Boşanma davasında bebeğin velayeti

sonmelodi00

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2019
721
1.463
63
31
Merhaba hanımlar. 8,5 aylık bebeğim var. Boşanma davasında bebeğimi babasının alması gibi bir durum hangi koşullarda oluşur?
Her durumda benimle kalabilir değil mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İmkansız velayeti alması. Bebeği iki koşulda alabilir ya siz velayetten vazgeçersiniz ya çocuğa fiziksel bir zararda bulunduğunuz ispatlanırsa. Onun haricinde mümkün değil. Benim komşum boşandı ki kocasını aldatmıştı delilli ispatlı bu durum hakim dosyanın kapağını bile açmamış 2 yaş çocuğun yeri anne yanıdır diye velayeti vermiş. Sonradan kadın kendisi velayet hakkından vazgeçti de çocuk babaya verildi.

İmkansız velayeti alması. Bebeği iki koşulda alabilir ya siz velayetten vazgeçersiniz ya çocuğa fiziksel bir zararda bulunduğunuz ispatlanırsa. Onun haricinde mümkün değil. Benim komşum boşandı ki kocasını aldatmıştı delilli ispatlı bu durum hakim dosyanın kapağını bile açmamış 2 yaş çocuğun yeri anne yanıdır diye velayeti vermiş. Sonradan kadın kendisi velayet hakkından vazgeçti de çocuk babaya verildi.
Teşekkür ederim 🙏🏻

Merhaba hanımlar. 8,5 aylık bebeğim var. Boşanma davasında bebeğimi babasının alması gibi bir durum hangi koşullarda oluşur?

Akıl hastası olmanız lazım. Bebeğe zarar verecek derecede .
ya da geçiminizi fuhuştan kazanıyor olmanız lazım.

Bunların dışında annenindir bebek. Korkmayın.

Mide bulandırıcı bir örnek olmuş

Mide bulandırıcı bir örnek olmuş

Ne alakası var? Gayet normal bir örnek, sadakatsizlik kadınlarda küçük çocuk velayeti için belirleyici bir unsur değil. Mideniz bu kadar hassassa yanlış yerdesiniz bu forumda çok daha beter konular ve örnekler var.

Ne alakası var? Gayet normal bir örnek, sadakatsizlik kadınlarda küçük çocuk velayeti için belirleyici bir unsur değil. Mideniz bu kadar hassassa yanlış yerdesiniz bu forumda çok daha beter konular ve örnekler var.
Aldatmak tarafı igrenc, velayet tarafi değil. Ha siz aldatmak da haktir diyorsaniz siz bilirsiniz.

Aldatmak tarafı igrenc, velayet tarafi değil. Ha siz aldatmak da haktir diyorsaniz siz bilirsiniz.

Gayet açık yazmışım aslında neden çarpıtmaya çalıştığınızı anlamadım. Bir insanın birini aldattığını duyduğunuzda mideniz bulanıyorsa bu forumda kendi sağlığınız için fazla takılmayın ortalık kocam beni aldatıyor konularından geçilmiyor çünkü. Bütün bu konulara aynı yorumu yazıyor musunuz yoksa gareziniz sadece bana mı?

Ben neden gerildiginizi anlamadim, o kadar kolay degil velayeti babanin almasi demek icin vermis ornegi arkadas, ne alaka mide bulanmasi falan?

Ben neden gerildiginizi anlamadim, o kadar kolay degil velayeti babanin almasi demek icin vermis ornegi arkadas, ne alaka mide bulanmasi falan?
Yok canım gerilmedim ben sadece olay igrencmis dedim. Yoksa tartisma acmak icin demedim. O kısmını sataşma olarak anladınız sanırım. Sorun yok. :KK33:

8.5 aylik bebegin fiziksel bakima ihtiyaci vardir. Herseyden onemlisi anne sefkatine. Bu nedenle 12 yasina kadar olan cocuklarda velayet anneye veriliyor cogunlukla ( bazi istisnalar olabilir annenin siddet egilimli olmasi, akil sagliginin yerinde olmamasi, annenin velayeti isteyerek babaya vermesi vb).
12-16 yas arasinda yanlis hatirlamiyorsam cocugun fikri aliniyordu ama yine de hakim kanaatini kullaniyordu. Genelde de cocugun mevcut duzeninin bozulmamasi yonunde kullaniyordu. 16 yasindan sonra da cocugun kiminle kalmak istedigi soruluyor ve o yonde karar veriliyor. Istisnalar olabilir tabi.

8.5 aylik bebegin fiziksel bakima ihtiyaci vardir. Herseyden onemlisi anne sefkatine. Bu nedenle 12 yasina kadar olan cocuklarda velayet anneye veriliyor cogunlukla ( bazi istisnalar olabilir annenin siddet egilimli olmasi, akil sagliginin yerinde olmamasi, annenin velayeti isteyerek babaya vermesi vb).
12-16 yas arasinda yanlis hatirlamiyorsam cocugun fikri aliniyordu ama yine de hakim kanaatini kullaniyordu. Genelde de cocugun mevcut duzeninin bozulmamasi yonunde kullaniyordu. 16 yasindan sonra da cocugun kiminle kalmak istedigi soruluyor ve o yonde karar veriliyor. Istisnalar olabilir tabi.
Cevabınız için teşekkür ederim, umarım bu süreçlere girmeyiz 🙏🏻

Psikolojik bir sorununuz yoksa, intihara meyilli vs değilseniz hastanede öyle bir kaydınız yoksa herhangi bir psikolojik ilaç kullanmadıysanız antideoresan vs. Çok afedersiniz kötü bir kadın bile olsanız 3 yaşına kadar anneden alınmıyor.

Sizinki bebek daha.
Ya ahlaksiz bir işte calisiyor olmalisin
Ya da madde bagimliligin vs olmali
Psk. antidepresan vs kullaniyorsan..
Akli dengen bozuk olacak yada(cocuga zarar vs)
Onun harici mumkun degil alamaz, hele 8 aylik süt kuzusunu hic alamaz!
Hapishanede bile yavrucaklar annelerinin yaninda kaliyor.

Eski eşin alirim diyor olabilir ama inanma.
Benim esim de sen isten eve 8de geliyorsun der , velayeti alirim demisti.
Ama avukatim,
o zaman hostesler, nobet tutan sağlik calisanlari napsın gece 4 de geliyor belki 1 hafta yoklar dedi..
Onlar bile velayeti aliyor dedi
Mahkeme zaten vermez, eşin sallamış demisti
Ve cocuklar bende tabiki 3 yaşındalardi ozmn.
Canıni sıkma

Psikolojik bir sorununuz yoksa, intihara meyilli vs değilseniz hastanede öyle bir kaydınız yoksa herhangi bir psikolojik ilaç kullanmadıysanız antideoresan vs. Çok afedersiniz kötü bir kadın bile olsanız 3 yaşına kadar anneden alınmıyor.

Antidepresan kullanimi ile velayet arasinda hicbir baglanti yok. Anne kendine veya cevreye zarar vermedigi surece psikolojik destek almasi bosanma surecinde avukatlarin `Bosanma travmasini atlatmak icin` diye basit bir aciklama ile savusturabilecekleri bir durum. Tam tersi annenin bu donemde destek almasi cocuklarin lehine olan bir durum olur.

Sanki her adimda psikolojik tedavinin onune cikacagi korkusu ile tedavisini aksatan, hic almayan insanlar mevcut toplumda. O yuzden psikolojik destegi desteklemeli ve bu gibi onyargi olusturacak soylemlerden kacinmaliyiz.

Back
X