- 30 Nisan 2016
- 4.379
- 11.156
- 208
- Konu Sahibi mutluolamadim
-
Ne yazsam bilemedim, bile bile lades demişsin. Sorunlar nişanlıyken varmış zaten, hem de fazlasıyla. O zaman nişanı atmak en doğrusuymuş ve en kolayıymış ama yapmamışsın. 3 aylık evli olduğunuz için dava açılması için evlilikte 1 yılın dolması gerekiyor diye biliyorum. Şimdi yok yere 9 ay bekle, dava açılsın. Ee o dava muhtemelen çekişmeli olur, çünkü kocanın ve ailesinin kumaşı belli. Dava en az 3 yıl sürer gibi. Çok çok yazık olmuş. Görgüsüz ve düşüncesiz ailenin oğlundan beyefendilik beklemekle hata etmişsin.herkese merhabalar yeni üyeyim. 28 yaşındayım 3 aylık evliyim. Eşimle uzun yıllardır birbirimizi tanıdık ve severek evlendik. Öncelikle şunu söyleyeyim ailem çok moderndir eğitimli bi aileden geliyorum benimde topluma göre yüksek denebilecek bi mesleğim var. Eşimde mühedis. Birbirimizi severek evlendik dediğim gibi herşeyin güzel olacağını umarken evlendikten sonra herşey çok kötü ilerledi. Eşimin ailesi çok eski kafalı insanlar bunun sonucu eşimde malesef öyle. Nişanlıykende sorunlar yaşadık ama her defasında bana aynı eve girince böyle olmayacağını bunların çok normal şeyler olduğunu söyleyerek beni bastırdı. Nişan süreci ailesi aileme sayısz saygısızlık yaptı düğün tarihini kafalarına göre değiştirdiler ailemi arama zahmetinde bulunmadılar örneğin. Ailesi çok cahildi yol yordam bilmeyen insanlardı ve aileme karşı hep bi üstün gelme çabası içindelerdi. Benim ailem maddi olarak çok varlıklı bi aile ama kendileri öyle değil. Evlendikten 3 gün sonra eşimden şiddet gördüm tepki gösterdim ailesine söyledim ama ailesi gereken konuşmayı tepkiyi vermediler çocuklarına. Daha sonra bu şiddet devam etti ve her tartışmada kavgalarımız şiddete doğru evrildi. Eşim bana çok küfür ve hakaretlerde bulundu mesleğimi yapmamı istemedi arkadaş çevremi istemedi aileme gitmeme izin vermedi ailemle görüşmemi istemedi. Bu sebepten dolayı sürekli tartışır olduk. Devamlı ailemi küçümsedi küçümsemeye çalıştı. Hep kendi ailesini ön plana koydu ve her tartışmamızı kavgalarımızı ailesine anlattı. Defalarca uyarmama rağmen ailesi bizim evimizde olan herşeyi biliyordu. Ben 3 ay boyunca sabrettim ne aileme birşey anlattım nede yansıttım. En son yine bi sebepten ötürü dayak yedim ve dayanamayıp babamın evine geldim. Babam hem eşime hem de babasına çok tepki verdi eşimde özürler diledi beni geldi aldı. Yinede yuvamı dağıtmayayım bir daha yapmaz dedim. Zaten babamda bir daha öyle bir şeye cesaret edemez dedi etmedide. Ama bu defa aileme herhangi bir konuda yardım etmem (maddi değil ) eşime battı ve bu defada burdan tartışma çıkardı. Bu kez dayanamadım boşanmak istediğimi söyledim. Hatta ona boşanana kadar kimseye