Evet, 4 4 luk evlilikler cok az sayida olabilir veya hic olmayabilir ama burda onemli olan sorunun ne oldugu.. Kaldirilacak sey var cekilmeyecek sey var..Benim annemde böyle bir insan ve bana gore bu eziklik. Herseye karşı böyle. Sinire kaldım ogün bağırdım. Bagirmakta istemezdim amababamda onu susturmaya çalıştı. Öyle eski usul seyler kalmadı dedi. Ona gore kimsenin evliligi 4 4 luk değilmiş çalışsan da evine dönünce evinin "hizmetcisi"ymissin birde. Çıldırdım. Ben dedim çalışırsam bana kimse ahkam kesemez ne demek hizmetci
Eslerini derken kac evlilik yapmis bu adam? Sen daha once evlilik yapmis miydin?Aynen.eşlerini de kendisi terk etmişbabadı ölmüş annesş başkasıyla evli mesafeliler yeni torunu merak bile etmiyor düşünün
Anladim. Siz annenizi babanizi etrafı bilmemneyi degil de,kendinizi düşünün. Zaten gördüğüm kadariyla da kendinizi ve daha çok evladınızı düşünüyorsunuz. Allah bağışlasınannem şiddet aldatma hakaret yok sayma hepsini Yaşadı ve kendi durumuyla Kıyaslayınca Herkrs çok masum geliyor ona
Eşyaların Parasını zaten siz ödeniyor musunuz ?Bir sorum var : eşyaları boşanmadan önce evden çıkarmam suçmuş öyle mi ?
Ben yapım gereği alttan alan bir insan değilim Esimin keyfi yokken morali bozukken onu alttan alabilirim. Ama sadece esimin. Cevresindekilerin bana yaptiklarini unutamiyorum ve selam bile vermiyorum bu da onun zoruna gidiyor. Gitsin...tabi baska sorunlarda var. Allah herkesin yardımcısı olsun..Evet, 4 4 luk evlilikler cok az sayida olabilir veya hic olmayabilir ama burda onemli olan sorunun ne oldugu.. Kaldirilacak sey var cekilmeyecek sey var..
Bir film vardı o geldi aklıma " kocan kadar Konuş " sanki evlilik bir zorunluluk.Bi de bu çıktı.. "Amaan iyi koca mi var" diye diye kizlari önlerine sunulan sevgi veya iyilik kırıntısına mahkum olacak, onu bi sey sanacak sekilde yetistiriyorlar.. Nisanlilik, sevgililik surecinde her sey ortada iken doludizgin devam ediyor ayni kizlar ve sonrasinda gelen buyuk mutsuzlugu da kabullenip, bir de kendilerini suclu sanip hayatlarina devam ediyorlar..
Şaka gibi..
Neden iyi erkek olmasin ya? Ha iyi erkek denk gelmediyse de evlenmek zorunda mi mesela bu kiz?
Kendine deger vermeyene kimse deger vermiyor, cok net..
Benim bazi akrabalarimda da bu vardir, "aman basinda kocasi olsun da isterse o evde gebersin" zihniyeti.. Şükür ki ailem filan boyle degil.. Dusundukce sinir oluyorum..
Bi de bu çıktı.. "Amaan iyi koca mi var" diye diye kizlari önlerine sunulan sevgi veya iyilik kırıntısına mahkum olacak, onu bi sey sanacak sekilde yetistiriyorlar.. Nisanlilik, sevgililik surecinde her sey ortada iken doludizgin devam ediyor ayni kizlar ve sonrasinda gelen buyuk mutsuzlugu da kabullenip, bir de kendilerini suclu sanip hayatlarina devam ediyorlar..
Şaka gibi..
Neden iyi erkek olmasin ya? Ha iyi erkek denk gelmediyse de evlenmek zorunda mi mesela bu kiz?
Kendine deger vermeyene kimse deger vermiyor, cok net..
Benim bazi akrabalarimda da bu vardir, "aman basinda kocasi olsun da isterse o evde gebersin" zihniyeti.. Şükür ki ailem filan boyle degil.. Dusundukce sinir oluyorum..
