Boşanma kararıma eşimin tepkisi...

Sen boşanmazsın tarzı yaklaşımlarda bulunmayın demişsiniz ama aradığında 'soğumadım kırgınım' demeniz kararlı olmadığınızı gösteriyor. Sanki gönlünüzü alsın sürünsün istiyorsunuz gibi. Bi tarafınız boşanmak yeni başlangıçlar istiyor da cesaretiniz yok gibi.
Valla yarın avukata gideceğim. Kırgınım bu yüzden kırgınım dedim. Bir yanım elbette bunca yaşanmışlıktan sonra yıpranmış gururumu okşasın ister ama sırf bunu istediğim için boşanmayı düşünmediğim de çıkarılmaz. Artık bunlara cevap vermek istemiyorum. Nice kadın vardır ki boşanırken yine de eşinin gözyaşlarını görmek ister gördükçe içi soğur vs.

Hanımlar,
Eşim kararlılığımı gördükçe özürler, dil dökmeler işe yaramayınca bugün sabah da kararımın kesin olduğunu vurgulayınca aradı beni, ben beceremedim bari bundan sonra seni üzmeyim, biz birbirimizin düşmanı olmayacağız kızımız için seni sevdiğim için hep yanındayım nasıl istersen öyle olsun seni seviyorum falan dedi. Ben de teşekkür edip kapattım telefonu. Sanırım anlaşmalı boşanacağız. Akşam işten geldiğinde Köşk kıyafetini alıp gidersen bu süreçte daha iyi olur mu desem? Aynı evde kalamayız. Ben annemlere gelsem boşanma sonrası eşyalarımı çıkarsam o evde oturuyor olursa çirkin duracak beraber ödediğimiz eşyaları mı alacağım. En güzel onun gitmesi diye düşünüyorum.
Bu durumda evden gitmeyi de kabul eder diye düşündüm.
Alkol, hakaret, şiddet gibi şeyleri daha önce affeden bir kadının, şimdi birden bire ayrılmayı istemesine o da anlam veremiyor, başka biri mi var gibi söylemlerde bulunuyor. Kırılma noktanızın tam olarak ne olduğunu bilemiyor.
Sizin içinize düşen şüphe sebebiyle, araştırıp, bulduklarınızdan haberi yok tabiki. Bencede şimdi bu son durumdan bahsetmeyin.Amacı,size duygu sömürüsü yaparak, ikna etmek değilse, hiç tartışmadan sessizce bitmesini sağlamak gerek.
Eğer, şimdi böyle yaklaşıpta, sonrasında çirkinleşmeye, işi zora sokmaya çalışırsa, belki bildiklerinizi o zaman açık açık yüzüne söylersiniz.
Bu erkeklerin gerçekten hiç aklı yok.Bir kadının her şeye tahammül ve sabır göstermesi,ihanet ve aldatmayıda kabullenebileceği anlamına gelmez. Güven bitti mi, herşey bitiyor bizde oysa.
Bana sorarsanız, eşiniz şu anda sizin ona sadece çok kırgın olduğunuzu, durumun düzelebileceğini düşünüyor olmalı.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben bir şey söylemeden ev sizde kalsın orada burada perişan olmayın eşyalarımı bir komite koyarsın kardeşim alır demiş sonra da kalbim duracak gibi oluyor çok ağır geliyor demiş. Ben de teşekkür ettim düşüncesinden dolayı. Yani bu sorun da ortadan kalkmış oluyor. Hiç beklemediğim hamlelerdi. Gerçekten ben de şaşkınım.

