Boşanıyoruz ve birleşiyoruz ????

Bir daha bak istersen..Boşanma davaları çok yakın bir tarihteymiş..Boşanıp birlikte yaşacağız diyor...

Boşanmanın hukuki süreci nasıl işler hakkında hiç bir fikrim yok ama bana konu sahibi boşanma prosedürlerinden bıkmış gibi geldi.Hani yüzdük yüzdük kuyruğuna geldi bir hafta kaldı boşanmaya önce onu halledeyim sonra yürümezse bir daha uğraşmayalım bi 7 ay havası sezdim yazdıklarından. O nedenle kocasından etkilendiğini zannetmiyorum hala bu kararı alırken.

karmaşık ve yanlış bir durum..yani,boşanma sınırına gelip,bir boşanalım da ayrılmayı sonra bakarız mantığı garip değil mi...

Yüzdük yüzdük boşanmanın kuyruğuna geldik..ee hadi bir de evlilik dışı ilişkiyle deneyelim bir arada durabiliyor muyuz??

Bunun sonu şu, daha öncede söyledim kadın evde çocuğa bakacak,yemek yapacak adamın çamaşırını bulaşığını yıkayacak..Adam gezecek takılacak hesap soramazsın diyecek...

Tabi konu sahibi ben işleri eşme yığarım çocuğa da bakar kendime hesap sordurmam diyorsa bilemem..

Bir kadının böyle birşeyi kabul etmesi tuhaf geldi.
Hiç bir mantığı yok gerçektende bu işin.
Arkadaşlar dini boyutunu ve haklarınızı yazmış zaten.
Böyle bir birliktelilikte her ikinizide bağlayıcı bir durum yok,
adam canı istedi mi her şeyi yapar.

islam dinine göre imam nikahı olması gerekli resmi nikah değil sonuçta

demişsiniz ya... İslamda nikah olmasının sebebi kadınların belli hakları elde etmelerinin istenmesiydi. Bir amacı da herkes bu durumu bilsin ki koca her önüne gelene takılamasın, evli olduğu bilinsin. Ama siz hiç bir şarta uymuyorsunuz ki dini yöndende kendinizi kandırmış oluyorsunuz. Aileler bilmesin, öğrendiklerinde neler olacak? Ayrıca eşinizin gözündede basiretsiz, ne istediğini bilmeyen biri olup çıkacaksınız. Bu arada bir çakallık sezdim, adam rahat rahat boşanmanın peşinde olabilir mi?

konu sahibi merak ettiğim için soruyorum,babanız sağ mı,sağ değilse emekli parasını alma çabasından mı bu işe giriyorsunuz?

bana sorarsan nikahlıyken saygı göstermeyen ve boşanma noktasına getirebilen bir adam nikahsızken neler yapmaz ???

Son düzenleme:

Bosandiginizda cocuk babasinin soyadini alir diye biliyorum. Cocugunuz anne soyadimiz niye ayni degil diye sordugunda ne diyeceksiniz? Benzer bir konuyu baskasida paylasmis cocuklariniza boylemi ornek oluyosunuz? Evlilik kurumunu bu kadar kucuk ve degersiz gormenize hayret ediyorum. Ilerde cocugunuzda anne ne evliligi ya sen babamla evlimiydin sanki alti ustu bir imza dese ne dersiniz bu duruma?Esinizde sizle aynimi dusunuyir bosanalim ayni evde yasayalim diye?

madem birlikte yaşayacaksınız, boşanmayın.
baktınız yine yürümedi, yine dava açarsınız, bu kez de masrafları diğeriniz öder, boşanırsınız

Saçmalıktan başka bişey değil bence...
Adam nasılsa evli değilim deyip istediğini yapacak ve sen hiçbirşey yapamayacaksın buna karşı...
Sonra bir bakmışsın çocuğunla ortada kalmışsın...

Ciddi bir pişmanlık ve hesapsız kitapsız bir başlangıç ile ''yeniden'' demeye karar vermiş olsaydınız her ikinizde ;

Ne boşanma prosedürünü ne bir daha olmazsa uğraşmayalımları ne de yeniden ayrılmayı düşünürdünüz zaten.

Her ikinizin aklında da kocaman soru işaretleri varken , ne diye tekrar denemek ???