Benim annemde böyle bir insan ve bana gore bu eziklik. Herseye karşı böyle. Sinire kaldım ogün bağırdım. Bagirmakta istemezdim amababamda onu susturmaya çalıştı. Öyle eski usul seyler kalmadı dedi. Ona gore kimsenin evliligi 4 4 luk değilmiş çalışsan da evine dönünce evinin "hizmetcisi"ymissin birde. Çıldırdım. Ben dedim çalışırsam bana kimse ahkam kesemez ne demek hizmetci
Bende sizinle aynı fikirdeyim. Allah korusun ben aldatılsam,annem der ki aman kızım erkekler böyle bilmemne o aman kızım lafindan nefret ediyorum zaten onun. Yine bana arka çıkmaz yani.Anneniz yanılıyor. Mutlu ve huzurlu evlilikler var. Insan ilk önce kendine deger verecek. Tabi evi çekip ceviren en cok kadın,ama kimse köle muamelesi görmek zorunda değil. Eşler her konuda birbirine destek olmali. Heleki cocuk varsa. Annenizin zamanında kadınlar el mahkum dizini kırıp oturuyordu. Sanki kadinlar cile cekmeye cok meraklı. Hicbirimiz 4/4 insanlar değiliz, ama değer görmeye her eş hak ediyor.
Durma kac cocugunuzda buyuyunce sorarsaneden diye bu paylasiminizi okutursunuzMerhaba hanımlar,
Evleneli 2 yıl bile olmadı ama kötü giden bir evliliğim var.Bir yıl tanıştık ama ailem sonradan ben nikah yaptıktan sonra eşimle ilişkimi kopartmamı istemişlerdi ama yapamadım.Çok uygun olduğumuza inandım,inandırıldım.Eşimin kötü bir alışkanlığı yok dışardan Görenler aaaa ne ideal koca bile diyebilir belki ama dili çok sivri.Ufacık bişeyde Tartışma çıkarır,beni laflarıyla en hassas yerimden vurur.Ev işlerine müdahale eder onun istediği gibi olmadığında Tartışma ortamı yaratır ve Günlerce surat eder.
29 günlük bir bebeğim var.Kendisinin önceki evliliğinden bir oğlu var 9 aydır gelmiyor kendisine tavır koydu çocuk.Bundan ders Alıp yeni evliliğine dört elle sarılması gerekmez mi ?Beni Hamileliğimde defalarca evden kovdu,hamileliğim riskliydi diye gitmedim evdeki eşyaların tümü benim Taşınma işi boşsnms Süreci bebeğim için sakıncalı olabilir dedim oturdum.ha bir de Yalnızlık korkusu,ya atlatamazsam bu Süreci endişesi vardı,yine var.Sütün yetmiyor mama verelim konusundan bir Tartışma çıktı dün gece ve iş yine Büyüdü kaç defa kovacam evden anlamadım gitti dedi.Pez...in kızı dedi.Dirsek gösterip gebertirim seni de dedi.Dedi de dedi...Laflarıyla öyle canımı Yaktı ki son 9 ayda..Tanışma Dönemindeki mutluluk vaatlerini hatırlatınca da seni ikna için söylerim ben sen cahil misin inandın !!
Sivri dillidir,eli elime değmez(mübalağa değil bu)herkesten her şeyden tiskinir,yatakta farklı battaniye kullanır ve Aramıza 3 Kışı sığar,cinsellik zaten 9 ay önce bitti riskli hamilelikten dolayı ve lohusalık sonrası cinselliğe yanaşmayacağındsn çok eminim.Her akşam bi yandan tv ye bakarken diğer yandan okey oynar brn yokmuşum gibi davranır iki çift laf etmez.Bir şeye kırılsam sallamaz(eskiden ara soğumadan şebeklik yapardı barışırdık)
Bu arada söylemeden geçmeyeyim hamilelik sırasında cüzdanında prezervatif bulmuştum,aldatmayı inkar etmişti inanmıyorsam boşanabilecepşmizi söylemişti ben ondan beri güvenemiyorum güven sorunum var düşündükçe çıldırıyorum hatta.
Uzun oldu biliyorum çok özür.Ysni hamilelikten bu yana laflarla çok yıprattık bu evliliği.Burası benim evim defol kaç kere kovacam lafları olmasaydı Çocuğum için ona katlanayım diyebilirdim ama durum bu.Hemen bir avukata danışıp evden çıkmanın onu terk etmiş biri olarak karşı tarafa bir menfaat saplayıp sağlamayacağını soracam ve ev bulup bebeğimi de Alıp gidicem .peki Günahsız kuzum ilerde bana "neden gittin,gitmeseydin mücadele edebilirdin " diye sorar mı ? Beni suçlar mi ??? En çok bu Kafamı kurcalıyor.Yavrum çok etkilenir mi yaşayan ams yanında olmayan bir Baba'nın varlığından ? O kadar mutsuzum ki..
