O yüzden avukata danışıp hareket edeceğim Munem. Onlar daha tecrübeli bu konuda.Bu iki gelişmeye hiç şaşırmadım, çocukların velayetini isteyeceği arkadan gizli iş çevireceği belliydi zira para severlerin davranış biçimi bu.
Yine de güvenme, akşamdan sabaha sürekli fikri değişecek o yüzden gardını düşürme, maddi manevi sen ve çocukların için en makul mantıklı davranış nasıl olacaksa onu yap Began, borç morç hikaye bence, onun kenarda hatırı sayılır birikimi vardır da senin haberin olmadığından rahat davranıyor.
Bu iki gelişmeye hiç şaşırmadım, çocukların velayetini isteyeceği arkadan gizli iş çevireceği belliydi zira para severlerin davranış biçimi bu.
Yine de güvenme, akşamdan sabaha sürekli fikri değişecek o yüzden gardını düşürme, maddi manevi sen ve çocukların için en makul mantıklı davranış nasıl olacaksa onu yap Began, borç morç hikaye bence, onun kenarda hatırı sayılır birikimi vardır da senin haberin olmadığından rahat davranıyor.
Babayla aynı evdeyken de farklı değildi. Doktora götürüp getiren yine bendim.Böyle düşünmek yanlış. Çocukların bütün manevi yükü annede olacak. O çocuklar hastalanınca baba onlarla doktora gitmeyecek ateşlenince gece başında beklemeyecek. Onları bir haftasonu yemeğe sinemaya götürmeyecek.
Manevi ve fiziki yükün tamamı annedeyken maddi yükün eşit paylaşılması adil değil. Gerekirse tamamını karşılamalı baba bozuntusu.
Evet öyle haklısınız da bir de gerçekler var. Ülkemizde boşanınca çocukların maddi manevi tüm yükü annede oluyor. Hakimler komik rakamlarda nafakayı onaylıyor en azından maddi yükü ortak alsınlar. Maddi olarak yükün çoğunu babanın almasını mahkeme onaylar mı bilmiyorum avukat arkadaşlar cevaplayabilir bunu bende merak ettim.Böyle düşünmek yanlış. Çocukların bütün manevi yükü annede olacak. O çocuklar hastalanınca baba onlarla doktora gitmeyecek ateşlenince gece başında beklemeyecek. Onları bir haftasonu yemeğe sinemaya götürmeyecek.
Manevi ve fiziki yükün tamamı annedeyken maddi yükün eşit paylaşılması adil değil. Gerekirse tamamını karşılamalı baba bozuntusu.
Avukat kanun net diyor. Ne olursa olsun 2 ye bölünürmüş.Evin hepsi alınamaz mı mahkeme vermez mi acaba? 3 çocuk var annenin hakkı olmalı çocuklar için ev bence adam ceketini alıp çıksın evi bıraksın tamam 7500 devam etsin hep nafaka böyle daha mantıklı olur
Hepimiz öyle düşünüyoruz da maalesef çok zor, çekişmeliden bile çıkmaz oEvin hepsi alınamaz mı mahkeme vermez mi acaba? 3 çocuk var annenin hakkı olmalı çocuklar için ev bence adam ceketini alıp çıksın evi bıraksın tamam 7500 devam etsin hep nafaka böyle daha mantıklı olur
Adam değil. Adam olsa aile sırlarımızı ortaya dökmezdi.Ama eşiniz adam olsaydı o evi size bırakması gerekirdi. Sizin için değil 3 çocuğu ortada kalmasın diye.
Avukata danışacağım bakalım.O adam evi kendi isteğiyle bırakmaz. Yasalar da yıllar sürse de evi ikiye böler.
O yüzden işin o kısmını bulandırmaya gerek yok.
Nafaka talebi kötü ve anlamsız. O kısmı sana daha uygun şekilde düzenleyip sun.
Kuzenle olmaz illegal işlere karışması işinden olması demek ama boşanma davası aynı zamanda mal rejimini de kapsadığından, Began’ın avukatı kanunlar neyi gerektiriyorsa bu tespit davası mı olur yoksa savcılık kanalıyla TBB’ye resmî yazı mı yazılır mevzuat neyse onu yapabilir bence.Ben de bu adamın kenarda parasının olduğunu düşünüyorum.
Keşke kuzeninden öğrenebilse, bankacılar diğer hesaplarımızı görebiliyorsa.
Atıyorum yazılı kanıt olmasa bile x bankasındaki birikim ortak birikimdir deyip davada yarısına çökse began. Ne şok olur adam.
Tamam biliyorum suç bu, kuzeni de kendini böyle bir riske atmaz onu da biliyorum. Ama olsa pek iyi olurdu yalan yok.
Ben de avukata danışacağım. O ne diyecek bakalım.Borç için para harcamak gerekir bu adam neye para harcıyor ki borcu çok. Kenarda birikmiş parası olduğu kısmına kesinlikle katılıyorum.
Anlaşmalı boşanma kabulü kesinlikle öyle akraba araya girmesi değildir kaybedeceğini biliyor. Birşeylerden hala kâr etmeye çalışıyor.
Avukata danışıp hamle yapılması lazım ama yumuşamayin. Bu hamlesinin altında da bir kâr gütme vardr
Son gelişmeler şöyle kızlar:
Bir aile dostumuz aracı oldu anlaşmalı boşanmak istiyor.
Evi satıp yarı yarıya paylaşacağız. 6 ay nafaka ödemeyecek, borcu çokmuş. 6 ay sonunda her çocuk için 2500 tl nafaka ödeyecek.
Bence de saçma. Bir de avukatıma soracağım.Began hanim 6 ay sonra 2500tl cok az kalir. Ben tek çocuk icin şu an 2.5tan fazla aliyorum, ocak ayinda artacak. Cocuklara birer mont alsanız zaten nafaka kalmıyor. Ustelik 6 ay cocuklara nafaka odememesi buyuk haksizlik. Size degil, kendi çocuklarına odeyecek sonucta. Oyle sacma sey mi olur
Bence de saçma. Bir de avukatıma soracağım.
Eşyaların yarısını ona bırakmıştım. Kiraya çıkacak.Ev tutacaksa vs depozito odeyecektir tamam da 6 ay icinde cocuklarin bi suru eksigi çıkar. Evdeki esyalari o mu alacak peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?