Bitmişse bitmiştir , herkes yeni yolunu çizer ;

Yok hala bitmemişse o zamanda bu tarz küçük hesaplara girilmez hiç...aşk ile yeniden kaldığınız yerden devam edersiniz.

Hayatınızı adı konmamış , tuhaf ve her türlü gidişata ucu açık kısır bir dönemin içine sokmayın bence.

Gözlemlediğim kadarıyla pek çok boşanmış çift boşandıktan sonra bir süre daha beraber yaşayıp,
ya tamam ya devam diyorlar.
Bunların sayısı da az degil...

Ancak siz nasıl olsa boşanma davası açıldı hadi bir boşanalım da yine aynı şeylerle ugraşmayalım diyorsunuz.
Garip olan bu kısım.
Bir süre ayrı yaşamış olabilirsiniz,
ancak tekrar ugraşmamak için yapacagınız adım aslında sizin de çok iyi bildiğiniz gibi ,
bu evlilikte hayır yok mantıgına işaret ediyor...

Bir örnek vereyim. Bir tanıdıgımız eşinden boşandı. Boşandıktan sonra bir arada yaşamaya başladılar.
Sonra adam kadını aldattı ve tamamen ayrıldılar.
Adam diğer kadınla, kadın da başka bir adamla evlendi.

Bu süreçte olan her zamanki gibi yine çocuklara oldu...

Denemek istiyorsunuz anlıyorum ama bence yanlış yapıyorsunuz.
En azından boşandıktan sonra bir süre daha kafanızı dinleyin...

Son düzenleme:

Boşandıktan sonra elinize bişey geçecekmi peki?

Ayrılacağınız eşinizin hiç mi özel yaşantısı olmayacak peki..

Bu adam rahip değil tabi,bunu hiç düşündünüz mü?

Daha güzel anlatılamazdı.

ben arkadaşların aksine düşüncenizi mantıklı buldum ama sanki biraz yeniden denemeye gönülsüzmüşsünüz gibi geldi konu sahibi. yani eşiniz birleşmek istiyor hatta nikahı bozmaya da pek gönüllü değil ama siz kararlı görünseniz de ya çevre baskısıyla ya da eşinizin psikolojik baskılarıyla son bir şans vermek durumunda hissediyorsunuz kendinizi. içinizden gelmiyorsa ne çocuk için, ne ailelerin gönlünü almak ne de eşinize karşı vicdan yapma korkusu vs. sizi engellemesin aynı evde yaşamak yeniden denemek için zorlamayın kendinizi. bu süreçte de davanızı geri çekmeyin tabii.

Bu işten eşin karlı çıkacak balıklama atlaması doğal tabi
Oh ne ala memleket..İmza yok özgürüm ben bana hesap sorma
karışamazsın,karım değilsin unutma biz boşandık..
Bu tarz cümlelere katlanabilirim diyorsan yaşa sen bilirsin tabi..
Sağlıklı bir ilişki evli olup olmamakla ilgili değildir ki..
Bi şans istiyor vereceksiniz madem boşanmadan verin..
Boşanmak birlikte yaşamak ne bileyim çok tuhaf bana göre..

canim bu karari nasil verdiniz gercekten anlamiyorum oncelikle cocugunuzun ve sonrada tabii ki sizin zarar goreceginiz asikar '' baliklama atladi'' demissiniz atlar tabii allah verdi iki goz misali bence kararinizi gozden gecirin onunla evliiyken olmayan sey evli degilken nasil olacak? birde ailelerden gizleyerek kendinizi bir daha atese atmis olacaksiniz eminim aileniz bilse asla razi olmaz zarar goreceksiniz iki iki dort yol yakinken vazgecin derim nacizane....

İnsanların birbirlerine olan güvenlerinin nedeni imza değildir. İmza bağlayıcı birşey olsa, bu kadar adam eşini aldatmazdı.

O yüzden kimsenin ne düşündüğü ve ne dediği umurunda olmamalı. 3 nüz nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın.

ayrıca boşanmalı anlaşmalarda artık devlet memurları eve ani baksın yapıp eşlerin görüşüp görüşmediğini tespit ediyor.

Devlet memurları kimsenin vajina bekçisi değil, yanlış bildiğiniz şu anlaşmalı boşanıp babasından yetim maaşı bağlatanlar için geçerli. Oda baskın yapma şeklinde değil, istibarat yaparak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…