boşanma davası

Yaşayan bilir tabi orası başka. Ama böyle adamların gözünü parayla korkutabileceğinizi sanıyorsunuz galiba ben onu anlayamıyorum.
ben de o da çalışıyoduk evliyken. maaşımdan 10 tl cüzdanıma koyardı gerisi onun kumar borçlarına giderdi. cüzdanımda 9 tl kalsın ne aldın diye hesap sorardı. masraf yapmamak için beni 6 ay anneme getirmedi. bir gün çiğ köfte alalım dedim diye masraf çıkarma başıma dedi. bilmem anlatabiliyo muyum

üç beş kuruşla sizin acınız dinecek mi ?
size yaşattıklarını unutacak mısınız ?
psikolojiniz düzelecek mi ?
o beni canımı yaktı haksız yere dayak attı kaç kez. ben neden çantamı alıp çıkıp hayatıma devam edeyim. hiç bişey olmamış gibi.
bu benim bir daha kimseye güvenemeyecek olmamın,psikolojimin bozulmasının,dul damgası yememin bedeli!!

Ben sizi çok iyi anladım ben de aynı durumdayım çekişmeli dava ve 5 kuruş bile vermek istemiyorlar düğünüm olmadı ne altınım var ne de başka şey üstüne üstlük ben yokken benim aldığım eşyaları da götürdüler ailecek sırf onların canını acıtmak için açtım dava ama ben bile değer mi diye düşünüyorum bunun daha temyizi var onu var bunu var allah yardim etsin bizim gibilere...
Değmiyor evet ama suçlu olduklari halde ayrılıp gidip arkamızdan atıp tutamasınlar da istiyor insan.
Zor kısaca bu isler rabbim yardim etsin

Evet çok zor işler. Ayrıldıktan sonra arkamdan demediklerini bırakmadılar. Namusuma mı dil uzatsınlar ailemi mi karalasınlar şaşırdılar. Biz de adalette arıyoruz hakkımızı ben onlar gibi çirkef olamam yalan yanlış iftira atamam. Allah gördü neler yaşadım. İnşallah adalet yerini bulur

merhaba,

Size hukuki bilgi verilebilecek açıklıkta yazmamışsınız. Üzerine haiz koydurduğunuz ev evlilik birliğiniz devam ederken oturduğunuz konut mu? Eğer öyle ise avukatınız neden davayı açar açmaz ilk iş gidip aile konutu şerhi koydurmadınız tapuda? O zaman da sizin rızanız olmadan satamazdı boşanma kararı kesinleşene kadar. Şu an haciz diye bahsettiğiniz, geçmiş nafaka alacaklarınızı tahsil edebilmek için koyduğunuz bir haciz miydi? Eğer öyle ise zaten siz birikmişlerinizi alınca haciz de kalkmıştır. Yok eğer hakimin mal kaçırma şüphesine binaen koyduğu bir tedbir varsa taşınmaz üzerinde, o zaman siz nafaka talebinden vazgeçseniz de kalkmaz. Yazdıklarınızdan hukuken hangi pozisyonda olduğunuzu çıkartamadım. Bu yazdıklarımı avukatınıza bir sorun.

Ücret konusuna gelince, kural olarak avukatlar götürü bedelle çalışmazlar, yaptıkları her bir iş için avukatlık asgari ücret tarifesinde belirtilenden az olmamak üzere bir ücret alırlar, buna ek olarak masraflar da müvekkilin üzerindedir. Şimdi avukatınız eşinizin açtığı karşı davada sizi temsil edecek olursa diğer ile gidip gelme masrafları başta olmak üzere ortaya çıkan her türlü ek ücreti sizin ödemeniz gerekir. Kendisi anladığım kadarıyla avukatlık hizmetine binaen ek bir ücret talep etmiyor, gidip gelme masrafları ve kendisinin yaşayacağı zaman kaybı açısından başka birileriyle çalışmanızı salık vermiş. Eğer baştan karşı dava açılma ihtimalini konuşmadıysanız, hayır, bu yeni durum anlaştığınız ücrete dahil olmaz. Ama siz baştan "her ne olursa olsun, kaç yıl sürerse sürsün ve ne masraf çıkarsa çıksın, ben boşanıncaya dek vekaletimi alman karşılığı ücretin 8000 TL" şeklinde anlaştıysanız siz haklısınız.

Avukat degilim ama bosandigim icin yasadiklarimdan yardimci olabilirim ama sizin yazdiklariniz cok acik olmadigi icin anlamadigim seyler var. Bizim davamiz 3 yil surdu mal paylasimi hala devam ediyor. Taki, tazminat ve nafakayi eski esim de temyize vermisti. Temyizde nafakanin kaldirilmasini bildirebilirdi, neden ayri bir dava actigini ben anlamadim. Hacizli ev evlilik birlikteligi sirasinda aldiginiz ev mi? Biraz daha konuyu acar misiniz?