Bunları hiç hak etmedim ben.Onunls çocuğuna rağmen ve gırtlağa kadar borcuna rağmen evlendim ve iki yıl boyunca masrafları üstlendim üstelik 600 tl destek oldum her ay,nankör.
Hanımlar bunca laf hep hamilelik Başlarında başladı ve gün geceye kadar şiddetini artırarak devam ediyo hamilelik olmasaydı çekip giderdim ama 37 yaşımda kavuştuğum bebeğimi onun Yüzünden kaybetmek istemedim bunu bilin.
Siz olsanız ne yapardınız ?
Not:1. öğretmenim ailemden farklı şehirdeyim.Annemi babamı yanına çağırmayı düşünüyorum doğum izni bitiminde bakıcı aramaya gerek olmZ böylece
2.ve bu adam bi evliliğe en fazls 5 yıl dayanırım zihniyetinde bi adam
Ablam bosanmadan cikardi ama enistemin haberi vardiBir sorum var : eşyaları boşanmadan önce evden çıkarmam suçmuş öyle mi ?
Hiç sizi uyaran olmadı mı konu sahibi ?
2 kere evlenmiş ayrılmış vukuatlı demek ki adam eski Eşleri ya da bir yakını vs hiç uyarmadı mı kimse ?
Sizde sonraki kurbanı kesinlikle uyarın. Başkasının da Basını yakmasın.
Adam hasta zaten ilk iki evlilikte Dikiş tutturamamış olması da bu Davranışları da bunu belgeliyor.üşenmedim eski konularını okudum.adam muhtemelen bağlanma sorunu ve ilave kompleksleri olan psikolojik olarak sıkıntılı biri.iş bu raddeye kadar gelmişken yolları ayırmak konu sahibin menfaatine gibi görünüyor.sıfırdan başlayan bir ilişkide bile ne hallere gelmişler bu raddeye kadar gelen berbat giden bir evliliğin toparlanıp mükemmel olacağını sanmıyorum açıkcası..İsitisnalar da vardır elbet.eşinizin istisna olup olamayacağını da en iyi siz bilirsiniz.
Çocuk ilerde illaki soracaktır ne oldu nasıl oldu diye bu gayet doğal.harfi harfine anlatırsınız yaşadıklarınızı anlayacağı şekilde.ve abisinide örnek gösterirseniz sadece kendisisnin değil abisini de bu hale getirdiğini yani babalık yapmayan biri olduğunu gördikçe o anlayacaktır zaten eğriyi doğruyu merak etmeyin.
Ayrıyeten yarın ne olacağımız belli değilken yıllar yıllar sonrasını düşünüpte niye kendinize eziyet ediyorsunuz.Varmı sizin açıklayamayacağınız bir durum şu yaşadıklarınızda ? yok
varmı bu evlilikte bir ayıbınız ? yok.
Çocuğunuzu maddi manevi yoksunluk çektirecek bir annemisiniz? o da yok...eee ozman dert edecek birşey kaldı mı?
Ne ayıplı ayrılıklarla ayrılan kadınlar bile sizin onda biriniz kadar düşünmüyordur emin olun.Kendinize sevdiklerinize manevi eziyet etmeyin.herşey gönlünüzce olsun bundan sonra inşallah.
Evet çok doğru zaten bana yapıyor yapacağını çocuğa ilgili çocuğu kendine taraf bile yapar bu insan baba bilmeden ayrılmak en iyisi ki zayen başka türlüsü mümkün görünmüyorBence bu işi yapacaksan en uygun zaman bu canım doğrudan bu şekilde büyümüş olur baban da yanınızda olduğu için çok sıkıntı yaşamazsın ama iki üç yaşına geldiğinde babayı biliyor koparmak daha zor olur
Evet eşyaları ben aldım.evlilikte Erkeğe acımayacaksın verici de olmicaksın şımarıyorlarAnladim. Siz annenizi babanizi etrafı bilmemneyi degil de,kendinizi düşünün. Zaten gördüğüm kadariyla da kendinizi ve daha çok evladınızı düşünüyorsunuz. Allah bağışlasın
Bu evlilikten hicbirsey olmaz. Adam terbiyesiz. Kompleksli ve ezik. Esyalarin hepsi sizinmis bir de ona şok oldum. Siz merak etmeyin,evet evi terk etmek suc deniliyor ama eger es evden kovarsa evde siddet varsa psikolojik ya da fiziksel sorun olmuyor diye biliyorum mahkemede.
Hicte korkmayin boşanmaktan. Zaten öğretmenmissiniz. Çalışır cocugunuza ve kendinize bakarsınız. O evden ve o adamdan kurtulun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?