- 3 Mart 2013
- 2.798
- 3.069
- 373
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Aldatma olursa boşanma olur ancak tarzında bir cümle kurmadım. Ki bu forumda aldatma olmasa dahi boşanmanın gayet doğal olduğunu savundum her daim.Kusurlu taraf yok ikimizde kusurluyuz. İlla aldatma vs olması gerekmiyor boşanmak için değil mi? Anlaşamıyorduk eşim sinirsel problemleri var benimde öyle. Birbirimize uygun değildik. Zaten iş boşanma noktasına geldiyse kusurlu olmanın ne önemi var ki. Aldatma vs olmadığı sürece ben çok önemsemiyorum kusurlu olan tarafı.
Hakkınızda hayırlısı olsun.Forumda beni bilenler bilir en son açtığım konudan sonra bir süredir banlıydım. Bu süreçte sonra büyük bi sinir boşalması yaşadım. İçimdeki tüm herşeyi döktüm artık bu şekilde yürütülemeyeceği de ortadaydı. Zaten yürütmek istediğim de yok artık. Oda aynı şekilde sanırım. Üzgünüz ama yürümüyor kopartmak lazımdı. Oturduk konuştuk. Artık ne yaparsa yapsın kalmayacağımı anlayınca uzlaşma yoluna gittik. İşi için kritik dönem diye bahsetmiştim geçenki konuda da. Önümüzdeki hafta sanırım o işte sonuna geliniyor. Bana mühlet ver dedi. Tamam dedim o sürece kadar evde iki yabancı gibiyiz. Aileme haber verdim bir yıl içinde abla kardeş boşanınca bayağı zor geldi tabi. Çok üzüldüler babam biraz rahatsızlanmış ama elimden gelen bu artık olmuyor.
Anlaşmalı boşanacağız. Tazminat vs çirkinleşmeyeceğiz. Sadece düğünümde takılan 5 bileziğim vardı onu alacağım. Eşyaları da bırakıyorum ona. Başka nafaka vs de istemiyorum. Kendi ayaklarım üzerinde durabilecek biriyim. Ablam ankaraya yerleşmişti. Ankaraya onun yanına yerleşeceğim bi kaç hafta içinde. İş için de arkadaşım var liseden onunla görüştüm. O yardımcı olacak bir iki ay toparlanmak için süre istedim daha sonra işim olursa oraya başlayacağım olmazsa tekrar iş bakınacağım.
Üzüntülüyüm, ama yükümden kurtulmuş gibiyim de. Boşluk var sadece bilmiyorum. Yeniden yoluma bakacağım artık. Beklediğimden daha rahat geçti ayrılık konuşması. Kabullenmesi beni rahatlattı artık. İkimizin de hakkında hayırlısı olsun diyorum. Buraya yazıp yazmamak konusunda da kararsız kaldım ama duygularımı şuan kimse ile paylaşmak istemedim çevremden. Çünkü ne hissettiğimden bile emin değilim. Ama huzur geldi huzurla birlikte huzursuluk da geldi. Sanırım gelecek kaygısından dolayı oluyor bilemiyorum. Evlilik mi bi daha asla derim sanırım. Sadece zaman kaybı gibi geliyor artık...
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Yani bı konunuzu hatırlıyorum ama olağan şeyler siradan tartışmalar ikinizinde evde olduğu için ve pandemininde vermiş olduğu gerginlikten doğan sorunlardi çoğu...Benim hatırladığım bu tabi fazlası varsa bilemem konu ne ara boşanmaya geldi anlamadım.Ama evlenmenin zor oldugu kadar boşanmanın daha zor olduğunu düşünüyorum çözülecek sorunları kestirip atmak bana fevri geliyor.Ne diyim tabi saygı sevgi yoksa yapacak bişey yok hayırlısı olsun hakkınızda.
Tükendim artık olacağını sanmıyorum önceden de boşanmayı düşündüm cesaret edemedim. Ailelere duyurduktan sonra benim için bitti. Oda aynı şekilde düşünüyor.İçimden bir ses boşanmayacağınızı söylüyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.. bir yuva yıkılacağı zaman arş sarsılırmış. Umarım toparlarsınız.
Teşekkür ederim bende anlamadım o kısmı nasıl bu kadar sakin geçti ama mutlu oldum çirkinleşmediğimize. Çünkü daha öncesinde böyle bi kavga esnasında çok çirkinleşip tehtid falan etmişti garip yani ama demekki oda anladı olmayacağını.Anlasamadıgınızı da birlikte konusarak gayet seviyeli kararlaştırmanız..Hakkınızda hayırlısı olsun.
Anladım. Hakkınızda hayırlısı olsun inşaALLAH ..Tükendim artık olacağını sanmıyorum önceden de boşanmayı düşündüm cesaret edemedim. Ailelere duyurduktan sonra benim için bitti. Oda aynı şekilde düşünüyor.
