Boşanıyorum..

Ben istemeyerek hamile kaldım senin gibi bile isteye değil evliliğim sallantıdaydı çocuğu evlilik kurtarmak için yapmadım hatta lütfen testte bişi olsun da hamile olmayayım bile dedim sonuç doğurdum boşanıyorum evet babasız bi evlat büyütücem belki buna hakkım yok belki suçlu benim iyi korunamadım belki eşim o korunamadı ama oldu bu çocuk ve emin ol şuan tek dayanağım kendimi onun sayesinde ayakta tutuyorum bütün sevgimi ona veriyorum bi gülüşü ömre bedel belki bir daha evlenmeyecektim ya da evlensem bile çocuk yapmayacaktım belki anneliği tadamadan ölücektim.bir arkadaşımın hamileyken eşi öldü o kız aldırabilirdi ama doğurdu büyüttü..

Evliliğin insan hayatındaki önemini anlatan ibretlik konulardan biri gerçekten. Eski konunuzda belirtmiştim ya taşının ya boşanın diye. Hiçbir anne çocuğunu aldırmak istemez duygusal açıdan bakınca tabi ki üzücü ama bir de işin mantıksal boyutu var. Akıl vermek istemiyorum ama benim şahsi fikrim aldırmanızın daha iyi olacağı yönünde. Babasının istemediği bir bebekle kendi babasının istemediği bir anne olarak nasıl yaşayacaksınız? Hatanız küçücük bebeği kurtarıcınız gibi görmek, bebekle evliliğin yoluna girmeyeceğini defalarca yazdık bu sitede. Mesleğiniz elinizde daha çok gençsiniz babanız şimdi sinirli ama elbet sakinler. Kimseye muhtaç olmadan kurun hayatınızı. Şimdi nerdesiniz siz?

Hamile kalıp kalmamak tercih meselesi. Hazır hissetmez, korunur vs. Ama bile bile hamile kalmak sonra da ben dogurmak istemiyorum demek kimsenin tercihi olamaz. Bu artık tercihten çıkmıştır. doğurduktan sonra bakmamak veya doğar doğmaz öldürmekle aynı şey. O yüzden ben bunu normal kabul eden bir inanış görmedim.

Neden böyle kesin konuşuyorsunuz? Orada neyin kabul edilip edilmeyeceği bilgisi mi geldi size?

üstelik eş bozuntusu da çocugu da istersen aldır istersen de avukatı tutayım dedi.

En çok bu kısmına güldüm ama. Daha kendisine don alacak para yok elinde. Çalıştığı halde amcasından, annesinden, babasından parasını almak zorunda çocuk gibi. Ama avukatı tutayim ve çocuğu aldir diye Çin-malı erkeklik taslamaya çalışıyor. bunun böyle olucagi taaaa burdan belliydi

Neden böyle kesin konuşuyorsunuz? Orada neyin kabul edilip edilmeyeceği bilgisi mi geldi size?
Gaybı ancak Allah bilir. Ama bazı net olan hususlar da var tabii ki. Ha kul Allah ın rızasını herşeyi yle kazanmıştır. Allah ekstra lutfuyla BÖYLE BÜYÜK BİR GÜNAHI affeder. Buna kim ne diyebilir. Ama dediğim gibi boşandım, ne yapsaydım yani gerekçesiyle oraya gitmek bile bile lades olur, şeytanın bizleri Allah ın affediciliği ile aldatmaması gerektiği ayetle sabitken

Hanımefendi ahirette sorgu meleği olarak konu sahibinin yanında olmayacaksınız. Günahı da sevabı da kendine konuyu resmen dine bağlamak için çaba harcamışsınız ayrıca dini yorum yasak.

Hanımefendi ahirette sorgu meleği olarak konu sahibinin yanında olmayacaksınız. Günahı da sevabı da kendine konuyu resmen dine bağlamak için çaba harcamışsınız ayrıca dini yorum yasak.
Günahı da sevabı da kendine elbet. O kendine olacak günahı kazanmaması için yorum yapıyorum hanımefendi. Birbirimizin halinden bana ne diyeceksek burada işimiz ne. Sorgu melekliği ile ne ilgisi var bunun. Mesajınızda güldürü öğesi bulundurmak adına yazdınız sanırım

Size komik geldiyse gülebilirsiniz. Burda konu birbirimizin halinden banane demek değil birbirimizin günahından sevabından bana ne demek. İlk mesajınızda ahiret ne olacak diye sormuşsunuz ben de diyorum ki orası sizi ilgilendirmez. Hiç kimseyi ilgilendirmez. Bu yüzden bu forumda dini yorum yasak

Bir yerde fikir ve düşünce hürriyetiniz var ise tercih hakkınızda vardır.
T.C.Anayasası 24.Madde : " Tüm vatandaşlar, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir."

Tamamsiz bu inanca sahipken böyle düşünebilirsiniz. Ancak bu forum bir derdim var forumu. Burada kişi derdini anlatıyor çözüm arıyor dini bilgi değil. E bu site de dine döndürme, günah engelleme sitesi de değil. Bu bilgi derdi olanın ne işine yarayacak şu anda? Siz buna inanıyorsunuz tamam da inanmış olmanız burada insanları yargılayabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bunu daha uygun yerlerde yapabilirsiniz. Bu kutsal bilgileri, çıkmış ahiret sorularını oralarda kullanabilirsiniz.