bişey söylemeyelim aileler de kötü olmasın müdehalede etmesinler bu bizim evliliğimiz biz kararımızı verelim dedim. Boşanmak istediğimi söyledikten sonra karşıma geçip beni kandırdın benim günahıma girdin düğün masraflarına bile değmezsin vs vs demeye başladı çok ağır sözler söyledi daha sonra yine annesini arayıp ben boşanıcam bu kızı istemiyorum tarzında şeyler söyledi anneside ordan ayıp 3 ayda ne boşanması elalem var dedi :) bende bunun üzerine tekrardan çantamı aldım ve babamın evine döndüm kaç gündür buradayım boşanma davamı açtım. Eşim eniştemle görüşüp ailemin beni doldurduğunu, ben babamın evine geldiğimde kapıyı açmamaları gerektiğini, ailemin bana yüz verdiğini ve ailemle görüşmemi istemediğini söylemiş. Kararımda netim ama sizlerinde fikrini almak istedim
Hak ettikleri bu zaten. Elbette söyleyeceğim kaynanam da bana geçenlerde 3 ayda boşanma ne demek el alem var ayıp dediğinde ona da aynı şu cümleyi kurdum. Ayıpsa bana ayıp el alemi de siz düşünün sorarlarsa dövüyodu der geçerim ben değil siz utanın dedim bana değil size derler üç ayda ne yaptı da bu kızı elinden kaçırdı derler dedim ama bu tarz insanlae utanır mı böbürlenir mi bilmiyorumSonrasi sende. Her yerde bas bas o adamdan şiddet gördüğünü söyleyeceksin dava dosyasına şiddet sindirme hakaretleri geçireceksin. İstanbul bile olsa networklarda duyulmasını sağlayacaksınız bak ondan sonra ona yapılan toplum baskisini
Olan olmuş, olacak olan da olacak. Şimdi buna enerji harcamaya gerek yok. Seni etkilediğinde gider iki terapi alır yoluna bakarsın.E
Evlilik uzun bi süre düşünmüyorum zaten. Ama psikoloij olarak toparlanabilir miyim bilmiyorum. Çalışıyorum iş hayatındayım ve toplumun bakış açısı dediğim o şey beni nasıl etkiler bilemiyorum.
Sizin dediğiniz anlaşmalı boşanma oluyor. Ona gerek yok. Ben davayı açtım oda bir dilekçe ile ben bu davayı kabul ediyorum bende boşanmak istiyorum diyecek ve 2 tanık dinlendikten sonra çekişmeli dahi olsa bu evlilik sonlanacak kanun bu şekildeNe yazsam bilemedim, bile bile lades demişsin. Sorunlar nişanlıyken varmış zaten, hem de fazlasıyla. O zaman nişanı atmak en doğrusuymuş ve en kolayıymış ama yapmamışsın. 3 aylık evli olduğunuz için dava açılması için evlilikte 1 yılın dolması gerekiyor diye biliyorum. Şimdi yok yere 9 ay bekle, dava açılsın. Ee o dava muhtemelen çekişmeli olur, çünkü kocanın ve ailesinin kumaşı belli. Dava en az 3 yıl sürer gibi. Çok çok yazık olmuş. Görgüsüz ve düşüncesiz ailenin oğlundan beyefendilik beklemekle hata etmişsin.
Burada ayrılman dışında tavsiye veren olmaz.
İnşallah kolay geçer bu süreçOlan olmuş, olacak olan da olacak. Şimdi buna enerji harcamaya gerek yok. Seni etkilediğinde gider iki terapi alır yoluna bakarsın.
