• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma davası

Atlantistebiranka

Thank you mario but princess is in another castle.
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2019
2.724
9.213
158
Kızlar boşanma davasında hakim taraflara direkt soru soruyor mu? Yoksa sadece avukatlar mı konuşuyor? Çekişmeli dava bu arada.
Bir de duruşmaların hepsine gitmesem bu hakim açısından bir şey ifade eder mi? Karşı taraf kesin gider, onların yüzünü görmek istemiyorum. Bir yanım da git, dik dur onların iftiralarına yalanlarına karşı diyor.
Tecrübeli olanlarınız ve ya hukuk camiası içinde olanlarınız mutlaka vardır. Bana fikir verebilir misiniz?

Bana direkt soru sormadı hakim hic. Cekismeli idi benimki de. Gitmesem de olurmus, avukatınıza güveniyorsanız eger gitmenize gerek yok. Ama avukatınız biraz pasifse, orda olursanız yonlendirebilirsiniz, sunu sor, bunu soyle diye. Gerekirse siz de direkt soz alabiliyorsunuz hakimden izin alip hatta.

Bana direkt soru sormadı hakim hic. Cekismeli idi benimki de. Gitmesem de olurmus, avukatınıza güveniyorsanız eger gitmenize gerek yok. Ama avukatınız biraz pasifse, orda olursanız yonlendirebilirsiniz, sunu sor, bunu soyle diye. Gerekirse siz de direkt soz alabiliyorsunuz hakimden izin alip hatta.
Ne kadar sürdü davanız?

Kızlar boşanma davasında hakim taraflara direkt soru soruyor mu? Yoksa sadece avukatlar mı konuşuyor? Çekişmeli dava bu arada.
Bir de duruşmaların hepsine gitmesem bu hakim açısından bir şey ifade eder mi? Karşı taraf kesin gider, onların yüzünü görmek istemiyorum. Bir yanım da git, dik dur onların iftiralarına yalanlarına karşı diyor.
Tecrübeli olanlarınız ve ya hukuk camiası içinde olanlarınız mutlaka vardır. Bana fikir verebilir misiniz?
Karşı taraf çirkefliğin dibini sıyırıyorsa gitmen daha iyi sanki.

Bence git. Yaşadığın şeyi en iyi sen bilirsin. Avukata o kadar güvenemezdim ben bu konuda şahsen.
Bana özellikle tanık duruşmasına gel, getirdikleri tanıkları ben tanımıyorum. Yalancı şahit varsa sen anlarsın bana söylersin demişti.
Hepsine gideyim bari. Acaba kaç duruşma sürecek.

Sizin ve karşı tarafın beyanını alırken kafasına takılan noktalar olur gerekli görürse doğrudan soru sorabilir. Hakimin takdirinde bir konu. Her duruşmaya katılmasanızda ilk celselere özellikle tanıkların dinlendiği celselere gitmeniz faydalı olur. Avukatınız bu konuda ayrıntılı bilgi verir

Merhaba hangi şehir avukatsız mi açtınız? Hakimin takdiri sorabilir şahsen mi takip edeceksiniz avukatla mı?

Back
X