Tamam konuyu açıyorum o zaman
Ev evlenmeden önce onun almış olduğu evdi. Ben zaten ayrılma aşamasında gidip aile konut şerhi koydurdum. Şu an evden bi hak talep etmiyorum elbette. Ancak avukatım tazminat altın ve nafaka alacağıma karşın eve haciz koydurduğunu söyledi. Ben de aile konut şerhini o amaçla koydurdum. Üzerine başka mal varlığı olmadığı için başka türlü hiç bir şeye haciz koyamazdım.
Avukatla anlaşmama gelince bana 8000 tl herşey içinde dedi. Başka ek bir masraf çıkmaz dimi dedim. Yok merak etmeyin herşeyi içinde halledicem ben dedi. Babamla gitmiştim konuşmaya hatta,babamda gerekirse şehir dışına da giderim orda dava açılırsa diye söylemişti diyor.
Bu arada nafaka tazminat altın boşanma hepsi aynı davada görüldü. Tazminat ayrı boşanma ayrı olsa tamam dicem. Avukatın bu dediği normal mi? Nafaka kaklarda evdeki hacizde kalkar dedi. E alamadığım tazminat ve altınlar ne olacak dediğimde o ayrı diyor. Ama ayrı bi davada görülmedi. Umarım açıklayıcı olmuştur

Evet temyizde neden bahsetmediler nafakadan anlamadım. Ayrı bi dava açma sebepleri ne olabilir ki . Ev birlikte oturduğumuz evdi ama evlenmeden önce almıştı. Benim aile şerhi koydurmamın sebebi üzerine ev olduğu için başka mal varlığı olmadığı icin tek seçeneğim buydu.

Kesinleşmiş alacak sadece nafaka olduğu için mi hakim ev üzerine haciz koymuş? Haciz kararını isteyin avukattan yada dosyanızdan bakın. Hakimin haciz kararının dayanağı nafaka, altın ve tazminat alacağınız ise nafaka kalksa bile hacizin kalkmaması lazım. Tabi bunu bir hukukçu olarak söylemiyorum, mantıken öyle olması gerekir.

Evli iken calismayip bosandiktan sonra calismaya basladi iseniz belki o yuzden nafakanin kaldirilmasi davasi acmistir.
Avukat ucretlerine gelince... bosanmada belirli bir ucret yok. Ben bosanmak icin birkac avukat ile gorustugumde her biri farkli ucret soylemisti. Herseyi bastan konusup sartlari iyi belirlemek gerekiyor ama maalesef cogumuz ilk defa bosandigimiz ve tecrubesiz oldugumuz icin cogu seyi bosanirken ogreniyoruz.
O nafaka kaldirilmasi icin dava acti ise siz de nafaka artirim davasi acabilirsiniz. Tabi eger calismiyorsaniz. Dosyaniza adliyeden bakabilirsiniz. Gerekceyi oradan ogrenebilirsiniz. Ama nafaka artirim davasi acilsa da nafakalar cok komik oldugundan bunun icin deger mi bilmem.
Bizde taki davasi ayri acilmisti. Sizinkinde sanirim bosanma davasinin icinde takilar.
Haciz meselesini bilemeyecegim. Avukatiniza sorsa idiniz keske.

Evliyken de çalışıyordum sonrasında da hep çalıştım. Dediğim gibi avukat herşeyi içinde ekstra bir masraf olmaz demişti. Şimdi böyle söylüyo. Ben adliyeye gidersem her şeyi öğrenebilirim değil mi ? Haciz kararı neye istinaden çıkarılmış neleri kapsıyor. Yani gerekçeli kararı mı istemem lazım? Çünkü gerçekten gidip bizzat görüşmek istiyorum adliyeyle. Bir de temyiz 9 ay sürdü bu avukattan kaynaklı mı gerçekten sistemden kaynaklı mı onu da anlamadım

Bakin burada olay şu. Boşanma davasinin ferilerinden sadece nafaka kesinlesmeden icraya konulabilir. Diger ferilerin icraya koyulabilmesi icin bosanma ilaminin kesinlesmesi yani yargitaydan onanma ile donmesi gerekir. Bu sebeple avukatıniz nafaka kalkarsa diger hacizler de kalkar diyordur muhtemelen.
Avukatlik ucretine gelince avukatin herseyden kasti bosanma davasi icerisindeki talepler ve kazanilan taleplerin icrasidir. Cunku bircok meslektas o şekilde calisir. Ancak açılacak herhangi bir nafaka artirim davasi ve nafaka kaldirma davasi bosanma davasinin icerisinde gorulemez ve ayri bir ücrete tabidir.
Burada ogrenmek istedigim bir konu sizin ikametgahiniz neresidir yani eski esinizin oldugu yer mi yoksa ailenizin yanina aldirdiniz mi? Cunku dava yetkisiz bir yerde acilmissa yetki itirazinda bulunulabilir.
Ayrica bosanma icin piyasa sartlarina gore iyi bir ücret odemissiniz.

Ha bu
Temyizler uzun suruyor. Bizimki 1 sene surmustu. Avukatlar da davayi aldiktan sonra baska soyleyebiliyor. Ben yasadim. Soyle yapariz boyle ederiz dedigi cogu seyi davayi actiktan sonra yapmadi. Mesela bizde benden 9000 tl mahkeme masraflari icin toplu para almisti. Bunlari davayi kazaninca karsi taraftan geri alicaksin demisti. Hic de oyle olmadi.
Dosya senin oldugu icin adliyeye gidip dosyana bakabiliyorsun. Hatta istersen istedigin belgelerin fotokopilerini aldirabiliyorsun.

İlgili aile mahkemesinin kaleminden dosya numaranı söyleyip kendi dosyanı inceleyebilirsin. Dosyanda her türlü karar eklidir zaten

Ailemin yanında olduğum için ikametimi buraya aldırıp davayı burda açtım.
Temyiz hemen kesinleşirse direk altın ve tazminat için de icra konulabilir o zaman . Bir de aile konut şerhi koydurduğum için temyiz kesinleştikten sonra boşanma da olur o zaman şerh direk kalkıyo sanırım

Evet bana da biz kazanırsak masrafları geri alırsın demişti. Karşı tarafa yüklenebiliyor demişti. Öyle birşey var mı gerçekten bilmiyorum ama şu an hiç ondan bahsetmiyo
En iyisi gidip adliyede herşeyi öğrenmek o zaman
Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…