Boşanma Davası Bile Bitmeden Birini Bulmuş

biliyorum ama hastahanede bir araya gelecekler Ben onu kastederek yazmıştım: )

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Aslında geçmişe takılı kalmak mi bilmiyorum? Yani bugün yaşadığım sıkıntıların pek çoğu geçmişin ve eşimin eseri. Bu yüzden kurtulmak kolay olmuyor. İnanıyorum ki bu sıkıntılar geçince ben de o adamı ve saçmalıklarını umursamayacağım.

Birisi varmış gibi davranmak, pek tarzım değil sanki. Ama normal zamanlarda zaten iyiyim ve mutluyum. Modumu düşürmezse, bu halimi bozmam o varken de. :)

Tüm yaşadıklarınız çok normal. Birden fazla duygu, hatta bazen zıt duyguları peşpeşe yaşayacaksınız.

Önemsememeye çalışmak ise normal değil. Bu sizin duygularınız, sizin hayatınız, sizin hayal kırıklığınız. Kendi haline bırakın duygularınızı. Daha 5,5 ay olmuş ayrılalı. Hissettiklerinizi bastırmaya çalışmayın. Üzülmemeye çalışmayın. Üzülün, yeri gelince ağlayın, yeri gelince sinirlenin, bağırın, çağırın, yeri gelince saçma kahkahalar atın. Bunların hepsi bir süreç. Bunları yaşamadan hayatınızı toparlayamazsınız.

Toprağa tohumu ekip “hadi meyveni yemek istiyorum” demek ne kadar normal değilse sizin de birden kendinizi mükemmel hissetmeniz o lafar normal değil. Bırakın. Duygularınızı kendi haline bırakın. Elalem ne diyecek diye düşünmeyin. Bu bana yakışır mı diye düşünmeyin. İçinizden ne geliyorsa öyle yaşayın.

Derken bir gün o tohum ağaç olup meyvesini verecek. Sadece biraz zaman...

Çok teşekkür ederim. Bu konuda beni ağlatan ikinci yorum oldu yorumunuz.

Saçma bir dik durma çabası var niyeyse. Bu adam için, yaşanan saçma yıllar için üzülmemeliyim çabası. Boş tabi. İnsan istemese de üzülüyor. Mutlu olmayı, umursamamayı tabi ki istiyorum ama dediğiniz gibi, tohum birden meyve vermiyor.

Her ne olursa olsun, bir zamanlar eşimdi, severek evlendim, mutlu olduğum zamanlar da oldu. Yanlış insandı, boşanıyorum ama bu durum her şeyi bir anda silip değiştirmemi sağlamıyor.

Tekrar teşekkür ederim desteğiniz için.

Allah yardimciniz olsun canim sevmesen bile aliskanlik olmustur o yuzden hissetmen normal

Gayet normal ama size koymuş. Tabi insan zamanında değer verdiği birinin bu kadar çabuk birini bulmasına üzülüyor
Ben de boşanma davası bitmeden birini bulmuştum :)
Olabilir yani
Gayet normal
Biz kavgalı ayrıldığımız ve ortada aşk olmadığı için eski eşimin zerre umrunda olmadı
Yüzümü görmeye bile tahammülü yoktu

Eşiniz "bak vazgeçilmez değilsin, birini buldum bile" demis. Siz de birini bulabilirsiniz.

Ben de toplamda flort+evlilik 5 senenin sonunda evliligini bitirmis birisi ve benzer durumu yasamis biri olarak söyleyebilirim ki;
"Seni hala Seviyorum ama olamadik yapamadik seni unutmam cok zor olacak ama böyle olmasini istiyorsun" dedi anlasmali olmasi icin dilekce vermeye gittigimiz gunun sonunda..
Uzerinden cok fazla gecmeden hatta dogumgünümde hayatinda biri oldugunu ögrendim ve kalbimde bir aci hissettim.Hani cok seviyordu hani unutamazdi kolay kolay??
Sizin de bu duygularda olmanizi cok cok iyi anliyorum.Bir hayal kirikligi..Sevgiden ziyade bir ömür beraber olmak icin verilen söz'ün yasanilan iyi güzel herseyin anlamini yitirmesi..
Simdilerde ortak arkadaslarimizdan duyuyorum. "O olsaydi böyle olurdu o olsaydi böyle yapmazdi onunla yeniden sifirdan baslamak isterdim" gibi seyler..
Bir kiyaslama olacak.Eger evliliginiz icin ciddi anlamda yeterince emek verip fedakarlik yaptiginiz halde bitmisse karsi taraf icin mutlu olabilmek hayal olarak kalacak ve mutsuz olacaktir.
Er ya da gec..
Onun icin bazi seyler cazibesini yitirdiginde aklina gelen ilk sey "Siz" olacaksiniz.

Boşluğa düşmemek için bir dala tutunmuş.
Kaç ay geçmiş normal diyemiyorum ben. Yaşanmışlıklar çarçabuk unutulur mu? Alzheimer hastası bile olsan bazen gün yüzüne çıkıveriyor anılar...
Eminim o da mutlu olamayacak, kendini kandırıyor.

Altı ay çok kısa bir süre gerçekten, insan daha ne olduğunu, ne yaşadığını bile anlayamaz. Ve boşanma da henüz gerçekleşmemiş.

Ama düşününce eşiniz ne yaptığının farkında olan bir adam olsaydı evliliğiniz bu aşamaya gelmezdi zaten.