Bence de konu sahibi eşinden ayrılmalı ancak burda bazı kadınlar intihar etmek için çatıya çıkan kişiye atla atla diye tezahürat yapan tiplere benziyor. Bir de ters psikoloji moda oldu sanırım o da atlayamazsın ki atlayamazsın ki oluyor..
Aynen katılıyorum. Daha önce çok şeyi affettim diye eşim gibi sen boşanamazsın diye düşünenler çoğunlukta. Eşimi inandırdım boşanacağıma buradakileri inandıramadım :)

Sevgili papatya, konularınızı biliyorum, ben de aldatılma tecrübesine sahip biri olarak lütfen kafanızı karıştırmasına izin vermeyin derim.
Sizi manipüle etmesine izin vermeyin.
Psikolojik şiddetin bir diğer yüzüdür sizde vicdan yaratmak, çocuğunuzu kullanmak, size kendinizi, kararınızı sorgulamanıza sebep olmak.
Değişseydi değişirdi.

Ağladı ama kim bilir neye ağladı.
Belki kendine ağlamıştır düzeni bozulacak diye, ele güne ne diyecek diye, evdeki bulgurdan oldum diye, yemeğimi kim yapacak diye, bir daha yuva kurabilecek miyim diye, belki de yakalandım diye.. bunların hiçbiri sizi sevdiğinin göstergesi olmayacak.
Şayet dönerseniz, bu hatayı tekrar yaptığında ondan vazgeçemediğiniz gerçeğinin rahatlığıyla yapmış olacak. Ve siz ne kadar sözler alırsanız alın, ne kadar süründürürseniz süründürün kararlılığınız konusunda onu asla inandıramayacaksınız bir daha.

Üstelik bu güvensizlikle yaşanır mı sizce? Hayatınız daha ne kadar kötü olabilir ki? Boşandığınızda size sizden başka zarar verebilecek biri kalmayacak artık etrafınızda, nedir sizi korkutan?
Doğarken onunla doğmadınız ki boşanınca bitesiniz. Evli olan herkes evlenmeden önce de bir şekilde kendine yetebilen insanlardı. Kocası olmayanlar olarak biz de sürünmüyoruz.

Bir de bu aldatma işini erkekler için normalleştirmeyelim lütfen. Bir kadın olarak bunu yapan siz olsaydınız şu an Allah korusun belki de çocuğunuz annesiz kalmıştı..
Değerinizi düşürmeyin, kimse kimseden üstün değil.
Lütfen siz de bu hayatta affedilebilme ihtimaliniz kadar affedin. Fazlası değil

Burada bir üye yazmıştı çok hoşuma gitmişti; “Sadık olmak aynı yerde kalabilmek değil, başka yeri aklından dahi geçirmemektir.”
İşte herkesin kırıldığı noktalar var bende hepsi birleşti. Sadakat bambaşka bir şey. Güven üzerine kuramadığım hangi şey olursa olsun yıkılmaya mahkum. Bundan sonra hayatıma kızımla devam edeceğim. Dediğiniz gibi ne kadar korkutucu olabilir ki?... Ne güzel destek vermişsiniz sözlerinizle. Bir de bu yola çıktığım halde sözleriyle acıyanlar var -ki şu an en son ihtiyacım olan şey acıtılmak yaralanmak. Yeterince yara almış bir kadına bu sürece girdiğini söyleyen bir kadına hemcinslerimizin acımasız yorumları gerçekten çok gaddarca geliyor. İnsanlara her zaman tokat atarak eğitmek işe yaramaz. İnansınlar ya da inanmasınlar ama olağanca dürüstlüğümle ilan biteni paylaşırken hala sen haketmişsin daha önce affetmişsin eşin hakaret etmiş durmuş boşanacağım demiş ayrılmamışsın falan filan yazanlar var. İnsanın şans vermesi sonsuza kadar şans vereceği anlamına gelmez. Eşim bunu bugün acı bir tecrübeyle anlıyor ama korkarım ki hemcinslerim hala anlamayacak...

Ben bir şey söylemeden ev sizde kalsın orada burada perişan olmayın eşyalarımı bir komite koyarsın kardeşim alır demiş sonra da kalbim duracak gibi oluyor çok ağır geliyor demiş. Ben de teşekkür ettim düşüncesinden dolayı. Yani bu sorun da ortadan kalkmış oluyor. Hiç beklemediğim hamlelerdi. Gerçekten ben de şaşkınım.
Duygu sömürüsü yapıyor gibi geldi bana.

