Boşanma Davamı da Açtım...

Sizi kendi halinize bırakmak bu kadar mı zor,ne bu gelmeler gel demeler..
Ben olsam kendi halime bırakılmak isterdim. Hiç bir şey olmamış gibi davranmaları hem iyi hem sinir bozucu bilemedim şimdi.
Eşin aklına başına devşirmiş gibi geliyo. Sadece zamana ihtiyacın var. Eşinin içindeki gerçek düşünce zamanla açığa çıkar nasılsa.
Etrafında tanıdığın kimsenin olmayışına üzüldüm. Güzel vakit geçirebileceğin arkadaşların komşuların olsa keşke,daha rahat atlatırsın vakit geçer kafan dağılır.
Nazik davetin içinde teşekkür ediyorum nacizane kendi adıma :) İstanbul çok büyük bir yer,çok yakınından da yazanlar vardır burdan,belki burdan arkadaş edinirsin kendine

Bence de kendini doldurma bu süreçte aynı ev mevzusu olmasa sırf bu sebeplerle terk etmezdin değil mi evini.. Bence ölçülü olmakta fayda var ve sormalarını sorun etmeden isteklerine göre olumlu olumsuz cevaplayabilirsin. Süreci yönetmek senin elinde. Bence daha önemlisi eşinle ve evinle olan soğukluğun hallolması.

@Surekli_Karisik ben bir zamandır İstanbul dışında yaşıyorum. Döneceğim inşallah. O zaman tanışmayı görüşmeyi isterim. Özellikle yakın oturan arkadaşlarla görüşürsünüz diye tahmin ediyorum, sizin için de iyi olur. Siz yine de, en azından konuya pek yazmayan bir arkadaşla görüşürseniz, en azından ilk sefer için evde değil de dışarıda buluşsanız daha iyi olabilir. Hırlısı var, hırsızı var, dengesizi var, Allah korusun. Evde çocuk da var. Yine siz bilirsiniz tabii.

Bu arada, lütfen tüm isteklerinizi eşinize açık açık ve çok net olarak söyleyin. "Rica etsem ailene hassasiyetimi anlatabilir misin? X çok hassas, onu kendi haline bırakalım. Hiç davet bile etmeyin. O kendi isterse gelsin der misin? Ben sana isteklerimi ilettiğimde isteklerimden biri de buydu. Ama sanırım kendimi net ifade edememişim. Bu benim için çok önemli. Dikkate alırsan çok sevinirim" vs artık diyaloğunuz nasılsa. Ama en başından isteklerinizi mutlaka söyleyin. "Herkes hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Bu beni şu açıdan üzüyor. Muhtemelen sen öyle davranmalarını istediğin için iyilik olsun diye yapıyorlar. Ama bu bende şöyle şöyle bir etki yapıyor. Halbuki şöyle şöyle olsa ben çok rahatlardım" vs diye net olarak ne istiyorsanız söyleyin lütfen. En kötü, siz istediniz de onlar yapamadı olur.

@hanzade_87 ve taylor sizlerle tanışmayı çok çok isterim, ayrıca tavsiyelerinize uyacağım, inşallah bundan sonrası iyi olur.

Ayrıca Taylor, dışarıda görüşme konusunda da tavsiyelerini dikkate alacağım. :)

Bu süreçte bu siteden pek çok kişi bana çok iyi geldi. Zaman Zaman gaza geldim güçlü durdum, Zaman Zaman bazı üyelerine alay konusu yaptığı şeylere güldüm, pek çok Zaman da fikirlerinizden faydalandım. Çok sağ olun.

Bu arada güne zaten gitmedim, evi derleyip topluyorum, çocukla ilgileniyorum ve yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi kafamı dinlemek istiyorum.

Bir de vay be diyorum, üç ay içinde neler yaşandı, neler duyuldu, söylendi. İnanamıyorum. Bir de şunu anladım insanın eşiyle yaşayıp da görmezden gelemeyeceği şey yok sanırım. (Aldatma, şiddet gibi uç şeyler hariç)

Herkesin hayatında ve yuvasında mutlu olmasını diliyorum.

İsteyince aşılmayacak sorun yok diyelim biz

Herşey iyi olacak inşallah.İnsanların söylediklerinde kötü bir niyet görmedim.Kısaca istemiyorum dersin ya da eşine bir süre yalnız kalmak istiyorum beni çağırmazsalar sende söylersen iyi olur dersin.