Bu yaşıma kadar ailem aldığım hiç bir karara müdehale etmedi şu durumda da etmiyor. Benzer tepkiyi benimde babam gösterdi yukarıda yazdım zaten. Yalanla dolanla bi şekilde işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Annem de babamda bana ne evlenmem konusunda ne boşanmam konusunda tek bir fikir dahi söylemediler etkilemediler etkilemezlerde. Kararı her zaman bana bırakırlar verdiğim kararında arkasında dururlar
Ama bu hiç sağlıklı düşünen anne baba tavrı değil. Ebeveyn her zaman evladını koruyup kollama içgüdüsüyle hareket eder. Onlar fikir beyan eder uyup uymamak sizin bileceğiniz iş. Öyle saldım çayıra gibi bir tavırla yok hiç iyi yapmamışlar. Bi kere en baştan "çok kültürlü, eğitimli" insanlar olarak denklik konusunda sizi uyarmalilardi.Bu yaşıma kadar ailem aldığım hiç bir karara müdehale etmedi şu durumda da etmiyor. Benzer tepkiyi benimde babam gösterdi yukarıda yazdım zaten. Yalanla dolanla bi şekilde işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Annem de babamda bana ne evlenmem konusunda ne boşanmam konusunda tek bir fikir dahi söylemediler etkilemediler etkilemezlerde. Kararı her zaman bana bırakırlar verdiğim kararında arkasında dururlar
3 ay.. 3 ay yeni bir evlilik icin neredeyse hala balayi denilecek bir sure. Ancak sizin evliliginizde bu uc aya neler neler sigmis. Burada cok seyi anlamadim ama en cok anlamadigim su: ‘bir daha yapmaz diye dusundum, Beni geldi aldi’ dediniz.. gercekten mesele tekrar yapip yapmamasi mi? Severek evlenmissiniz.. size elini kaldirmis. Yapabilecegi en igrenc seyi yapmis yani. Siz yine hicbir sey olmamis gibi davranabilir miydiniz tekrar yapmayacak olsaydi? Ha tekrar yapar mi o ayri mesele. 3 ayda bunu yapan sadece fragman gostermistir. Lutfen aklinizi basiniza toplayin. Yazik size.herkese merhabalar yeni üyeyim. 28 yaşındayım 3 aylık evliyim. Eşimle uzun yıllardır birbirimizi tanıdık ve severek evlendik. Öncelikle şunu söyleyeyim ailem çok moderndir eğitimli bi aileden geliyorum benimde topluma göre yüksek denebilecek bi mesleğim var. Eşimde mühedis. Birbirimizi severek evlendik dediğim gibi herşeyin güzel olacağını umarken evlendikten sonra herşey çok kötü ilerledi. Eşimin ailesi çok eski kafalı insanlar bunun sonucu eşimde malesef öyle. Nişanlıykende sorunlar yaşadık ama her defasında bana aynı eve girince böyle olmayacağını bunların çok normal şeyler olduğunu söyleyerek beni bastırdı. Nişan süreci ailesi aileme sayısz saygısızlık yaptı düğün tarihini kafalarına göre değiştirdiler ailemi arama zahmetinde bulunmadılar örneğin. Ailesi çok cahildi yol yordam bilmeyen insanlardı ve aileme karşı hep bi üstün gelme çabası içindelerdi. Benim ailem maddi olarak çok varlıklı bi aile ama kendileri öyle değil. Evlendikten 3 gün sonra eşimden şiddet gördüm tepki gösterdim ailesine söyledim ama ailesi gereken konuşmayı tepkiyi vermediler çocuklarına. Daha sonra bu şiddet devam etti ve her tartışmada kavgalarımız şiddete doğru evrildi. Eşim bana çok küfür ve hakaretlerde bulundu mesleğimi yapmamı istemedi arkadaş çevremi istemedi aileme gitmeme izin vermedi ailemle görüşmemi istemedi. Bu sebepten dolayı sürekli tartışır olduk. Devamlı ailemi küçümsedi küçümsemeye çalıştı. Hep kendi ailesini ön plana koydu ve her tartışmamızı kavgalarımızı ailesine anlattı. Defalarca uyarmama rağmen ailesi bizim evimizde olan herşeyi biliyordu. Ben 3 ay boyunca sabrettim ne aileme birşey anlattım nede yansıttım. En son yine bi sebepten ötürü dayak yedim ve dayanamayıp babamın evine geldim. Babam hem eşime hem de babasına çok tepki verdi eşimde özürler diledi beni geldi aldı. Yinede yuvamı dağıtmayayım bir daha yapmaz dedim. Zaten babamda bir daha öyle bir şeye cesaret edemez dedi etmedide. Ama bu defa aileme herhangi bir konuda yardım etmem (maddi değil ) eşime battı ve bu defada burdan tartışma çıkardı. Bu kez dayanamadım boşanmak istediğimi söyledim. Hatta ona boşanana kadar kimseye bişey söylemeyelim aileler de kötü olmasın müdehalede etmesinler bu bizim evliliğimiz biz kararımızı verelim dedim. Boşanmak istediğimi söyledikten sonra karşıma geçip beni kandırdın benim günahıma girdin düğün masraflarına bile değmezsin vs vs demeye başladı çok ağır sözler söyledi daha sonra yine annesini arayıp ben boşanıcam bu kızı istemiyorum tarzında şeyler söyledi anneside ordan ayıp 3 ayda ne boşanması elalem var dedi :) bende bunun üzerine tekrardan çantamı aldım ve babamın evine döndüm kaç gündür buradayım boşanma davamı açtım. Eşim eniştemle görüşüp ailemin beni doldurduğunu, ben babamın evine geldiğimde kapıyı açmamaları gerektiğini, ailemin bana yüz verdiğini ve ailemle görüşmemi istemediğini söylemiş. Kararımda netim ama sizlerinde fikrini almak istedim
Kesinlikle, hakki darp raporu, sikayet uzaklastirmaydiDarp raporu aldınız umarım, 3 aylık evlilikte bu neyin boşanması diye sorduğunda hakim, ailesi dahil herkes şiddeti inkar edecek çünkü.
