- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi isimsizkullanici56
-
Hanımefendi ben fikrimi yazdım.Bunun fikir ve düşünce hürriyeti ile ne alakası var? Ayrı eve çıkmak için hamile kalıp istediği olmayınca aldırmak mı düşünce özgürlüğü?
Ben kadınları da anlamıyorum. Kendi karınlarında büyüyen evlatlarını önce kocalarının çocuğu olarak gördükleri için koca iyiyse doğur kötüyse aldır diye düşünüyorlar. Halbuki her şeyden önce kendi bebekleri olduğunu kabul etmeleri gerekmiyor mu? Madem kocaları kötü sevişip hamile kalmasınlar.
Siz dini yoruma niye taktınız bu kadar? Ha acı çektirmek günah demisim ha yanlış demisim. Ne farkı var? Fetva vermedim farkındaysanız. Yasadan önce vicdan var ayrıca. Yasalar bağlayıcı olsaydı müebbet yiyeceğini bilen biri kasten adam öldürmezdi. Konu sahibi aldıracak zaten. Tartışmaya değmez. Çünkü söylediklerimi farklı taraflara çekiyorsunuz.Ben cenin acı hissetmiyor mu dedim? Siz onaylayın onaylamayın Türkiyede onuncu haftaya kadar kürtaj anayasal bir haktır nokta. Yanlıştan yine günaha mı döndük? Siz hala ısrarla günah diyorsunuz ben de diyorum ki günahı sevabı sizi ilgilendirmez ve dini yorum yasak bu sitede.
Büyük konuşmak iyi değil.Yarın jinekologtan randevu aldım cocugu aldırıp dava acıcam asla geri dönmiycem işin sonu ölüm dahi olsa
Siz dini yoruma niye taktınız bu kadar? Ha acı çektirmek günah demisim ha yanlış demisim. Ne farkı var? Fetva vermedim farkındaysanız. Yasadan önce vicdan var ayrıca. Yasalar bağlayıcı olsaydı müebbet yiyeceğini bilen biri kasten adam öldürmezdi. Konu sahibi aldıracak zaten. Tartışmaya değmez. Çünkü söylediklerimi farklı taraflara çekiyorsunuz.
Bunun fikir ve düşünce hürriyeti ile ne alakası var? Ayrı eve çıkmak için hamile kalıp istediği olmayınca aldırmak mı düşünce özgürlüğü?
Ben kadınları da anlamıyorum. Kendi karınlarında büyüyen evlatlarını önce kocalarının çocuğu olarak gördükleri için koca iyiyse doğur kötüyse aldır diye düşünüyorlar. Halbuki her şeyden önce kendi bebekleri olduğunu kabul etmeleri gerekmiyor mu? Madem kocaları kötü sevişip hamile kalmasınlar.
Yazık yaaa gerçekten yazık. Boşanmaz tabi level atlamış. Çocuk da doğurmuş. Daha ne olsun.Ooo tabiki öyle kendini bulamamis kendini ezik hizmetci köle ve ureme makinasi olarak gören oyle mahluklar var ki. Konu sahibi icin demiyorum bunu ama Bir arkadaşım diyordu ki,kocasi icin, "Onun çocuğunu doğurdum " 9 ay boyunca karninda taşıdığı emzirdiği büyüttüğü çocuk icin boyle diyor. Ve bu aynı şahsiyet 2.cocugunu korunmasiz cinsel iliskiye girdi hamile kaldı ve aldırdı. Kocasi da kötüydü güya. Ama yeri geldimi cok seviyorum kocamii diyordu boyle sahtekar evlilik kölesi olanlar var bosancakti cocugu varmis boşanamazmisbizde yedik
Nerede, hangi tarihte, hangi sınavda çıkmış bir soru kullandım acaba,QUOTE="kimbu, post: 60405702, member: 87306"]
Tamamsiz bu inanca sahipken böyle düşünebilirsiniz. Ancak bu forum bir derdim var forumu. Burada kişi derdini anlatıyor çözüm arıyor dini bilgi değil. E bu site de dine döndürme, günah engelleme sitesi de değil. Bu bilgi derdi olanın ne işine yarayacak şu anda? Siz buna inanıyorsunuz tamam da inanmış olmanız burada insanları yargılayabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bunu daha uygun yerlerde yapabilirsiniz. Bu kutsal bilgileri, çıkmış ahiret sorularını oralarda kullanabilirsiniz.
