kendin yaşamış gibi olmuyosun bu arada ben bu asansörde gördüğün adamda var bi hikmet dyorum ama bende nişanlımı rüyamda görmüştm işin şakası tabi ama gücünü görmek inan çok hoşuma gitti çnkü bi erkek çaresiz kadın karşısında herzaman ukalalığını sürdürür eminim buna allah kimseyi böle adamlara muhtaç etmesinn .hee ayrıca BAY KAZMA dediğim için üzgünüm kazmalar size çok ayıp oldu :))

dun çökmüş halde sizi üzüyor bugun agzına gelenı sayıyor buna acınır mı asla :! bence dogru bıldıgınız yolda yuruyun ardınıza bile bakmayın duymayın takmayın demesı kolay belkı ama güçlüsünüz daha da güçlü olun insallah.

Ya dün yanımda mutsuz gezinen adamın bugün ağzından çıkanları bir duysaydınız beni resmen o...u yerine koydu.
Benim çalıştığım yerde bir arkadaşım var ama hani uzaktan arkadaş dışlarda aynı ortamda karşılaşırsak görüşürüz yoksa bir samimiyetim yok. Bu arkadaş üç ay önce kocasından boşandı boşanma sebebine gelirsek tırıı vırı lüzumsuzluk ortada ne bir aldatma ne bir sevgisizlik neymiş kocası çok kıskanıyormuş, adam evini aldı karısının altına araba çekti. Boşandığı için çok kızdık çok güzel bir kadın bir oğlu var ama sanırım güzelliğine güvenerek bunu yaptı çünkü altı üstü benim gibi kötü bir memur neyse boşanır boşanmaz ayrıldığı kocası bir avukatla nişanlandı bu bunalıma falan girdi boşanma davalarına benim eşim girmişti o yüzden iç durumlarını en iyi ben biliyorum ayrıldığı kocası eşimle uzaktan arkadaş. Bu ayrılan arkadaşım her hafta ayrı bir erkekle çıkmaya başaldı bizim kızdığımızı bildiği için bizden iyice uzaklaştı hiçbir şey anlatmıyordu ama sağdan soladan ne yaptığını duyuyorduk. Sürekli internetten birileriyle yazışıyordu. Geçen gün internetten tanıştığı bir adamla akşam geç bir vakitte bizim arkadaş buluşmuş adam eve bırakırken evi de lojman yani kurumun içerisinde artık evin önünde niye tartıştılarsa bilmiyorum bağrışmalara falan güvenlik görevlileri gelmiş adam onlarla kavga etmeye başlamış biizm arkadaşın yanındaki neydiği belirsiz adam bizim kızı kolundan zorla tutarak bağıra bağıra ben şimdi s.... götürüyorum diye bir laf söylemiş tabi bu haber ertesi gün tüm kurumda çalkalandı ben onla artık görüşmeyi kestim eşim muhtemelen eski eşinden duydu beni arayıp neler söyledi allahım sen de mi onun gibi olacaksın dedi bana söylediklerinin tamamını yazmıyorum ama beni öyle bir kadınla eşleştirdi ya inanamıyorum sinirle kendimi dışarı attım iki üç saat bir kafede oturdum şimdi sakinim ama artık eşim affedilmeyi hiç hak etmiyor.

cancağızım sinirlenmeni anlıyorum. bu tiynette bir kadınla aynı kefeye konulmak -üstelik kocan tarafından- oldukça seni üzmüş olmalı.

ama biraz geniş bak canım..

eşin seni çok seviyor, ayrılığı hazmedemiyor, o yüzden saçmalıyor, bocalıyor, tutarsız ve çelişki dolu tutumlar sergiliyor.. olgunluktan ve istikrardan uzak davranıyor.

kalben inandığı için söylemiyor ki bunları.. kuruyor, kurguluyor, sağlıksızca hareket ediyor.. 5 yaşında bir çocuk gibi.. oyuncağı elinden alınmış gibi..

sen hiç bu ayrılık sürecindeki davranışlarını önemseme onun. evliyken nasıldınız, sorunlarınız nelerdi, o sorunlarla başa çıkabilir misin, aldatılmayı hazmedip sinene çekebilir misin, eşini yeniden için alır mı vs.. bunlara odaklan..