Üzmeyin kendinizi. Çoçuğunuz ve kendinizi mutlu edecek şeyler yapmaya çalışın. Davada kullanmak istemiyor olabilirsiniz ama yine de avukatınıza danışın derim.

Insallah bi gun sende mutlu olursun o da gorup görüp catlar. Aynilar tabi degiller mi :)

Çok teşekkür ederim. Umarım hayat güzel ve hakkaniyetli şeyler getirir.

Eşiniz "bak vazgeçilmez değilsin, birini buldum bile" demis. Siz de birini bulabilirsiniz.
Kimsenin vazgeçilmez olmadığını yetişkin olan her birey biliyor bu zamanda, boşanıyorsak karşılıklı olarak vazgeçmişiz birbirimizden demektir ama böyle göze sokmaya da gerek yok zannımca. :)

Olabilir tabi ki, zaten ben de aralarda yazdım, yasal süre bitmese de artık eş değiliz, ayrıyız, kesin kararlıyız, evlilik birliğimiz bitti. Durumu yadırgamıyorum, zaten birisi olduğunu anlamıştım ama gözüme gözüme sokmasını yadırgadım. Gerek yok.

Düşman gibi değildik. Boşanma sebebimizin temelini eşim oluştursa da, ailesi uzak durduğunda, iki insan olarak iyi bir ilişkimiz vardı. Bu yüzden bozuldum, üzülüp öfkelendim sanırım.

Dört udörtlük, şahane, diyebileceğim bir adam çıksa karşıma ben de kaçırmazdım belki ama bilemiyorum yani benim içinde bulunduğum duygu durumu buna izin vermeyebilir. Hem ruhen hazır değilim, hem oğlum ve düzenim gibi önceliklerim var. O ne kadar hazırda artık. Hiç vakit kaybetmemiş.

Size de mutluluklar dilerim.

Çok güzel açıklamışsınız, teşekkür ederim yorumunuz için.

Aklında kalmasam da olur, dilerim mutlu olsun ama ne bileyim. Hani evlilikten sonra bir hazır hissetme süreci vardır ya. Adam ne kadar hazırmış, ne kolay toparlanmış da, yeni bir ilişkiye başlamış diye düşünüyorum.

Umarım benzer durumda olan herkes için her şey daha güzel olur.

Dilerim mutlu olur, inşallah bu saatten sonra onun duygu durumunun bana bir etkisi de olmaz.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Davaya dahil etmeme konusunda şimdilik kesin kararlıyım, ilerleyen zamanlarda çirkinleşirse düşünebilirim.

Aslında bu kadar önemsememem gerekirdi ama insanın düşündüğü gibi olmuyor her şey. Kötü hissettim sanki. Dediğiniz gibi zaten iyi bir eş olsaydı, bu durumda olmazdık.

Hislerinizde o kadar haklısınız ki zaten. Ben de olsam aynı duygulara kapılırdım, samimiyetle söylüyorum. Ama sonrasında elimden geldiğince kendimi mutlu etmeye çalışırdım. Alışveriş yaparak, film izleyerek, seyahat ederek her nasılsa işte. Çünkü bu, yaşamanız gereken bir süreç. Zamanın ilaç olabilmesi için, mümkün olduğunca kafanızı başka şeylerle oyalamanız gerekir. Bir müddet sonra size yapılan haksızlığı unutmasanız bile eskisi kadar içinizi acıtmayacak.

Neden önemsiyorsun ki sen anlatırken senin kocan gibi adamın bunları yapabileceği belliydi.
Ben de bosanirken benim yerime birini buldu ki boşanıyor düşüncesi hakimdi. Ben bu adamla ömür gecirmek istemiyorum gerisi teferruat bana göre.
Tam olarak hazmetsem ve boşanma davam sıkıntılı geçmese karşıma da düzgün biri çıksa ben de sevgili olabilirim.
Hayat da ne olacağı hiç belli olmuyor.

Ben size çok hak veriyorum aslında ne demek istediğinizi de çok iyi anlıyorum benzer durumları bende yaşadım ve yaşıyorum gerçekten zor , boşanmak koymada da bu süreçte yapılanlar çok zoruna gidiyor insanın bunun için mi herşey diyoruz inşaallah çok mutlu olursun

Çok teşekkür ederim desteğiniz ve yorumunuz için.

Elimden geldiğince dediklerinizi yapmaya çalışıyorum. Hatta bu vesileyle geçen zamanımı çok güzel geçirdim. Evi terk ettiğimden beri çok daha iyi ve mutluyum. Ama dönem dönem böyle duygu karmaşaları yaşıyorum. Buna da genelde eşimin ve ailesinin iletişime geçip huzursuzluk vermeleri sebep oluyordu. Uzun zamandır iyiydim, yaklaşık 20 gündür eşimle de çocuk için dost-arkadaş modundayız ama nedense bu olay da beni etkiledi.

Ve ben yine sizin dediğiniz şekilde kafamı dağıtmaya çalışıp, bu olayı da sindirip, unutacağım.

Tekrar teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

Aradaki yorumlarda ben de yazdım. Durumu zaten normal kabul edebiliyorum, birkaç ay önce anlamıştım hayatında birileri olduğunu ama bunu bu şekilde göstermesi beni rahatsız etti. Ne zaman olursa olsun, karşıma birisi çıkarsa, onu saklamamakla beraber, eski eşimin gözüne sokmaya da çalışmam herhalde. Bilemiyorum.

Dediğiniz gibi, her türlü saçmalığa imza atan adamın, bunu yapmasını da çok görmemem gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…