İşte herkesin kırıldığı noktalar var bende hepsi birleşti. Sadakat bambaşka bir şey. Güven üzerine kuramadığım hangi şey olursa olsun yıkılmaya mahkum. Bundan sonra hayatıma kızımla devam edeceğim. Dediğiniz gibi ne kadar korkutucu olabilir ki?... Ne güzel destek vermişsiniz sözlerinizle. Bir de bu yola çıktığım halde sözleriyle acıyanlar var -ki şu an en son ihtiyacım olan şey acıtılmak yaralanmak. Yeterince yara almış bir kadına bu sürece girdiğini söyleyen bir kadına hemcinslerimizin acımasız yorumları gerçekten çok gaddarca geliyor. İnsanlara her zaman tokat atarak eğitmek işe yaramaz. İnansınlar ya da inanmasınlar ama olağanca dürüstlüğümle ilan biteni paylaşırken hala sen haketmişsin daha önce affetmişsin eşin hakaret etmiş durmuş boşanacağım demiş ayrılmamışsın falan filan yazanlar var. İnsanın şans vermesi sonsuza kadar şans vereceği anlamına gelmez. Eşim bunu bugün acı bir tecrübeyle anlıyor ama korkarım ki hemcinslerim hala anlamayacak...
Burada bir çok fikirde bir çok karakterde insan var. Herkesin bakış açısı tepkisi bambaşka.
Evet, ne yazık acımasız yorumlar da geliyor.
Burada paylaştığınız acınızın sizi en acıtan, sizi kıran, aklınızda dönüp duran, acaba dediğiniz tarafı; bir başkası için çok üstünde durulmayacak, çok da acıtmayan, aman bu da dert mi yahu diyebilecekleri, hatta saçma gelen tarafı olabiliyor. Dedim ya, burada her düşünceden, her yaşanmışlıktan insan var.

Hayatı doğduğundan beri türlü acılarla geçmiş bir kadın sizin derdinize dert mi diyebiliyor, yaşadığınızın benzerini yaşamış bir kadın, yaşadıkları için kendine duyduğu öfkeyi burada size çevirebiliyor, evliliğinden çok yara almış bir bir kadın, hala ne duruyorsun boşan diyebiliyor, hayatında olması gerekenden çok fedakarlık yapmış bir kadın belki düzelir, bekle diyebiliyor, o gün kötü bir gün geçiren kadın tahammülsüzlüğünü buraya yansıtabiliyor, sizinle benzer şeyleri yaşamış ve ikinci yuvasını kurup mutlu olan arkadaşlar sizi yüreklendirebiliyor. Bunlar tamamen farazi. Ama unutmayın sizin yaşadığınızı ancak siz bilebilirsiniz. Kimsenin deneyimi kimsenin kaderi olmak zorunda değil, ancak bazı yaşanmışlıkların sonu pek de değişmez. Sizin yaşadığınız onlardan biri.

Gelecek kaygısı yaşamanız çok normal, hepimiz her konuda yaşıyoruz, en mutlu görünenimiz de dahil buna.
Belirsizlik insan için her zaman endişe sebebidir. Dolayısıyla verdiğiniz karardan endişe duymanız sonucunun felaket olacağını göstermez. Ancak verdiğiniz karar eyleme geçince, havada asılı duran belirsizliklerden bir kısmı yerine oturmuş olacak. Bu işleri daha da kolaylaştırıp, önünüzü daha net görmenizi sağlayacak.

Bundan sonraki hayatınız için kendinize yeni bir şansı değer görün. Kötü şeyler yaşadınız, yaşarken elinizden hiçbir şey gelmedi. Ama şu an sonlandırmak sizin elinizde ve hala ayaktasınız. Bundan sonra da ayakta kalacaksınız. Çocuğunuz da siz de mutlu bir yuvayı hakediyorsunuz. Bunu hayatınızdaki kimsenin insiyatifine, oyuncak olmuş pişmanlığına bırakmayın.

