Boşandım

Uzaklara değil memleketine gitmiştir kadın. Çocuğunu göremesin diye de yapmamış. Adamın başını mı bekleyecekti, hatta kapısına falan da götürseydi al bebeğimizi gör, diye. Adam boşanmaya zemin hazırlarken düşünmedi de kadın babasından uzak büyümesin buraya yerleşeyim mi diyecek. Yok öyle bir zorunluluk

Ama aile yapısı tamda beni kötüleyip çocugu çekmeye çalısacak bir yapı orda kalsaydım kendimde iyi olamayacaktım hep aynı konu her geldiklernde fırsatla bana laf sokmalar konusmaya calısmalar bosanma sürecinde aynıları oldu bunları bir ömür yaşamakta vardı o yüzden o anki düşüncemle hemen taşındım

Yok bildiğiniz hiç bilmediğim bir ilçeye geldim memleketimi bıraktım her şeyimi bıraktım geldim annemide aldım geldim akrabalarım var orda babamın mezarı var çocukluğum var

Yalnız bunu avantaj olarak görüyorsunuz ama yarın bir gün evlenirse veya başka çocuğu olursa kızınızı görmeye gelmeyebilir. Sadece bu da değil, aşırı iş yoğunluğu olur, yol parası fazla tutar (13 saatlik yol uçakla gelip gitmesi lazım) Çocuğun babasıyla sağlam bağ kuramaması sizin de hatanız olur ve geri dönüşü de zor. Benim için orada kalmak kötü olurdu diyorsunuz ama kızınız için de düşünmeliydiniz. Babası sonuçta, evet o pislikleri yaparken düşünmemiş ama bu ikinizin arasında, çocuğu da cezalandırıyorsunuz.

Doldururlar kendi taraflarına çekerler diyorsunuz da o iş o kadar kolay mı? Hepsi için uzaklaştırma kararı aldırırsınız ve çocuk haricinde sizinle konuşmamalarını görüşmemelerini söylersiniz. Çocuğu da mahkemenin belirlediği saatlerde verirsiniz.

İkna kabiliyeti çok yüksek birisi orda kalsaydım duygularıma yenilirdim kızımın baba ihtiyacı arttıkça fikirlerim değişir kendime haksızlık etmiş olurdum

Peki biz ordayken başka biriyle evlenip çoluğa çocuğa karışıp kızımı dışlasaydı kızım için nasıl olurdu yanlış anlamayın bunlar hep kafamda kendime sorup cevapladığım şeyler o yüzden sizede soruyorum. O zaman kızım kendini nasıl hissederdi ? Sonuçta hiç bir eski eş çocuğu için gel yavrum senin okul masraflarını ben karşılayayım seni kreşe ben göndereyim demiyor istisnalar vardır tabi kızım ileride eski eşimin kendi ailesi için yaptıklarını görünce üzülmeyecekmiydi olurda olursa yaparsa bence bu saatten sonra evlenirse daha iyi bir eş olmak ister daha iyi bir aile kurar sağlam çünkü bir kere evlendi ayrıldı aynı damgayı yemek istemez ben nasıl hissederdim bunları görünce

Onurlu ve gururlu davranışından dolayı tebrik ediyorum. İnanın ki hepsi geçecek ve siz şükür edeceksiniz . Şimdi böyle hissetmeniz çok normal geçecek emin olun

Hayır tam tersi, memleketimi bıraktım, hiç bilmediğim bir yere geldim annemi de aldım yanıma yazmış.

Hep ihtimaller kötü olasılıklar üzerinden düşünüyorsunuz. Nereye vermiyor karşılamıyor kreş-okul masraflarını? Devlet ne nafaka belirlediyse ödeyecek. Siz neden her şeyi kişilerin insiyatifindeymiş gib algılıyorsunuz ki? Avukatsız mı boşandınız, nafaka belirlenmedi mi çocuğunuz için, inşallah gereksiz gurur yapıp hiç bir şey istemiyorum demediniz.

Gelecekte çocuğunuzun üzülüp üzülmemesi, sağlıklı bir çocukluk geçirmesi ikinizin elinde. Evlenebilir başka çocukları olabilir hatta sizin için de geçerli bu. Aynı evde yaşamıyorlar diye baba-kız sayılmıyorlar mı? Herkes boşanabilir, bu imkansız, kanun dışı, asla olmaz falan değil. Önemli olan her iki ebeveynin de çabasıyla çocuğa travma yaşatmamak. Biz ayrıldık ama seni çok seviyoruz hep annen baban olarak yanında olacağız, hatta özel günlerinde beraber olacağız vs çocuğunuzu böyle alıştırabilirsiniz. Bebekler görmeyince unutuyorlar, benim eşim iş gereği 2 ay yurt dışına gitti, geldiğinde kızım dudak büzdü ağladı gitmek istemedi babasına. Bunu yaşamasam aman nolucak niye unutsun babasını derdim.

