Boşanıyorum..

Dini yorum yasak.
Yapmayın.
Şikâyet edilirsiniz.

Dini yorum yasak. Ama yinede bu konu o kadar ibretlik ki. Ortada doğru dürüst evlilik olmadan saçma sebeblerden hamile kalınır. Dünya sorumluklari bebege yıkılır. Ha olmadı çocuk aldırır. Artik bizim toplumda da bilincki bir şekilde hamile kalmanın ne demek olduğunu bir anlatmak lazım.. İşte "kocan düzelir çocuk yap, ayrı eve çıkarsın çocuk yap" gibi bahanelerle çocukların günahına girmesin kimse.aslinda istenmeyen çocukların (kürtajı demiyorum bile) sorumluklarini almak istemeyen annelerle dolu ortalik. Hamile kalmak cocuk dünyaya getirecek cocuk oyuncağı değil. Konu sahibi hala baskalarin kararları doğrultusunda çocuk aldırıyor. İstediği gibi ev tutulsa o cocuk doğacaktı çünkü. Yani tutulmayan bir ev ve sözler bu çocuğun kaderini belirliyor. Bir kadın hamile kalıyorsa ilerde bu çocukla tek başına kalabilme ihtimalini göze alarak kalmalı. Ama burdaki bebek başlı başına bir pazarlığin kilit noktasi olmuş

Kusura bakma ama Yabanelma ya katılıyorum. Inşallah kendiliğinden düşer de o bebeğin günahına girmemiş olursunuz.

karnınızdakine kıymayın falan diyenleride anlıyorum fakat lütfen asıl onu doğurup ona kıymayın. Lütfen kararınızda istikrarlı olun. Ve o eş kişisinden kurtulup hayatınızı yeniden kurun.

Aaa hani eşiniz kv kpde sizinle aynı fikirdeydi nasıl oldu bu şimdi ? Sizin kararınız tabi ama aldırmakta çok büyük bir sorumluluk bence .eğer bebeği aldirirsaniz da sakın o adama falan dönmeyi bu bebeğin vebalini kaldirmaniz zor olur .bananizada ayrıca yazıklar olsun bu ne biçim tavır

Anladığım kadarıyla eşinin ailesi kendilerini olduklarından daha varlıklı göstererek seni evliliğe razı ettiler. Aslında tüm mal varlığı kayinpederin değil amcanın ve haneyi amca yonetiyor.Esin ve ailesi de işlerini ,evlerini kaybetmemek için amcanın gönlüne göre davraniyorlar. Ama akrabaniz/köylünüz olan bir ailenin aile dinamiklerine bu denli yabancı olmanı ,bu ailenin yaşam şeklini bilmiyor olmani pek anlayamadim

Ben aldırma diyenleri anlayamıyorum cidden. Baba istemiyo kv kp kızın babası kimse arkasında değil bu kadının. Bu çocuğu doğurup ne yapsın ? Tamam kız hata yapmış ama şu saatten sonra yapacak birşey yok. Boşanıyorsa mecburen aldıracak. Doğurup sokağa mı atsın.

Zaten kadın çocuk istiyorum diye hamile kalmamış ki. Ayrı eve çıkabilmek için hamile kalmış! Kız baştan evlenmekle hata yapmış, ama israrla hatalarına devam ediyor. Ha ben genel anlamda kürtaj a karşı değilim. Ama bunlar konu sahibine gelip "Sana ev tutacağız bebeginle gel" dese, yarın gider o cocugu aldırmaz. Cocuk oyuncağı mi bu? Birde dediniz ya: doğurup sokağa mi atsın diye. Nedense bir sürü çocuğu ile tek yaşayan anneler var dünyada. Onlar nasıl sokağa atmıyorlarsa oda atmayabilir.ama onun için artık kafayı çalıştırıp bir yetişkin gibi davranmaya başlaması lazım. Kürtaj oldu olmadı onu bağlar, ama artık bahaneleri bir kenara bıraksın.

