- 15 Mayıs 2019
- 176
- 289
- 18
- 32
- Konu Sahibi isimsizkullanici56
-
Hamile kalıp kalmamak tercih meselesi. Hazır hissetmez, korunur vs. Ama bile bile hamile kalmak sonra da ben dogurmak istemiyorum demek kimsenin tercihi olamaz. Bu artık tercihten çıkmıştır. doğurduktan sonra bakmamak veya doğar doğmaz öldürmekle aynı şey. O yüzden ben bunu normal kabul eden bir inanış görmedim.Evet size kesinlikle katılıyorum.
Zaten keşke bir kadın anne olmadan önce psikolojik ve fizyolojik yeterlilik testinden geçse.
Bazıları; canı sıkılan, evliliği sallantıda olan, çocuk sevmeyip ama kısır denmesin isteyen, maddi manevi yeterliliği olmayıp herkes yaptı bende yapayim diyen çocuk sahibi oluyor.
Buna bende sinir oluyorum.Bunda aynı fikirdeyiz.
Ama burada sanki herkes aynı dini inanç sistemini paylaşıyor gibi korkutma cümleleri kuranlara da sinir oluyorum.
Haddi aşan dini söylevleri hiç sevmedim sevmem de.
Unutmayalım bir sürü inanç sistemi var. Herkes bizim gibi düşünmüyor.O yüzden inanç sistemine girilmemeli.Ayrıca yasak.Ve haddi aşıyor. Herkesin bir inanç sistemi var ama kimse konu sahibine bunu dikte edemez.Bu çok rahatsız edici bir davranış olur.
Gel de dini yorum yapma hadi. Yok olup gidecek o canın vebali ne olacak peki. Burada aldırıp kurtuldunuz (!) hadi. Ahiret ne olacak. Orada sorulduğunda "ama ne yapayım canım boşanmıştım, mecburdum, aldırdım" demek gibi bir gerekçe kabul görmeyecek. Biraz tevekkül edin, Allah ın izniyle işleriniz zaten yoluna girecek inşaallah
üstelik eş bozuntusu da çocugu da istersen aldır istersen de avukatı tutayım dedi.
Neden böyle kesin konuşuyorsunuz? Orada neyin kabul edilip edilmeyeceği bilgisi mi geldi size?
Gaybı ancak Allah bilir. Ama bazı net olan hususlar da var tabii ki. Ha kul Allah ın rızasını herşeyi yle kazanmıştır. Allah ekstra lutfuyla BÖYLE BÜYÜK BİR GÜNAHI affeder. Buna kim ne diyebilir. Ama dediğim gibi boşandım, ne yapsaydım yani gerekçesiyle oraya gitmek bile bile lades olur, şeytanın bizleri Allah ın affediciliği ile aldatmaması gerektiği ayetle sabitken
Günahı da sevabı da kendine elbet. O kendine olacak günahı kazanmaması için yorum yapıyorum hanımefendi. Birbirimizin halinden bana ne diyeceksek burada işimiz ne. Sorgu melekliği ile ne ilgisi var bunun. Mesajınızda güldürü öğesi bulundurmak adına yazdınız sanırımHanımefendi ahirette sorgu meleği olarak konu sahibinin yanında olmayacaksınız. Günahı da sevabı da kendine konuyu resmen dine bağlamak için çaba harcamışsınız ayrıca dini yorum yasak.
Günahı da sevabı da kendine elbet. O kendine olacak günahı kazanmaması için yorum yapıyorum hanımefendi. Birbirimizin halinden bana ne diyeceksek burada işimiz ne. Sorgu melekliği ile ne ilgisi var bunun. Mesajınızda güldürü öğesi bulundurmak adına yazdınız sanırım
Bir yerde fikir ve düşünce hürriyetiniz var ise tercih hakkınızda vardır.Hamile kalıp kalmamak tercih meselesi. Hazır hissetmez, korunur vs. Ama bile bile hamile kalmak sonra da ben dogurmak istemiyorum demek kimsenin tercihi olamaz. Bu artık tercihten çıkmıştır. doğurduktan sonra bakmamak veya doğar doğmaz öldürmekle aynı şey. O yüzden ben bunu normal kabul eden bir inanış görmedim.