dranas sakinliğini korumaya çalış eşin senin bu sakinliğini bozmak ve koz olarak kullanmak için elinden geleni yapıyor,
zor dayanmak anlıyorum ama sen sakin ol...
erkeklerin ve toplumun bu mantığını anlamıyorum her boşanan kadın böyle şeyleri yaşayacak diye bir kaide mi var...
erkek ne yaparsa yapsın sorun yok ,kadın normal erkek arkadaşıyla bile konuşsa dedikodu,
eşin aradığı bahaneleri bulmuş resmen,
tabi lojmanda olması olayın da tuzu biberi olmuş ,
sen kendini bildikten ve emin olduktan sonra hiç bir şey olmaz seni bilen biliyor gerisini boşver.

Sakinleştim daha hale boşanma kağıdım gelmedi bu kağıt ne zaman gelir sizce iş yerinden biri istiyorsan işlemleri hızlandıralım demişti ama ben de boşver akışına bırakalım dedim ama bu kağıdın geleceği yok. Acaba ilk duruşma ne zaman olacak.

Son düzenleme:
arkadaşım anladığım kadarıyla sevgin de bitmiş o yüzden vazgeçmesi daha kolay olacak senin için.bir çok kadın kocası ne yaşatırsa yaşatsın içindeki sevgisi yüzünden acaba herşey daha iyi olur mu deyip şans veriyor defalarca.

egosu yüksek bir adam galiba.yani beni nasıl silersin havalarında.muhtemelen ben istediğim hayatı yaşayım sen bana bağımlı kal mantığı güden bir adam.boşanma isteğini belki oda beklemiyordu.tepkisizliğin onunda canını yakıyor o yüzden bu dengesizliği.

sana sert çıktığında cevabını yapıştırıyor musun hiç?gençsin elbet günün birinde daha iyisi çıkarsa daha mutlu olacağına inanıyorsan neden düşünmeyesin?onu ilgilendirmiyor sonuçta.istersem evlenirim ona ben karar veririm desene.

Herkesin görüşü mutlaka farklıdır
ama boşanmamak için zırvalıyor da ondan diyor diyemiyeceğim.
Sana istemediğin şeyleri söylediğini düşünmüştüm ama bu kadarı da pesss!

Kimse kusura bakmasın ama kızının annesine bırak başkası
kendisi bile iffetsizlikle itham edemez.
Fikri ne ise zikri odur.

Dranas, eşinin büyük hataları yüzünden seçtin bu kararı
ve umarım çoook mutlu olursunuz.
İnş. bu süreç hızlı ve fazla yara almadan sonuçlanır,
eşin kızına yakın sana uzak olur.

O kağıt elbet gelir de canım,anlaşmalı boşanmaya yanaşmaz mı karşı taraf?Bu yöntemle daha hızlı ilerleniyor çünkü.Bize avukat normal dava açılırsa şu bu,birsürü sebepten iki yıla kadar bile uzayabiliyor davaların sonuçlanması demişti.Ayrıca,malum,mahkemelerde boşanma davaları çok arttığı için belli bir sıraya koyuyorlarmış.Anlaşmalı boşanmada karşılıklı iki taraf ta protokol imzalıyor.Ben imzayı bastıktan hemen sonra dava dosyasına kondu ve bir ay sonrasına dava günü verildi.Mahkeme celbi de hemen geldi adresime.O yüzden fikir vermek amacıyla yazdım.Yalnız benim şöyle bir durumum var.sadece üzerimdekileri alıp çıktım evden en son.Bir kibrit çöpüne bile tenezzül etmedim.Biran önce onun soyadından çıkıp hayatıma bakmak dışında hiçbir amacım yok çünkü.Dava sonuçlandıktan iki ay sonra evlenecekmiş,bunu bildiğim halde umrumda değil.Allah bildiği gibi yapsın.Sadece özel eşyalarımı-kıyafetlerim,kitaplarım gibi-alıyorum.Ben bu süreçte şunu gördüm.Sen ne kadar güçlü olup ayaklarının üzerinde ona inat dimdik durursan,karşındaki o kadar küçülüp eziliyor.Bugünlerin yarınları da var.Ve devran dönüyor....Çok ama çok zor,biliyorum.Ama sakın yıkılma!!!

hamıle olmadıgınızı dr raporuyla kanıtlarsanız normalde beklemenız gereken ıddet suresını beklemez evlnırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…