Birisi yasalara aykırı bir şey yapmaya kalksa hemen uyarmaz mıyız zarar görmesin diye? Evet herkesin sevabı günahı kendine ama bir insanın bile bile yanlış yapmasına karşı uyarmak neden tuhaf karşılanıyor anlamadım. Kimse kimseyi hicbir şey için uyarmasın o zaman.

QUOTE="kimbu, post: 60405702, member: 87306"]
Tamamsiz bu inanca sahipken böyle düşünebilirsiniz. Ancak bu forum bir derdim var forumu. Burada kişi derdini anlatıyor çözüm arıyor dini bilgi değil. E bu site de dine döndürme, günah engelleme sitesi de değil. Bu bilgi derdi olanın ne işine yarayacak şu anda? Siz buna inanıyorsunuz tamam da inanmış olmanız burada insanları yargılayabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bunu daha uygun yerlerde yapabilirsiniz. Bu kutsal bilgileri, çıkmış ahiret sorularını oralarda kullanabilirsiniz.
[/QUOTE]
Nerede, hangi tarihte, hangi sınavda çıkmış bir soru kullandım acaba, Hangi sınavda, hangi tarihte çıkmış acaba bu sorular, bilemedim hayli bilgilisiniz bu konuda (!)

Neye göre kime göre yanlış? Yanlış tek değildir. Size göre yanlış olabilir ama genelleme yapamazsınız. Yasalara aykırı olan durum nedir? Verdiğiniz örnek ironik olmuş çünkü kürtaj yasal bir durum. Bence bebeği aldırma demek var bebeği aldırırsan ahirette napıcaksın demek var

Bir yerde fikir ve düşünce hürriyetiniz var ise tercih hakkınızda vardır.
T.C.Anayasası 24.Madde : " Tüm vatandaşlar, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir."
Bunun fikir ve düşünce hürriyeti ile ne alakası var? Ayrı eve çıkmak için hamile kalıp istediği olmayınca aldırmak mı düşünce özgürlüğü?

Ben kadınları da anlamıyorum. Kendi karınlarında büyüyen evlatlarını önce kocalarının çocuğu olarak gördükleri için koca iyiyse doğur kötüyse aldır diye düşünüyorlar. Halbuki her şeyden önce kendi bebekleri olduğunu kabul etmeleri gerekmiyor mu? Madem kocaları kötü sevişip hamile kalmasınlar.

Kürtajın yasal olması o ceninin parça parça alınırken acı hissetmediği anlamına gelmiyor. (Bunu bir biyolog olarak söylüyorum. ) acı çektirmek de günah. Bu herkesin kabulüdür. Bazı ülkelerde 24 haftaya kadar kürtaja izin veriliyor ama ben 23. Haftada ayrıntılı ulturasona girdiğimde doktorum tırnağına varana kadar bebegimin her ayrıntısını gösterdi. Konu sahibi zaten aldıracak kim ne derse desin. Temennim kendi kendine düşmesi acı çekmemesi adına.

Son düzenleme:
Canım sana demiştim kayınvaliden ve kayınpederin seni kandırıyor diye. Taşınsanda amcadan kurtulursun onlardan kurtulamazsın demiştim. Ben bu zihniyetin ciğerini bilirim üstüne tez yaptım kitap yazarım bu yobaz cahil koloni gibi üstüste yaşayan insan olamamış organizmalar hakkında. Bu anasına bağımlı adamlar çıktıkları organa imkanları olsada geri dönse yerleşse oraya ancak memnun olurlar canım. Ve seni çocuk olunca ayrı eve çıkarsınız diye kandırarak çocuk yaptırdılar sence neden? Çocuk olursa boşanamazsın diye. Ben eşinin seni boşayacağını düşünmüyorum. Hamile olmasaydın eğer ; babaevine döner resti çeker evi ayırabilirdin. Ama hamilesin adam “bana mecbur” diye düşünecek ve ayrı eve çıkmayacak. Onlara koz verdin. Olsun. Moralini bozma. Sen bir an evvel iş bul. Ayrı ev tut. adama mesaj at “ev tuttum benle aile olmak istiyosan gel” de. İnan zor değil 1 aylık maaşına bakar eşyalı 2+1 ev tutarsın. Bunun için bebeğini aldırmana hiç gerek yok. Senin sadece morele ve yapabileceğine dair inanca ihtiyacın var. Keşke yüzyüze dertleşebilseydik senle. Üzülme hepsi geçecek ve senin dediğin gibi olacak.

Ben cenin acı hissetmiyor mu dedim? Siz onaylayın onaylamayın Türkiyede onuncu haftaya kadar kürtaj anayasal bir haktır nokta. Yanlıştan yine günaha mı döndük? Siz hala ısrarla günah diyorsunuz ben de diyorum ki günahı sevabı sizi ilgilendirmez ve dini yorum yasak bu sitede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…