Dertleri etrafa oğullarının aldatmadığını kanıtlamak değil ki, oğulları bi karıya diş geçiremedi demesinler.

Öyle aileler en cok ödenecek nafakayi düsünür ve etrafa ne diyecekleri. Kadini önemseyen pek kimse yok. Ogullarinin aldattigini zaten anlatmazlar. Bizim akrabalardan bazilari gelinin trafik kazasinda vefat ettigini iddia etti. Halbuki gelin hayatda ve hakli sebeplerden bosandi

3000 tl nafaka verdi mahkeme sadece 3000 maalesef ülke şartlarında kadınlar boşanınca çocuğuda olsa haklıda olsa 3000 tl nafakayı hakediyor ve sonra kalkıp ben babalık yaptım diyebiliyorlar 3000 tl ile ne babalığı

Yok zemheri eski eşin olduğu yer memleketiymiş. Kendi yazmış göremesin çocuğu diye buraya geldim diye. Yoksa tabi ki Kendi hayatını kurmak için neresi doğruysa oraya gitsin. Çocuğu göremesin diye yazdığı için o yorumu yaptım bunlara gerek yok bence. Aldatan koca belki benim düşmanım ama çocuğumun değil.

O anda o duygularla ikimizide haketmediğini düşündüm kızı çok umrunda olsaydı böyle bir şeyi benim asla affetmeyeceğimi bilirdi ama şimdi belki bu konuda çok uzağa gitmek mantıklı olmadı diyebilirim ama ne yapıcam bilmiyorum

Yani bulunduğun yerde mutluysan unutmanı kolaylaştıracaksa orda kal. Ben tamamen çocuğu görmesin diye geldim yazdığın kısım için yorum yaptım. Sonuçta yakın olsanız çocuğun sorumluluğunu da daha çok alırdı diye düşünüyorum. Ama Önemli olan senin maddi manevi nerede hayatını daha iyi yaşadığın.

Henüz çok yeni olduğu için mutluda hissetmiyorum öyle boşluktayım sanki

Geçecek hepsi, yalnız sen barışmayı düşünme sakın, büyüdüğü zaman kızın bunu duyarsa kendini çok kötü hisseder çünkü senin barışarak mutlu olmayacağın ortada

Bence herşey çok hızlı olmuş bu sebepten boşlukta gibisiniz. Bu durumda en iyi ilaç zaman.

Anda kalın. Şuan çocuğunuz yanınızda işiniz var. Başka şeyleri zamanı gelince düşünürsünüz.

Yarın ne olacağını kimse bilemez. "Şimdi kendimi dinliyorum" diyebilirsiniz. Belki 2 yıl sonra bi tık yakına taşınırsiniz. Çocuk babasını daha sık görebilir.

Ama burdan bakınca aldığınız karar çok isabetli. Gidiş yolunuz gayet mantıklı. Hem uzaktaki insanı devamlı darlayamaz, hatta unuturlar.

Bu süreçte aile ile asla görüşmeyin derim.

Artık size iyi gelen şeyleri düşünün. Tekrar o girdaba girmeyin. Geçmiş olsun

Çok normal insan çalıştığı iş yerine iş arkadaşlarına bile alışıyor. Evin değişti düzenin değişti hayatın değişti. Bu eşine olan sevgi değil eski düzenini hayatını aramak alışkanlıkları bırakmanın sıkıntısı. Geçecek Bi kere cesaretli olmuşsun geri adım atma.

sizin durumda çocuk zaten babasını istemez, sık göreceği birisi olacak ki aklında iyice yer etsin. siz de güzelce yaşarsanız babasını falan istemez rahat olun. siz kızınızı mutlu edin yeter,zaten kocanızın da öyle bir niyeti yoktur, ailesi aklına sokarsa bilemem ama 7 yıla tekrar evlenir aldatır o, siz rahat olun.

bir de Allah muhaza dönerseniz ve sonra tekrar bçyle bir nedenle ayrılmaya kalkarsanız hakim ciddiye almıyor. bir arkadaşımın başına gelmişti, kendi isteği ile döndü diye sonra boşanırken nafakada tazminatta falan olanları gerekçe olarak kabul etmediler, kendi rızasıyla dönmüşse bunlardan şimdi şikayet edemez diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…