Hamile kalıp kalmamak tercih meselesi. Hazır hissetmez, korunur vs. Ama bile bile hamile kalmak sonra da ben dogurmak istemiyorum demek kimsenin tercihi olamaz. Bu artık tercihten çıkmıştır. doğurduktan sonra bakmamak veya doğar doğmaz öldürmekle aynı şey. O yüzden ben bunu normal kabul eden bir inanış görmedim.
yazik daha minicik bisey ya nasil boyle kolay aldiracagim diyosun
Siz ne de güzel karar veriyorsunuz kimin sevişip kimin sevişmeyeceğine. Kimin hamile kalıp kalmayacağınaBunun fikir ve düşünce hürriyeti ile ne alakası var? Ayrı eve çıkmak için hamile kalıp istediği olmayınca aldırmak mı düşünce özgürlüğü?
Cok yazik cok aci bebegi bu niyetle yaptin bari olmasada aldirma bende daha yeni hamilelik gecirdik doktorlar dogunca ölecek alalimsenide öldirur dedigi halde yapamadim Allah buyuk dedim simdi bunlari duymak bu yuzden cok uzucu geliyo banaBebek baştan güya ayrı eve çıkabilmek için yapılmış. Yani bebek/çocuk sahibi olmak istediklerinden değil. Ev işi yattı, üstüne boşanma lafı sindirmek için ortaya atıldı. Yani şimdi hamilelik ayak bağı olur tabi. Bu konuda bebegi bebek olarak değilde kaporta gibi birşey olarak düşünmek lazım sanırım. Yoksa insanlar kürtaj meselesi yüzünden birbirine girecek
Köpek gıbı oraya gıtneyecegini dusunuyorsan bu konuda kesın ve kararlıysan ve korkusuzsan o zaman bebegınıde dunyaya getırcek kadr kararlu ol dik ol. Koyluyuz dıye bısey yok koylude olsan kadınsınBenimde bir günahım yoktu bebek yüzünden mecburum sanıyorlar köpek gibi oraya geri gidiceğimi düşünüyolar
Cok yazik cok aci bebegi bu niyetle yaptin bari olmasada aldirma bende daha yeni hamilelik gecirdik doktorlar dogunca ölecek alalimsenide öldirur dedigi halde yapamadim Allah buyuk dedim simdi bunlari duymak bu yuzden cok uzucu geliyo bana
Basin sagolsun canim,aynen konu sahibi kendi cikarlari dogrultusunda bisey yapmaya calismis ama elinde patlamis umarim daha fazla ileri gidip bebegede kiymaz .Ben babamı erken kaybettim, belki onun da etkisi var. Ama ben hamile kalırken gün gelir yalnız kalabileceğimi göze alarak hamile kaldim. Hepimizin yarın için garantisi yok. Eşim beni terk etse veya Allah korusun vefat etse yine o çocuklar benim değil mi? Üzücü şeyler bunlar. Konu sahibinin henüz yeterli kadar olgunlastigini düşünmüyorum. Bir saga bir sola savrulup duruyor. Insallah bundan sonra kendine daha sağlıklı bir hayat kurabilir.
Basin sagolsun canim,aynen konu sahibi kendi cikarlari dogrultusunda bisey yapmaya calismis ama elinde patlamis umarim daha fazla ileri gidip bebegede kiymaz .
NE DİYORSUN PARDON?Ooo tabiki öyle kendini bulamamis kendini ezik hizmetci köle ve ureme makinasi olarak gören oyle mahluklar var ki. Konu sahibi icin demiyorum bunu ama Bir arkadaşım diyordu ki,kocasi icin, "Onun çocuğunu doğurdum " 9 ay boyunca karninda taşıdığı emzirdiği büyüttüğü çocuk icin boyle diyor. Ve bu aynı şahsiyet 2.cocugunu korunmasiz cinsel iliskiye girdi hamile kaldı ve aldırdı. Kocasi da kötüydü güya. Ama yeri geldimi cok seviyorum kocamii diyordu boyle sahtekar evlilik kölesi olanlar var bosancakti cocugu varmis boşanamazmisbizde yedik
Kolay olduğunu nereden çıkardınız?Ins.Allah senden önce alır o bebegi ( tabi hayirlisi buysa) yazik daha minicik bisey ya nasil boyle kolay aldiracagim diyosun onun gunahini baska yerden cikarir Allah sakin oyle bisey yapma bosaniyosan bosan bebegine kiyma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?