Boşanma sürecindeyim fikirlerinize ihtiyacım var

neyini sevdin senelerce ?

okumuş etmiş söylediğine göre de yüksek mesleği olan birisin çevrenin de senin gibi olması gerekmiyor mu ? boşandın diye baskı yapan insanlarla zaten muhattap olma.

Böyle değildi. Evlendikten sonra ailelerde işin içine karışınca bu yüzünü gösterdi yada daha yakından tanıdık birbirimizi. Zaten uzak mesafe ilişkimiz vardı
ilginç. böyledir de sen fark etmemişsindir

okumuş etmiş söylediğine göre de yüksek mesleği olan birisin çevrenin de senin gibi olması gerekmiyor mu ? boşandın diye baskı yapan insanlarla zaten muhattap olma.
Çevremdeki herkes elbette boşanmamı destekliyor onaylıyor. Sorun çevremde olmayan ileriki zamanlarda tanışacağım hayatıma alacağım insanların bakış açısı zaten

ilginç. böyledir de sen fark etmemişsindir
Bilemiyorum belkide çok kere gösterdi bu yüzünü ama ben konduramadım bilmiyorum gerçekten işin tuhaf tarafı nişandlandığımızda ailem tanıdığında ailemde çok sevmişti onu çünkü aileme karşı çok farklıydı bana da aynı şekilde

Dayaktan kafa gitmiş sizin. Allah akıl fikir versin, burada hala fikir aldığınıza göre size verecek bi nasihat yok demektir.

neyse öyle ya da böyle ne hali varsa görsün ayrılın kim ne demiş boşverin. enfazla 3 gün konuşur elalem. dayak yerken yanında olmayanlar boşanınca da konuşmasın.

Çevremdeki herkes elbette boşanmamı destekliyor onaylıyor. Sorun çevremde olmayan ileriki zamanlarda tanışacağım hayatıma alacağım insanların bakış açısı zaten
hayatına alacağın kişileri seçebilecek bir insansın. builişki senin sana olan inancını bile yitirtmiş.

Benzer şeyleri bende yaşadım ilk evliliğimde ve ailenizin kültüründen bahsetmişsiniz ya yerin dibine batsın o kültürleri.

Ben size ne yaşadığımı söyleyeyim aldattıldığımı yakaladım bu tartışma şiddete döndü. Boşanıcaktım zaten aldatmadan dolayı ama şiddet noter tasdiği oldu. Ailemin evine gittim. Annem beni aldığı gibi ailesine götürdü bu kızı ben size böyle mi emanet ettim yazık size. Bir daha bu kızın değil yüzünü sesini bile duyamazsınız. Yarın davayı açacak adam gibi boşansınlar yoksa neler yapabileceğimi ben bile bilemiyorum dedi. Bu kadın okuma yazma bilmeyen size göre kültürsüz köylü cahil insan.

Sizi geri yollayan ailenize de giden sizede diyecek tek bir sözüm yok. Kültürlü kültürlü yiyin dayağınızı... Zira şiddet başladı mı durmaz giderek artar.

İnsan sürekli şiddet gördüğü bir evliliği bitirirken şunu da dert etmez mesela.

Kuzum artık toplum da eskisi gibi değil. Millet yarın sofraya ne koyacam derdine düşmüş, boşanma oranı evlenenlere nazaran neredeyse daha fazla, aileler çoluk çocuğuyla baş edemiyor... İnan senin boşanmış olman kimsenin derdi değil. Ablan olarak kabul edersen tek tavsiyem en az bir iki yıl evlilik falan düşünme.

Sonrasi sende. Her yerde bas bas o adamdan şiddet gördüğünü söyleyeceksin dava dosyasına şiddet sindirme hakaretleri geçireceksin. İstanbul bile olsa networklarda duyulmasını sağlayacaksınız bak ondan sonra ona yapılan toplum baskisini

Bu yaşıma kadar ailem aldığım hiç bir karara müdehale etmedi şu durumda da etmiyor. Benzer tepkiyi benimde babam gösterdi yukarıda yazdım zaten. Yalanla dolanla bi şekilde işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Annem de babamda bana ne evlenmem konusunda ne boşanmam konusunda tek bir fikir dahi söylemediler etkilemediler etkilemezlerde. Kararı her zaman bana bırakırlar verdiğim kararında arkasında dururlar

Çok geçmiş olsun. şiddet varsa zaten söylenecek söz olamaz dava sürecinde manipülasyona gelmeyin bir kadın kocasından dayak yiyemez bitmiştir.

E
Evlilik uzun bi süre düşünmüyorum zaten. Ama psikoloij olarak toparlanabilir miyim bilmiyorum. Çalışıyorum iş hayatındayım ve toplumun bakış açısı dediğim o şey beni nasıl etkiler bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…