Burada bir çok fikirde bir çok karakterde insan var. Herkesin bakış açısı tepkisi bambaşka.
Evet, ne yazık acımasız yorumlar da geliyor.
Burada paylaştığınız acınızın sizi en acıtan, sizi kıran, aklınızda dönüp duran, acaba dediğiniz tarafı; bir başkası için çok üstünde durulmayacak, çok da acıtmayan, aman bu da dert mi yahu diyebilecekleri, hatta saçma gelen tarafı olabiliyor. Dedim ya, burada her düşünceden, her yaşanmışlıktan insan var.

Hayatı doğduğundan beri türlü acılarla geçmiş bir kadın sizin derdinize dert mi diyebiliyor, yaşadığınızın benzerini yaşamış bir kadın, yaşadıkları için kendine duyduğu öfkeyi burada size çevirebiliyor, evliliğinden çok yara almış bir bir kadın, hala ne duruyorsun boşan diyebiliyor, hayatında olması gerekenden çok fedakarlık yapmış bir kadın belki düzelir, bekle diyebiliyor, o gün kötü bir gün geçiren kadın tahammülsüzlüğünü buraya yansıtabiliyor, sizinle benzer şeyleri yaşamış ve ikinci yuvasını kurup mutlu olan arkadaşlar sizi yüreklendirebiliyor. Bunlar tamamen farazi. Ama unutmayın sizin yaşadığınızı ancak siz bilebilirsiniz. Kimsenin deneyimi kimsenin kaderi olmak zorunda değil, ancak bazı yaşanmışlıkların sonu pek de değişmez. Sizin yaşadığınız onlardan biri.

Gelecek kaygısı yaşamanız çok normal, hepimiz her konuda yaşıyoruz, en mutlu görünenimiz de dahil buna.
Belirsizlik insan için her zaman endişe sebebidir. Dolayısıyla verdiğiniz karardan endişe duymanız sonucunun felaket olacağını göstermez. Ancak verdiğiniz karar eyleme geçince, havada asılı duran belirsizliklerden bir kısmı yerine oturmuş olacak. Bu işleri daha da kolaylaştırıp, önünüzü daha net görmenizi sağlayacak.

Bundan sonraki hayatınız için kendinize yeni bir şansı değer görün. Kötü şeyler yaşadınız, yaşarken elinizden hiçbir şey gelmedi. Ama şu an sonlandırmak sizin elinizde ve hala ayaktasınız. Bundan sonra da ayakta kalacaksınız. Çocuğunuz da siz de mutlu bir yuvayı hakediyorsunuz. Bunu hayatınızdaki kimsenin insiyatifine, oyuncak olmuş pişmanlığına bırakmayın.
Yüreğinize sağlık ne güzel dile getirmişsiniz. Ben de bu kadar farklılık içerisinde saygılı olmamız gerektiğine inandığım için belki de şu zamanda hiç istemediğim yorumlar görünce bu kadar acımasız değerlendirdim. Dediğiniz gibi hepimiz bakıl açımız ve duygularımızla süzüyoruz bu cümleleri. Her birimizin yaşanmışlıkları farklı olduğu için aynı cümleyi herkes farklı değerlendiriyor. İyi dilekleriniz için sağolun. Osho Cesaret kitabında bir kapı açmadan ardında iyi mi var kötü mü bilemezsin diyordu. Hz Mevlana da hayatının altı üstünden belki daha güzeldir diyordu. Yani bilemeyiz elbette yaşayarak göreceğiz. İnşallah güzellikler olur.