Kusur eşit dedim kusursuz değiliz ikimiz de. Ben kendim böyle istedim o bana nasıl istiyorsan öyle olsun dedi. Ben eşimi hatırlatacak bişey istemiyorum çünkü hala seviyorum. Eşyaları da ablamın yanına gideceğim için almanın bi anlamı yok onunla birlikte yattığım yatağı alıp yatmaya devam edersem benim için pek iyi olacağını düşünmüyorum. (Örnek olarak söylüyorum)Aldatma olursa boşanma olur ancak tarzında bir cümle kurmadım. Ki bu forumda aldatma olmasa dahi boşanmanın gayet doğal olduğunu savundum her daim.
Kusurlu taraf varmışta o da sizmişsiniz gibi bir boşanma süreci ve karşılıklı anlaşmanız olduğundan sordum. (Kusur kötü manada değil hukukta da kullanılan bir terim olduğundan diyorum)
Eğer bir kusurlu yoksa bu evlilikte o zaman neden sizin aleyhinize oldu ? Neden eşit mantıklı bir boşanma süreci olmadı ? Neden eşyaları ortak bölüşmediniz ? Neden çalışmadığınız halde nafaka almadınız ?
İletişimsizlik hastalık boyutunda kesinlikle doğru söylüyorsunuz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
En çok anne babalara üzülüyorum ya varsa evlatları en çok onların canı yanıyor.
Yine ki evladınız yokmuş. Bu konuda şanslısınız.
Babalar üzülür bazen ağlayamaz içine atar. Bilirim. Gözlerim doldu orayı okuyunca .
Hayat sizin hayatınız.
Keşke öfkemize yenik dusmesek şu iletişim problemi çözebilsek ayrılık olmazdı ki kimsede.
Bir insan karşısındakine senin pencerenden bakabiliyorum dediği vakit o insanla iletişimi başlatır.
Ama devrin hastalığı iletisimsizlik.
Hayırlısı olsun ne diyelim ki başka
Anladım şimdi. O zaman hakkınızda hayırlısı olsun üzülmeyin güçlü bir insansınız çok belli.Kusur eşit dedim kusursuz değiliz ikimiz de. Ben kendim böyle istedim o bana nasıl istiyorsan öyle olsun dedi. Ben eşimi hatırlatacak bişey istemiyorum çünkü hala seviyorum. Eşyaları da ablamın yanına gideceğim için almanın bi anlamı yok onunla birlikte yattığım yatağı alıp yatmaya devam edersem benim için pek iyi olacağını düşünmüyorum. (Örnek olarak söylüyorum)
Nafaka da istemiyorum zaten 50 bin liralık altın alıyorum. Nafakaya neden ihtiyacım olsun yaşım genç elim ayağım tutuyor yani bilmiyorum ben gerek duymadım.
Genel tablo iç açıcı olmayınca sonuca şaşırmıyorum artık. Teşekkür ederim iyi dileklerin için.Çocukla alakalı olumsuz sonuçtan dolayı senin çok bunalman onun doktora dönemi stresi derken sanki çok doğru bi karar değilmiş gibi hissettim aslında ama genel doyumsuzluğunu da biliyorum bu evlilikte. Hayırlısı olsun senin için.
Uyumsuzluk içinden uyum yaratamadık malesef. Ben çok çabaladım ama olmadı böylesi hayırlıymış. Teşşekkür ederim dilekleriniz için.Konularınızı ben de biliyorum. Bir yandan üzüldüm bir yandan sevindim aslında. Tabiki kimse boşanmak için evlenmiyor üzücü fakat daha yaşınız çok genç, önünüze bakarsınız geç olmadan. Eşiniz sizi çok üzüyordu zaten.
Bundan sonra Allah sizi iyi, kıymetinizi bilen, sizi mutlu edecek insanlarla karşılaştırsın.
Tam eski sorunlar cözülmüsken, yeni bir baslangic yapabilecekken keske biraz daha zaman verseydiniz evliliginize. Bide esinizi hala sevdiginizi belirtmissiniz. Ben sizin adiniza üzüldüm. Iyi düsünün fevri karar vermeyin. Belki son bir defa iliski terapistinden yardim almak sizin icin daha iyi olur.Son zamanlarda elle tutulur aman aman bi sorun yoktu eskiye nazaran ama bende içten içe biriken şeyler bir kıvılcımla alev aldı.
Anlaşamayınca sevginin önemi kalmıyor gerçekten beni bilenler biliyor çok şeye katlandım benim yaşımdaki genç arkadaşlarım çok mutlular ( allah nazardan saklasın gözüm asla yok) ama ben hep problemlerle savaşınca gücüm kalmadı. Biraz yüzümün gülmesi benim de hakkım...Anladım şimdi. O zaman hakkınızda hayırlısı olsun üzülmeyin güçlü bir insansınız çok belli.
Ama ben üzüldüm. Hala seviyorum dediniz. Keşke böyle olmasa ama en doğru olan da bu demekki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?