Gaybı ancak Allah bilir. Ama bazı net olan hususlar da var tabii ki. Ha kul Allah ın rızasını herşeyi yle kazanmıştır. Allah ekstra lutfuyla BÖYLE BÜYÜK BİR GÜNAHI affeder. Buna kim ne diyebilir. Ama dediğim gibi boşandım, ne yapsaydım yani gerekçesiyle oraya gitmek bile bile lades olur, şeytanın bizleri Allah ın affediciliği ile aldatmaması gerektiği ayetle sabitken
Birisi yasalara aykırı bir şey yapmaya kalksa hemen uyarmaz mıyız zarar görmesin diye? Evet herkesin sevabı günahı kendine ama bir insanın bile bile yanlış yapmasına karşı uyarmak neden tuhaf karşılanıyor anlamadım. Kimse kimseyi hicbir şey için uyarmasın o zaman.Size komik geldiyse gülebilirsiniz. Burda konu birbirimizin halinden banane demek değil birbirimizin günahından sevabından bana ne demek. İlk mesajınızda ahiret ne olacak diye sormuşsunuz ben de diyorum ki orası sizi ilgilendirmez. Hiç kimseyi ilgilendirmez. Bu yüzden bu forumda dini yorum yasak
QUOTE="kimbu, post: 60405702, member: 87306"]Size komik geldiyse gülebilirsiniz. Burda konu birbirimizin halinden banane demek değil birbirimizin günahından sevabından bana ne demek. İlk mesajınızda ahiret ne olacak diye sormuşsunuz ben de diyorum ki orası sizi ilgilendirmez. Hiç kimseyi ilgilendirmez. Bu yüzden bu forumda dini yorum yasak
Tamamsiz bu inanca sahipken böyle düşünebilirsiniz. Ancak bu forum bir derdim var forumu. Burada kişi derdini anlatıyor çözüm arıyor dini bilgi değil. E bu site de dine döndürme, günah engelleme sitesi de değil. Bu bilgi derdi olanın ne işine yarayacak şu anda? Siz buna inanıyorsunuz tamam da inanmış olmanız burada insanları yargılayabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bunu daha uygun yerlerde yapabilirsiniz. Bu kutsal bilgileri, çıkmış ahiret sorularını oralarda kullanabilirsiniz.
Hangi sınavda, hangi tarihte çıkmış acaba bu sorular, bilemedimTamamsiz bu inanca sahipken böyle düşünebilirsiniz. Ancak bu forum bir derdim var forumu. Burada kişi derdini anlatıyor çözüm arıyor dini bilgi değil. E bu site de dine döndürme, günah engelleme sitesi de değil. Bu bilgi derdi olanın ne işine yarayacak şu anda? Siz buna inanıyorsunuz tamam da inanmış olmanız burada insanları yargılayabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bunu daha uygun yerlerde yapabilirsiniz. Bu kutsal bilgileri, çıkmış ahiret sorularını oralarda kullanabilirsiniz.
Birisi yasalara aykırı bir şey yapmaya kalksa hemen uyarmaz mıyız zarar görmesin diye? Evet herkesin sevabı günahı kendine ama bir insanın bile bile yanlış yapmasına karşı uyarmak neden tuhaf karşılanıyor anlamadım. Kimse kimseyi hicbir şey için uyarmasın o zaman.
Bunun fikir ve düşünce hürriyeti ile ne alakası var? Ayrı eve çıkmak için hamile kalıp istediği olmayınca aldırmak mı düşünce özgürlüğü?Bir yerde fikir ve düşünce hürriyetiniz var ise tercih hakkınızda vardır.
T.C.Anayasası 24.Madde : " Tüm vatandaşlar, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir."
Kürtajın yasal olması o ceninin parça parça alınırken acı hissetmediği anlamına gelmiyor. (Bunu bir biyolog olarak söylüyorum. ) acı çektirmek de günah. Bu herkesin kabulüdür. Bazı ülkelerde 24 haftaya kadar kürtaja izin veriliyor ama ben 23. Haftada ayrıntılı ulturasona girdiğimde doktorum tırnağına varana kadar bebegimin her ayrıntısını gösterdi. Konu sahibi zaten aldıracak kim ne derse desin. Temennim kendi kendine düşmesi acı çekmemesi adına.Neye göre kime göre yanlış? Yanlış tek değildir. Size göre yanlış olabilir ama genelleme yapamazsınız. Yasalara aykırı olan durum nedir? Verdiğiniz örnek ironik olmuş çünkü kürtaj yasal bir durum. Bence bebeği aldırma demek var bebeği aldırırsan ahirette napıcaksın demek var
Kürtajın yasal olması o ceninin parça parça alınırken acı hissetmediği anlamına gelmiyor. (Bunu bir biyolog olarak söylüyorum. ) acı çektirmek de günah. Bu herkesin kabulüdür. Bazı ülkelerde 24 haftaya kadar kürtaja izin veriliyor ama ben 23. Haftada ayrıntılı ulturasona girdiğimde doktorum tırnağına varana kadar bebegimin her ayrıntısını gösterdi. Konu sahibi zaten aldıracak kim ne derse desin. Temennim kendi kendine düşmesi acı çekmemesi adına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?