Eşin annenin yanına derken senin kendi anneni kastetti değil mi.Olayların sıcağı sıcağına bunu teklif etmeyebilirdi gidersinde gelmezsin diye korkabilirdi..Sadece senin mutlu olmanı istiyor .

Eşinle çocuğunla çıkın gezin tozun olmaz mı.Aktiviteler bulun.Eşim müsait olmayabilir o işi sen devralabilirsin.Çok ağladınız çok üzüldünüz birazda yüzünüz gülsün.Hatta sizin yerinizde olsam üçümüz beraber güzel bir tatile giderdim.Bolu Abant tarafları olur mesela.

Çok çok teşekkür ederim, aynı güzel dilekleri ben de senin için diliyorum, inşallah hayat hepimize ferahlık ve huzur getirir.

Sevgili @penceremden sana da çok çok teşekkür ederim, bu süreçte bana çok çok iyi gelen arkadaşlardan birisi de sendin. Hep destek oldun, teselli ettin. Diğer arkadaşlara yazdım sana da söyleyeyim, sanırım sen de İstanbul'dasın, kısmet olursa seninle de görüşüp tanışmayı çok isterim.

Bu arada eşim kendi annesine gitmem yönünde telkinlerde bulunuyor, bugün bürodaydı çalışıyordu, yine aradı annemlere git diye, gitmedim. İstiyor ama gitmeyince bozulmuyor, küsmüyor şimdilik fakat ne yalan söyleyeyim bu kadar olayın üstüne istemesi bile beni rahatsız ediyor.

Artık takılmamaya çalışıyorum.

Gezme tozma da benimkinin pek huyu değildir. Bu huyundan da nefret ediyorum. Bu aralar yığın olarak çalışıyor da zaten ama bakalım. Yavaş yavaş rahatsız eden ne varsa değiştirmeye çalışacağım.

Günaydın Sevgili Karışık
Pazar gününden beri nasılsın?Herşey yolunda mı?

Yazdıkların için teşekkür ederim.
Elimden geldiğince destek olmaya çalıştım.İyi olmanı canı gönülden isterim.İstanbuldayım kısmetse görüşürüz.

Eşin konusunda kendi bildiğini okumanı tavsiye edebilirim.Yani kendi isteklerine önem ver.İstemiyorum de ve gitme. Hatta bir daha söylerse bu konuyu açmanı istemiyorum de.Duymamazlıktan gel.Bir söyler iki söyler sen kararlı olduktan sonra sorun yok.

Annesi alışmış eskiden hergün görüşüyormuşsunuz sürekli seni çağırıyormuş .O devir bitti.İsteselerde istesemelerde bunu kabullenecekler.

Gerçekten herşeyi yavaş yavaş değiştir.Bundan sonra sen nasıl istiyorsan öyle olsun.Bu senin hayatın ve senin evliliğin senin evin.Olmasını istediğin gibi şekillendir.

Son düzenleme:
kendini dinle, kendinle kal ve evet kendini dinlerken kendini olumsuza kodlama çok rica ediyorum :). akışa bırak kendini biraz, bakalım zaman senin açından neler gösterecek. olacak ya da olmayacak diye şerh koymamaya çalış. sen kendin çıkıp dolaş, havanı değiştir.

eşin hala annesinin boyunduruğu altında. sen sakin ve net ol. kendi istediğini yap. eşin inşallah senin yanında olur.

Aslında eşinin daha akıllı davranması lazım.

Eşine bana ne yapıp ne yapmayacağımı söylemeyin.Gördün neler yaşadık boşanmanın eşiğinden döndük.Nedeni annenin hayatımıza müdahale etmesi ve senin hayır diyememen.

Annen yine eskisi gibi olsun isteyebilir ama yok bitti.Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.Herşeye tamam diyen Sürekli Karışık yok artık diyeceksin.

Ben buraya yine onunla sıkı fıkı olayım diye gelmedim.Biz ayrı bir aileyiz onlar ayrı bir aile.İsteselerde istemeselerde bunu kabullenecekler.

Ben sana son bir şans verdim bunuda kötü kullanma.Annen ne derse desin sen bana söyleme baskı yapmaya çalışma.

İkimizin huzuru için bu şart demelisin.

Hepinize merhaba,
Burada pek sık giremiyorum siteye. Sanırım biraz da tadım olmadığı için.