Ayrıca karara verdim diosun ama bence hala muallak
Çok yakın bir arkadaşım ben evliyken senin yerinde olsam bir gün durmam boşarım koyarım kapının önüne derdi hep. Ben boşandım geçen gün beni aradı benden çok daha kötü şeyler yaşamış, ağlayarak anlattı. Boşanmak ama çok zor, hayırlısı falan dio. Kimseye kolay değil ki bana da değildi. Demekki insan yaşamadan bilmiyormuş tabiiki istisnalar vardır. Ben de evlendiğimden beri boşanıcam diyorum 2 buçuk sene sonra boşandım. Demekki görmem gereken şeyler varmış, bu yola çıkmak zor. Kafa karışıklıkları da çok normal. Ben hep aynısını diyorum Allah çıktığımız yoldan pişman etmesin ne taraf hayırlıysa o tarafa çevirsin herkesin işini.

Ayrıca karara verdim diosun ama bence hala muallak
Çok yakın bir arkadaşım ben evliyken senin yerinde olsam bir gün durmam boşarım koyarım kapının önüne derdi hep. Ben boşandım geçen gün beni aradı benden çok daha kötü şeyler yaşamış, ağlayarak anlattı. Boşanmak ama çok zor, hayırlısı falan dio. Kimseye kolay değil ki bana da değildi. Demekki insan yaşamadan bilmiyormuş tabiiki istisnalar vardır. Ben de evlendiğimden beri boşanıcam diyorum 2 buçuk sene sonra boşandım. Demekki görmem gereken şeyler varmış, bu yola çıkmak zor. Kafa karışıklıkları da çok normal. Ben hep aynısını diyorum Allah çıktığımız yoldan pişman etmesin ne taraf hayırlıysa o tarafa çevirsin herkesin işini.
Yarım kalmış üstteki yazım da karar verdim diyorsun ama muallakta olduğun hususlar elbette olacaktır. Mahkeme günü önümüzdeki bir çift anlaşmalı boşanma davasına elele geldiler. Hayırlısı olsun herseyin hayırlısı olsun senin ve kızın hakkında umarım en iyisi olsun canım benim

Son durum nedir Papatyakb Papatyakb . Ben bir umut boşandım diye konu açmanı bekliyorum.
Eşyalarını alıp evden gidecek. Yarın da avukatla görüşeceğim. Anlaşmalı yönünde konuştuk. Anlaşma şartlarını daha konuşmadık. Şimdi de kızımızın fotoğraflarını yollayıp onun ağzından anne babam nerede beni kim havalaea uçuracak tarzı şeyler yollamış.

Yarım kalmış üstteki yazım da karar verdim diyorsun ama muallakta olduğun hususlar elbette olacaktır. Mahkeme günü önümüzdeki bir çift anlaşmalı boşanma davasına elele geldiler. Hayırlısı olsun herseyin hayırlısı olsun senin ve kızın hakkında umarım en iyisi olsun canım benim
Amin inşallah canım. Hepimiz için hayırlısı. Eşim de seviyormuş beni artık üzmeyecekmiş ikna edemeyince anlaşmaya geldi ama sonuçta benim de sevgim bittiği için değil böyle olması gerektiğine inandığım için ayrılmayı seçtim. Zamanla geçecektir anlaşamadık ne yapalım...

Eşyalarını alıp evden gidecek. Yarın da avukatla görüşeceğim. Anlaşmalı yönünde konuştuk. Anlaşma şartlarını daha konuşmadık. Şimdi de kızımızın fotoğraflarını yollayıp onun ağzından anne babam nerede beni kim havalaea uçuracak tarzı şeyler yollamış.
Onu bu raddeye getirmeden önce neden düşünmedin? Yaz sen de

Onu bu raddeye getirmeden önce neden düşünmedin? Yaz sen de
Hiç cevap vermedim. Söylenecek çok söz var da... Sonra da aradı hüngür hüngür ağlıyor. Bu arada bu gece evinde kalmak istedi ben de annemlerdeyim gitmedim o var diye. Sonra da Mesajlar yazıyor etme eyleme yuvamızı yıkma kızımızı düşün biz neler aştık neler vs vs vs...... Bir sürü sevgi sözcüğü, geleceğimize bakalımlar. Ben de bu hale sen getirdin çok şans verdim ama hep yıktın dedim. Öyle işte :(

Müstakbel eski eş kişisi başka biriyle görüşürken hakaret ederken kızını düşünerek mi yapmış.... Aaa ben aldatıyım kesin biricik karım çok mutlu olur çocuğumuzu da mutlu eder mi demiş... Boşanana kadar gerçek yüzünden emin olmayın sonuçta hakaret edenle tüm o dönülmez hataları yapanla aynı insan. Umarım kısa sürede en sorunsuz şekilde atlatırsınız bu süreçleri. Allah yardımcınız olsun🙏🙏

(Gelişmeler sayfa 13’te...)

