Boşanma Sürecinin Aşamaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O yüzden avukata danışıp hareket edeceğim Munem. Onlar daha tecrübeli bu konuda.

Ben de bu adamın kenarda parasının olduğunu düşünüyorum.
Keşke kuzeninden öğrenebilse, bankacılar diğer hesaplarımızı görebiliyorsa.
Atıyorum yazılı kanıt olmasa bile x bankasındaki birikim ortak birikimdir deyip davada yarısına çökse began. Ne şok olur adam.
Tamam biliyorum suç bu, kuzeni de kendini böyle bir riske atmaz onu da biliyorum. Ama olsa pek iyi olurdu yalan yok.

Babayla aynı evdeyken de farklı değildi. Doktora götürüp getiren yine bendim.

Evet öyle haklısınız da bir de gerçekler var. Ülkemizde boşanınca çocukların maddi manevi tüm yükü annede oluyor. Hakimler komik rakamlarda nafakayı onaylıyor en azından maddi yükü ortak alsınlar. Maddi olarak yükün çoğunu babanın almasını mahkeme onaylar mı bilmiyorum avukat arkadaşlar cevaplayabilir bunu bende merak ettim.

Evin hepsi alınamaz mı mahkeme vermez mi acaba? 3 çocuk var annenin hakkı olmalı çocuklar için ev bence adam ceketini alıp çıksın evi bıraksın tamam 7500 devam etsin hep nafaka böyle daha mantıklı olur
Avukat kanun net diyor. Ne olursa olsun 2 ye bölünürmüş.

Evin hepsi alınamaz mı mahkeme vermez mi acaba? 3 çocuk var annenin hakkı olmalı çocuklar için ev bence adam ceketini alıp çıksın evi bıraksın tamam 7500 devam etsin hep nafaka böyle daha mantıklı olur
Hepimiz öyle düşünüyoruz da maalesef çok zor, çekişmeliden bile çıkmaz o

Avukata danışacağım bakalım.

Ay Allah aşkına ne borcu varmış o kadar kira vermiyor bir gideri yok çocuklar sende. Ev satılınca borcunu kapatsın nafakayı da ödesin. Adam ne kadar kaçarsam kaçırırsam kar derdinde. Siz evin yarısından gelen parayla yeni bir ev alamazsınız üç çocuğun geçimiyle uğraşırken ama o tek başına diğer üyelerin de söylediği gibi sizden sakladığı birikimle ( kesin vardır bu adamın kenarda parası ) ev de alır çok istediği arabayı da alır nafakayı da zar zor öder yine borcum var bilmem ne diye. Acımayın şu adama ümüğüne çökün ne alabilirseniz alın. Size yaşattıkları için fazlasıyla hak ediyor. Altı ay nafaka ödememeyi asla kabul etmeyin!

Kuzenle olmaz illegal işlere karışması işinden olması demek ama boşanma davası aynı zamanda mal rejimini de kapsadığından, Began’ın avukatı kanunlar neyi gerektiriyorsa bu tespit davası mı olur yoksa savcılık kanalıyla TBB’ye resmî yazı mı yazılır mevzuat neyse onu yapabilir bence.
Maaş hesabı dışında 2. bir hesabı olduğunu düşünüyorum şahsen, başından beri de bu şekilde düşünüyorum çünkü yakın çevremde ne kadar paragöz varsa hepsi eşinin bilmediği başka bir hesaba sahipti, ortak hesap adı altındaki eşle yapılmış birikimleri evlilik sürerken çaktırmadan o hesaplara aktarmışlardı.

Adamın tazminat istemesi, çocuklara nafaka ödemek zorunda kalmasın diye velayeti istemesi, eve şerh koydurması, ki bunu kadın yapar zira çoğunlukla erkekler mal kaçırıyor ama bir erkeğin düşünüp yapması farklı, derdi para çünkü.
Borcu olduğunu da sanmıyorum en azından 6 ay nafaka ödemesine engel bir borcu olduğunu düşünmüyorum, adamın her adımı para üzerine

Son düzenleme:
İnsan kendi öz çocuklarına kuruş harcamaz mı ya? Nasıl bi insan bu böyle.. 6 ay dile kolay önümüz kış illa masrafları olacak öyle oturacak mıymış bi kenarda çocukların bi ihtiyacı var mıdır diye düşünmeden? 6 ay uzun süre bence ona ikna olmayın.. ya da 3 ay işine gelirse. Ocakta zam alacağı için 7500 çok az 12 bin falan olmadı yeni zamlı hali. Zaten çocuklarla ilgilenmeyecek yanlarında olmayacak bari onu yapsın..

Borç için para harcamak gerekir bu adam neye para harcıyor ki borcu çok. Kenarda birikmiş parası olduğu kısmına kesinlikle katılıyorum.
Anlaşmalı boşanma kabulü kesinlikle öyle akraba araya girmesi değildir kaybedeceğini biliyor. Birşeylerden hala kâr etmeye çalışıyor.
Avukata danışıp hamle yapılması lazım ama yumuşamayin. Bu hamlesinin altında da bir kâr gütme vardr

Ben de avukata danışacağım. O ne diyecek bakalım.

Began hanim 6 ay sonra 2500tl cok az kalir. Ben tek çocuk icin şu an 2.5tan fazla aliyorum, ocak ayinda artacak. Cocuklara birer mont alsanız zaten nafaka kalmıyor. Ustelik 6 ay cocuklara nafaka odememesi buyuk haksizlik. Size degil, kendi çocuklarına odeyecek sonucta. Oyle sacma sey mi olur

Bence de saçma. Bir de avukatıma soracağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…