Dem dem yaşıyorum. Bir öyle, bir böyle. Eskiye göre çok iyiyim ama yine de her şey tam istediğim gibi değil, artık idare etmeye çalışıyorum.
Kv-kp hemen her gün görüyorum, çocuğu görmek istiyorlar, dışarıda gezdirmek istiyorlar; belki bu konuda bana kızanlar olacak ama çocuk konusunda bir şey diyemiyorum, çok düşkünler, çok seviyorlar oğlumu, gezdirmeye, vakit geçirmeye çok hevesleri var. Zaman zaman canımı sıkacak söylemleri olsa da duymamaya çalışıyorum ve çocuğu birer ikiler saat onlara bırakıp sonra gidip alıyorum.

Eşim her gün gidiyor, mesela saat on ikiyi geçiyor, eşim halen onların yanında. Misafir var gel diye arayıp çağırdılar. Tam iki hafta olmadı ben döneli 10 günde böyle gece yarısına dek bu üçüncü.

Gündüz işte akşamları orada, ses çıkarmıyorum buna da.

Ama evliliğimizden hiç ümitli değilim. Sanırım bugün olmazsa yarın, biz eninde sonunda boşanırız.

Eşimle ilişkimiz genel olarak durgun. Fazla vakit geçiremiyoruz, ya iş ya ailesi ya çocuk. Dışarı çıkmak deyince işkence yapıyorum zaten, o konuya değinmiyorum bile. Ona karşı duyduğum en derin his acıma-merhamet. Onun hayatının normal olarak devam edeceğine inansam, asla devam etmezdim.

Velhasıl henüz "ohh iyi ki boşanmamışım, eşimle, evimde mutluyum" diyemedim.

Açık olan davam hep aklımın bir köşesinde. Ne yapayım, nasıl hissedeyim bilmiyorum. Hayırlısı...

Bir de kafama takılan bir şey daha var, daha önce yoktu, bu da yeni olmaya başladı.

Eşim sürekli kendisini benimle kıyaslıyor. Kilosunu, dış görünüşünü, yapılan işlerin yoruculuğunu, çocuğun kime daha çok düşkün olduğunu, bazen bilgisini kültürünü.

Sürekli benden üstün olduğunu bana ispatlamaya çalışır gibi ama bunu öyle art niyetle değil de, farklı yapıyor yani. Aramızda 13 yaş var, yani en çok kilosunu dış görünüşünü kıyaslıyor. Benim gömleğimi giyip bak senin bedenin bana oluyor filan diyor. Bir de özgüveni tavan yapmış ki sormayın.

Aslında pek çok konuda benden çok iyi. Eğitimi, çevresi, bilgi ve ilgi alanları vs.. Bu kıyas nedir anlamıyorum yani.

Eşin ve ailesinden bir halt olmaz açıkçası. Bu kadar sorun ve uzun süreli ayrılıkdan sonra eve dönmüşsünüz hala taciz etmeye devam ediyorlar. Misafir geldi diye neden çağırıyorlar kocanız mı hizmet edecek? Bu kadar hassas bir dönemdeyken gece yarısına kadar oturmak zorunda mı? Kusura bakmayın ama ailece sizi yok sayıyorlar.

Farkındayım evet. Ben de bir halt olmayacağı düşüncesindeyim ama bakalım..

Daha önce açtığınız konuyu da okudum anlayabilmek için boşanma sebebinizi. Tüm yorumları okuyamadım ne yazık ki. Evlilikte 2 yılın ardından maddi sıkıntılar olup onun ailesiyle yaşama önerisi yüzünden mi dava açtınız? Yani zaten sevgi,aradaki bağ azalmış mıydı? ya da en baştan beri mi böyleydi?
Eşiniz nasıl oldu da kiraya çıkmayı düşünmedi, onun ailesiyle yaşama konusu yüzünden nasıl bir aile parçalanabiliyor anlayamadım ben ve üzüldüm açıkçası.
Belki başka konular da vardır ama tek sorun bu konularsa,keşke oturup konuşup bir çözüm bulabilseniz...

Konuyu ilk açtığınızda tepkinizi biraz fazla bulmuştum ne yalan söyleyeyim fakat detaya girdikçe size hakverdim.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla torunlarına yakın olmak için yaşanılanları görmezden geliyorlar. Oğlum ve torunum gelsin gitsin, gelin gelirse gelir mantığındalar sanki. Eşiniz de kayıp zamanı telafi etmek yerine hayatına kaldığı yerden devam ediyor.
Hakkınız da hayırlısı olsun inşallah. Gereksiz insanlar için canınızı sıkmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…