Merhaba hanımlar,

Son zamanlarda biraz çok danışıyorum size farkındayım ama bu kez danışmaktan ziyade içimdeki acıyı paylaşmak istedim.

Boşanma kararımı eşime bugün söyledim. Daha önce de bahsetmiştim ama pek ciddiye almamıştı. Bugün de önce eften püften sebepten insan yuvasını mı yıkarmış dedi sonra ciddiyetle söyledim tekrar sen ciddi misin diye şok oldu sonra nasıl olur bizim boşanacağımıza asla inanmadım ne istersen söyle kabul her şeye baştan başlayalım dedi. Bir sürü sözler verdi. Bir daha sana asla hakaret etmem ben kızgınlıkla söyler geçerim sana en ufak kötülük kondurur muyum sonrasında ben de çok üzülüyorum ama belli edemiyorum dedi. Biz bunu kaldıramayız sen beni ben seni başkasıyla ortada çocuğumuz varken nasıl olur falan diye ağlamaklı oldu. Sonra kendini balkona attı üst üste sigaralar içti, kafasını ellerinin arasına alıp yüzünü gözünü sildi. Sanırım ağladı o sırada. Daha önce de çok söz verdiğini hatırlattım. İnanmadığımı söyledim. Bu arada kadının engelini kaldırdığını bildiğimden haberi yok. Söylemedim söylersem telefonuna program kurduğumu anlar diye. Kadınla o günden beri de konuşmuyor görüşmüyor. İlişkileri olmadığına eminim ama yine de geçen sene uyardığım halde evde engelleyip iş yerinde engelini kaldırması tüm güvenimi bitirdi. Selam bile vermeyeceksin demiştim uyarmıştım keşke dinlseydi.

Neyse işte sonra içeri geldi kızım babasına koştu yine gözleri kızardı içeri gitti. Çocuğa bakmasını söyleyip ben de içeri gittim birkaç işimi halledecektim. Sonra işe gitti, giderken sana küstüm dedi üzgün bir ses tonuyla. Arkasından sadece rol çalma diyebildim. Aradı kızını ve beni özlediğini söyledi. Yüz yüze konuşurken soğudum demiştim kendisine, aradığında soğumadım ama başka yol bırakmadın bana sana çok kırgınım dedim. O sırada gözyaşlarımı tutamadım. Halbu ki size de söylemiştim nasıl rahattım nasıl vicdanım rahattı. Vicdanım yine rahat ama üzgün hissediyorum kendimi. Daha çok stresliyim düne göre. Gün yaklaştıkça böyle olmam normal değil mi? Bana söyleyin hiçbir şey düzelmez eşim de değişmez değil mi? Doğru yoldayım değil mi? Artık şans vereceksem de kendime vermek istiyorum. Keşke böyle olmasaydı... Üzüntümü sizinle paylaşmak iyi gelir diye düşündüm.
Sen boşanmazsın tarzı yaklaşımlarda bulunmayın lütfen kararımdan döndüğüm yok. Bekar anneler özellikle sizlere soruyorum yalnız ve huzurlu olmak diken üstünde hissetmekten iyidir değil mi?

Kızım şimdi gitti kapıya baba diye ağlıyor. Ben ise boş boş oturmak istiyorum sadece. Onun aklı ermeden yıllar sonra bu sonu yaşayacağıma şimdi olması gerek diye zorladım kendimi. İnşallah güzel olacak her şey...
Sanırım ortada bi aldatilma var gibi .. dogru yoldasin..

Back
X