Kesinlikle, hakki darp raporu, sikayet uzaklastirmaydi
hangi toplum baskisi allaskina.. varlikli, egitimli insanlara yok o baski. kendi ayaklari ustunde durabilen, ekonomik ozgurlugu olan eyvallahsiz kadinlara da yok.. evinde, evliliginde baski+siddet+hakaret goren, caresiz birakilmis kadinlarin cilesidir o toplumsal baski.. dengini aramamis, dengini bulamamis kadinlarin cilesidir. evliligi bir basari, ulasilmasi gereken bir mertebe, bir koruma kalkani, matah bir sey zanneden, lafinin ustune laf soylenebilen kadinlarin cilesidir. evliliginin 3.gunu siddet goren ve ortaligi yangin yerine ceviremeyen varlikli bir ailenin kizinin da cilesi olmasin. bosanin ve sizi hak eden insana rastlayana kadar alniniz acik basiniz dik yasayin.Beni tedirgin eden de sonrası zaten kızlar. Boşanmaktan eminim zaten ama boşanma sonrası beni çok korkutuyor. Kendi ayaklarım üzerinde duruyorum dediğim gibi mesleğim var. Ama yinede toplum baskısı bakış açısı vs beni korkutuyor
Bu tür bir manyağı nereden buldunuz? Ne cürretle babanızla ilişkinize karışıyor. Evliliği köle pazarından köle almakla karıştırıyor. Onunla evlendiniz diye onun malı mısınız? Tam bir psikopat. 3 aylık evlilikte defalarca dayak yemişsiniz. Olayları sağlıklı bir şekilde değerlendiriyorsunuz, acilen psikolojik yardım alın.Babamın bankada bir işi vardı iş yoğunluğundan dolayı yapamadığı için benden rica etmişti. Eşime söylediğimde sürekli onun işini mi yapacaksın sen evlisin bunun bi sınırı olmalı vs dedi. Muhtemelen ailesinden akıl alıyor ama çok yanlış akıl veriyorlar
Korkacak bir şey yok. İnsanların karşısında bir kusur işlemiş gibi durmayacaksınız, biri bir şey dedi mi ağzının payını vereceksiniz. İnsanız, her şey bizim için. Merak etmeyin kısa süren çocuksuz bir evlilikten sonra bekarlık hayatınıza kolay dönersiniz. Adam kendini ailenle yarıştırıyor ama düşün bakalım ne kadar fedakarlıkta bulunmuş sana. Sürekli şiddet uyguladığı kadından kendisini ailesinden çok sevmesini bekleyecek kadar özgüveni var. Burada hep söyledim hep söyleyeceğim. İnsan vücudu sandığımızdan çok daha narindir, bir yumrukla ölen ve sakat kalan çok var. Kimsenin psikopatisini beslemeyin. Bu tür birisi bir gün başınıza bir şey getirse zerre vicdan azabı duymaz. Çok tehlikeli bir durum içindesiniz.Beni tedirgin eden de sonrası zaten kızlar. Boşanmaktan eminim zaten ama boşanma sonrası beni çok korkutuyor. Kendi ayaklarım üzerinde duruyorum dediğim gibi mesleğim var. Ama yinede toplum baskısı bakış açısı vs beni korkutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?