Kesinlikle haklısınız gel ev tutuyoruz aldırma deseler aldırmaz çocuğu. Çocuğa bakabilecek seviyede olduğunu düşünsem yine aldırma derdim ama kafası çok git gelli. Böyle biri gerçekten şu an çocuk sahibi olmalı mı sizce ? Aslında bu kafadaki hiç kimse çocuk sahibi olmamalı da noter onaylı olmuyor maalesef bu işler

Bizim dememizle karar vermeyecektir zaten konu sahibi ama başka eve çıkmak için hamile kalmak, işler istediği gibi gitmeyip, hamileliği koz olarak kullanamayinca çocuğu aldırmak istemek ne vicdana ne de başka birşeye sığar.

Ayrı ev tutulsa aldırmayaacak konu sahibi çocuğu, çocuk oyuncağı mı bu işler? Okuduğum en mantık dışı konulardan.

Bende onu diyorum zaten. Konu sahibi ne yaptığının farkına varmalı ilk önce. İşte babası öl demiş şu bu. Yarın dönmek için de güzel bahane şimdiden. Daha burda benzer sorunlu evlilikler için "cocuk doğunca düzelir" gibi yorumlar yapan oluyor. Cocuk yara bandi, evlilik ilacı, terapi değildir. Bu konuda bir güzel örnek onun için

Gel de dini yorum yapma hadi. Yok olup gidecek o canın vebali ne olacak peki. Burada aldırıp kurtuldunuz (!) hadi. Ahiret ne olacak. Orada sorulduğunda "ama ne yapayım canım boşanmıştım, mecburdum, aldırdım" demek gibi bir gerekçe kabul görmeyecek. Biraz tevekkül edin, Allah ın izniyle işleriniz zaten yoluna girecek inşaallah

Evet size kesinlikle katılıyorum.
Zaten keşke bir kadın anne olmadan önce psikolojik ve fizyolojik yeterlilik testinden geçse.
Bazıları; canı sıkılan, evliliği sallantıda olan, çocuk sevmeyip ama kısır denmesin isteyen, maddi manevi yeterliliği olmayıp herkes yaptı bende yapayim diyen çocuk sahibi oluyor.
Buna bende sinir oluyorum.Bunda aynı fikirdeyiz.

Ama burada sanki herkes aynı dini inanç sistemini paylaşıyor gibi korkutma cümleleri kuranlara da sinir oluyorum.
Haddi aşan dini söylevleri hiç sevmedim sevmem de.

Unutmayalım bir sürü inanç sistemi var. Herkes bizim gibi düşünmüyor.O yüzden inanç sistemine girilmemeli.Ayrıca yasak.Ve haddi aşıyor. Herkesin bir inanç sistemi var ama kimse konu sahibine bunu dikte edemez.Bu çok rahatsız edici bir davranış olur.

Doktorlar kalp atışı yoktu diye rapor verip kürtaj yapıyorlar...
görümcemin kızı da 7 8 haftalıkken bu şekilde kürtaj oldu...
O kadar üzgünüm ki.. Hamileliğimi ilk öğrendiğimde eşimle ufak bir tartışmamız oldu
Kaynanamlarla bir oturuyoruz da, ev ayırma meselesinden.
O gün ona sinirlenip çantamı alıp anneme gittim, ağladım, aldıracağım bu çocuğu dedim..
Annemin bana bir kızışı vardı, ben ne yaptıysam öyle azar işitmedim annemden. Katil mi olacaksın, o çocuğun ileride ne olacağını bilebilir misin, belki çok iyi bir insan bir evlat olacak, belki yaşlandığında o sana bakacak.. Bir ton şey söyledi. Çok ağladım ve annemi dinleyip aldırmadım..
Şimdi bunu yazarken bile ağlıyorum ben nasıl aldırırmışım canımı, canımın içinde yaşayan canı.
O kadar pişmanım ki bunu düşündüğüm için bile.
Renkli ultrasonda gördüğüm o güzel yüzüne, beni tekmeleyen henüz 4 cm olan ayaklarına, elini yüzüne koyup poz verdiği o güzel ellerine nasıl kıyarmışım..
Sadece aldırmayı düşünmek bile bende vicdan azabı yarattı. Rabbim in verdiğini rabbim alır ancak..
Ne oldu, ben sonunda eşimle barıştım.
Olan yavruma, oğluma olacaktı.
İyi ki aldırmamışım. Binlerce kez şükürler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…